Çok üzgünüm..

jelibonbon

kötüyüm ben kötüyümm:(
Kayıtlı Üye
1 Aralık 2008
172
2
96
İstanbul
babamdan borç istedim 2000euro.her ay 100euro biriktirip ödeyecektim.kenarda duran parasından bana borç vermedi.ben kredi çekerim çok önemli değil ama bunu hiç unutmicam.insan,evladı zor durumdayken yardım etmezmi.senağlama

Belki o da harcamıştır parasını,hemen böyle düşünme,sonuçta o senin baban elbette ederdi bir manisi olmasa:1no2:

anne babalar cocuklarının iyi kötü her anlarında yanında olmak için varlardır...
her an destekte olmalılar...
fakat bazı aileler...destek yerıne köstek oluyorlar....
malesef.......

bazı babalar neden böyle. anlamakta zorluk çekiyorum. insan çocuğuna değil borç ,o parayı karşılıksız verir....
haklısınız. ben olsam ,ben de unutmazdım..............

sankı babandan deılde başkasından bahsetmış gıbı okudum ben babama borc ver demem bana bulafı dedırtmez
sankı aranızda baba kız gıbı bı bağ yok gıbı dıyelımkı sen babandan ödunc para alcaksın babanda para varsa ve gercekten sana vermedyse çok üzücü bı durum sebebını sorsaydın cnm ya
ben olsam gercktn çok kırlırdım ustelıık belkıde konuşmazdım
babana bıle guvenmıyceksın dedıklerı bu olsa gerek

Zaman öyle bir zaman olmuski baba evladindan evlada babadan maddiyati birak maneviyati bile esirger olmus...ne yazikki öyle arkadasim...:teselli:

Bosver takma kafana....insan ne yapíyorsa kendine yapiyor aslinda

canim ne icin istemistin bu parayi? belki harcayacagin yeri onaylamadigi icin vermek istemedi. benim ailem de ben yurtdisina master a gitmeye kalkarsam beni maddi olarak desteklemeyeceklerini soyluyorlar. belki blof belki deil ama benim de canimi cok yakti bu. belki o da kendince, yapmak istedigin seyi parasal olarak desteklemeyerek engellemeye calisiyordur.. bilemedim....

devir kendin pişir kendin ye devri canım.
üzülme :teselli:

Peki vermemesinin sebebini sordunuz mu?

Kendisinin mi ihtiyacı var ya da mutlaka bir açıklama yapmıştır...

Üzülmeyin yine de malum kriz denilen olay aile bağlarına bile etkili oluyor herhalde...

canım ne olursa olsun o senin baban çok inçe bi çizgi ne söylesem bilemiyorum ben olsam bende unutamam unutamıyorum eşimin aileside öyle hiç bir konuda destek olmuyorlar daha çok bizden alıp köstek oluyorlar ama napıcaksın atsan atamazsın satsan satamazsın can işte insan üzülmedende yapamıyor:çok üzgünüm:

parayı borç ödemek için istedim.birine borcum var,istiyor parasını sıkışıkmış.bende bankadan alıp faiz ödeyeceğime babamdan alayım diye düşündüm.(düşünmez olsaydım)neyse anlattım durumu her ay yavaş yavaş biriktircem dedim.eğer acilen sana lazım olursada biyerden bulup veririm dedim,zor durumda bırakmam seni dedim.hacca gitcek o parayla çünkü, onun için kurada çıkarsan ben hemen öderim sana dedim.yok o benim hac param kimseye veremem dedi.başkada bişey demedi.zaten bunun üstüne bende bişey demedim.ne denirki.versede almam artık.

cnmm hacca gidecek biri için heleki o niyetle ayırmışsa parasını vermeyebilirr..ayrıcaaa bankalar negüne duruyor cnm..bu devirde kimseye agız egmeye degmezz.az bi faizle düzenli şekilde ödersin bankayaa.üzülmeee baban sonucta o da hacca gitmek için heveslenmişş..

Hac parasida olsa ben babani hakli göremiyorum...ekmek parasini evladina veren kendi ac kalmaya razi olan bir baba benim gözümde kenarinda oldugu halde evladinin dar gününde ona kosmayan bir babadan daha cok haca gitmis sayilir...sahsi fikrim

Fakat yinede ana babada olsa kimse kimseye borc vermek zorunda degil arkadasim...bosver herseyde bir hayir vardir elbet

hacca gitmesini bende onun kadar istiyorum hiç mahrum bıraktırırmıyım bundan.hersene kurada çıkmadı diye beraber üzülüyoruz biz.zaten çıkarsa mutlaka biyerlerden bulur öderdim.ben en yakınımdan istedim.vermek zorunda değil tabi ama ne biliim insan çocuğu sıkışmışken nasıl bu kadar umursamaz davranırki.sormadı bile kime niye borcun var diye.

ay canım üzüldüm senın adına ama hac parası diye belki cok emekle bırıktırmıstır bazı ınsanların tek hayalı oluyor hac ne bıleyım ıste o duygu agır basmstır yuregınde yoksa emınım hıcbır baba evladından öenmlı göremez parayı en azından böyle olmalı bu..ne de olsa babandır canım gene ne varsa onlarda var..
ben de senın gıbı borca sıkısmıstım babacımdan ıstedm bankayla zaten papaz olmstuk Allah razı olsun ıkıletmeden verdı smdı ödeyemıyorz euroydu bızım de artınca sımdı hıc vermeyın dıyo..ama olmaz tabı sonucta ona da lazım..napcan ıste evlensen de kendı ayaklarnda dursan da bıyerde anababaya muhtacsın gene..Allah basımzdan eksık etmesn onları..ama sen de uzme canını ınan hac nıyetı var dıye ısın ıcınde belkı bı anlık duygusallkla demstr..ne kadar kırıcı olsa da tabi..

Verseydi iyiydi de vermese kötü mü? Belli ki hacca gitmeyi cok istiyor ve hacca gitmeyi garanti altina almak istiyor anlamalisin bence.
Sen borclanirken babana sordun mu?
Yanlis anlama lütfen ama kendini babanin yerine koy, öyle düsün.

bence baban hakında kötü düşünme canım ya parası yoktur belkidee sanada param yok diyememişdirr olumlu yönlerini düşün birazz..kendini üzmee bunun içinn..

haccın farz olması için kişinin bakmakla yükümlü oldugu aile fertlerinin geçinebilecegi maddi güce sahip olması zorunluluğu var yani dönüp gelene kadar kimseye muhtaç olmamanız şart. gerçi sen evlisin sanırım bu durumda iş değeşir o kadarını bilemem.
çok ilginç geldi bana yani çok güzel tamam hac görevini yerine getirecek diger yandan evladını bu dar gününde yalnız bırakıyor..
ben babamdan böyle şey görmedim tüm çocuklarının tam destek yanındadır şimdiye kadar istese giderdi hacca fakat hala üç kuruşu olsa önce bize sorar isteğiniz var mı diye.
eşimin babası da tam tersi sadece " kendine müslüman" derler ya öyle..

haklısınız..
insan şöyle bir inciniyor..
sonra da babanızı düşündüm bir an,, sonra iletişiminizi,, neden olabileceklerini,, babanızın ne düşünebileceğini acaba,,
hiçbir düşünceye gidemedim sonra.. vazgeçtim düşünmedim..
eğer nedeni hakkında hiçbir bilginiz yok ise, lütfen üzülmeyin..
babanız ile konuşabiliyor iseniz,, sorun.. öğrenin nedenini..
nedenine de saygı duyun.. sonra ister üzülün ister üzülmeyin ama bilin sebebini..
bilmek rahatlatır.. sebebinin mantığını bilirseniz, onun yerinde olup hak verirsiniz, rahatlarsınız..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…