K
kardalina
Ziyaretçi
- Konu Sahibi jelibonbon
-
babamdan borç istedim 2000euro.her ay 100euro biriktirip ödeyecektim.kenarda duran parasından bana borç vermedi.ben kredi çekerim çok önemli değil ama bunu hiç unutmicam.insan,evladı zor durumdayken yardım etmezmi.senağlama
parayı borç ödemek için istedim.birine borcum var,istiyor parasını sıkışıkmış.bende bankadan alıp faiz ödeyeceğime babamdan alayım diye düşündüm.(düşünmez olsaydım)neyse anlattım durumu her ay yavaş yavaş biriktircem dedim.eğer acilen sana lazım olursada biyerden bulup veririm dedim,zor durumda bırakmam seni dedim.hacca gitcek o parayla çünkü, onun için kurada çıkarsan ben hemen öderim sana dedim.yok o benim hac param kimseye veremem dedi.başkada bişey demedi.zaten bunun üstüne bende bişey demedim.ne denirki.versede almam artık.
canim iyi de odeyemedigin bir borcu borcla kapatmak istemissin. yani para borc kapatacak. odeyebilecek olsan digerine oderdin. yani ne kadar oldu otekinden aldin da odemedin? eger uzun zaman olduysa, baban kendine de 100-100 odeyecegine guvenmemis olabilir.
evet babandan istemekte hakli olabilirsin ama baban da vermemekte hakli ama adam ucu ucuna biriktirmis. bence hemen o paraya goz dikmemelisin sikistiginda.
ben babana çokta kızamayacağım.
birincisi borcu borçla kapatmak istemişsin.kusura bakma ama bu sorumluluk duygunun çok olmadığını gösterir.diğer borcu ödeyemediğin halde babana hac çıkarsa bir yerden bulup ödeyeceğinin garantisini nereden verdin.
iki gün sonra çıkarsa ne yapacaksın?nerden bulup ödeyeceksin.
yine borç yapacaksın.
ayrıca 100 100 ödemeye kalktığında nerdeyse 2 sene yapıyor.
babanda "ben istediğimde nerden bulacaksa ordan bulsun.buda ona ders olsun" diye düşünmüş olabilir.
nasılsa çok sıkışsan bankadan alabileceğini bildiği için seni yüzüstü bırakmışta sayılmaz.
anne-babalar bazen çocuklarının iyiliği adına zarar görmelerine izin verebilir.bu onları sevmedikleri anlamına gelmez.
bende 3 yaşındaki oğlumu bazen düşsün canı acısınki düşmemek için çabalasın diye serbest bırakıyorum.
her an yanında olamazsam çaresine baksın diye.
bence babanızda öyle düşündü.
hiç kızmayın...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?