Cok Uzgunum..

Bunun konuyla alakasi ne...

Bazı yöreler çok serttir bazı konularda. O yüzden merak ettim aileniz bu kadar niçin sert tutumlu diye.
Ayrıca alkolik olacak çok içecek diye bir konu mu var? Bence her şeyi kafandan at zamana bırak. Karşındakini tanımaya çalış. Belki de çok mutlu olacaksın hiç ummuduğun gibi olmayacak..

ee simdi islam diini geregi "bir damla icki haramdir"
musluman bir insan alkol alamaz..
ve sanirim siz bu sebepten istemiyorsunuz

yoksa ayda yilda alkol alan yada
aksamdan aksama bir bira almasi insana zarari olmaz
ben esnekligimden oturu kabul ederim
siz inanciniz geregi kabul etmezsiniz
bunda anlasilmayacak bir sey yok
bazi aileler tadinda iciyorsa sorun yok derken
bazi aileler ickinin bir damlasina karsi cikar

onemli olan sizin karariniz ve tabii ailenizin fikri
bu konudaki dusuncenizi anlatir ve onun mantigina ve
yureginde beslemis oldugu inanca uyarsa
sizin icin vazgecer sonucta alkolik degil
ama is alkolllada bitmiyor!
alkol haricinde herseyiniz uyusuyormu
hayat tarziniz mesela
ailesinin hayat tarzi bir arti olabilir ama onemli
olan onun inanci felsefesi hayat stilini nasil
gelistirdigi
bir ornek veriyim
alkol iceriz esimle
bazen haftada bir bazen ayda bir
ama olurda esim veya ben desemki
bundan boyle icmeyelim (herhangi bir sebepten dolayi!)
ikimiz icinde sorun olmaz..

insanin kisisel tercihlerini bu kadar kurcalamaniz dogru degil bence...
isteyen icer yani ne var bunda?
iciyor diye her gece eve sarhos gelecek degil ya...
buyutulecek bir sey goremedim ben...

ne icki icmeyen, orucunu tutan kisiliksiz insanlar var...
onlar sevgilinizden daha mi iyi yani...?

Yorumunu çok ama çok merak ediyordum December'ım...
Evet haklısın belki de en başından olmaz demeliydim direkt olarak kesmeliydim ilişkimi..
Ama öyle birşeydi ki ya zaten bu çocuk bana bakmaz diyordum o yüzden rahatlıkla aynı ortamda eğlenebiliyorduk ki nasılsa aramızda birşey gelişmez diye içkisine tek kelime etmedim.
Neticede bu konularda ben sadece hayatıma girecek insana karışabilirim.. O ise sadece arkadaşımdı..
En büyük aşklar bile unutuluyor aslında neyi bu kadar direttiğimi ben de anlamıyorum..

Çok güzel anlamışsınız beni.. Çok teşekkür ederim bu yüzden.. İşte zaten benim için önemli olan da onun yaşamak istediği hayat.. Çok kişi biliyoruum ben de kız hayatına girdikten sonra böyle şeyleri bırakan eden.. Zaten bırakmak istedikleri şeyler olduğu vakıt biraz destekle bunlar hallediliyor.. Ama işte karşımdaki insan ne yaşamak istiyor ben bunu öğrenmeliyim.. Çok sağol..

Ya Sokakta yürüyen adamın içkisinden mi konuşuyoruz burda allah aşkına, hayatımı beraber geçirmek istediğim kişi diyoruz.. isteyen tabiki içer, istiyorsa tabiki içecek zaten.. Tek farkla ben yanında olmıcam hepsi bu.. Kimseye karıştığım mudahele ettiğim yok kii... Onun tercihlerine göre ben bir tercih yapıcam sadece hepsi bu..

içki içmesi bencede sıkıntı yaratabilir içki olayına da dinsel açıdan bakmadığımı da belirtmek istiyorum. içki alışkanlığını bende doğru bulmuyorum evliliklere çok zarar veriyor ama oruç tutma konusu kişinin tercihine bağlı.bu zorla olacak bişey değil ki. isterse orucunu tutar istemezse tutmaz. bu konuda ne olursa olsun kimsenin kimseye karışmaması gerektiğini düşünüyorum. din kişiye özeldir. başkalarının yaptırımıyla olmaz.

canım tamam içki içmesini engelleyebilirsin ki yapmalısın bencede ama din konularına karışmanın doğru olduğunu düşünmüyorum. haa yok illa bunları yapacak diyorsan o zaman kendin gibi birini bulmanda fayda var.

Aklın yolu bir sanırım.. Neyse konuşucam bakalım en azından benim fikirlerimi bilsin, belki de fikirlerimi öğrendikten sonra olayı arkadaşlık boyutuna geri çekecek böyle kalmamızın daha sağlıklı olduğunu söyleyecek..

Ya Sokakta yürüyen adamın içkisinden mi konuşuyoruz burda allah aşkına, hayatımı beraber geçirmek istediğim kişi diyoruz.. isteyen tabiki içer, istiyorsa tabiki içecek zaten.. Tek farkla ben yanında olmıcam hepsi bu.. Kimseye karıştığım mudahele ettiğim yok kii... Onun tercihlerine göre ben bir tercih yapıcam sadece hepsi bu..[/QUOTE]

cok saygilisiniz oncelikle bunu soylemek istiyorum...
sokakta yuruyen adamin ickisinden konusmuyoruz burada Allah askina, evet.
aksini soylemedim
demek istedigim, icki iciyor olmasi nicin bu kadar rahatsiz ediyor bu kotu bir insan oldugunu gostermez onu diyorum...ya da her gece barlarda gezecegi anlamina da gelmez(cok mu iciyor, gece hayati hat safhada mi ne bunu anlatsaniz hersey daha anlasilir olacak ayrica ki rahatsiz oldugunuz seyi anlayabilelim).
ve diger insanlardan bir ornek verdim...
sevdiginizi ister boyle kabul edin ister etmeyin kimseyi ilgilendirmez burada dusuncelerinizi anlamaya calisiyorum sadece ve bir fikir vermeye calisiyorum.
sizin yerinizde olsam kimseyi degistirmeye calismazdim, nasil sevdiysem o sekilde kabul ederdim, isime gelmiyorsa da hemen yolumu ayirirdim hic uzatmazdim.
bu degisme/degistirme meselesi bana dogru gelmiyor...
herkesin kendi tercihi...
ya icki ya ben diye insanlari iki siktan birini secmek zorunda birakmak hos olmasa gerek.
zaten bu adam tamam askim icki olmayacak bir daha, senin dedigin olsun dese 2 ay sonra icki icmeyecegi ne malum?
ya da evlendikten sonra icmeyecegi ne malum?
o zaman da bosanmaniz istersiniz belki...

biz de iceriz esimle, o benden daha fazla icer ben ayda yilda bir...o da 2-3 ayda bir falan icer iste arada sirada...cok icseydi ya da disarida icseydi rahatsiz olurdum elbette, hatta izin vermezdim, ama beraber olunca sorun yok.
oruc olayina falan zaten kimse birbirinize karismaz bizde, kim ne istiyorsa onu yapar.
kimse bir sey icin zorlanmamali, sart kosulmamali diye dusunuyorum. kisisel tercih meselesi...

Son düzenleme:

Ah arkadaşım işte ben kendi içimde bu karmaşadayım şu an zaten.. Bunu kabullensem bununla yaşayabilir miyim bunu hesaplıyorum, kabullenmezsem birbirimizi kaybedersek ne olur, o benim için fedakarlık yapsa bunu nereye kadar yapabilir, ben yapsam nereye kadar yapabilirim..
Kafamda bunların hepsini hesaplıyorum.. O yüzden de kararsızım.. Konuşmam onun fikirlerini öğrenmem lazım en başta ondan sonra kendi içimde hesap kitap yapayım..
Ha nedir bu konuya neden dikkat ediyorum, çünkü bu devirde bir erkekle ne yakışıklılığı ne zenginliği ne de başka bişeyi için evlenilmeyeceğini biliyorum. Önemli olan temiz ahlakı ve yaşantısı benim için. Ve gözümde içki yanlış şeyler yapabilme olasılığını artıran bir etken, ben ilerde içkiyi çocuklarıma iyi birşey değil diye anlatırken babasının içerde rakı sofrasında olmasını istemiyorum.
O yüzden içkiye olumlu bakamıyorum.

mantığını asla elden bırakma canım evli değilsin nişanlı değilsin geri dönüşü daha kolay olur
bi iki bardak içki içmekle her saat başı içki içmek arasında ne gibi bir fark var bana göre ikiside aynı
yasakmı bu içki yasak!!! ozaman içilmeyecek. Nice erkekler var sözler verip düğün sonrası değişen sözünü tutamayan bu adam sana söz verse diyelim evlendiniz bi gün bir bardak ertesi gün iki ardak
tartışma oldu aranızda vurup kapıyı çıktı gitti teselliyi içkide buldu ozaman daha çok canın acımaz m?
bak canım şunuda hiç unutma anne baba rızası çok önemli onların rızasını almadan yapacağın evlilikten hayır gelmez. Senin doğru kararı vereceğinden eminim.

anliyorum, haklisin. ama yine de bu kadar kati olman anlamsiz geliyor bana.
abartmadiktan sonra ve surekli olmadiktan sonra rahatsiz etmez seni de...
bunun icin uzmeyin birbirinizi...

dogru söze ne denir ki...

asmin yorumların hepsini değil fakat senin cevaplarının hepsini okudum.
yazıların okadar net ve mantıklı.

bunu söylemeden edemiyeceğim;hayata bakış tarzın,insanlara yaklaşımın çok hoş,çok güzel..
eminim sen bu mantıkla hayatında hep doğru kararlar verirsin.
allah her konuda yardımcın olsun.

bugün sabah günaydın diye mesaj attı gözlerim dolu dolu oldu.. yengesi yanımda oturuyordu ağzımı açıp tek kelime edemedim.. derdimi anlatamadım..

canım yaşam standartlarınız uyuşmaz ise ilerde düşündüğünden çok fazla sıkıntı yaşayabilirsin yolun başında dönmek en hayırlısı bence

canım eger ikinizde birbirinizi istiyorsanız inan bana hersey cozumlenır. onemli olan birbirinizi sevmeniz ve saygı gostermeniz.

Selm Asmin, uzun zamandır senin gerçekten yüreğine dokunan tek insan olduğunu biliyorum bu kişinin. Bence mantığının önüne geçen duygularında bu durumun, bir de "o bana bakmaz" dediğin birinin sana bakmış olmasının etkisi var bu kişiyi daha da fazla kaybetmek istemeyişinin diye düşünüyorum

Şimdi senin önünde iki seçenek var sanki.

Ya diyeceksin ki, benim dini görüşüm budur,ben ikilemde kalarak bi çocuk büyütmek istemem, daha da önemlisi bu dünya da bir sınav dünyasıdır, alkol alan erkeği hayatıma kabul etmek ya da etmemek de Allah'ın benim için bir sınavıdır.Benim için de sınavı kazanmak bu dünyada bir insanla güzel vakit/hayat geçirmekten daha önemlidir.O yüzden bu iş olmaz.

Ya da diyeceksin ki, ben karşımdakini değiştirmeye kalkmadan ama kendi görüşlerimi törpüleyip ailemi de olaya çok müdahil ettirmeyip bu ilişkiyi bu haliyle kabul etmeliyim.Arada bir içki içmesi onu kötü bir insan yapmayacagı gibi, çocuğun eğitiminde illa sert çizgileri olmayabilir diye düşüneceksin.Örnek vermek açısından, ben de yılda birkaç kez sarhoşluk düzeyine varmadan eşimle bir kaç kadeh alkol alan bir insanım. Çocuğuma bu konuda vereceğim eğitim de : " İçki evet dinen yasaktır ama bu benim sonuçlarına kendim katlanmayı göze alıp sonuçlarını makul ölçüde tutmak şeklinde işlediğim bir günah. Dinen yalan söylemek de günahtır, insanlara haksızlık etmek, kul hakkı yemek de günahtır.Ben şahsen benim davranışlarımdan toplumun etkileneceği günahlara daha dikkat ediyorum. Arada bir alkol almak -alkolizm için konuşmuyorum- beni etrafa zararlı bir insan yapmadığı için bu günahın affedilmesini ummakla birlikte cezasını da kabulleniyorum.Çünkü bir çok günahın ya da sevabın karşılığını yalnız Allah'ın bileceğini düşünüyorum." diye açıklardım. Yani karşındaki adam da bir gün senin çocuguna durumu böyle açıklasa ne hissedersin onu düşün bakalım bi, gözünde canlandır.

Bir de ben bu konuda biraz daha esneğim. Nadiren alkol alan bir insan da yine dininin ve inancının gerekliliklerinin farkında olabilir. O da senin şu an düşündüğün gibi alkol almanın yanlış olduğunu düşünmeye başlayabilir ve bırakabilir, ama bunun için de yine din açısından bazı başka düşüncelerinizin benzer olması gerekir. İnanç konusunda tamamen zıt olduğunuz birisinden çok fazla değişim bekleme. Ama dediğim gibi bu benim gibi bu konuya biraz daha esnek bakabilen bir insanın bakış açısı.

Esnekliğin azaldığı yerde sorunlar artar.Eğer ki sen bu konuda esnek değilim ve esneyemem dersen, o zaman bu kişiye daha fazla bağlanmaman, onu da bağlamaman gerekir.Yani karşıdaki senin için ne'den vazgeçerse, en ufacık kriz anında aklına bu vazgeçtikleri gelecektir.

Bence karşındakiyle konuş ama daha çok kendinle konuş. Her ne konuda olursa olsun, kendimizi nasıl değiştiremiyorsak karşıdakinden de değişim beklemek o kadar haksızlık gibi geliyor bana. Allah kolaylık versin canım.

Alkol alması ya da oruç tutmaması sizin için bir sorun ise, ki öyle görünüyor, bunu karşı taraf bu benim hayatım ve kimsenin müdahale etmesine izin vermem diyorsa ki bunu söyleye de bilir, sorun olacaktır ileride. Çünkü siz aynı yolda yürümüyorsunuz demektir.

Bir arkadaşımın eşi, Avrupa'da eğitim görmüş ve kariyer meslek sahibi biri. Arkadaşım başörtülü, çocuk alkol de alırdı. Sonra bizim kıza talip oldu, fakat kzımız bu yaşam tarzını kabul edemeyeceğini söyledi, çocuk makul mantıklı bir yol bulalım dedi, oturalım tartışalım dedi ve alkolü bıraktı,zira kötü bir alışkanlık. Zamanla namaza başladı, her şeyi konuşarak yaptılar. Bu benim hayatım müdahale ettirmem demedi. Farklı otobüslerde de olsanız aynı yolda olmaktır önemli olan.

Zamanla bu özellikler herşeyin önüne geçiyor.

makul düşünün, heyecanlarınızla hareket etmeyin derim ben.

Niye yolun başındasın dön bilmem ne böyle saçma sapan mesajlar yazıyorsunuz. Benim aile yapımda senin gibi canım soframıza içki girmez ama eşimle tanıştığımda senin dediğin gibi oruç tutmaz, içki kullanan biriydi ama ben şunlara dikkat ettim. İçtikten sonra nasıl biri mesela ailece oturup içerler ama herşey tadında ve kararında kaldığını gördüm. Eşim ise kırk yılda bir arkadaşlarıyla bir araya geldiğinde içer bekarken daha fazla içerdi evlendikten sonra azaldı. Oruç tutmuyor ama ne önemi var ki o eşimin sorunu ben orucumu tutarım benim hiçbir şeyime karışmaz ben de ona karışmam. Önemli olan çiftlerin birbirine hoş görüyle yaklaşması.

yani alkoliklik seviyesinde bir içmek mi bu?
her gün mü içiyor?
bizim ailemiz ve eşimin ailesi ayda bir falan hep bir araya geliriz ve ailece yemekler mezeler şarkılar türküler eşliğinde yer içer eğleniriz.Eğer içmekten kastınız buysa fazla önemsemeyin derim.İçkinin aşırısına bende karşıyım.
Kuzenim de kapalı namazında niyazında bir aileye gelin gidecek nişanlı şu an oturup konuştum yapabilecek misin,kültürlerimiz çok çok farklı sen açıksın kapanmak istemiyorsun ve eninde sonunda onlar seni kapatacaklar diye(sakın yanlış anlaşılmasın ailemizde hiç kapalı olmadığı için)öyle de gözüküyor"abla çok seviyorum elimde değil herşeyine razıyım"dedi.
Siz bu şekilde düşünemiyor musunuz?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…