Bunun konuyla alakasi ne...
ilk önce bir iki saçma mesaj dışında bunca sayfa böyle hassas bi konuyu böyle seviyeli biçimde konuşmuş olan kk hanımlarını tebrik etmek istiyorum. uzun süredir böyle bi konuyu sinirlenmeden okudum. şaka yapmıyorum, gerçekten kknın seviyesinin yükseldiğini düşündürdü bana bu konu. sanırım konuyu modere eden konu sahibinin bunda payı oldukça yüksek olduğundan.
şimdi asminim, seni burdan tanıdığım kadarıyla tanıyorum. ilk sayfalardaki benim bildiğim asmindi. lakin sonlara doğru mantığını aşkı için kenara koyan bir kadın gördüm. ki bu benim tanıdığım asmin değil. pek tecrübeli değilim bu mevzularda, o yüzden diğer bayanlar gibi oturaklı ve yaşanmışlıktan ötürü mantığını oluşturmuş laflar söyleyemicem. tek söyleyebileceğim şey, yerinde olsam napardım? elinde içki bardağını ilk gördüğüm anda iletişimi keserdim (iş vs dışında). ne olursa olsun. dünyanın en büyük, en muhteşem aşkı da olsa. sana böyle yap demiyorum. sen de beni tanıyosun ne bileyim, belki bi fikir olur diye. iyi düşün, kendin için doğru kararı bulacağından eminim canım.
Bazı yöreler çok serttir bazı konularda. O yüzden merak ettim aileniz bu kadar niçin sert tutumlu diye.
Ayrıca alkolik olacak çok içecek diye bir konu mu var? Bence her şeyi kafandan at zamana bırak. Karşındakini tanımaya çalış. Belki de çok mutlu olacaksın hiç ummuduğun gibi olmayacak..
ee simdi islam diini geregi "bir damla icki haramdir"
musluman bir insan alkol alamaz..
ve sanirim siz bu sebepten istemiyorsunuz
yoksa ayda yilda alkol alan yada
aksamdan aksama bir bira almasi insana zarari olmaz
ben esnekligimden oturu kabul ederim
siz inanciniz geregi kabul etmezsiniz
bunda anlasilmayacak bir sey yok
bazi aileler tadinda iciyorsa sorun yok derken
bazi aileler ickinin bir damlasina karsi cikar
onemli olan sizin karariniz ve tabii ailenizin fikri
bu konudaki dusuncenizi anlatir ve onun mantigina ve
yureginde beslemis oldugu inanca uyarsa
sizin icin vazgecer sonucta alkolik degil
ama is alkolllada bitmiyor!
alkol haricinde herseyiniz uyusuyormu
hayat tarziniz mesela
ailesinin hayat tarzi bir arti olabilir ama onemli
olan onun inanci felsefesi hayat stilini nasil
gelistirdigi
bir ornek veriyim
alkol iceriz esimle
bazen haftada bir bazen ayda bir
ama olurda esim veya ben desemki
bundan boyle icmeyelim (herhangi bir sebepten dolayi!)
ikimiz icinde sorun olmaz..
insanin kisisel tercihlerini bu kadar kurcalamaniz dogru degil bence...
isteyen icer yani ne var bunda?
iciyor diye her gece eve sarhos gelecek degil ya...
buyutulecek bir sey goremedim ben...
ne icki icmeyen, orucunu tutan kisiliksiz insanlar var...
onlar sevgilinizden daha mi iyi yani...?
içki içmesi bencede sıkıntı yaratabilir içki olayına da dinsel açıdan bakmadığımı da belirtmek istiyorum. içki alışkanlığını bende doğru bulmuyorum evliliklere çok zarar veriyor ama oruç tutma konusu kişinin tercihine bağlı.bu zorla olacak bişey değil ki. isterse orucunu tutar istemezse tutmaz. bu konuda ne olursa olsun kimsenin kimseye karışmaması gerektiğini düşünüyorum. din kişiye özeldir. başkalarının yaptırımıyla olmaz.
canım tamam içki içmesini engelleyebilirsin ki yapmalısın bencede ama din konularına karışmanın doğru olduğunu düşünmüyorum. haa yok illa bunları yapacak diyorsan o zaman kendin gibi birini bulmanda fayda var.
cok saygilisiniz oncelikle bunu soylemek istiyorum...
sokakta yuruyen adamin ickisinden konusmuyoruz burada Allah askina, evet.
aksini soylemedim
demek istedigim, icki iciyor olmasi nicin bu kadar rahatsiz ediyor bu kotu bir insan oldugunu gostermez onu diyorum...
ve diger insanlardan bir ornek verdim...
sevdiginizi ister boyle kabul edin ister etmeyin kimseyi ilgilendirmez burada dusuncelerinizi anlamaya calisiyorum sadece ve bir fikir vermeye calisiyorum.
sizin yerinizde olsam kimseyi degistirmeye calismazdim, nasil sevdiysem o sekilde kabul ederdim, isime gelmiyorsa da hemen yolumu ayirirdim hic uzatmazdim.
bu degisme/degistirme meselesi bana dogru gelmiyor...
herkesin kendi tercihi...
ya icki ya ben diye insanlari iki siktan birini secmek zorunda birakmak hos olmasa gerek.
zaten bu adam tamam askim icki olmayacak bir daha, senin dedigin olsun dese 2 ay sonra icki icmeyecegi ne malum?
ya da evlendikten sonra icmeyecegi ne malum?
o zaman da bosanmaniz istersiniz belki...
Ah arkadaşım işte ben kendi içimde bu karmaşadayım şu an zaten.. Bunu kabullensem bununla yaşayabilir miyim bunu hesaplıyorum, kabullenmezsem birbirimizi kaybedersek ne olur, o benim için fedakarlık yapsa bunu nereye kadar yapabilir, ben yapsam nereye kadar yapabilirim..
Kafamda bunların hepsini hesaplıyorum.. O yüzden de kararsızım.. Konuşmam onun fikirlerini öğrenmem lazım en başta ondan sonra kendi içimde hesap kitap yapayım..
Ha nedir bu konuya neden dikkat ediyorum, çünkü bu devirde bir erkekle ne yakışıklılığı ne zenginliği ne de başka bişeyi için evlenilmeyeceğini biliyorum. Önemli olan temiz ahlakı ve yaşantısı benim için. Ve gözümde içki yanlış şeyler yapabilme olasılığını artıran bir etken, ben ilerde içkiyi çocuklarıma iyi birşey değil diye anlatırken babasının içerde rakı sofrasında olmasını istemiyorum.
O yüzden içkiye olumlu bakamıyorum.
mantığını asla elden bırakma canım evli değilsin nişanlı değilsin geri dönüşü daha kolay olur
bi iki bardak içki içmekle her saat başı içki içmek arasında ne gibi bir fark var bana göre ikiside aynı
yasakmı bu içki yasak!!! ozaman içilmeyecek. Nice erkekler var sözler verip düğün sonrası değişen sözünü tutamayan bu adam sana söz verse diyelim evlendiniz bi gün bir bardak ertesi gün iki ardak
tartışma oldu aranızda vurup kapıyı çıktı gitti teselliyi içkide buldu ozaman daha çok canın acımaz m?
bak canım şunuda hiç unutma anne baba rızası çok önemli onların rızasını almadan yapacağın evlilikten hayır gelmez. Senin doğru kararı vereceğinden eminim.
Aslinda hic boyle konu acmazdim ama bugun cok doluyum, ve kimle paylasicagimi bilmiyorum..
Herkes gbi ufak tefek dertler belki ya ben cok biriktim belki de su an kendimi cok caresiz hissediyorum ondan..
Gelelim meseleye,
Biri var bir suredir ilgi alanimda olan.. Ocak ayinda tanistik bir kac kere disari ciktik cok cok ozel ve guzel vakit gecirdik, cocuga resmen bayildim ve bana bakmaz ki yeaa derken ondan bir adim geldi beni aradi sordu sonra da isyerime cicek feln yolladi.. Cocugun yengesi abisi en yakin arkadasim ailesi kuzenleri herseyini biliyorum.. Benim hakkimda ciddi dusundugunu herseyi zamanla oturtmak istedgini.. Su an hersey istedigim gibi gidiyor yani.. Istesem bu kadar net ogrenemem herseyini o derece biliyorum..
Simdi diyeceksinz ki o ne guzel.. Ayaklarim yerden kesilirken beni denizin dibine dogru surukleyen bir derdim var..
Yasantilarimiz.. Mesela o icki icen oruc tutmayan biri.. Bense boyle seylere cok onem veririm hatta icki icen birisi ile evlenmem diye de sozum vardir kendime.. Belki bu konuda bir orta yol buluruz derken oruc tutmadigini da ogrendim..
az evvel geldim eve, ailem daha yeni ogrendi onun varligini, geldim ne yapcam derken annem icki iciyo mu dedi once cevp vermedim sonra kafa salladim.. hemen vazgeciyorsun dedi..
Ailem bu iste benim bu yapida insanlar.. ben onlara baska turlu birisini kabullendiremem.. kaldi ki ben oyle biri ile mutlu olabilirmiyim onu bilmiyorum..
Ama onceki iliskimin bitmesi uzerine ilk kez yuregime birisi dokundu.. Bundan nasil vazgecicem bilmiyorum..
Benim bir cikis yolum var mi goremiyorum ben artik..
Ask mi mantik mi neyi secmem gerektini bulamiyorum..
canım yaşam standartlarınız uyuşmaz ise ilerde düşündüğünden çok fazla sıkıntı yaşayabilirsin yolun başında dönmek en hayırlısı bence
Aslinda hic boyle konu acmazdim ama bugun cok doluyum, ve kimle paylasicagimi bilmiyorum..
Herkes gbi ufak tefek dertler belki ya ben cok biriktim belki de su an kendimi cok caresiz hissediyorum ondan..
Gelelim meseleye,
Biri var bir suredir ilgi alanimda olan.. Ocak ayinda tanistik bir kac kere disari ciktik cok cok ozel ve guzel vakit gecirdik, cocuga resmen bayildim ve bana bakmaz ki yeaa derken ondan bir adim geldi beni aradi sordu sonra da isyerime cicek feln yolladi.. Cocugun yengesi abisi en yakin arkadasim ailesi kuzenleri herseyini biliyorum.. Benim hakkimda ciddi dusundugunu herseyi zamanla oturtmak istedgini.. Su an hersey istedigim gibi gidiyor yani.. Istesem bu kadar net ogrenemem herseyini o derece biliyorum..
Simdi diyeceksinz ki o ne guzel.. Ayaklarim yerden kesilirken beni denizin dibine dogru surukleyen bir derdim var..
Yasantilarimiz.. Mesela o icki icen oruc tutmayan biri.. Bense boyle seylere cok onem veririm hatta icki icen birisi ile evlenmem diye de sozum vardir kendime.. Belki bu konuda bir orta yol buluruz derken oruc tutmadigini da ogrendim..
az evvel geldim eve, ailem daha yeni ogrendi onun varligini, geldim ne yapcam derken annem icki iciyo mu dedi once cevp vermedim sonra kafa salladim.. hemen vazgeciyorsun dedi..
Ailem bu iste benim bu yapida insanlar.. ben onlara baska turlu birisini kabullendiremem.. kaldi ki ben oyle biri ile mutlu olabilirmiyim onu bilmiyorum..
Ama onceki iliskimin bitmesi uzerine ilk kez yuregime birisi dokundu.. Bundan nasil vazgecicem bilmiyorum..
Benim bir cikis yolum var mi goremiyorum ben artik..
Ask mi mantik mi neyi secmem gerektini bulamiyorum..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?