Cok Uzgunum..

Sen beni tanıyorsun marjinal.. Önceki ilişkimi neler yaşadığımı eksikleri fazlalıkları dert ettiğim noktaları.. Hepsini de biliyorsun.. O yüzden yazdıkların benim için pırlanta kadar değerli..
Hani o eksik dediğim yanlış dediğim beklediğim istediğim ne varsa O'nda buldum resmen.. Herkes ailem de dahil abarttığımı tanımadığımı düşünüyor ama öyle değil.. Benim ihtiyaçlarımı gözümden anlayıp da anında çözüm üreten birisi.. Yanlışları eksiklikleri olmayacak mı Onun da olacak biliyorum.. Kimse dört dörtlük değil, hepsini biliyorum..
Bu yüzden vazgeçmek ağırıma gidiyor..
Ama vazgeçmezsem de yaşanacaklar beni korkutuyor.. Ailemin dediği tek şey mutlu olabilecek misin? Bu soruya ben kesin cevap veremiyorum, en son içimde dedim ki daha çok vakit belki de hiç beğenmediğim huyları çıkıcak ve vazgeçebilicem.. Ama ya çıkmaz da daha çok bağlanırsam?..
Bu kadar olumsuzluk mu beni ona iten yoksa gerçekten duygularım mı artık kestiremiyorum..
Önümde iki yol var ikisini de görüyorum ikisinin de gayet net farkındayım.. Ki bu başlık zaten daha çok kendimle iç hesaplaşmam gibi oldu resmen.. Onunla konuşup da duygularıma yenilmekten de korkuyorum.. O yüzden kesin kararımı verip karşısına öyle çıkıcam.. Ki doğrusu da bu olur sanırım..

Onunla konuşup da duygularıma yenilmekten de korkuyorum.. O yüzden kesin kararımı verip karşısına öyle çıkıcam.. Ki doğrusu da bu olur sanırım..

En doğru karar diye düşünüyorum. Sürüncemede bıraktıkça çok hırpalanırsınız. Bir an evvel müspet ye da menfi bir sonuca ulaşmalısınız.

Hakkınızda hayırlısı olsun...

Anneler ne diyorsa haklıdır...İçki içmiyorsun...eşin olunc sana sofraya içki servisi yap diyecek... evde o kokuyu koklayacaksın .... Ne kadar sevsende bir zaman sonra bünyen bunu kaldırmaz... kendin hayat görüşüne sahip biriyle düşünmeni tavsiye ederım.

Çok çok güzel söylediniz..

Peki çocuklarınızı yetiştirirken sorun yaşamıyor musunuz? Helal haram ayırımını yapabiliyor mu eşiniz? Lütfen Biraz anlatın ciddi yaşanan örneklere çok ihtiyacım var..

Hayır hergün içmiyor dedim ya başında da evlerinde rakı sofraları kurulmuyor ama dışarda yediğimiz bir yemeğin yanına rakısını içiyor.. işte o ne düşünüyor bilmiyorum en zor kısımı da bu benim açımdan.. Belki o da beni çok sevecek aman ya karşımdakinden kıymetli mi diyecek belki bir orta yol bulunacak belki ailem tanıyınca çok sevecek hiçbir fikrim yok..
Ama olur da benim yaşamak istediğim hayat bu değiştiremem kabul et dediğinde bana sadece sessizce çekip gitmek düşer..
Ki ortası nasıl buluncak bunun onu da bilmiyorum.. Bugun bir iki bardak alkol alan birinin ileride ne yapacağını kestiremiyorum.. Sarhoş kafa ile büyük hatalar yapıp yapmayacağını bilmiyorum.. Ama bunları boşuna düşünüyorum çünkü namazında abdestine bir insan da aynı hataları yapabilir.
Ben sadece mutlu olmak istiyorum ama öyle yalnız başıma değil, ailem de o da ailesi de.. Bu kararımızdan ötürü birileri ağlasın üzülsün istemiyorum..
Annem dün hemen vazgeçiyorsun dediğinde hüngür hüngür ağladım, o da benle ağladı.. Ben ailemi üzmek istemiyorum..

Asmincim ben dört yıldır evliyim. 16 aylık bir bebeğim var. Şu ana kadar bir sorun olmadı. Aileler arası pek parlak olmuyor mesela bizimkiler pek bir araya gelmezler bayram seyran dışında. Eşimle benim ailem arasında bunların dışında kültür farkı da var. Eşimin ailesinde herkes okumuş ve sosyetik tarzda yaşıyorlar. Benim ailem şehir dışında daha mutaasıp. Biz bunlara rağmen dengeyi kurduk çünkü eşimle ben aynı çerçeveden bakıyoruz bu çok daha önemli bence gerisi hoşgörü. Ayrıca benim ailemde başlarda hiç istemedi hep bunları sorun yaptılar ama eşim beni bırakmadı.

Yengesi Bir Arkadasim ve ben samimiyiz baya.. bugun aksam o diger arkadasimi gordum gelismeleri sordu anlattim.. baya ortalik karismis ya dedi.. onlar ters insanlar degil ki (bu arkadasim onlarla ayni mahallede oturuyor baya yakindan taniyorlar aileler birbirini) sanki her gun iciyorlar mi, birakir ne olcak dedi (itiraf etmeliyim burda sevindim resmen) yarin hep beraber konusuyoruz bu konuyu kahvaltida dedi..
Yengesi ne diyecek bakalim.. Yengesi dedigim de benden 4 yas buyuk. ve can ciger kuzu sarmasiyiz.. Onemli olan beni anlamalari...

Icimi acitan bir diger husus da benle ilgileniyor beni ariyor soruyor ve ben bu karmasa icerisinde iken ona nasil davranmam gerektigini bilemiyorum.

Sanirim ailemin ogrenmesi cok acele oldu.. Keske anlatmasaydim diyorum simdi..

Bu sancılı süreci er ya da geç yaşayacaksın. Benim babam yok annem vermem diye tutturmuştu. Tam altı ay sürümcede kalmıştı. Sonra göğsümde kist çıktı annem daha fazla diretememişti.

Bu sancılı süreci er ya da geç yaşayacaksın. Benim babam yok annem vermem diye tutturmuştu. Tam altı ay sürümcede kalmıştı. Sonra göğsümde kist çıktı annem daha fazla diretememişti.

Sanırım işin en zor kısımlarından birini yaşıyorum dün bütün akşam annemle konuştum endişelerini anlattı ben kafamdakileri söyledim.. Biraz sakinleşti gibi, tamam tanı bakalım dedi en sonunda..
O sanıyorki ben ona hiçbirşey demeden çocukla sevigili oldum akşamlara kadar gezip tozuyorum.. Henüz hiçbirşey yok diye anlattım, ama o yönde gittiğimizi olumsuz birşey görmediğimi söyledim..
Tabi buna da bozulduu, heveslendin bir kere ne hatası olsa görmezden gelceksin dedi..
Annemi anladıkça hak da vermeye başladım sanırım..
Ben de cumartesiden beri hastaydım baya çok üzülüyordu halime, bunları konuştuktan sonra daha iyi hissettim baya topladım kendimi..
Herşey çok olumsuz gibi geliyor artık.. Eski heycanım bulutların üzerindeki mutluluğum kırıldı..

Sen de benim gibi hata yapmışsın. Erken anlatmışsın. ben bunun sıkıntısını çok yaşadım. Doğru dürüst görüşmeme izin vermiyorlardı. Evlendikten sonra da eşim aileme tavır almıştı bu durum yüzünden. Dört yıllık evliyim hala daha sık gitmeme izin vermez.

mantığı ve kalbi arasında kalıp, kalbinin sözünü dinleyip, su an mutsuz bi evlilik yaşayan biri olarak kesinlikle KENDİ mantığına ters biriyle bi ilişkiye başlama.. yapabiliyorsan yol yakınken en baştan bırak bence. haa bii de sakın kendini olmaz ama işte görüşeyim, nasılsa biter diye de kandırma. gün geliyo yalanda olsa yanlışda olsa herşeyi göze alıyorsun vazgeçemiyorsun.. maalesef üzülen hep sen oluyorsun..
ya da onu değiştirip orta yol buluruz inancına aldanma. herşey su anda senin istediğin gibi oluyo,senin için herşeyi yaparım deniyo, evlendikten sonra ben böyleyimler başlıyo..
aynı şeyleri yaşdım ve yaşıyourm ben iyi düşün !

Anlıyorum, doğru söylüyorsunuz aslında.. Kimsenin kimse için değişebileceğine inanmam ben de aslında ama gerek burada gerekse günlük yaşantımda öyle şeyler anlatılıyor ki neden olmasın sorusunu soruyorum kendime.. Nasılsa biter anlayışı ile değil, gerçekten tanımak istediğim için vakit geçiriyorum onunla aslında..

Evet erken anlattım biliyorum.. En azından şu içki meselesini söylemicektim..

Asmincim,

Bence senin salim kafayla oturup bir karar vermen gerekiyor.

Yanlış hatırlamıyorsam bir kadeh ile sürekli içmenin farkı olmadığını düşünüyordun değil mi?

Sen alkol alan biri ile evlenmek istiyor musun istemiyor musun?, bir kadeh sorun olmaz diyor musun demiyor musun bunlara karar vermelisin.

Ben evli değilim ancak biliyoruz ki kapıdan içeri girince işin rengi değişiyor.

neyi ne kadar tolere edebilirsin bunları iyi tartmalısın, bitmesin istiyorsun, seni anlıyorum, ancak bu ilişkişiye kendini fazla kaptırmadan zaman ver ve muhatabını iyi tanı. Belki daha iyi biri belki daha defectleri olan biri bunu yaşamadan bilemezsin. Ancak bugün prensiplerinden taviz verirsen yarın muhatabının istekleri karşısında yeniden taviz vermek zorunda kalabilirsin.

Kimse bulunmaz hint kumaşı değildir. Önemli olan senin ne istediğindir.

Tekrar hatırlatmak isterim; aynı yolda mı yürüyorsunuz, önemli olan bu.

Hakkınızda tekrar hayırlısı olsun diyorum...

Unutmaki kaldıramayacağımız yüklerin altına girip, er meydanına inip kılıçları kuşanıp sonra ben yapamıyorum demenin bir faydası olmuyor.

hassasiyetler çok önemli.. ben küçüklükten beri namaz kılan birisiyim. namaz kılmayan biriyle görüşmüştüm 2 sene önce. 1 hafta sürdü, takıntı yapmıştım.. ben ilk görüşmede reddetmiştim aslında. sonra akşam arayıp namaza başladığını söylemişti. ama düzenli kılamadı,ben de hep soruyodum her vakti tek tek kıldın mı diye :))) beni böyle kabul et dedi 1 hafta sonunda.. tabiki olmadı, çünkü kendimi kötü hissetmiştim kabul edersem namazı bırakcakmışım gibi gelmişti..
dini konularda şöyle olur demeye gelmiyor, hidayet Allah tan. içki içmenin günah olduğunu bilir ve Allah rızası için vazgeçerse, orucunu tutarsa iyi, ama başkası için yapmaz ve yapamaz, yapcam desede kısa sürer. sen onu bu şekilde kabul edebilecekmisin, kabul edersen mutlu olabilecekmisin onu düşün. hakında hayırlısı olsun

Sanırım ciddi anlamda rahatlamış olarak döndüm aranıza..

Yengesi ile konuştum, bahsetmiştim aynı zamanda çok yakın arkadaşım olduğunu.. Ailemin söylediklerini endişelerimi anlattım.. Güldü, bunların hepsi sana bağlı olan şeyler, neticede bu çocuk evde rakısını açıp içen birisi değil ortamına göre eğer canı çekerse dışarda içen birisi. Nedir içkili ortama sokmazsın rica edersin belki de zamanla bıraktırırsın dedi..
Senin sandığın kadar dinden diyanetten bihaber birisi değil ki cumasına gider namazını kılar arada bir de olsa dedi..
Biraz da onu yönlendirecek olan sensin, sana bağlı bundan sonrası dedi..

Onun öncesinde de annemlerle konuştum zaman istedim bırakın tanıyım diyerek... Tamam dediler..

Tüm bunların neticesinde arkamı dönüp gitmemeye karar verdim..

Bu görüşme çok iyi olmuş..
Bundan sonrasını daha iyi gözlemle..
Hakkında hayırlı olsun inşallah arkadaşım..

Tamam işte bak ne güzel, tamamen zıt yönlü birisi değilmiş, biraz şekillendirilebilir türden demek ki :13:

içki tum kotuluklerin anasidir, bilmiyorum bunu gormezden gelmemniz cok guzel ve gelmeyin de zaten. evet birakabilir ama ya birakmazsa!! ailenin sozlerini gozardi etmemekte yarar var dusuncesindeyim. ve evlilik de Allah rizasi icin yapilmali bu durumda nasil olacak bilmiyorum.

Bu durumu dert edindiğim için bu konuyu açtım zaten ve zaman içerisinde ne kadar gelişme gösterip gösteremediğimizee bu konularda hem fikir olup olmadığımıza bağlı olarak evliliği düşünücem..
Teşekkürler...

Bu görüşme çok iyi olmuş..
Bundan sonrasını daha iyi gözlemle..
Hakkında hayırlı olsun inşallah arkadaşım..

Evet gözlerimi dört açıcam aha da böyle
Teşekkür ederim Lale'cim...

Tamam işte bak ne güzel, tamamen zıt yönlü birisi değilmiş, biraz şekillendirilebilir türden demek ki :13:

Evet yengesinin dediği o, hatta şaka yollu adam senin uğraş düzelt madem dedi koptum..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…