- 11 Temmuz 2008
- 7.771
- 210
- 163
Selm Asmin, uzun zamandır senin gerçekten yüreğine dokunan tek insan olduğunu biliyorum bu kişinin. Bence mantığının önüne geçen duygularında bu durumun, bir de "o bana bakmaz" dediğin birinin sana bakmış olmasının etkisi var bu kişiyi daha da fazla kaybetmek istemeyişinin diye düşünüyorum
Şimdi senin önünde iki seçenek var sanki.
Ya diyeceksin ki, benim dini görüşüm budur,ben ikilemde kalarak bi çocuk büyütmek istemem, daha da önemlisi bu dünya da bir sınav dünyasıdır, alkol alan erkeği hayatıma kabul etmek ya da etmemek de Allah'ın benim için bir sınavıdır.Benim için de sınavı kazanmak bu dünyada bir insanla güzel vakit/hayat geçirmekten daha önemlidir.O yüzden bu iş olmaz.
Ya da diyeceksin ki, ben karşımdakini değiştirmeye kalkmadan ama kendi görüşlerimi törpüleyip ailemi de olaya çok müdahil ettirmeyip bu ilişkiyi bu haliyle kabul etmeliyim.Arada bir içki içmesi onu kötü bir insan yapmayacagı gibi, çocuğun eğitiminde illa sert çizgileri olmayabilir diye düşüneceksin.Örnek vermek açısından, ben de yılda birkaç kez sarhoşluk düzeyine varmadan eşimle bir kaç kadeh alkol alan bir insanım. Çocuğuma bu konuda vereceğim eğitim de : " İçki evet dinen yasaktır ama bu benim sonuçlarına kendim katlanmayı göze alıp sonuçlarını makul ölçüde tutmak şeklinde işlediğim bir günah. Dinen yalan söylemek de günahtır, insanlara haksızlık etmek, kul hakkı yemek de günahtır.Ben şahsen benim davranışlarımdan toplumun etkileneceği günahlara daha dikkat ediyorum. Arada bir alkol almak -alkolizm için konuşmuyorum- beni etrafa zararlı bir insan yapmadığı için bu günahın affedilmesini ummakla birlikte cezasını da kabulleniyorum.Çünkü bir çok günahın ya da sevabın karşılığını yalnız Allah'ın bileceğini düşünüyorum." diye açıklardım. Yani karşındaki adam da bir gün senin çocuguna durumu böyle açıklasa ne hissedersin onu düşün bakalım bi, gözünde canlandır.
Bir de ben bu konuda biraz daha esneğim. Nadiren alkol alan bir insan da yine dininin ve inancının gerekliliklerinin farkında olabilir. O da senin şu an düşündüğün gibi alkol almanın yanlış olduğunu düşünmeye başlayabilir ve bırakabilir, ama bunun için de yine din açısından bazı başka düşüncelerinizin benzer olması gerekir. İnanç konusunda tamamen zıt olduğunuz birisinden çok fazla değişim bekleme. Ama dediğim gibi bu benim gibi bu konuya biraz daha esnek bakabilen bir insanın bakış açısı.
Esnekliğin azaldığı yerde sorunlar artar.Eğer ki sen bu konuda esnek değilim ve esneyemem dersen, o zaman bu kişiye daha fazla bağlanmaman, onu da bağlamaman gerekir.Yani karşıdaki senin için ne'den vazgeçerse, en ufacık kriz anında aklına bu vazgeçtikleri gelecektir.
Bence karşındakiyle konuş ama daha çok kendinle konuş. Her ne konuda olursa olsun, kendimizi nasıl değiştiremiyorsak karşıdakinden de değişim beklemek o kadar haksızlık gibi geliyor bana. Allah kolaylık versin canım.
Sen beni tanıyorsun marjinal.. Önceki ilişkimi neler yaşadığımı eksikleri fazlalıkları dert ettiğim noktaları.. Hepsini de biliyorsun.. O yüzden yazdıkların benim için pırlanta kadar değerli..
Hani o eksik dediğim yanlış dediğim beklediğim istediğim ne varsa O'nda buldum resmen.. Herkes ailem de dahil abarttığımı tanımadığımı düşünüyor ama öyle değil.. Benim ihtiyaçlarımı gözümden anlayıp da anında çözüm üreten birisi.. Yanlışları eksiklikleri olmayacak mı Onun da olacak biliyorum.. Kimse dört dörtlük değil, hepsini biliyorum..
Bu yüzden vazgeçmek ağırıma gidiyor..
Ama vazgeçmezsem de yaşanacaklar beni korkutuyor.. Ailemin dediği tek şey mutlu olabilecek misin? Bu soruya ben kesin cevap veremiyorum, en son içimde dedim ki daha çok vakit belki de hiç beğenmediğim huyları çıkıcak ve vazgeçebilicem.. Ama ya çıkmaz da daha çok bağlanırsam?..
Bu kadar olumsuzluk mu beni ona iten yoksa gerçekten duygularım mı artık kestiremiyorum..
Önümde iki yol var ikisini de görüyorum ikisinin de gayet net farkındayım.. Ki bu başlık zaten daha çok kendimle iç hesaplaşmam gibi oldu resmen.. Onunla konuşup da duygularıma yenilmekten de korkuyorum.. O yüzden kesin kararımı verip karşısına öyle çıkıcam.. Ki doğrusu da bu olur sanırım..