canım sen onların çok beğendiği ve onayladıgı mükemmel biriyle de evlensen onlar yine köşelerine çekilecekler ki olması gereken de budur..bak ne güzel soruyorlarmış ''mutlu olabilecekmisin?'' sen de kendine şu an bu soruyu soruyorsun ve bir cevap bulamıyorsun seni anlıyorum.. o zaman şöyle söylüyim sana onca zamandan sonra yüreğine böyle işleyen bir insanı tam anlamadan tanımadan tabiri caizse denemeden yolları ayırıp ondan sonra kiminle evlenirsen evlen hep aklında o kişi kalacak hep acaba mı? diye düşünürsün böyle bir ömür yaşamak istermisin??
Pardon özel olmazsa nerelisiniz?
ailesi öyle değilse işin daha kolay bence.ben aile yapısı da öyleyse tamamen yaşam tarzı değişmez diye düşünmüştüm.bence kesinlikle konuş.insanın kendi aile yapısına uymayan yani alışmadığı bir şekilde olması çok zordur.ama bu onun yabancı olduğu birşey değil.belki ailesi bile uyarıyordur onu bu konuda.inanki seni gerçekten seviyorsa yapabilir.
Özellikle buraya katılıyorum. Tamam, alkolü öcü gibi görebilir isteyen, ama "arada içiyorum" diyen insan başkadır, alkolik insan başkadır, bu ayrımın yapılması gerekiyor. "Her kötülüğün anası" olan alkolizmdir, kimse böyle biriyle hayatını paylaşmak istemez, ama her içen de her akşam yemeğinde bir küçük rakı açar, sarhoş olur, eşine çocuğuna eziyet eder diye bir şey yok. Ben altı yıldır hayatında olduğum insanı bir kez olsun sarhoş bile görmedim, olmadık çünkü. Veya içen herkesin gece hayatı olacak diye bir şey de söz konusu değil. En "içmeyi severim" diyen insanın içtiği özel anlamı olan yemeklerde, veya arkadaşlar arası bir şeylerin kutlanması sırasında içilen iki kadeh bir şeyden ibâret olabilir.
Ha, bu bile ters gelir, bunu anlarım, saygı da duyarım, ama adam akşam yemeğinin yanında bir kadeh şarap içti diye felaket senaryoları yazılması, adam alkol ve kötülük batağına saplanmış da konu sahibini de yanında sürükleyecekmiş gibi hor görülmesi doğru değil. Sadece bu ayrımı yapmak istedim.
eviliği içki yüzünden bitmiş biri olarak ayrıl derim....
Canim tabiki alkolik degil adam dedim ya bi kere bile abuk birseyini gormedim..
Cakirkeyif bile olmadi yani.. Herzaman akli basinda durdu.. Ama iste bu her zaman oyle duracagi manasina gelmiyor.. ve o sinirin asildigini gormek beni ciddi anlamda uzecek...
Kendimi bildim bileli, annem 30 gün oruç tutar, babamın bir gün tuttuğunu görmedim, annem hayatında ağzına alkollü kokteyl bile sürmemiştir ama babam özel günlerde iki kadeh rakısını yuvarlar, 35 yıllık evliler ve hayatımda gördüğüm en mutlu çiftler, hala birbirletine aşkla bakarlar
Çünkü, ikisi de birbirine hiç bir zaman karışmadı, hatta babam oruç tutmadığı halde annemle sahura kalkar, annem oruçluyken babama öğle yemeği hazırlar, iftarda oruçlu-oruçsuz tüm aile sofraya oturur...
Yılbaşı gibi özel günlerde de annem babama rakı sofrasını hazırlar, meyve suyunu alıp karşısına oturur ve kadeh tokuştururlar...
Eminim ki ikisinden biri diğerinin yaşam tarzını eleştirse, değiştirmeye çalışsa bu evlilik bunca yıl bu sevgi ve saygıyla sürmezdi. Ailemden bu örneği verdim çünkü bu tarz fikir ayrılıklarına rağmen yıllar süren mutlu evlilikler olabiliyor, yeter ki karşılıklı saygı ve anlayış olsun.
Kısacası, diyeceğim şu ki, ya onu böyle kabullenmeli ya da tamamen vazgeçmelisiniz, sizin için alkol almayı bırakabilir, oruca namaza başlayabilir ama bunları sizin için değil içinden gelerek yapması lazım, aksi halde isteğiniz ters teper, yasaklandığı için daha tatlı gelir eski hayatı, ve ilk fırsatta eski alışkanlıklarına eskisinden çok daha aşırı bir dönüş yapabilir.
Kendimi bildim bileli, annem 30 gün oruç tutar, babamın bir gün tuttuğunu görmedim, annem hayatında ağzına alkollü kokteyl bile sürmemiştir ama babam özel günlerde iki kadeh rakısını yuvarlar, 35 yıllık evliler ve hayatımda gördüğüm en mutlu çiftler, hala birbirletine aşkla bakarlar
Çünkü, ikisi de birbirine hiç bir zaman karışmadı, hatta babam oruç tutmadığı halde annemle sahura kalkar, annem oruçluyken babama öğle yemeği hazırlar, iftarda oruçlu-oruçsuz tüm aile sofraya oturur...
Yılbaşı gibi özel günlerde de annem babama rakı sofrasını hazırlar, meyve suyunu alıp karşısına oturur ve kadeh tokuştururlar...
Eminim ki ikisinden biri diğerinin yaşam tarzını eleştirse, değiştirmeye çalışsa bu evlilik bunca yıl bu sevgi ve saygıyla sürmezdi. Ailemden bu örneği verdim çünkü bu tarz fikir ayrılıklarına rağmen yıllar süren mutlu evlilikler olabiliyor, yeter ki karşılıklı saygı ve anlayış olsun.
Kısacası, diyeceğim şu ki, ya onu böyle kabullenmeli ya da tamamen vazgeçmelisiniz, sizin için alkol almayı bırakabilir, oruca namaza başlayabilir ama bunları sizin için değil içinden gelerek yapması lazım, aksi halde isteğiniz ters teper, yasaklandığı için daha tatlı gelir eski hayatı, ve ilk fırsatta eski alışkanlıklarına eskisinden çok daha aşırı bir dönüş yapabilir.
bence açıkça onunla bu konuyu konuşun. en azından ilerde: acaba konuşsa mıydım,belki daha güzel olurdu herşey diye içinizde ukde kalmaz.
öte yandan az içmek çok içmek ayrımı yapmak bana yanlış geliyor. İçki bu zaten şişe durduğu gibi durmaz, bugün az içer yarın çok. Hem çoğukez içki içenin kendine ait farklı ortamı - farklı arkadaş çevresi vardır. Herşey zincirleme birbirine bağlıdır.
Aslinda hic boyle konu acmazdim ama bugun cok doluyum, ve kimle paylasicagimi bilmiyorum..
Herkes gbi ufak tefek dertler belki ya ben cok biriktim belki de su an kendimi cok caresiz hissediyorum ondan..
Gelelim meseleye,
Biri var bir suredir ilgi alanimda olan.. Ocak ayinda tanistik bir kac kere disari ciktik cok cok ozel ve guzel vakit gecirdik, cocuga resmen bayildim ve bana bakmaz ki yeaa derken ondan bir adim geldi beni aradi sordu sonra da isyerime cicek feln yolladi.. Cocugun yengesi abisi en yakin arkadasim ailesi kuzenleri herseyini biliyorum.. Benim hakkimda ciddi dusundugunu herseyi zamanla oturtmak istedgini.. Su an hersey istedigim gibi gidiyor yani.. Istesem bu kadar net ogrenemem herseyini o derece biliyorum..
Simdi diyeceksinz ki o ne guzel.. Ayaklarim yerden kesilirken beni denizin dibine dogru surukleyen bir derdim var..
Yasantilarimiz.. Mesela o icki icen oruc tutmayan biri.. Bense boyle seylere cok onem veririm hatta icki icen birisi ile evlenmem diye de sozum vardir kendime.. Belki bu konuda bir orta yol buluruz derken oruc tutmadigini da ogrendim..
az evvel geldim eve, ailem daha yeni ogrendi onun varligini, geldim ne yapcam derken annem icki iciyo mu dedi once cevp vermedim sonra kafa salladim.. hemen vazgeciyorsun dedi..
Ailem bu iste benim bu yapida insanlar.. ben onlara baska turlu birisini kabullendiremem.. kaldi ki ben oyle biri ile mutlu olabilirmiyim onu bilmiyorum..
Ama onceki iliskimin bitmesi uzerine ilk kez yuregime birisi dokundu.. Bundan nasil vazgecicem bilmiyorum..
Benim bir cikis yolum var mi goremiyorum ben artik..
Ask mi mantik mi neyi secmem gerektini bulamiyorum..
sen böyle bir durumda bir evlilik nasıl olur diye düşünüyorsun bir de sanırım.sana öneriler falan yazdım ama bir de kendi durumumdan bahsedeyim.ben asla içki içmem ve orucumu tutarım.eşimse arada içki içiyor ve oruç tutma konusunda da hiç hassas değil.bazen tutar bazen tutmaz.buna canım sıkılıyor ama ne yapayım.bu konuda bir sorun yaşamıyoruz.ben içmiyceksin oruç tutcaksın demedim hiç.tabi oruç tutsan keşke diyorum ama şart koşmuyorum.böyle gidiyor evliliğimiz.tabi sorun çıktığı oluyor ama başka konularda.yani evlilik yürür.sorun olmaz ama ben ailen istemiyorsa o konuda sıkıntı çekeceğini düşündüm.o yüzden özellikle çözüm ürettim.
eğer o'na inanıyorsanız ve sizinle geleceği kafaya koyduysa orta yolu bulmak kolay olacaktır.içinizi karartmayın onun yerine oturun konuşun.dökün içinizi belki ılımlı yaklaşacaktır ve her şey güzel olacaktır.
Hayranlıkla okudum gerçekten, çok zor bir şeyi, çok güzel başarmışlar. Mutluluğunuz dâim olsun...
Yanlış anlamazsanız, sormak istediğim bir şey var, acaba size yaklaşımları nasıldı? Yani neyin doğru, neyin yanlış olduğu hakkında kendi bilinciniz oluşmadan önce size ne söylediler, sorularınıza nasıl cevap verdiler? Gerçi anladığım kadarıyla anne-babanız iki durumu da uçlarda yaşamayan, mâkûl insanlar, ama bu konuyu görüp geçmiş ilişkisini anımsamış bir insan olarak, özellikle çocuk yetiştirmek mevzusuna takmış durumdayım, bütün samimiyetimle merak ediyorum...
Asmin Merhaba..
Sadece ilk mesajını okudum ve ona göre yorum yapıyorum öncelikle bunu belirteyim.
Ben evlilikte en azından %50 bir benzerlikler bütünü olmasından yanayım.Bu doğru demiyorum benim kanaatim bu.
Bir arkadaş babası ile annesinin uyumundan bahsetmiş ki harika! Allah mutlulularını bozmasın.Ama bu tip örnekler oldukça az..Evlilikler artık sanki bir an önce tüketilmek üzerine kuruluyor ve her olumsuzluk bahane oluyor.
Alkol konusu derin ve hassas.Ne sıklıkla alıyor,nerede alıyor,hayatındaki önemi ne? Bunlar çok önemli.
Alkol yüzünden karşı karşıya gelebileceğiniz kadar hayatınızı kaplar mı? Yoksa 3 ayda bir arkadaşlarıyla toplandığında alkolu alır ve biter mi? Ne bileyim akşamları içtiğimiz çay gibi midir alkol onun için? Evinde masasını kurdurur içer mi yoksa? Sizin ortak bir noktada buluşabilmeniz için o noktaya çok uzak olmamanız gerekiyor.
Evlilikten benim anladığım şu farklılıklar yüzünden birbirimizi çekiyoruz sonra benzerliklere güvenip sığınıp evliliği yürütüyoruz.Evlilik halinde alkol,oruç komik gelebilir ama bir bayram namazı bile önemli.Onun için de belki karısıyla içeceği bir sıcak şarap önemlidir bir kış günü..Onun açısından da bakınca ortak olmayan noktalar iş evliliğe gelince sıkıntı yaratabilir..
Zor bir karar Asmin.. Allah yardımcın olsun
Öncelikle iyi dilekleriniz için teşekkür ederim
Babamın dini konularla pek alakası olmadığı için annem bize kendi dini bilgilerini aktarmaya çalıştı, babam da mümkün olduğunca tarafsız kaldı, sonuçta dinin gerekliliklerini öğrenmiş, günahı sevabı bilen ama hiç bir şeye mecbur bırakılmamış çocuklar olarak büyüdük ve kendi manevi seçimlerimizi yaptık, sonuç: küçük kız kardeşim şimdi üniversitede okuyor, annem gibi ibadetini yapar, orucunu tutar, duasını eksik etmez, ama kimseyi yargılamaz çok ılımlıdır, abim doktor, hayatımda tanıdığım en iyi ahlaklı insandır (unıcef gönüllüsü, tam bir iyilik meleği) inançlıdır ama ibadet etmiyor, hafta sonları midye-bira en büyük zevki ve yaramazlığıbeni sormayın ben babamın kızıyım...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?