- 9 Aralık 2025
- 51
- 24
- 3
- Konu Sahibi esradegirmeciiii
-
Ama çok geniş bir çevreye sahip olmak çok fazla fedakarlık ve kendinden ödün verme gerektirmiyor mu? Yada ben yapamadım bilmiyorum ama aktif güzel bir çevrem olsun isterdimBu biraz fakir tesellisi gibi olmuş. Sosyal olan, arkadaş çevresi bol olan insanlar sahte, dedikoducu ve yalaka mı o halde?
Aksine genelde yalnız kalanlar sıkıntılı çıkar
Sizi üzmek değildi amacım özür dilerim. Belki sizin hikayenizde yanlış olanlar diğer insanlardır ama 'genelde' yalnızlıktan şikayet edenler kendilerinde ki sorunu bilmeden etrafı suçlayan sıkıntılılar oluyor. Cevabı yazdığım üye de genelleme yaptığı için o şekilde yazdım.Ya kötü bir insan değilim aslında sıkıntılı demeniz beni üzdü ama insanlara boyun eğmek ve hizmet etmekten tükendim
O hanımefendi anlattığımı anlamamış bana yazdı size yazmadıYa kötü bir insan değilim aslında sıkıntılı demeniz beni üzdü ama insanlara boyun eğmek ve hizmet etmekten tükendim
Ben genelleme yapmadımSizi üzmek değildi amacım özür dilerim. Belki sizin hikayenizde yanlış olanlar diğer insanlardır ama 'genelde' yalnızlıktan şikayet edenler kendilerinde ki sorunu bilmeden etrafı suçlayan sıkıntılılar oluyor. Cevabı yazdığım üye de genelleme yaptığı için o şekilde yazdım.
Çok fazla gerektirmiyor. Yani tabii ki sosyal ilişkilerde fedakarlık yapıyoruz ama bu karşılıklı olduğu zaman iş arkadaşlığa dostluğa dönüşüyor zaten. Mesela çok sevdiğim bi arkadaşım var genelde iyi anlaşırız ama bazı huyları bana ters geliyor. E napim silip atayım mı? Hayır. O huylarını görmezden geliyorum, ses etmiyorum. Çünkü onun karakteri o. Artısı eksisinden fazla olduğu için bitirmiyorum iletişimi. Eminim o da benim bazı huylarımı sevmiyordur ama o da görmezden geliyordur. Bu şekilde idare ederek alttan alarak sürüp gidiyorAma çok geniş bir çevreye sahip olmak çok fazla fedakarlık ve kendinden ödün verme gerektirmiyor mu? Yada ben yapamadım bilmiyorum ama aktif güzel bir çevrem olsun isterdim
Evet bazen olmuyor doğru, kendimde de sorun aradım ama arkadaşı olan herkes te mükemmel değil ki, bazıları yapamaz biz yapamayanlardanız herhaldeBen genelleme yapmadım
Kendi yaşantımdan yola çıkarak konuştum
Herkesin arkadaşı da olmak zorunda değil
Olmayanda da sorun mu aramak gerekiyor ?
Arkadaşı olanlara da bir sözüm mü oldu ?
bende çok idare ettim ama ne zaman vazgeçtim ödün vermekten herkes kaybolduÇok fazla gerektirmiyor. Yani tabii ki sosyal ilişkilerde fedakarlık yapıyoruz ama bu karşılıklı olduğu zaman iş arkadaşlığa dostluğa dönüşüyor zaten. Mesela çok sevdiğim bi arkadaşım var genelde iyi anlaşırız ama bazı huyları bana ters geliyor. E napim silip atayım mı? Hayır. O huylarını görmezden geliyorum, ses etmiyorum. Çünkü onun karakteri o. Artısı eksisinden fazla olduğu için bitirmiyorum iletişimi. Eminim o da benim bazı huylarımı sevmiyordur ama o da görmezden geliyordur. Bu şekilde idare ederek alttan alarak sürüp gidiyor
Ne gibi bir sıkıntı? Arkadaşlarıma genelde çok fedakar ve hizmetkardım, bence o yüzden arkadaşımlardı zaten, hizmeti ve fedakarlıgı kesince arkadaşlık bitti, mesela yemek yapar sürekli çağırırdım, elbisemi makyaj malzememi kırılmasınlar diye paylaşırdım, ama içimden gelmeyen şeyleri yalnız kalmamak adına yapmayı bıraktığımdan beri yalnızımArkadaşlarınızla neden aranız bozuldu?
Yani bana çok yalnız insanlarda bir sıkıntı mutlaka var gibi geliyor.
İdare ettiğim kadar yürüyecek bir arkadaşlık zaten olmasınbende çok idare ettim ama ne zaman vazgeçtim ödün vermekten herkes kayboldu
Benim hayatımın her döneminde arkadaşlarım oldu. Fedakar değilimdir. Kazık yemem ama kazık da atmam. Arkadaşlık ilişkileri zayıf olanlar genelde böyle düşünüyor ama alakası yok.Ne gibi bir sıkıntı? Arkadaşlarıma genelde çok fedakar ve hizmetkardım, bence o yüzden arkadaşımlardı zaten, hizmeti ve fedakarlıgı kesince arkadaşlık bitti, mesela yemek yapar sürekli çağırırdım, elbisemi makyaj malzememi kırılmasınlar diye paylaşırdım, ama içimden gelmeyen şeyleri yalnız kalmamak adına yapmayı bıraktığımdan beri yalnızım
Merhaba,ben problemli olduğunuzu düşünmüyorum sürekli kendinizde kusur aramayın lütfen.Muhtemelen ilişkilerinizde daha derin ve duygusal bağlar kuruyorsunuz.Karşınıza çıkan insanlar daha yüzeysel ilişkiler kuran insanlar olmuştur.Size tavsiyem insanlarla tanıştığınıza onlara olan ilginizi 100’den değil 0’dan başlayarak ilerletin.Hemen bir fedakarlık hemen bir sahiplenmeye gitmeyin.Çünkü her insanın ilişkiden beklentisi farklı olabilir herkes için arkadaşlık aynı noktada olmuyor.Ne gibi bir sıkıntı? Arkadaşlarıma genelde çok fedakar ve hizmetkardım, bence o yüzden arkadaşımlardı zaten, hizmeti ve fedakarlıgı kesince arkadaşlık bitti, mesela yemek yapar sürekli çağırırdım, elbisemi makyaj malzememi kırılmasınlar diye paylaşırdım, ama içimden gelmeyen şeyleri yalnız kalmamak adına yapmayı bıraktığımdan beri yalnızım
Ben de tek çocuğum benim de çocuğum var ve seninle aynı durumdayım bazı şeyler kader gibi bisey boşver takmaTek çocuğum pek kimsem yok
Çevresi geniş arkadaşımlarım var.Bazı şeylerin üstünde hiç durmuyorlar umursamıyorlar.Örnek veriyorum aynı davranışa maruz kaldığımız kişiyle ben tamamen ilişkimi kestim o hiç takılmadı bile.Ben az öz mantığında olduğum için arkadaşlık ilişkilerimde bu kadar esnek değilim.Bundan rahatsız da değilim açıkçası.Minimuma razı gelemiyorum.Siz de gelmek istemiyorsanız gelmeyin kimseyi alttan almak zorunda değilsiniz.Kısaca kendinizi hiçbir şey için zorlamanıza gerek yok,bir arkadaşlık ilişkisinde değersiz hissediyorsanız devam etmeyin.Ama çok geniş bir çevreye sahip olmak çok fazla fedakarlık ve kendinden ödün verme gerektirmiyor mu? Yada ben yapamadım bilmiyorum ama aktif güzel bir çevrem olsun isterdim
Valla öyle..verilerle oturup ben şu kurslara gönderiyorum,çocuğum şunu yer şunu yemez ,şöyle hasta oldu ,sınıfta kimler guruplaşmış,kimler öğretmene yalakalık yapıyor muhabbetini sevmiyorum..artık belli yaştayız normal arkadaşlık desen kimseye özelini açmıyorsun haliyle, havadan sudan boş muhabbetler. Ben yalnız takılmayı sevenlerdenim..O sosyal olan velilerler arkadaşlık mı, taşla konuşurum onlarla konuşmam.
Hele sınıf anaları ve grubu hepsi mi terelelli olur.
Valla tek takılmak daha iyi.
Öz benliğini kaybetmemiş, çıkarçı olmayan kadınların hepsi yalnız.
Esradegirmenci tuzlu suyla milleti yikatan kadın değil miydi ya dişil enerjide dişil enerji? DemiEvliyim , çocuğum var ama çok yalnızım, eşimin ailesi ile anlaşamıyorum, arkadaşlarım ile aram bozuldu hep bir sorun çıktı, okul velileri ile görüşsek başım daha çok ağrıyor, toplandıgımız zamanlar da bile bir an önde eve gitmek istiyorum kimseyi bulamadım kafama göre, neden böyleyim ya herkes çok sosyal bir ben böyleyim, kimseyle arkadaş olamadım çok ama çok yalnızım, böyle veli gruplarını görüyorum bazen herkes arkadaşlıklar edinmiş çok özeniyorum ama ben neden yapamadım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?