D drtl anlattiklarinizin halledilemeyecek seyler oldugnu dusunmuyorum.
biraz ozur, biraz ozelestiri, biraz da karsilikli iletisimi paylasimi yeni baslarmiscasina kurmaya calismak ile sorunlarinizin cozulurmus gibi geliyor.
cunku esiniz belli ki sizi seviyor ve tutkuyla haftalarca gormedigi esine cinsel yonden yaklasmasi "dogal" ,
diger konularda da hatasini kabul ediyormus... benzer sekilde davrandiginda onun elestirileri veya kotu kelimelerine tartisarak yanit vermek yerine yine ayni seyi tekrarladigni hatirlatip boyle davrandigi surece hakli oldugu konularda dahi onu dinleyemeyeceginizi soyleseniz ve o yokmus gibi davransaniz belki iki yabanci olmaktan daha etkili olur.
cunku yabanci olmak bence sadece bir sonuctur, cozum kabul edilemez, bunun yerine bosanin daha iyi sizin icin.
bende çok korkuyorum 2.kez evlilik yapmaktan. hala bu konuda çok agresifim, başta çok iyi oluyolar sora değişiyolar, baksana ilk bikaç yıl iyi olup soradan çok kötü olanlarda var, gel de evlen.
Biraz düşünmeyin her şeyi öyle, (sürekli bir patırtı gürültü yoksa)... Kendi anneniz oturup "eveeet bakalım bugun evliliğim nasıl gidiyor, boşansam mı" diye düşünür müydü sanki. Bir kere şu an "eş olma" ve "anne olma" vazifeleriniz var. Bunlara odaklanın, elinizden gelen özveriyi gösterin. Kafanıza gelen her türlü vesveseyi kovalayın. Vaktinde eve gelen, çocukları ile ilgilenen bir eşiniz var ise, diğer konuları da zaman içinde hallederseniz, inşallah çok mutlu olursunuz. Cinsellik konusunda da gerekirse psikiyatrdan yardım alırsınız, çözülebilir her şey diye düşünmeye çalışın.
D drtl evli olmadigim icin tam olarak nasil hissettignizi veya nasil yonlendirebileceginiz hakkinda pek fikrim yok acikcasi.
ancak yerinizde olsam - kismen oldugum durumlar da var- onun saldiri olarak algilamayacagi bir tarzda karsima alir acikca konusurdum.
beklentilerimi, neler hissettiklerimi vs.soyler,
onun isteklerini de anladigmi ancak saydigim nedenlerden oturu o tutkuyu paylasamadigmi anlatirdim.
sonunda da ya ikimiz de birseyleri degistirmek icin caba gosterecegiz ya da bitecek, bu bizim son cikis kapimiz derdim.
bu sure zarfinda da kendi takinti haline getirdigim seyler icin duzenli olarak psikologa giderdim.
mesela aile terapisinden bahsetmissiniz,
onun diger seanslara gelmemesini pes etmek olarak algiladigmi soylerdim.
neden gelmiyorsun deseniz bahanesi cok olur...
yani genel olarak icinize atan degil,
rahatsizliklariniz da dahil olmak uzere paylasan biri olun,
ancak bunu kavga ederek onu suclayarak yapmayin diyorum...
biraz da guler yuz ve tatli dil (onu fazla simartmadan) ile bu adama istedigniz her seyi yaptirabilirsiniz bence.
cunku salak vs kelimesini sakince elestirdiginizde hiddetlenip hakaret eden
ve genelde hep kendi isteklerine yonelen, herseye kulp bulan biri olmasina ragmen o elestirilerinize tahammul edemeyen biri degil,
aksine ozur dileyip sizi anladigni soyluyor fakat pratige dokemiyor...
Bosanma secenegine yonelmeden once ikizler ve evliligniz icin elinizden geleni denemeye deger bence.
aslında nişanlıyken sinyalleri vermiş sana. O büyülü dönemde sorunlar başlıyorsa aynı çatı altında bal kabağının Sindrella arabasına dönüşmesini beklemek ne kadar gerçekçi?Artık birilerine anlatmazsam çatlayacağım...
Üniversiteden mezun olduktan hemen sonra evlendim severek isteyerek... Eş durumu tayinim çıkmadı istifa ettim memuriyetimi yaktım. 7 ay evli kaldım annesi beni hiç kabullenmedi, eşim istemediğim halde zorla ilişki yaşamak zorunda bıraktığı bir kaç kez ve annesi hayatımızda olmadığında resmen bana taptı ( çok çelişkili ama öyle)
Bir gün hastalandım ailemin yanına geldim hastaneye yattım ve o beni terketti 3 gün kayıptı sonra tatilde olduğunu öğrendim ve bitti sebebini hala bilmiyorum ne evimi ne de en ufacık eşyamı tekrar göremedim. Ailemin yanına gittiğim valizle kaldım ve hayata yeniden başladım
Kpssye hazırlandın atandım çoook savruldum ama ayakta kalmayı başardım.
Iş arkadaşım aracılığıyla şuanki eşimle tanıştım onun ilk evliliği ve annesi beni istemedi bu sebepten...
Eşim,ben vazgeçmeme rağmen vazgeçmedi ben ailevi bi sorun daha yaşayamam dedim o hepsini halletti. Bu gerginliklerle çok kavgalı zamanlarımız oldu. Ama karşımda kararlı karısına sahip çıkan biriydi benim en yaralı olduğum konuda tam puan almıştı.
Daha nişanlıyken yeri geldi hırpaladı küfretti ben yine de evlendim. Beni sevdiğini biliyordum. Ama annesinin sorun çıkarması aramızdaki büyüyü bozmuştu.
Şimdi 4 senelik evliyiz. İkizlerimiz var. Iş değiştireceğim dedi değiştirmedi, eleştirmeyi çok sever, cinsellik dışında ruhumu okşamaz...
Ben artık cinsellik yaşamak istemiyorum bunun için ilgi görmek istemiyorum, boğuluyorum, normal evli çiftler gibi olamıyoruz. Çok kötü değiliz ama mutlu değiliz... Tükendim...
Daha anlatmaya sığmaz çok şey var...
Bugün en sonunda mail attım artık paylaşımımız sadece çocuklar ve kağıt üstünde bir evlilik olan diye...
İçimi dökmem lazımdı... Kusura bakmayın uzun oldu...
Bolbol dua edin insallah duzelir herkesin dedigi gibi bu evlilik duzelebilir
İkizlerinizde varmis insallah duzelir ve sizde mutlu bir yuvanin tadini cikarirsiniz
aslında nişanlıyken sinyalleri vermiş sana. O büyülü dönemde sorunlar başlıyorsa aynı çatı altında bal kabağının Sindrella arabasına dönüşmesini beklemek ne kadar gerçekçi?
Artık birilerine anlatmazsam çatlayacağım...
Üniversiteden mezun olduktan hemen sonra evlendim severek isteyerek... Eş durumu tayinim çıkmadı istifa ettim memuriyetimi yaktım. 7 ay evli kaldım annesi beni hiç kabullenmedi, eşim istemediğim halde zorla ilişki yaşamak zorunda bıraktığı bir kaç kez ve annesi hayatımızda olmadığında resmen bana taptı ( çok çelişkili ama öyle)
Bir gün hastalandım ailemin yanına geldim hastaneye yattım ve o beni terketti 3 gün kayıptı sonra tatilde olduğunu öğrendim ve bitti sebebini hala bilmiyorum ne evimi ne de en ufacık eşyamı tekrar göremedim. Ailemin yanına gittiğim valizle kaldım ve hayata yeniden başladım
Iş arkadaşım aracılığıyla şuanki eşimle tanıştım onun ilk evliliği ve annesi beni istemedi bu sebepten...
Eşim,ben vazgeçmeme rağmen vazgeçmedi ben ailevi bi sorun daha yaşayamam dedim o hepsini halletti. Bu gerginliklerle çok kavgalı zamanlarımız oldu. Ama karşımda kararlı karısına sahip çıkan biriydi benim en yaralı olduğum konuda tam puan almıştı.
Daha nişanlıyken yeri geldi hırpaladı küfretti ben yine de evlendim. Beni sevdiğini biliyordum. Ama annesinin sorun çıkarması aramızdaki büyüyü bozmuştu.
Şimdi 4 senelik evliyiz. İkizlerimiz var. Iş değiştireceğim dedi değiştirmedi, eleştirmeyi çok sever, cinsellik dışında ruhumu okşamaz...
Ben artık cinsellik yaşamak istemiyorum bunun için ilgi görmek istemiyorum, boğuluyorum, normal evli çiftler gibi olamıyoruz. Çok kötü değiliz ama mutlu değiliz... Tükendim...
Bugün en sonunda mail attım artık paylaşımımız sadece çocuklar ve kağıt üstünde bir evlilik olan diye...
tek bunlarsa bunlar hepimizde var.belki garip ama o dönemin sorunların şu an eser kalmadı. onlar gerçekten çok saçma ve aile kaynaklı istenmeyen bir evlilik oluşunun sıkıntılarıydı. çok şükür artık saçma sorunlarımız yok artık gerçek hayatın zorlukları ve mücadelemiz hastalık çocuk vs var
ilki tamam anladım duyarsız bir hödük
iş olsun diye evlenmiş özgürlük çelişkisi başlayınca zor durumda seni terketmiş
yanlız bunları yaşayan bir insan olarak dayak yediğin bir nişanlılık sürecini niçin evlilikle noktaladın
eşinin kararlı ne istediğini bilen biri olduğunu söylemişsin
sonrada seninle sadece cinsellikte ilgilendiğini söylemişsin
ister istemez bende yansıyan kareler şunlar
eşin cinsellike düşkün bir adam sana olan tutkusu nedeni ile ailesini de karşısına almış ve bu birliktelik yaşanmış
o aradaki dayak olaylarını filan da çok üstünkörü geçmişsin
acaba şiddet değilde fantazisel bir şeymi yaşadınız
inan saçma geliyor çünki sana el kaldıran adamla evlenmen
neyse devam edicem
şuan evlililiğinizde katettiğiniz mesafe nedeni ile
cinsellik te normalleşmiş ve tutku ortadan kalkmış
bana öyle geliyorki
başından beri bu evlilik bir cinsellik teması ile kurulmuş
eşin açısından (öyleki kendini cinsel bir tema olarak görmüş ve şimdi bundan soğumuşsun sende )
ve şimdi bu da normalleşince
o senin bahsettiğin rüya ve büyü kalmamış
alan almış satan satmış biryerde
açıkcası yapıcak birşey görünmüyor
aradığın duygusal ilişki için yanlış bir seçim daha yapmışsın
allah kolaylık versin
Esinizin ailesi davranislarini degistirdi mi?
Eger onlar artik sorun cikarmiolarsa cocuklariniza iyi bir babaysa ugrasmakta fayda var
Es ailesi sadece evlendin diye istememezlik yapmiyor bakin benim ilk evliligim esimin ailesi asla istemez beni naptigimi bilmiyorum bile
Yani diger evliliklerde de risk olabilecek seyler az ise ev icinde tekrar uyum icin biraz cabalamak iyi olabilir mailinize cevap yazdi mi
tek bunlarsa bunlar hepimizde var.
rutinleşme gibi..
o zaman hayatınıza renk katmanız ilaç gibi gelecek size..
o zaman bunlar aşılabilir şeyler. yeter ki isteyin.ailesiyle sınırlarım net... ve iyi bi baba uğraşmaktaki sebebim de bu aslında... maile cevap yazmadı ama ben açık açık ona duygularımın körelmeye başladığını söyledim daha dikkatli gibi sanki...
nedense çabalamadığını görüyorum aslında sorunum da bu, tekrar diyebilmek için çabası yok
galiba biraz öyle
Yorumları okuduysan kimse tam olarak 2. Evliliğindeki esas sorunu anlayamamış. İşte sorundA bu sende tam olarak sorunlarını adlandırıp sraya koyup çözüm bulamamış sın.ben artık geçmişi bırAk seviyorsan eşini sorunlarınızı karşılıklı konuşup çözme yoluna gidin.tecrubelerini hatırla. Eşinde seni seviyrsA çaba gösterecektir. Bir mail ile koca evliliği bitirmek saçma. Beraber çözebilirsiniz eşinle bu sorunları olmadı terapiye gidin. Yeterki kurtarmak isteyin evliliğiniziArtık birilerine anlatmazsam çatlayacağım...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?