Çok yanlış evlilikler yaptım

Teşekkür ederim önerileriniz bana aslında düşündüklerimin mantıklı olduğunu gösterir nitelikte
Yalnız bunu eşimin idrakını sağlayamıyorum.
Yeniden başlarmışcasına iletişim kurmaya çalışsa biraz ilgilensen ilk tanıdığım adam geri gelse sorun kalmayacak

Peki eşimi bu yöne nasıl yöneltebilirim

bende çok korkuyorum 2.kez evlilik yapmaktan. hala bu konuda çok agresifim, başta çok iyi oluyolar sora değişiyolar, baksana ilk bikaç yıl iyi olup soradan çok kötü olanlarda var, gel de evlen.

Zamanı geldiyse tabiri caizse ağzın dilin bağlanır iyiyse de evlenirsin kötüyse de... Sanırım kader bu...

Biraz düşünmeyin her şeyi öyle, (sürekli bir patırtı gürültü yoksa)... Kendi anneniz oturup "eveeet bakalım bugun evliliğim nasıl gidiyor, boşansam mı" diye düşünür müydü sanki. Bir kere şu an "eş olma" ve "anne olma" vazifeleriniz var. Bunlara odaklanın, elinizden gelen özveriyi gösterin. Kafanıza gelen her türlü vesveseyi kovalayın. Vaktinde eve gelen, çocukları ile ilgilenen bir eşiniz var ise, diğer konuları da zaman içinde hallederseniz, inşallah çok mutlu olursunuz. Cinsellik konusunda da gerekirse psikiyatrdan yardım alırsınız, çözülebilir her şey diye düşünmeye çalışın.

D drtl evli olmadigim icin tam olarak nasil hissettignizi veya nasil yonlendirebileceginiz hakkinda pek fikrim yok acikcasi.

ancak yerinizde olsam - kismen oldugum durumlar da var- onun saldiri olarak algilamayacagi bir tarzda karsima alir acikca konusurdum.
beklentilerimi, neler hissettiklerimi vs.soyler,
onun isteklerini de anladigmi ancak saydigim nedenlerden oturu o tutkuyu paylasamadigmi anlatirdim.
sonunda da ya ikimiz de birseyleri degistirmek icin caba gosterecegiz ya da bitecek, bu bizim son cikis kapimiz derdim.
bu sure zarfinda da kendi takinti haline getirdigim seyler icin duzenli olarak psikologa giderdim.

mesela aile terapisinden bahsetmissiniz,
onun diger seanslara gelmemesini pes etmek olarak algiladigmi soylerdim.
neden gelmiyorsun deseniz bahanesi cok olur...

yani genel olarak icinize atan degil,
rahatsizliklariniz da dahil olmak uzere paylasan biri olun,
ancak bunu kavga ederek onu suclayarak yapmayin diyorum...

biraz da guler yuz ve tatli dil (onu fazla simartmadan) ile bu adama istedigniz her seyi yaptirabilirsiniz bence.
cunku salak vs kelimesini sakince elestirdiginizde hiddetlenip hakaret eden
ve genelde hep kendi isteklerine yonelen, herseye kulp bulan biri olmasina ragmen o elestirilerinize tahammul edemeyen biri degil,
aksine ozur dileyip sizi anladigni soyluyor fakat pratige dokemiyor...

Bosanma secenegine yonelmeden once ikizler ve evliligniz icin elinizden geleni denemeye deger bence.

Son düzenleme:

Aslında doğru söylüyorsunuz... Sanırım çok birikti bende... Daha önce çok kez psikiyatri psikolog kapısı aşındırmış biri olarak işe yaramadığını düşünüyorum açıkçası

Aslında çok kez denedim bunları ama sanırım yeteri kadar sabırlı ve kararlı davranamadım.
Ve aslında psikolog desteğimi eşim ve ben ayrı ayrı olmak üzere özel bir psikologdan almalıyız bu da ciddi maddi külfet...
Devlete gittim bi yardımı olmuyor yada o kişiyle uyuşamadık

D drtl ne tepki verdiniz?
ve oncesinde onunla konusmus muydunuz yoksa mailin etkisi mi?

konuşmamıştım mailin etkisi diye düşünmüştüm bi hafta sonra basit bi konuda yine çok sıkıntı çıkardı.yanında birileri vardı konuşamadık telefonda ben de çok sıkıldığımı sevgimi saygımı yitirmeye başladığımı anlatan bir mesaj attım bir hafta yine hiçbişey olmamış gibi davranmaya ve bu konuyu konuşmamaya devam etti

geçen hafta evimize döndüğümüzde biraz daha özenli davranmasına ihtiyacım olduğunu sakin ve nazikçe söyledim tabi o da beni eleştirmeye başladı hemen. dedimki ben sana çıkmaza gidiyorum sevgim saygım herşeyim bitiyor diyorum daha uzatmaya gerek var mı bir kez olsun tamam diyemez misin? sana bunu söylüyorsam kendi içimde muhasebe yapmış ve kendi davranışlarım için de kararlar almış olamaz mıyım dedim konu kapandı

sanki daha dikkatli gibi... ben de daha sakin ve yapıcı olmaya çalışıyorum.
önceden sorunlar sebebiyle tensel olarak uzak durmayı tercih ediyordum bunun onu daha çok hırçınlaştırdığını farkettim biraz daha yakın olmaya çalışıyorum...

çok uzun olmuş :)

aslında nişanlıyken sinyalleri vermiş sana. O büyülü dönemde sorunlar başlıyorsa aynı çatı altında bal kabağının Sindrella arabasına dönüşmesini beklemek ne kadar gerçekçi?

Bolbol dua edin insallah duzelir herkesin dedigi gibi bu evlilik duzelebilir
İkizlerinizde varmis insallah duzelir ve sizde mutlu bir yuvanin tadini cikarirsiniz

aslında nişanlıyken sinyalleri vermiş sana. O büyülü dönemde sorunlar başlıyorsa aynı çatı altında bal kabağının Sindrella arabasına dönüşmesini beklemek ne kadar gerçekçi?

belki garip ama o dönemin sorunların şu an eser kalmadı. onlar gerçekten çok saçma ve aile kaynaklı istenmeyen bir evlilik oluşunun sıkıntılarıydı. çok şükür artık saçma sorunlarımız yok artık gerçek hayatın zorlukları ve mücadelemiz hastalık çocuk vs var

ilki tamam anladım duyarsız bir hödük
iş olsun diye evlenmiş özgürlük çelişkisi başlayınca zor durumda seni terketmiş

yanlız bunları yaşayan bir insan olarak dayak yediğin bir nişanlılık sürecini niçin evlilikle noktaladın
eşinin kararlı ne istediğini bilen biri olduğunu söylemişsin
sonrada seninle sadece cinsellikte ilgilendiğini söylemişsin
ister istemez bende yansıyan kareler şunlar

eşin cinsellike düşkün bir adam sana olan tutkusu nedeni ile ailesini de karşısına almış ve bu birliktelik yaşanmış
o aradaki dayak olaylarını filan da çok üstünkörü geçmişsin
acaba şiddet değilde fantazisel bir şeymi yaşadınız
inan saçma geliyor çünki sana el kaldıran adamla evlenmen

neyse devam edicem
şuan evlililiğinizde katettiğiniz mesafe nedeni ile
cinsellik te normalleşmiş ve tutku ortadan kalkmış
bana öyle geliyorki
başından beri bu evlilik bir cinsellik teması ile kurulmuş
eşin açısından (öyleki kendini cinsel bir tema olarak görmüş ve şimdi bundan soğumuşsun sende )
ve şimdi bu da normalleşince
o senin bahsettiğin rüya ve büyü kalmamış
alan almış satan satmış biryerde

açıkcası yapıcak birşey görünmüyor
aradığın duygusal ilişki için yanlış bir seçim daha yapmışsın
allah kolaylık versin

Esinizin ailesi davranislarini degistirdi mi?
Eger onlar artik sorun cikarmiolarsa cocuklariniza iyi bir babaysa ugrasmakta fayda var
Es ailesi sadece evlendin diye istememezlik yapmiyor bakin benim ilk evliligim esimin ailesi asla istemez beni naptigimi bilmiyorum bile
Yani diger evliliklerde de risk olabilecek seyler az ise ev icinde tekrar uyum icin biraz cabalamak iyi olabilir mailinize cevap yazdi mi

tek bunlarsa bunlar hepimizde var.
rutinleşme gibi..
o zaman hayatınıza renk katmanız ilaç gibi gelecek size..

biraz yanlış anlaşılmışım sanki... nişanlıyken şiddet dediğim dayak değil de sinirli bi anında kolumu tuttu gitmemem için beni sarstı tenim çok hassas kolum morardı ve benim gözümde bu da bi şiddet bi kaç kez evlendikten sonra yine kolumdan tuttuğu oldu aynı şekilde. hırpalama diyelim yani...

benimle sadece cinsellik için ilgilenmesi sadece evlendikten sonrasına dayanıyor. duygusal olarak sevgisini böyle gösterdiğini sanıyor biraz da, çünkü sevgilik döneminde aktif bi cinsel hayatımız yoktu.
evliliğimizde de görevlerini yerine getiren evini işinin izin verdiği ölçüde aksatmayan bi adamdır

doğumdan sonra hastalıklar sorunlar çok yıprandık ben ruhumu tamir etmeye çalışırken o normal hayata yada hayatı normalleştirebildiğimiz ölçüde hiçbişey olmamış gibi yaşamaya devam etmek istiyor. cinsellik de en aktif yaşamaya devam etmek istediği şey...

sizin yazınızı okurken düşündüm, şöyle bir gözden geçirdim de sanırım onunla ilgili emin olduğum tek şey beni gerçekten sevdiği... ama bu yetmiyor hayatı çok zorlaştırıyor

ailesiyle sınırlarım net... ve iyi bi baba uğraşmaktaki sebebim de bu aslında... maile cevap yazmadı ama ben açık açık ona duygularımın körelmeye başladığını söyledim daha dikkatli gibi sanki...
nedense çabalamadığını görüyorum aslında sorunum da bu, tekrar diyebilmek için çabası yok

tek bunlarsa bunlar hepimizde var.
rutinleşme gibi..
o zaman hayatınıza renk katmanız ilaç gibi gelecek size..

galiba biraz öyle

o zaman bunlar aşılabilir şeyler. yeter ki isteyin.
yani aranızda maziye dönük sorunlar yoksa, saygıyı kaybetmediyseniz her aile kadar monotonluk sorunu yaşıyorsunuz demektir.
akşamları evde ne yapıyorsunuz mesela?

akşamları evde oolmuyor eşim hafta içi sürekli şehirdışında asıl sorunum da bu zaten...
evde olduğunda çok sohbet edemeyiz biraz dillerimiz farklı galiba ne söylesem yanlış anlar
şimdi de zaten eve geldiğnde çocuklardan fırsat olmuyor onlarla ilgileniyor ben fırsat bu fırsat deyip eve çeki düzen veriyorum kendimizi yatağa zor atıyoruz

Yorumları okuduysan kimse tam olarak 2. Evliliğindeki esas sorunu anlayamamış. İşte sorundA bu sende tam olarak sorunlarını adlandırıp sraya koyup çözüm bulamamış sın.ben artık geçmişi bırAk seviyorsan eşini sorunlarınızı karşılıklı konuşup çözme yoluna gidin.tecrubelerini hatırla. Eşinde seni seviyrsA çaba gösterecektir. Bir mail ile koca evliliği bitirmek saçma. Beraber çözebilirsiniz eşinle bu sorunları olmadı terapiye gidin. Yeterki kurtarmak isteyin evliliğinizi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…