ben konu sahibine, ''çocuk sahibi olmak için acelen neydi'' diye sordum ama bu kesinlikle yargılamak amaçlı değildi. ''keşke bu kadar acele etmeseydin, önce evliliğini oturtsaydın'' demek istemiştim ama yazı dilinde yanlış anlaşılmalar olabiliyor.
dul kadın konusunda da bence yanlış anlaşılma oldu. konu sahibinin boşanmış insanları aşağılamak için böyle yazdığını düşünmüyorum. çünkü kendisi de eğer durumu olsa boşanabileceğinin sinyallerini vermiş zaten.
dul kadın diye boşanmış kadına denir, boşanıp da tekrar evlenen kadınların tekrar evlenirken bir genç kız kadar hevesle yeni ev düzmek istemeyeceği varsayımından yola çıkarak yazılmış bi cümle bence.
ben konu sahibine, ''çocuk sahibi olmak için acelen neydi'' diye sordum ama bu kesinlikle yargılamak amaçlı değildi. ''keşke bu kadar acele etmeseydin, önce evliliğini oturtsaydın'' demek istemiştim ama yazı dilinde yanlış anlaşılmalar olabiliyor.
dul kadın konusunda da bence yanlış anlaşılma oldu. konu sahibinin boşanmış insanları aşağılamak için böyle yazdığını düşünmüyorum. çünkü kendisi de eğer durumu olsa boşanabileceğinin sinyallerini vermiş zaten.
dul kadın diye boşanmış kadına denir, boşanıp da tekrar evlenen kadınların tekrar evlenirken bir genç kız kadar hevesle yeni ev düzmek istemeyeceği varsayımından yola çıkarak yazılmış bi cümle bence.
Ya yapmayin arkadaslar Allah askina
o deyimi evini tasvir etmek icin kullanmis,
esinden ayrilanlari asagilamak icin kullanmamis ki
oyle olsa bosanmayi kendisine luks olarak gormezdi
hemen akabinde yazmis zaten
ben de bu deyime karsiyim
hani bazen bir seyleri tasvir etmek icin
atasozleri deyimler kullanilir
bu da onun gibi bir sey iste...
seni seviyorum,biliyorsun değil mi
ama işte bazı arkadaşlar da bu konuda hassas demek ki..bin düşün bir konuş diye boşuna dememişler...şu kötü deyimler kalksa sorun olmayacaktı.
ne diyosun sen ya?? ne aşağılaması???
dul kadın derken,yeni gelinin herşeyi yeniolur,özenilir bnm bildiğim..ve yakınm olan ve çocuklu adamlarla evlenenler hep adamn evine gtmiştir.
yani hiçbişi sıfırdan olmuyor diye biliyorum ben ve ona istinaden söyledm.
saçma sapan çıkışlarnla istersen konuyu dağıtma!!
ayryetten cesaretmin olmayışıyla suçlamşsın beni ama ben sevdiğimi gözü kapalı kabul ederek en büyük cesareti göstermişim..
ay lütfen yaaa saptırmayn konuyu,bu ne asabiyet anlamıyorumki...
herkesn hayatı kendine,ha tmm eleştir,yorumla ama bu suçlamalarda ne anlam veremiyorum??
ya evlenince 1 sene bekleyin bi. bakalim karsidaki nasil biri cikacak. korunmayi bilmiyoruz toplum olarak. o kadar cok karsilasiyorum ki daha 1 yillik evli hoop kucagina bebegi almis. ama evlilik umdugum gibi degil diyen tipler...acelen neydi, insanlar cocuk icin mi evleniyolar anlamis degilim. yasin geckindir, esini cok iyi taniyosundur o zaman yap cocuk! biz 3 sene cocuk yapmadik iyiki de yapmamisiz. esimi iyice tanidim ki oncesinde de 2 sene sevgililik donemimiz oldu..gecen bi arkadasimla gorustum o da daha 5 aylik evli 2 aylik hamile. fikirdelisi evlilik cok zormus diyo bana.. dur dedim daha cocuk dogsun sen o zaman gor. bi alis evlilik hayatina, esine, evi cekip cevirmeye dimi! cok kiziyorum valla boyle seyler okuyunca
olayi derinden bilmeden boyle yorumlar yapmak yanlis geliyor bana.en yakin arkadasim evlendigi gece hamile kaldi ustelik korundugu halde..demekki olacagi varmis yoksa kendisi 1 sene dusunmuyordu.cok sevdigi tanidigini zannettigi esi de tam bir hoduk,ana-baba kuzusu,onlarin dedigine gore hareket eden biri cikti.yeni evli,hamile,berbat gecen bi hamilelik ve boyle bir koca..gun yuzu gormedi.suan bosanma asamasindalar.cahil falanda degildir.okumus calisan,kac kisiyi cebinden cikaracak,cesaretli,kendine ozguveni cok yuksek biridir..ama hayat bu iste.korundugun halde hamile dekalabiliyorsun.deli gibi severek evlendigin adami meger hic tanimadigini da analaybiliyorsun.
korunma yöntemlerinin hepsinin bi riski zaten var.. ama bu çok kçük bi ihtimal.. ayrıca demssn ya konun derinin bilmeden die bende orda soruyorum zaten korunma yöntemlerindenmi haberin yok die.. yorumlara deil konuya yorum yaparsak daha yardımcı oluruz sanrm..
dul kadın evi ne ya?
neyi aşağılıyosunuz siz?
evliliğine ağlayıp zırlayıp boşanma cesareti gösteremeyen, hem sızlanıp, hem bulunduğu yerden bir adım ilerleyemeyen kadın, boşanma cesareti gösteren, duruşu olan kadından üstün mü?
kimi aşağılıyosunuz allaseniz?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?