Çok Yıprandım İyi Değilim..

su an aslında çalışmak istemiyorum laale hanım.. ama işten cıkarsam biliyorum ki çok zorlanacağız eşimin maaşı ile evladıma kıyamıyorum
İşte çalışma hayatı iki ucu pis işte.
Hiç bir anne güle oynaya evladını evde bırakıp işe koşmuyordur elbet.
Ama hayat şartları zorluyor hepimizi maalesef.
Yerinizde olsam evladımın,eşimin ve kendimin sağlıklı olduğuna şükreder hayatıma devam ederdim.
Elbette üzülürsünüz,haklısınız da ama rica ederim kendinizi bu kadar yıpratmayın.

peki ya bu bakıcıda ansızın giderse ? o zaman ne yaparım diye düşünmeden edemiyorum

bence abartılı bir duygusallık yaşıyorsunuz. bir çocukluk dönemi boyunca aynı bakıcıyla devam etmesi imkansız zaten.
1 yılda 3-5 tane değiştirenler var. yara falan açılmaz çocukta merak etmeyin. ona da alışır. benim oğlan da bakıcı da bu arada. bakıcı rest çekti bi ara bana. ben de sen bilirsin bırakabilirsin dedim. o olmazsa öteki olur napalım

Üzülme sen elinden gelenin en iyisini yapmaya çalışıyorsun yavrun için ,eski zor zamanlarınıza dönmemek için travma olmaz emin ol ilerde seni anlayacak hatta işe git diyecek benimki öyle diyor bazen sızlansa da çalıştığımdan, çoğu zaman benim çalıştığıma minnettar.Durum müsait olsa çalışma derim ama zaten zorla bulduğun bir iş ara verip tekrar bulabilme ihtimalin yok o yüzden üzülme yeni bakıcıya da alışır .İnşallah çok iyi çıkar ve sizi bırakmaz da bırakırsa o zaman bakarsın .Böyle Böyle büyüyecek. Şimdi yeni görevin bakıcıyı tanımak yavrunu hazırlamak pes etmek yok.

Güçlü kuvvetli olmaya uğraşmayın, gerçekten söylüyorum bunu.
İnsan çok yıpranıyor, bazen koyvermek gerekir, sizde koyverin duygularınızı.
Sıkmayın kendinizi, sıktıkça çaresiz hissedeceksiniz kendinizi.

Sizin durumunuzu çok iyi anlıyorum.
2. çocuktan sonra ben aynı şekilde oldum.
Ne işimi bırakabiliyorum, ne de devam etmekle gönlüm rahat.
Bir psikiatriste gidin, bunu gerçekten tavsiye ediyorum.
İşler içinden çıkılmaz hal alıp sizi bu noktaya getirip, sağlıklı düşünemez hale getirdiğinde sanırım yapmanız gereken tek şey bu oluyor, ben gittim ve faydasını gördüm.

Sizin de destek almanız gerekiyor.
Ben bunu görüyorum.
Allah yardımcınız olsun, inanın bu günleriniz de geçecek.
Hangi gece sabah olmadı ki? Öyle düşünün.
Kolaylıklar dilerim, inşallah herşey gönlünüzdeki gibi olur.

Cok abartmissiniz. Cocuklar bizden daha cabuk alisiyor. Okulda ogretmenleri degisir, bakici degisir, anne baba hastalanabilir, sehir disina cikmak zorunda kalabilir vb. Vb.
Dunyadaki milyarca cocuk bu sekilde buyuyor. Hayatin olağan akışı bu.
Benim iki cocugum da buyudu. Ne psikolojileri bozuldu ne sagliklari. Cin gibiler masallah.

üzülmeyin lütfen
benim çocuğumda bakıcıda büyüdü üstelik anneanne babanne aynı şehirlerdeyken
2 senedir anaokulunda
bakıcıları hatırlamıyor bile

Ya çok zor bi durum gerçekten.
Kız kardeşim farklı bi şehirde doktor. Çocuğum hastalandı geçenlerde onun tavsiyesi ile bizim bulunduğumuz şehirdeki çocuk doktoru arkadaşına götürdük. Sabaha kadar uğraştık. Orda bi doktor hanım ağlıyordu. Ne oldu diye bizim tanıdık doktora sordum. İşte abla çocuğu hasta buda nöbetçi hastası bitmedi 24 saatten fazladır burda çok yıprandı. Çocuğuna üzülüyor evde yanında değilim diye dedi.
Yani herkes aynı şeyleri yaşıyor. O zaman bu doktor kızcağızda istifa eşiğine gelmişti. Bence ayrılmayın direnin. Allah büyük.
Eş dost akraba haber salın herkese bi yol bulunur

yaşadıklarınızdan bu kadar etkilendiğinize göre iyi değilsiniz.
hepimiz bu yollardan geçtik geçiyoruz.
iki kez ortada bırakıldım bakıcılar tarafından.
biri memlekete gideceğim dedi 1 ay sonra bakayım dedi,
diğeri 200 tl fazla verene gitti 15 gün sonra aramaya başladı bakıcı buldun mu diye.
pişman oldu dönmek istedi.

önce kendinizi toparlayın, güçlü olun. ebeveyn olmak güçlü olmayı gerektiriyor.
mutlaka bir çare bulunur..

çocuk büyüyene kadar,bakıcı sorunlar her annenin başında olduğu gibi bitmeyen sıkıntı.Travma yaşar diye düşünme.Alışma süreci Allah evladını sağlıkla büyütmeyi nasip etsin.Gerisi hayat meşakatı.

Çocuk bir bakıcıya alismadan digerine alışmaya çalışacak şimdi Allah yardımcın olsun

Bakıcının parası maaşınıza yakınsa işten çıkıp kendiniz bakın.
Ama zorlayacaksa gerçekten verin bakıcıya.
Şöyle Allah korkusu olan, merhametli iyi bir insansa yolunuza devam edersiniz onunla.
Vicdan yapıyorsunuz haklı olarak ama bebeğiniz alışır.İhtiyaçları karşılansın,ilgi görsün alışır ne varki.
Siz bu kadar duygusallaşmayın,mantıklı karar vermeye çalışın.
Başta da söylediğim gibi,çalıştığınızın çoğu bakıcıya gidecekse, işten çıkmanız taraftarıyım.
Eşinizin iş durumu nedir?
Onun çok daha iyi bir iş bulma olasılığı var mı,bak o zaman süper olur.

İşten çıkıp, çocuğuna belli bir yaşa kadar bak. ayrıca başka bir çocuğa evinde bakıp ek gelir kazanabilirsin...

isten ayrilip hem kendi cocugunuza bakip hemde baska bir cocuk daha bakim icin alamazmisiniz ? yani verdiginiz bakici parasini falan cikarsak sizin maasinizdanda elinize 650 700 lira kaliyor ayni parayi cocuk bakiciligindanda alabilirsiniz

Allah bır kapıyı kapatır binbir kapıyı acar...lutfen rızkı veren Allahtır...hepımız ne zor gunlerden geçtik...dua edın...Rabbım guzel ımkanlar cıkarsın karsınıza...

Bence kreşi yeniden düşünün.Benim bir sürü arkadaşım var çocukları 1.5-2 yaşında kreşe giden hiçbişey olmuyor.Hepsi de çok memnun Dil gelişimi el beceresi arttı vs diye öve öve bitiremiyorlar zaten çocuklar evde sıkılıyor çocuk içinde iyi olur.Hem bissürü denetimi var hepsi kötü olmaz öğretmenlerin.

toparlan canım sen annesin ve güçlüsün unutma.... yaşını bilmiyorum bebeğin ama geçicek bu zamanlar onunla guzel vakıt geçir eğlendir... bakıcı bulmuşşsun inan ben ne zorluklar yaşadım bulamadım bıraz onunla ıdare et 3 yaşına gelince başlat kreşe... hastalanacak kreşte bu çok normal...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…