Çok yoruldum Allah'ım...

feylosof34

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
15 Şubat 2023
18
17
3
31
Herkese merhaba öncelikle şimdiden hepinizden canınızı sıkacağım için özür diliyorum...

29 yaşında, çalışan, kendi ayakları üstünde duran genç bir kadınım. Ancak bana büyük haksızlık ediliyor edende ailem... Konu şu

2016 yılında annem hipertansiyon nedeni ile felç geçirdi çok severek okuduğum okulu açık öğretime çevirip anneme baktım ve bundan gurur duyuyorum onu fizik tedaviye yatırdım bebek gibi baktım ve evet sonunda yürüttüm..
Diğer bu sürede ne yaptı derseniz;

Büyük ablam sürekli ağladı psikolojisi bozuldu ama hastanede bir gece annemin yanında kalmadı eşim izin vermiyor diye. Eşinden ayrıldı 2 ay sonra başkasıyla evlendi...

Erkek kardeşim evli ufak bir bebeği var eşi istemediği için annemin sorumluluğunu alamıyor.

Abim.. o da şöyle annemin bakıcısı ile evlilik kararı aldı kadının üç çocuğu var hepsi yetişkin 20 li yaşlarında ilkten abim, eşi annem ve babam aynı evde kalacaklardı. Ben de tayin oldugum yere kadının kızlarını götürecektim kızlar birlikte oturmak istememislerdi. Bilezik alındi( Hepsini annem aldı) imam nikahi kıyıldı resmi nikah Mayıs'ta şimdi kadın birlikte oturmak istemediğini, anneme bakmaya devam edemeyeceğini, EVLENDİKTEN SONRA CALİSMAK İSTEMEDİGİNİ söyleyerek kenara çekildi.

Abim de şunu yaptı. Bu kadının tek evladı ben değilim birlikte oturmak istemiyor eşim biz yine gider geliriz. Sen sadece kendini düşünüyorsun işime karışma benden uzak ol dedi bana.

Peki neden? Ben kalıcı değilim. Annemin çocuklarına ihtiyacı var birinin onun yanında olması lazım bakmak istemiyorsanız bakıcı tutarız ama yanında yaşayın annem tek başına ihtiyaçlarını göremiyor babam yaşlı anneme yetişemez dediğim için en kötüsü ben oldum. Ben sadece kendimi düşünüyormuşum!

Şu an bir hastane odasından ağlayarak yaziyorum. 11 gündür annemin yanindayim ufak bir tedavi görmesi gerekiyor. Ben ne yapayım? Ne yapmalıyım? Kafayı yiyeceğim. Nerde hata yapıyorum? Yanlış mı düşünüyorum...

Çok teşekkür ederim, hayır aksine onlar annemden babamdan ve benden para istiyorlar. Kendi kendilerine yetemedikleri için.
tamam peki anneniz ve sizin bakıcı tutacak gücünüz var mı
ailedeki geri kalan herkese para ginderme bilezik vs olayını bir kesin oncelikle bence
eğer alabiliyorsaniz aldiginiz altınları geri alın

Allah yardımcınız olsun canım.
Ailenin mal mülk durumu varsa farklı bakıcı tutma imkanı var mı ortada bilemiyorum ama babanın yerinde olsam. Sağ iken hepsini red ederim.

tamam peki anneniz ve sizin bakıcı tutacak gücünüz var mı
ailedeki geri kalan herkese para ginderme bilezik vs olayını bir kesin oncelikle bence
eğer alabiliyorsaniz aldiginiz altınları geri alın
İstedim abim olacak insan geri vermiyor. Altın olmazsa olmaz diyormuş kadın. Evde bakım aylığını verip bakıcı tutabilirim belki bilmiyorum

Çok çocuklu olmanın zararları diyorum ben böyle durumlara.
Sizin yerinizde olsam anne babamın tek cocuguymusum gibi davranırım. Diğer kardeşleriniz yoklar zaten. Siz yorulsaniz da yorulmasaniz da yoklar. Hislerinizde sonuna kadar haklısınız ama zorla bir şey yaptiramazsiniz ki kimseye.

Maddi durumunuz nasıl? Tek başınıza bakıcı masrafını kaldırabilecek misiniz? Ailenizin maaşı var mı üzerine ekleyebilir onlara bakabilecek misiniz?

Ben bakarım, inanın bu zamana kadar hiçbir desteklerini zaten görmedim. Benim kardeşlerim hep sorunlu hep omzuma yük olan insanlardı çok fedakarlık yaptım üçünü de her şeye rağmen çok destekledim. Ama karşılığında harcanan, aptal yerine konan, hayatı, gençliği hiçe sayılan hep ben oldum. Çünkü onların düşündüğü tek şey kendilerini.

Annenizle babanızı ikna edin. Mal mülk ne varsa anne ve babanızın faydalanacağı şekilde harcama yapın. Diğerleri zırnık koklamasın. Kim bakacaksa paranın bir kısmı ona gitsin. Affedersiniz ama para için eşşek gibi de koşa koşa geleceklerdir.

Bir de babanız niye annenize bakamıyor? 80 küsur yaşındaki dedemin bile maşallahı var ev işi yapıyor.

Herkes belli bir miktar para verecek annenize bakıcı bakacak.
Yok bakıcıya biz para veremeyiz maddi durumumuz müsait değil diyen varsa o zaman siz bakın biz diğer kardeşler size para verelim deyin. Ya da sıraya koyacaksınız herkes birer ay bakacak. O onu dedi bu bunu derdiyle olmaz herkesin annesi. Sizlerin de onların da bir hayatı var kimse kimseye engel olmadan...

İstedim abim olacak insan geri vermiyor. Altın olmazsa olmaz diyormuş kadın. Evde bakım aylığını verip bakıcı tutabilirim belki bilmiyorum
kadından direkt isteyin altını madem bakmıyorsun altinimizi geri ver deyin
zaten bu şartlarda siz kizlarini almayacaksiniz hani abinizle aynı evde yaşamayamazlardi ?
zaten koca derdine kızlarından vazgeçen bir kadına nasıl güvendiniz

Kesinlikle bende öyle düşünüyorum. Kadın 21 yaşındaki kızına koca bulmaya bile çalışıyor " Tek kriteri zengin koca olması"

Abinize kendine illaha bakiciyi mi ayarlamak zorundaydi Bakim parasi aliyorsaniz herkes ekleyip bakici veya eve yardimci tutun. Sizin yükünüz de hafifler. Kardesleriniz Sizin baktiginizi bildigi icin böyle rahat. Ama ne para verin nede yardim edin bundan sonra

Ailenizin mal varlığı nedır? Onların bir kısmını elden cıkarıp bakımına harcayın. Geri kalanı da madem siz bakıyorsnuz sizin üstünüze yapsınlar. Bu cocuklara zırnık bırakmamak lazım. Bakıcıyla evlenip ona ayrı ev acmak ve bakmama kararı alması falan vicdansızlık kabul edilir seyler degıl bunlar.

Öyle demeyin her yaşlı bir olmuyor,benim babamda evde her işi yapar ama hani ufak tefek şeyler kalkıpta bir insanı tuvalete götürme yedirme içirme yapamaz benimde babam 80 küsür.

Kesinlikle katılıyorum. Tek cocuk olsa ya bakicak ya bakmicak ona göre yeni bir yol çizilecek. Ama böyle diğerleri baktımi bakmadimi kavga gürültü daha insani yıpratıyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…