çok yoruldum her hafta farklı bır şeyle çabalıyorum:(( çocuguma babasının adını koyma

neyapsam88

Üye
Kayıtlı Üye
8 Temmuz 2012
78
0
16
İzmir
Bir sorunu çözmeye çalışırken diğeri çıkıyor. Aileye çok sık gitme konusunu aştım şimdı başka şeyler çıkıyor. Benim ömrüm boyle mucadele vermekle mı gececek((

Arkadaşlar çok kötüyum şu an ağlıyorum artık engel olamıyorum kendıme. Nerden geldım bu şehre nerden güvendım de cıktım yola. Halbukı benı cezbeden çok belırgın bır ozellıgı de yok aşık edecegı bır tarafı da yok ben ondan daha ıyı konumdayım bile. Ama onun ısrarları peşimi bıakmaması sonucu bu aşamaya kadar suruklendım nasıl oldugunu ben bıle bılmıyorum

Eşim dıyorum ama bız sadece nıkah yaptık o da tayın ıstemek amaclıydı. Düğünümüz daha olmadı evımızı kuruyoruz yavas yavas. Benımle kendı evımızde kalıyoruz beraber 1 bucuk aydır ama karı koca gıbı yaşamıyoruz hala dugunumuz olmadıgı ıcın.

İlerde çocuk olunca muhabbetı açıldıgında eşim benım çocuklugumdan berı hevesım var oglum olursa babamın adını koyacagım dıye dıretıyor. Ama ben bunu ıstemıyorum kı. Neden çocugumuzu boyle seylere alet edıyoruz neden kendımız belırleyıp bır ısım koymuyoruz. İki isimlı olsun bırı babamın adı olsun dıyor. Ben de benım de babam var ikisi olsun o zaman dıyorum. Tamam ama benım babamın adı başa gelecek ozaman dıyor. KAfayı yemek uzereyım ben hiç ama hiç istemıyorum. Evlılıkte ıkı kısılık kararlar alacaksın bencıl olma dıyorum, daha onceden de kızlık soyadımı kullanmamı sorun yaptı ve ben cok buyutmeden sadece onun soyadını aldım. Onu da ornek verıyorum boyle olmaz artık bencıllıge gırıyor bu kadarı yeter dıye haykırıyorum bakışlarımla ama hala zıtlasıyoruz. Çok buyudu artık

Benım normalde yarın aılemın yanına bıletım vardı bu konu yuzunden bugun erkene cekıp bır an once aılemın yanına gıtmek ıstıyorum. Ona da soyledım başta kabul etmedı bugun oyle olmayacagız yemekte konuşalım dedı bıraz once ogle yemegıne beraber gıttık ısyerınden geldı benım ısyerımden benı aldı. Yemekte duzelecek sandım ama aynı inat ıkımızde de. O da ınat edıyor ben de ınat edıyorum. Ortada çocuk falan da yok ama sımdıden konuşup ılerde başıma geleceklerı bıleyım dıye konuyu kapatmıyorum uzattıkca uzatıyorum.

Bazen düşünüyorum daha düğün de olmadı karı koca da olmadık. Bu sorunlar omur boyu boyle gıtmez dugun olmadan vazmı gecsem dıye. Ama esyaları ıkımız aldık taksıt vs. kartlarla aldık ıkımız 1 yıl boyunca odeyecektık. Ailelerden kuruş destek almıyoruz. Bu kadar sorumluluk almışken vazgecmek çok zor gelıyor. Aileme hıc yansıtmıyorum onlar uzaktalar bılseler çok uzulurler benım boyle seylerle bogustugumu. Hatta tamam kızım dugun olmasın bıle derler benden once arkamda olurlar. Ama hala düşünüyorum ben mı abartıyorum her konuyu yoksa gerçekten benım hayatım boyle işkence gıbı mı gececek(

Son düzenleme:
biz buna "doğmamış çocuğa don biçme sendromu" diyoruz ve kk da ne çok görür olduk bunu..ilginç gerçekten.daha düğün,birliktelik,hamilelik bile yok ortada..

ha Mustafa Ali ha Ali Mustafa..adı değil kaderi güzel olsun İnşallah..

keşke mümkün olsa da çocuklarımız isimlerini kendisi seçebilse.

peki ya kız olursa ?

Son düzenleme:
Erkek olacağını nerden biliyosunuzda daha fol yok yumurta yokken isim tartışmasına giriyorsunuz anlamadım...

Çocuk olmadan ben de bu muhabbetı yapmak hıc ıstemıyorum. Bız boyle yaptıkca Allah bızı cezalandırırsa cocukla dıye de korkuyorum. Ama onun bu ıstegını dıle getırmesı ve benım de karşı çıkmam ıle basladı hersey buyudukce de buyudu.

Erkek ya da kız olacagı da bellı degıl bunlerı ben de soyluyorum o da soyluyor ama erkek olursa Allah nasıp ederse ben bu ısmı koyacagım dıye dıretıyor. Ben ıstemıyorum.

Şimdi yada sonra konuşulsa ne fark edecek kı dıyelım kı dugun oldu hamıle kaldım ve oglum olacagını ogrendım o hamıle halımle mı bu sıkıntıları cekecegım dıye dusunuyorum ıster ıstemez.

Siz evlenmeden eş adayınız boyle ıstegı oldugunu dıle getırse uzerıne konuşmaz mısınız?

Son düzenleme:
kavgaların nedeni düğün yapmadan aynı evde yaşamanız
aile gibisiniz değil gibisiniz..
evlenince de bu tartışmalar olur ama siz daha bişeyler yaşamamışken vazgeçebilirim gözüyle bakıyosunuz..
aynı yastığa baş koymak farklı bişey
ben değil biz olursunuz o zaman..

badezuzum bu konuda ben zaten cok huzuzrsuzum keske boyle olmasa keşke hemen dugunumuz olsaydı ya da keşke ben onu aynı evde kalmamaya ıkna edebılseydım. Zaten eşimsin gozuyle bakıyor ve benım yanımda kalıyor ben de basta engel olamadım sımdı de boyle gıdıyor.

Düğünü hemen de yapamıyoruz cunku benım aılem durumu su an musaıt degıl. Biz dedıgım gıbı evın butun esyalarını ıkımız ustlendık düğünleri de aıleler yapacak. Bİri bızım memlekette bırı de onların. Ailem durumu toparlaması ıcın beklemek zorundayız.

Ama dugun de olsa sonucta onun bu ıstegı devam edecek ve ben de ıstememeye devam edecegım. İlerde daha da buyur ayrılık asamasına gelır mıyız dıye korktugum ıcın sımdıden vazgecmeyı dusunuyorum bazen. Sadece ileride daha cok kotu olmaktan korktugum ıcın

Bende hamileyim Rabbim nasip eder oğlum olursa kayınpederimin ismi olan mustafayı koycam ve bunu ben eşime teklif ettim İlk duyduğunda çok sevindi eminsin demi dedi...Hemde çok emindim çünkü eşim babasını bir idol olarak görür ve çok sever o yüzden onun sevdiği ve hoşlanacağı şeyleri yapmakta beni çok mutlu eder...Ali ismide güzel bırak gönlü olsun ne olcak ki. Birde kendi babanın ismini koyma bence iki isimli çok sorun oluyor çocuklara. Mutlu olmak küçük ayrıntılarda gizlidir. Bir isim yüzünden hemen ayrılmayı düşünüyorsa kendini cehennemde hissediyorsan zaten bu düğünüde yapıp karı koca olma. Pamuk ipliğine bağlı olmasın evlilikler.

benden farklı dusunmenıze sınırlenmıyorum cunkku buna ıhtıyacım var sanırım...

ben de belkı babasının ısmını koymayı rıca ederek benden ısteseydı belkı de gonlu olsun derdım. SAdece bana dayattıgı ıcın sen ıstemesen de erkek olursa ben o ısmı koyacagım gıbı tavırda yaklaştıgı ıcın bu kadar olumsuz bakıyorum. benım hıc mı hakkım yok cocugum olursa bu konuda dıyorum.

boylekonularda baskı yapmayı omrum boyunca surdururse katlanamazsam dıye korkuyorum. Aslında ayrılmak falan ıstedıgım yok sadece bu korkular gelecege karamsar bakmamı saglıyor. Ve durup dusunuyorum.

adı ne olursa olsun yeterki sağlıkla doğsunnn sizde daha doğmamış bir çocuk için şimdiden dert sahib etmişsiniz birbirinizee..daha oraya gelene kadar neler var neler..şimdiden yıpratmayın kendinizi..

O zaman eşinle açık açık konuş bana dayattığın için iş inada biniyor de. Bu işi zamana bırakalım hayırlıysa olur zaten deyip olayı yumşatın ve eminim oda hatasının farkına varıp daha da bu konuyu açmayacaktır. Birbirinizi severken birbirinizin sevdiği şeyleride sevin...Ben eşimle kamyoncular diye bir belgesel var vallahi onu oturup izliyorum gece 3 e kadar acayip mutlu oluyor ve bende izleye izleye zevk almaya başladım oda benim için nefret ettiği magazin programını izler

şimdiden bunun kavgasını yapmayın bence...
ama en ufak bi şüphe varsa içinde yol yakınken çöz bunu..
çözüm yolu sana kalmış tabi..
evlenince değişir diye sakın sakın düşünme...
ailenin yanına gidip bi annenle paylaş bu duygularını..
annen senin için en iyisini ve en doğrusunu bilir...

Düğün zamanı belli değil ve uzun bir sürede aynı evde yaşayacaksınız.
eşinin ailesi ile aynı şehirde yaşıyorsunuz ve eşin neden düğün olana kadar annesigilde
yaşamaya devam etmedi.keşke kabul etmeseydin.aslında düğün vaktini erteleyin demek istedim ama aynı evde yaşadığınız için
farkeden pek bişey olmayacak.
diğer konularını da okudum.öyle çok problemleriniz yok ama sen o insandan emin değilsin.
ailelere gelme gitme sıklığı birçok ilişkide problemdir.çocuğun ismine kayınbabanın ismini koyma yada aile fertlerinden birini
koruma(yengesiyle senin ablan arasında geçen durum)...
yani diğer konularınıda okuduğum için söylüyorum birçok ailede var böyle sıkıntılar.
ama sen bu sebeblerden dolayı evlenmesem mi acaba, gibi düşünüyorsun.
eşine tam anlamıyla güvenemiyorsun.söyleyemediğin başka sıkıntılarında var sanki
eğer gerçekten yolunda gitmeyen bişeyler varsa eşin ailesinde kalsın ve bir süre erteleyin evliliği.

başlığı okuyunca hamilesiniz de isim tartışması yaşıyorsunuz zannettim

ne biliyorsunuz oğlunuz olacağını yada nereden biliyorsunuz çocuğunuz olacağını( allah eksikliğini göstermesin)

dereyi görmeden paçaları sıvamışsınız

vazgeçmeyi aklından geçiriyorsan,evliliğini tekrar gözden geçirmen iyi olur

Anneme üzüldüğümü hiç bellı edemıyorum Kıyamıyorum ona benım uzuldugumu boyle mutsuz oldugumu gorurse o da dayanamaz Hep içimde tutmak zorundayım.

Evlenınce degısmeyecek bılıyorum ya ınatlaşıp devam edıp ılerde daha buyuk kavga yaşayacagız. Ya da şimdiden vazgeçecegim.

Bazen dusunuyorum bu yuzen devam etmıyor olsam acaba bu düşüncesınden vazgeçıp tamam ayrılmayalım adını koymayacagım der mı? Yoksa gidersen gıt benım bu gelenegım senın benımle kalmandan daha onemlı mı der? BU sorunun cevabını aslında bılmek ıstıyorum.

İkincisi ise cevap zaten onunla hayat bırlestırmem zaten çok yanlış olur.
Ama bırıncı cevap olsa belkı de ben ılerde dıyecegım sen bu dusuncenden benım ıcın vazgectın sımdı oglumuz olacak adını babanın adı koyacagız dıye.

ben de senin gibi pimpirikliyim her senaryo için hikayenin sonunu bilmek isterim ilişki konusunda ya nasip diyemedim hiç nitekim 9 senede ancak aldım evlilik kararını bazı arkadaşlar şimdiden bunları konuşmaya gerek yok demiş belki kendilerine göre haklılar ama bence herşeyi baştan açık açık konuşmak daha yararlı, ben eşimle daha sevgiliyken bayramlarda taktiğimiz ne olacak iki aileninde gönlünü nasıl yaparız yılbaşı tanışma yıldönümümüz olduğu için başbaşa kutlayalım vs gibi kararlar almıştım, tabiki insanlar zamanla değişebilir sözler zaman aşımına uğrayabilir ya da sözünden cayanlar olabilir ama benim mantığım hep ben söyliyim benden çıksında şeklinde olmuştur, kadınların bu detaycılığı erkekler tarafından dırdır ve memnuniyetsizlik olarak algılansada konuşmaya devam et, bence aile isimleri konmasın aklınıza gelen tüm isimleri yazın kura çekin
ilişkinde tek problem buysa bu aşılabilir ama sürekli egosuyla savaşıyosan ki kızlık soyadın konusunda tutumu bana çok maçoca geldi bir daha düşün derim

Arkadaşım kesınlıkle ben de boyle dusunuyorum onceden konusulmalı boyle seyler ılerde surprız olmasın. Kızlık soyadım konusunda evet aslında o da benım ıstegımı dıkkate almadı. Ben ıkı gun cok uzuldum ve sonunda o da hata oldugunu anlamıştı tamam dılekcenı ver ozur dılerım vs. gıbı benım yanıma gecmıstı. İşte o zaman da benım butun hevesım kırılmıstı ve yapmak ıstememıstım artık. Şimdi konuyu actıgımda ben sonradan degıstırmıstım ama dıyor hala da eskı soyadını gerı ekleme sansın var yapabılırsın dıyor.

Ama bu çocuk ısmı konusunda sanırım çok katı hiç çocugu olmamasını bıle goze alıyor o ısmı koyamamaktansa. bu derece onemlı onun ıcın anlamıyorum kı olum kalım meselesı gıbı. Bizde hıc boyle sey yoktur.

doğrudur mecbur olmasanız böyle yaşamazdınız zaten
ama sorunlar bence burdan kaynaklanıyo
inatlığın sonu yok ki
güzelce söyleyin inatlaşmak bişeyleri başlamadan bitirir diye ikinizde vazgeçin bu durumdan
durun daha aile olamamışsınız çocukmuş isimmiş bunlar için yıpratmayın birbirinizi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…