- Konu Sahibi neyapsam88
-
Düğün zamanı belli değil ve uzun bir sürede aynı evde yaşayacaksınız.
eşinin ailesi ile aynı şehirde yaşıyorsunuz ve eşin neden düğün olana kadar annesigilde
yaşamaya devam etmedi.keşke kabul etmeseydin.aslında düğün vaktini erteleyin demek istedim ama aynı evde yaşadığınız için
farkeden pek bişey olmayacak.
diğer konularını da okudum.öyle çok problemleriniz yok ama sen o insandan emin değilsin.
ailelere gelme gitme sıklığı birçok ilişkide problemdir.çocuğun ismine kayınbabanın ismini koyma yada aile fertlerinden birini
koruma(yengesiyle senin ablan arasında geçen durum)...
yani diğer konularınıda okuduğum için söylüyorum birçok ailede var böyle sıkıntılar.
ama sen bu sebeblerden dolayı evlenmesem mi acaba, gibi düşünüyorsun.
eşine tam anlamıyla güvenemiyorsun.söyleyemediğin başka sıkıntılarında var sanki
eğer gerçekten yolunda gitmeyen bişeyler varsa eşin ailesinde kalsın ve bir süre erteleyin evliliği.
Cogunluk konu sahibinin dogmamis cocuguna koyulacak ismi sorun ettigini dusunmus
ama sorun bu degil ki
Sorun ister cocuk olsun,
ister baska konu olsun,
esinin dusuncelerini dayatmasi
erkegim, benim dedigim olacak tavri ,
olaylara uzlasmaci yaklasmamasi
bu baglamda konu sahibi endiselerinde sonuna kadar hakli
cunku daha dugun olmadan takinilan tavir omur boyu oyle gider
sonra da sorunlar buyur gider
konu sahibi cok akilli tebrik ettim boyle gozlemci analiz
yetenegi oldugu icin
arkadasim esinle konus bu durumun bu tavrin huzursuzluk yaratacagini soyle
hissettiklerini anlat
anlamaya calismasini sagla
zor bir esin var
Allh yardimcin olsun
Dirim butun konularımı bılıyorsun evet. Ama gerçekten butun problemler bundan ıbaret cok buyuk degıl sukurler olsun ama benım gelecek hakkında korkmama sebep oluyor. Bu sıkıntılar olur gecer ama zamanla bırıkırse dayanılmaz hale mı gelır bunu dusundukce korkuyorum.
Konuştum şimdi onunla ve düğün olana kadar ailesinde kalmasını ıstedım tamam dedı ama yıne surat yapacak bılıyorum. çunku bunu her ıstedıgımde surat yaptı benı ıstemıyorsun ben senınle vakıt gecırmek ıstıyorum kendı evımızde kalmayı daha cok sevıyorum dıye. Ve hep surat yaptıgı ıcın dayanamıyordum yıne kalıyordu. Bu sefer kesın karar verdım. Hiç olmadı donuste annemı yanıma getırecegım dugune kadar kalsın yanımda. Böyle yaşadıkca ben de cok huzursuz oluyorum. Evlı mıyım degıl mıyım, soz hakkım var mı yok mu arada kaldım artık.
bende eşinin ailesine gitme sıklığıyla ilgili konu açınca tam anlamıyla evli olduğunuzu düşünmüştüm.
dediğim gibi her ailede oluyor bu tür sıkıntılar.bende kayınbabamın ismini koymak durumunda kaldım.
ama daha önceden de konuşulmuştu.istemesemde acaba yanlış mı evlilik yapıyorum diye düşünmedim.
sadece bu tarz sebeplerden dolayı evliliği bitirmek garip.
bir cevabında "acaba bu düşüncesınden vazgeçıp tamam ayrılmayalım adını koymayacagım der mı? "
bunu çok merak ediyorum demişsin.çok tehlikeli bir soru bence.sakın böyle şeylere girme.iş inatlaşmaya gider.
ayrı evlerde devam etmek daha mantıklı bana göre.en azından neye üzüldüğünü biliyor ve ona göre geri adım atabilir.
ayrıca bence sen ailen ile aynı şehirde olmadığın için bu kadar kararsızsın.
aynı şehirde olsaydın kendini daha güvende hissederdin,şuanda kendini güvende hissedemiyorsun.
bişey olsa ailemde yok burda gibi düşünüyorsun.birazda pişmansın aynı şehire tayin istediğin için.
bence önce bulunduğun şehre alışmaya çalış.ailen ne olursa olsun arkanda.
her zaman böyle düşün.
sana tavsiyem aile ziyaretlerini aksatma.uzakta olsa düzenli olarak git.
kayınvalidenlerlede iyi olmalısın ama kimsenin seni sindirmesine izin verme.
isim konusundada inşallah eşin yumuşar.bu konuda biraz daha sert olduğunu düşünüyorum.
alla alla ne büyük derdin var
senin tek derdin eşini istememen eğer sevmiyorsan düğün olmadan boşan
kimsenin başını yakma
ve seni kınıyorumm
cudana ya şu bakımdan katılıyorum
eşin fazla dayatmacı gibi duruyor.isim konusunda
diğer konulardada bu kadar baskıcı değilse sıkıntı olacağını düşünmüyorum.
eşimle aramdada sıkıntı olmuştu.özellikle 2.ismide istememesine rağmen doğumdan sonra
babamın adını koyalım mı dedi ve ikinci isme karar ver dedi.
en azından sorma nezaketini gösterdi.bir yerde yumuşuyorsaki inşallah
öyledir sıkıntı yaşamassın ama dayatmacı bir huyu varsa her konuda evleri bir süre ayırıp o şekilde
devam edin.
kendı dusuncemın dıkkate alınmasını ıstemek ve ben de varım benım de dusuncelerım var demek ve dayatmalara dur demeyı ıstemek kınanma sebebı mı senın için. Sen de bencılsın ya da senı de bırılerı bastırmıs kendı dusuncelerını uygulamak zorunda bırakmış. Allah senın de yardımcın olsun...
sıkıntılar olmuyor mu? oluyor elbetteTeşekkür ederim yapıcı yorumun ıcın. Senın konularına baktım ne guzel hep bebegın ıcın bırseyler acmışsın. Sen de yasadın mı benım yasadıklarıma benzer sorunlar ben mı buyutuyorum kı kafamda. Senın yorumların da cok dogru tamamen doru saptamaların. Sindirmiyorlar benı, bu sehre de umdugumdan daha cabuk alıstım sevdım bıle dıyebılırım ama aılemden uzak olmanın buruklugu var tabı yıne de azalmıştı. Boyle sorunlar yaşayınca o kırıklıgımı daha yogun hıssedıyorum sadece.
Hep mu mutsuzum hayır tabıkı. Buraya 4 konu actım belkı 4 ya da 5 gundur bunların toplamı. Geri kalan gunlar cok mutluyuz onunla. Ama ılerısı ıcın benım tek korkum. İnşallah korkularım boşa cıkar.
şu isim olayının tartışmasını kınadım cnm
siz ortada sorun yokken sorun çıkartıyorsunuz
bebek yok ama ismi için şimdiden kavgaya başlamısın
ilişkiniz bana garip geldi
aranızda mükemmel bir zıtlaşma huyu var
ha merak etme kimse beni bastırmadı cnm
biz buna "doğmamış çocuğa don biçme sendromu" diyoruz ve kk da ne çok görür olduk bunu..ilginç gerçekten.daha düğün,birliktelik,hamilelik bile yok ortada..
ha Mustafa Ali ha Ali Mustafa..adı değil kaderi güzel olsun İnşallah..
keşke mümkün olsa da çocuklarımız isimlerini kendisi seçebilse.
peki ya kız olursa ?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?