çok yoruldum her hafta farklı bır şeyle çabalıyorum:(( çocuguma babasının adını koyma

Dirim butun konularımı bılıyorsun evet. Ama gerçekten butun problemler bundan ıbaret cok buyuk degıl sukurler olsun ama benım gelecek hakkında korkmama sebep oluyor. Bu sıkıntılar olur gecer ama zamanla bırıkırse dayanılmaz hale mı gelır bunu dusundukce korkuyorum.

Konuştum şimdi onunla ve düğün olana kadar ailesinde kalmasını ıstedım tamam dedı ama yıne surat yapacak bılıyorum. çunku bunu her ıstedıgımde surat yaptı benı ıstemıyorsun ben senınle vakıt gecırmek ıstıyorum kendı evımızde kalmayı daha cok sevıyorum dıye. Ve hep surat yaptıgı ıcın dayanamıyordum yıne kalıyordu. Bu sefer kesın karar verdım. Hiç olmadı donuste annemı yanıma getırecegım dugune kadar kalsın yanımda. Böyle yaşadıkca ben de cok huzursuz oluyorum. Evlı mıyım degıl mıyım, soz hakkım var mı yok mu arada kaldım artık.

Cogunluk konu sahibinin dogmamis cocuguna koyulacak ismi sorun ettigini dusunmus

ama sorun bu degil ki

Sorun ister cocuk olsun,
ister baska konu olsun,
esinin dusuncelerini dayatmasi
erkegim, benim dedigim olacak tavri ,
olaylara uzlasmaci yaklasmamasi

bu baglamda konu sahibi endiselerinde sonuna kadar hakli

cunku daha dugun olmadan takinilan tavir omur boyu oyle gider
sonra da sorunlar buyur gider

konu sahibi cok akilli tebrik ettim boyle gozlemci analiz
yetenegi oldugu icin

arkadasim esinle konus bu durumun bu tavrin huzursuzluk yaratacagini soyle
hissettiklerini anlat
anlamaya calismasini sagla

zor bir esin var
Allh yardimcin olsun

Çok sagol duana amin dıyorum. Senın dusuncenı mantıklı ve bana yakın buldugum ıcın soruyorum. Sence bu ayrılık sebebı mıdır? Onun degışmeyecegıne ve cogu konuda benı boyle zorlayacagına bunaltacagına ınanarak devam etmek ıntıhar mıdır. Yoksa bunun baska bır cozum yolu var mıdır?

Ayrıca gozlemcı analızcı oldugum cok dorgu yalnız bu tek basına oldugunda hayat zehır oluyor. Çozum konusunda yeterlı degılım. Eger gorduklerım analızlerım karsınında net tavır ve kararda olmayı becerebılseydım ılk analızımde bu ısı çözerdım ve bu kaçıncı olaysa artık bunları dusunmek zorunda da kalmazdım.

Son düzenleme:

bende eşinin ailesine gitme sıklığıyla ilgili konu açınca tam anlamıyla evli olduğunuzu düşünmüştüm.
dediğim gibi her ailede oluyor bu tür sıkıntılar.bende kayınbabamın ismini koymak durumunda kaldım.
ama daha önceden de konuşulmuştu.istemesemde acaba yanlış mı evlilik yapıyorum diye düşünmedim.
sadece bu tarz sebeplerden dolayı evliliği bitirmek garip.
bir cevabında "acaba bu düşüncesınden vazgeçıp tamam ayrılmayalım adını koymayacagım der mı? "
bunu çok merak ediyorum demişsin.çok tehlikeli bir soru bence.sakın böyle şeylere girme.iş inatlaşmaya gider.
ayrı evlerde devam etmek daha mantıklı bana göre.en azından neye üzüldüğünü biliyor ve ona göre geri adım atabilir.

ayrıca bence sen ailen ile aynı şehirde olmadığın için bu kadar kararsızsın.
aynı şehirde olsaydın kendini daha güvende hissederdin,şuanda kendini güvende hissedemiyorsun.
bişey olsa ailemde yok burda gibi düşünüyorsun.birazda pişmansın aynı şehire tayin istediğin için.
bence önce bulunduğun şehre alışmaya çalış.ailen ne olursa olsun arkanda.
her zaman böyle düşün.
sana tavsiyem aile ziyaretlerini aksatma.uzakta olsa düzenli olarak git.
kayınvalidenlerlede iyi olmalısın ama kimsenin seni sindirmesine izin verme.
isim konusundada inşallah eşin yumuşar.bu konuda biraz daha sert olduğunu düşünüyorum.

Bence bir süre ayrı kalmanız sizi rahatlatacaktır gerçekten sinirleriniz bozulmuş, bazen öyle sonsuz tatışmalara girilebilir ama ben insanların değişebileceğine inanırım belkide sadece bu konuda böyle ısrarcıdır çocukluğundan beri kurduğu bir hayali olduğu için inatçı davranıyor olabilir, bu defa bir geri adım atın ama madem çok istiyorsun tamam ilk oğlumuzun adı öyle olsun ama kızın ve diğer çocukların ismine karıştırmam diyerek o zamanki tavrından az çok anlarsınız diye düşünüyorum ileridede böyle mi olacak, hakkınızda hayırlısı olsun

alla alla ne büyük derdin var
senin tek derdin eşini istememen eğer sevmiyorsan düğün olmadan boşan
kimsenin başını yakma
ve seni kınıyorumm

Teşekkür ederim yapıcı yorumun ıcın. Senın konularına baktım ne guzel hep bebegın ıcın bırseyler acmışsın. Sen de yasadın mı benım yasadıklarıma benzer sorunlar ben mı buyutuyorum kı kafamda. Senın yorumların da cok dogru tamamen doru saptamaların. Sindirmiyorlar benı, bu sehre de umdugumdan daha cabuk alıstım sevdım bıle dıyebılırım ama aılemden uzak olmanın buruklugu var tabı yıne de azalmıştı. Boyle sorunlar yaşayınca o kırıklıgımı daha yogun hıssedıyorum sadece.

Hep mu mutsuzum hayır tabıkı. Buraya 4 konu actım belkı 4 ya da 5 gundur bunların toplamı. Geri kalan gunlar cok mutluyuz onunla. Ama ılerısı ıcın benım tek korkum. İnşallah korkularım boşa cıkar.

alla alla ne büyük derdin var
senin tek derdin eşini istememen eğer sevmiyorsan düğün olmadan boşan
kimsenin başını yakma
ve seni kınıyorumm

kendı dusuncemın dıkkate alınmasını ıstemek ve ben de varım benım de dusuncelerım var demek ve dayatmalara dur demeyı ıstemek kınanma sebebı mı senın için. Sen de bencılsın ya da senı de bırılerı bastırmıs kendı dusuncelerını uygulamak zorunda bırakmış. Allah senın de yardımcın olsun...

cudana ya şu bakımdan katılıyorum
eşin fazla dayatmacı gibi duruyor.isim konusunda
diğer konulardada bu kadar baskıcı değilse sıkıntı olacağını düşünmüyorum.
eşimle aramdada sıkıntı olmuştu.özellikle 2.ismide istememesine rağmen doğumdan sonra
babamın adını koyalım mı dedi ve ikinci isme karar ver dedi.
en azından sorma nezaketini gösterdi.bir yerde yumuşuyorsaki inşallah
öyledir sıkıntı yaşamassın ama dayatmacı bir huyu varsa her konuda evleri bir süre ayırıp o şekilde
devam edin.

çok tesekkür ederim sana ve dıger yapıcı yorum yapan arkadaşlara.

Bıraz da olsa rahatlamamı ve daha yumusak bakmamı sagladınız.

Benım sorunum aılemın uzak olması ve guvenerek sıkıntımı paylaşacagım kımsenın yanımda olmaması. Boyle olunca da ıste buradan medet umuyorum dogru yanlış bılemıyorum ama boyle yapmazsam da ofken daha da artıyor cunku kafamda kendı kendıme konusa konusa buyutuyorum sorunları.

Burada farklı yorumları da gordukce yumusuyorum ve rahatlıyorum. Farklı ve daha dogru bakış acıları yakalıyorum.

Allah razı olsun yapıcı konuşanların hepsınden.

şu isim olayının tartışmasını kınadım cnm
siz ortada sorun yokken sorun çıkartıyorsunuz
bebek yok ama ismi için şimdiden kavgaya başlamısın
ilişkiniz bana garip geldi
aranızda mükemmel bir zıtlaşma huyu var

ha merak etme kimse beni bastırmadı cnm

sıkıntılar olmuyor mu? oluyor elbette
ama buraya konu açmıyorum
yukarda yazdığım gibi isim konusundada sıkıntılar oldu.
hatta hala aklıma geldikçe sinirleniyorum,çünkü kayınvalidemlerde açık açık dedi oğlan olursa bu diye.
insan nezaketen derki,kızım yada eşim için diyorum canım babamın ismini koyalım mı diye?
insan evladıyız sonuçta bizde anlarız halden ama diretme olduğunda insan sinirleniyor.
bizimkide daha çocuk olmadan başlamıştı.yani çocuk olmadan don biçme demiş arkadaşın biri,sonradan
fikirler değişmiyor ki?
önemli olan her konuda mı böyle?ben alttan almadım yani üzüldüysem söyledim açık açık.
yeri geldi tartıştık ama eşimde insafa geldi isim konusunda.ikimizinde içinde kalmadı.tek isim konusundada değil,
her zaman ne düşünüyorsan söyle.o şekilde alıştırma.sonra bir yerden sonra o şekilde alışıp öyle gidiyor.
ben o yüzden her konunda diyorum.annenlere gitmeyi erteleme diye.haftada bir gidersen öyle alışır.ayda bir gidersen öyle.
sonra sık git gözüne batar.o ayarı şimdiden koyman gerekiyor.ve şimdide her söylediğine sessiz kalırsan öyle alışır.

pekı tartışmak ıcın hamıle kalmayı ve o zaman bana bunun dayatılmasını mı beklemelıydım. O zaman kınamayacak mıydın:)

ortada sorun yok ve ben mı cıkarıyorum... buna acıklama geregı bıle duymuyorum. İyi gunler.

bu kadar küçük bir meselede bitirebilecek kadarsa sevginiz yarın evliliğinizde en ufak bir badire olsa siz direk ayrılma yoluna gidersiniz gibime geliyor kolay gelsin ne diyelim ki

ben senı anlıyorum ve haklı buluyorum. tamam ortada bırşey yok ama ya olursa..tabıkı konu açılırsa konuşacaksın şimdiden. ustelık en sınır olduğum şeylerden bırıdır çoçuğa anne baba isminin verilmeye çalışılması. yerınde olsam bende zıtlaşırdım. onunkı babada senınkı ne? ilerde nasipse bır bebeğim olursa ikimizin ortak sevdiği bir isim koyarım anne babaların adını değil. bunu eşimin ailesinin yanındada soyledım. gerçi oyle bı nıyetlerı yok sağolsunlar ama ben genede fıkrımı bıldırdımkı ummasın kımse

çok hakısın aradaşım

Biz daha flört döneminde iken belliydi çocuk isimleri.
Kız olursa şu olsun, erkek olursa şu olsun diye.
Üzerinden tam 11 yıl sonra (flört+evlilik) kızımız oldu
ve 11 yıl önce belirlediğimiz ismi koyduk.
Daha doğrusu ben belirlemiştim eşim de tamam olsun demişti.
Bilmiyorum bizde ne eşimin ailesi ne de benim ailem çocuğun ismi şu olsun demediler.
Bizim adımızı koyun diye dayatmadılar.

Buradaki sorun bence de çocuk isminden yola çıkarak
eş adayının despotluğu.
Buna tedbir almazsanız, ortak alınacak kararlarda birey olarak kendi fikrinizi belirtmezseniz ,
belirttiğiniz halde fikirleriniz önemsenmezse çok büyük sorunlar ortaya çıkar.

Son düzenleme:
Bu arada dikkatimi çeken en büyük şey,
eş adayı daha evlenmeden ufaktan ufaktan size
"Evin reisi benim, ben ne dersem o olacak ve sen de buna uymak zorundasın."
mesajını veriyor ,bunu sizin beyninize işlemeye çalışıyor.

Amann ... Dikkat !

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…