çok yoruldum her hafta farklı bır şeyle çabalıyorum:(( çocuguma babasının adını koyma

Allah isteyen ve evladın kıymetini bilecek herkese evlat nasip etsin.
Sizin daha evladınız bile olacağı belli değil, kaldı ki cinsiyetide yok ortada.
Bu konuları tartışmanız çok anlamsız olsada ayrıntıda gizli sizin birlikteliğiniz.
Bu tartışmayla birlikte aranızdaki iletişimin gidişatını belirlemiş oluyorsunuz.
Uzlaşmacı bir ilişkiniz mi olacak bu konudan bile ortaya çıkar.
...

Bunlar hepsi bir tarafa; tam aşık olmadığınızı düşündüğünüz, hatta ondan üstün olduğunuzu düşündüğünüz bir adamla evlenirseniz hem kendinizi mutsuz edersiniz hemde karşınızdakini.
Bu haksızlığı ne kendinize yapın ne de ısrarlarıyla evlendiğinizi düşündüğünüz adama yapın.

Üstlendiğiniz sorumluluklar, bir ömür boyu birlikte yaşayıp mutsuz olmaktan-mutsuz etmekten çok çok daha iyi.

bu tarz sorunlar evlılık ılerledıkçe çözülüyor,bizimde evlılıgımız ilk 1 yılı zehir gibiydi sürekli anne baba kavgası edıyor,saçma sapan sebeplerden birbirimize giriyorduk.dün gibi hatırlıyorum,en son eşim bu evin kapısı kapandımı evde anne baba lafı olmayacak dedi,o gün bugun 8 yıl geçti bizimde kavgalarımız bitti.Zaman bırakın herşey zamanla yoluna girecektir.

tatlım seni rahatlatcak şeyler sölemek isterdim fakat önce konunla ilgili yorum yapım:) şahsen mustafa ismi güzel karizmatik bi isim hani abuzittin vs. gibi bebeğe ağır gelcek bi isim diil ismi bu olan kusura bakmasın lütfen sadece örnek biraz eski isimler hani modern olmasını istio artık şimdiki gençler ve bende dahil....
ama sorun eşinin bunu sana dayatması bunu eşinle konuç benim isimle takıntım yok senin tavrın beni çileden çıkarıo bu şekilde davranmaya devam edersen olmaması için elimden geleni yaparım ama bana dayatma benim isteğime bırak bakalım ne yapcam diyebilirsin:)
fakat evlenmeden aynı evde yşamanız tabiki beni ilgilendirmez ama seni cepte keklik olarak görmesine sebep olmuş olabilir yane nasıl olsa kabul etcek geri dönüşü yok ayrılamaz mecbur gibi bu yüzden sana diretiyo olabilir?

Bizim de komşumuzun kızı var.
İsmi Zeynep Azra.
Annesi Zeynep istemiş, babası Azra istemiş, ikisini de koymuşlar.
Şimdi komşumuz Zeynep diye sesleniyor, kocası Azra diye.
Sizde böyle bişey yapabilirsiniz.
İlerde çocuk büyüdüğünde hangisini istiyorsa o ismi kullanır.

arkadasim mesajinda demissinki sevmiyorum oyle asik olucak bi tarafida yok sen su an ayni evi paylastigin adami kendine layik gormuyorsun zaten her dedigi ve istedigi sana batiyor belliki cunku pismansin boyle ciddi bir adim attigin icin.

bence bitirmelisin cunku adama haksizlik etmis olursun

benim e$imin hayaliydi babasinin adini koymak , ni$anliyken soylerdi
benim aklima itiraz etmek gelmedi o an, tamam dedim :)
evendik oglumuza hamile kaldim
ikinci isim istemem dedi , ikinciye ikna etttim bu sefer one arkaya gelecek tarti$masi çikdi
haklisiniz, hamile halimle çok aglami$imdir bu sebepte, insan isime bile gicik oluyo sirf e$îniz dayattigi için
çocuk dogdu , hem$ire adini soruyo dosyaya ayzacak, biz aramizda haril haril ön ARka kavgasi ediyoz
3. gunun pes etti e$im , dogum sancisini sen çekdin , emek verdin tamam dedi
oglanin di nufusta emre ahmet
ama benim dezavantajim yurt di$indayim okulda ilk isim soyleniyo, $u an resmi evraklarda ahmet geçmiyor mesela
ama ahmet one yazilsa sadece ben emre diycekdim, $u an tam tersi sadece evde ahmet deniyor
çok uzattim ama bunun için ayrilmayi du$unmeyin, ortak bi yol bulunur illaki ..

sevmiyorum demissiniz ondan ustunum, demissiniz bu dusunceleriniz evlenince daha katmerli bir hal alacak siz bilirsiniz de ben sunu merak ettim ya seveceginiz denginiz olan birisine yani sizin icin dogru insana evlendikten sonra rastlarsaniz? bu sansinizi da yabana atmis olmuyor musunuz?

ya ne olurki konulsa ben suan hamileyim ve esimin babasinin adini koyucaz
ben koyucam bu adi sen kari$amazsin demek var
bide hayatim koysakmi ,ne dersin, sen ta$iyorsun ,senin fikrinde onemli vs demek var
erkekler azcik kafayi kullansa hiç kavga çikmazda i$tee her zaman kullanmiyolar mubarek eskiycek sanki

Bebeğinizin adını düşünmek için biraz erken davranmışsınız...dememe gerek yok herhalde..zaten herkes söylemiş.
Bunun için mi ağlıyorsun? İlk ismi dedesinin adı olur ikincisi de sizin istediğiniz..Bu kadar basit ne var bunda??

Sen onu geç de, bence sen evlendiğine pişman olmuşsun gibi..
Ne diye evlendim aşık da değilim vs vs tarzında soru işaretleriyle dolu kafan..:26:
Bence bunları halletmeye bak kafanda..Senin asıl önemli problemin bu bence ama sen farkında değilsin..:26:

Son düzenleme:
daha dogmamis cocuga don biciyorsunuz..ask ayrintida gizlidir derler.sen kocani sevmediginden bu tarz ayrintilari bile sorun ediyorsun..kocani askla sevseydin herseyi kabul ederdin..aski tatman dilegiyle...

çok yakın bir arkadaşım nişanlıyken nişanlısı bizde kayınpedere baba denmez ben de senin babana baba demem, öyle çok sık da gtmem demişti. neredeyse bu yüzden ayrılacaklardı. ama bekara karı boşamak kolay diye bi laf var. insan yaşamadığı şeylere farklı tepkiler verebiliyor. sonra evlendiler. adam kayınpederine baba da diyor. neredeyse her hafta yatıya dahi kalıyor.

şimdi boş yere kavga ediyorsunuz. tatlı tatlı konuşmaya çalışın iş inada bindikçe daha da zorlaşacak. zamanı gelince konuşmak üzere erteleyn. evlenince ilişkiniz oturur. birbirinizin dilinden daha iyi anlarsınız.

bu arada sanırım kayınpederinin ismi mustafa. yana yakıla beklediğim bebeğim bir gün olur da erkek olursa koymayı düşündüğüm 3-4 isimden biri.

Allahım biz bir evladımız olsun diye tüp bebek ile uğraşırken hiç daha ortada olmayan çocuk için tartışanlar var böyle basit şeyleri takma ve herşeyi zamanında yaşa şimdi konuşmanın bir anlamı yok sadece gerginlik bu yaptığın Rabbim imtihan etmesin şimdi bana sorsalar keşke benim çocuğum olsada isteyen isim koysa derim zaman ne getirecek sabırlı ol önceden konuşmak fayda getirmez:)

Ya nekadar konuşursak konuşalım erkekler hep lider olmak istiyorlar aileside hep kız tarafından önde olmak istiyor.Bende evliliğimde böyle sorunlar yaşadım eşimin ailesi oğullarına hiç değer vermiyordu tabi banada bir evlat gözüyle yaklaşmadılar ama benim eşim herşeye rağmen bütün bize yapılan haksızlıklara rağmen ben istemediğim halde doğum yaptığımda hem babasının ismini koymuş eğer kayın pederim iyi ahlaklı bir insan olsaydı çocuğuma kendimde koyardım ama soğutmuşlardı beni kendilerinden neyse eşim koymuş gelmiş şoka girdim nerdeyse bu yüzden ayrılacaktım dediğim gibi haketselerdi oğlumun ismini tereddüt etmeden koyardım bir birimize girdik ve ismini mahkeme kararıyla değiştittirdim hiçte pişman değilim sana gelince ailesinin sana karşı tutumuna göre karar ver eğer ksyın pederini seversen iyiahlaklı bir insansa inatlaşmaya gerk yok koy gitsin ama benimkinin huylarını ben hiç beğenmiyordum sanki o ismi alınca evladımda ona benzer diye istemedim

eşler böyle konulara nasıl karar veremiyor neden anlaşamıyor ben hala anlamıyorum ya.

eşim bana böyle bir teklifle gelse, bu yeni bir hayat yeni bir hikaye, yeni bir isimle başlasın hayatına ama göbek adı falan koymak istersen koyalım derim. o da bunu sorun yapmaz.
geçenlerde bir kere konuştuk, zaten soyadını sen veriyorsun adını ben seçmeliyim bence dedim.
eşimin adı dedesinin adıyla aynı. kendisi uzun yıllar boyunca sevmedi ismini.
erkek kardeşimin adı da babamın babasının adı. sonuna "can" ekledik.
ama ne gerek var?
isim kıtlığı mı var sanki?

ÖFF GENE Mİ HORT YA??

eski konu hortlamış ama hortlamışken sorayım ne yaptın evlendin mi çocuğun oldu mu, olduysa kız mı erkek mi, erkekse ismi ne oldu?? offfff ne çok soru sordum di mi..

pardon zaten nikahlı eşinmiş, eee o zaman şöyle sorayım çocuk oldu mu, evliliğiniz nasıl gidiyopr?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…