çok yoruldum her hafta farklı bır şeyle çabalıyorum:(( çocuguma babasının adını koyma

Bence aılenız (eger mantıklı ınsanlarsa) sıze bırak gel demek yerıne, kızım ne yapıyorsun sen derdı. Evcılık oynuyorsunuz sankı cocukta oyuncagınız. Bosverın koysun babasının adını. Onore edın onu bu sekılde. Saglıklı olsun kaderı guzel olsun, sız mutlu olun gerısı onemlı degıl. Hem Alı de cok guzel ısımdır bu arada :)

isim konusu buzdağının görünen yüzü galiba..asıl sorun görümeyen yüzünde.

açıkcası bu baskıcı tavırları hep varsa bu evlilik sizi zorlayabilir..bugün isim konusu yarın başka birşey çııkacaktır..iyi düşünün derim.

normalde şöyle düşümesi gerekir;bu kadın 9 ay karnında taşıyacak bu çocuğu,çilesini o çekecek..sadece hamileyken değil doğduktan sonra da hep o zorluk yyşayacak..ismi bırakayım da eşim koysun..düşüncesi bu olmalı ama eşiniz bunda bile baskı yapıyor.

evin reisi benim ben dersem o olur tavırlarında.bu hiç hoş değil..

ayrıca mustafa ali daha çok yakışıyor bence :)

iki kişilik yaşamda, ortak kararlar alınır, tek başına karar alınmaz...
ben de hep "ilayda" olsun isterdim, ama eşim beğenmediği için ısrar etmedim.

evlilikte, ortak bir hayata bağlandığında, eşler yine de kendi kararlarında diretebiliyorlar.
en güzeli, bunun farkına varıp, her zaman iki tarafın da memnun olduğundan emin olmalılar.

önce kendinizi tanıyın, sonra da eşinizi anlayın, siz kazan-kazan, o kazan-kaybet yapısında olabilir.
siz kaybet-kazan'cı olsaydınız, içiniz rahat bir şekilde geri adım atardınız.

bu ufak sorunlar zamanla, aranızdaki sevgiyi saygıyı yıpratır.
ya kendinizi değiştireceksiniz, onu böyle kabul eden bir eş olacaksınız.
ya da onun değişmesi gerekecek.

ikiniz de değişmek istemezseniz;
bir kere siz, verdiğiniz tepkiyle, onun dediğinin olacağını aslında baştan kabullenmişsiniz, ve bunun mücadelesini veriyorsunuz.
dolayısıyla bu sorunun(isim koyma) sahibi sizsiniz, onun açısından bir problem yok, o yüzden bu sorun sizin ve bunu siz çözeceksiniz.
yani bu tür sorunlarda hep idare eden tarafta olmanız gerekecek.

evlenmeden ya da herkese duyurmadan önce de gerçekten '%100' kendinizden emin olun.
eşyalar, ödemeler bunlar korkutmasın sizi, aşılır her şey, ama evlilik bir başladı mı bitirmek inanın ki daha zordur...

sevgiler

Arkadaslar,

Herkes konuyu bebek ismine indirgemis ama aslinda arkadasimizin sorunu bebek ismi degil, boylesine inatci bir esle yasamanin zorlugu. Henuz dogmamis bebekle ilgili boyle sacma sapan dayatmalar yapan bir es, ilerde baska konularda da ayni dayatmalari yapacaktir. Zaten, henuz nikahtan once arkadasin kizlik soyadini kullanmasina "izin vermemesi" de bunun baska bir gostergesi.

Kadinla erkegin esit olmadigi evliliklerin ( esit olmama derken, hep kadinin alttan aldigi, fedakarliklar yaptigi evliliklerin) surse bile kadin icin yipratici ve gereksiz olduguna inaniyorum. Hepimiz dunyaya bir kere geliyoruz, ne kimsenin bizi uzmeye ne de birseylere mecbur etmeye hakki var.

Bence esinle acik acik konusmalisin. Bunun sadece bebek isminden ibaret olmadigini, ilerde bas gosterecek sorunlarin gostergesi oldugunu anlatmalisin. konusmalisin ki, senin evlilige olan bakisini anlasin ve ona gore davransin. Eger boyle devam edecekse de, sen baska turlu kararlar alabilirsin (ayrilmak gibi)

Umarim hersey gonlunce olur...

bence konu sahibi en başta taviz vermiş gibi
daha düğün olmadan aynı evde yaşamaya izin vermiş (kardeşiniz yokmu yanınıza gelemezmiydi yada anneniz?)
sonra kızlık soyadı konusunda diretince pes etmiş
şimdide isim konusunda dayatma başlamış (nasılsa her dediğimi yapıyor düşüncesine girmiş )
ben isim konusuna o olsun bu olsun diyemeyeceğim
bizim 6 yıldır bebeğimiz olmuyor şu saatten sonra değil kayınbabamın kimin adı olursa olsun
yeter ki sağlıklı hayırlı evlat olsun diye düşünürüm
ama bizimde isimlerimiz hazırdı nişanlıyken konuşurduk kız olursa şu erkek olursa şu olsun diye
yani beraber karar vermiştik sizin eşinizdede bu durum yok galiba
başka arkadaşlarında dediği gibi evlilik ''ben''likten çıkıp ''biz'' olmaktır
ben şöyle düşünüyorum değilde biz böyle düşünüyoruz demektir

Önceki konularınızda yaptığınız yorumlardan ben şunu çıkardım bişey olsada ayrılsam tavrı var sanki siz de.Bu kadar ufak şeylerden ayrılınırmı? yok doğmamış çocuğun ismi yok ablama laf etti bilmemne..Bu kadar ufak şeyler için tartışılmaz değil tartışılır ama yok ayrılıcam denmez..Bilmiyorum ama siz tüm bu sorunlardan önce siz bu adamla evlenmek istediğinize eminmisiniz die düşünün önce..

pire için yorgan yakılmaz,dere görmeden paça sıvanmaz doğmamış çocuğada don biçilmez.Bence fazla büyütülcek mevzular değil.Ben böyle düşünmemiştim dersiniz.Ama evlilikten vazgeçilmez varsın konsun ismi.

bence sizden ona karı ondanda size koca olmaz ne diyeyim egrçektende sürekli bu adamdan ve ailesinden şikayet etmişsiniz hemde oratda henüz bi sey yokken belkide hiç çocugunuz olmayacak nerden biliyorsunuz.böyle seyler sorun edilerek zorla mutsuz olunurmu yahu..bak yine tutamadım dilimi

sanırım sizde eşiniz kadar inatçısınız
bu yüzden her konuda iletişiminiz bu kısır döngüde dönüp duruyor
ikinizde bu huyuuzu bir şekilde törpülemelisiniz
yoksa evlilik zor yürür

Ayrılık sebebi veya degil,
bunu en iyi siz bilirsiniz.
Aynı evde yaşamaya başlamışsınız, az çok tanımışsınızdır.

Her konuda böyle bir tavır sergiliyorsa ya onu oldugu gibi kabul edeceksiniz,
ya da en baştan konuşup olması gerekeni söyleyeceksiniz.

Aslında benim de dikkatimi çeken ilk tavizi soyad konusunda vermiş olmanız.
Keşke o zaman kabul etmeseydiniz.

Olan olmuş, bundan sonra konuşup bir süre daha gözlemleyin..

Arkadaşların çogu biraz ayrı evde kalın, uzaklaşın demiş,
buna katılmıyorum. Bu sadece bir kaçış,
olayların üzerini örtmek olur.
Çözüme kavuşmayan olaylarda bir süre sonra yeniden şiddetini arttırarak ortaya çıkar.
O nedenle uzaklaşmak işe yaramaz.
Çünkü belki de evlendiğinizde bunu yapamayacaksınız...

Doğmamış çocuğa don biçmek bu olsa gerek..Erkek olursa onun babasının ismi olsun kız olursa da senin annenin ismi olsun o zaman.. Bence sorun başka şeyler de bu son damla görevini üstlenmiş ..

VaLLAHI benden sana tavsiye herseyi inne ucuna kadar bastan konus bastan anlas ayni yataga girince o dugunde olunca 360 derece degisebiliyor erkekler bu sendede olacak demiyorum ama her ihtimali goz onunde bulunudrman gerek hem kendinde diyorsun asik degilim sadece ilgisi beni cezbetti diyorsun madem oyle ben olsam yemin ederim 10 yil borc olderim ama hatanin neresinden donersem kar derim hangi devirde yasiyoruz ya cocukluktan beri babasinina dini koymak istiyormusta boyle diye diye yarinda baska seyler yaptirmaya calisicak sana.. bende esimle evlenmeden once hepsini tek tek konustum cunku biliyordum evlenince sorun olacagini suan evliyiz ve o konulara girince artik tartisicak biseyimiz yok cunku nisnaliyken hepsini tartistik konustuk ve hallettik...ben fikrimi sundum gerisi sana kalmis.. Allah yardimcin olsun hakkinda ve cumlemizin hakkinda Rabbim hayirlisini versin.

arkadaşlar sağolun yorumlarınız ıcın. Ama bazılarınız kızlık soyadım konusunda tavız verdıgımı dusunmus aslında ben tavız vermedım o zaman da bana bu sekılde baskı yaparak kendı ıstedıgı olsun dıye ugrastı ama ben dırendım acıkladım kızdım vs onu ıkna ettım en sonunda onda vıcdan azabı olustu ve özür dıledı tamam ben gerçekten hatalıydm hıcbırsey soylemıyorum ozgurce ver kararını her kararının arkasındayım dedı ve konu kapandı. Yalnız ben bu dıretme ortadan kalkınca zate kendım ıstemedım eskı soyadımı kullanmayı cunku zaten guzel degıldı ve sevmezdım soyadımı. Sadece onun tavrı yuzunden dıretıp ıkna etmıstım sonra da koymamıstım.

Yalnız bu konuda çözüme hal varamadık sadece kapattık konuyu güzelce açıyorum bazen ama yok hala ıkımız de fıkrımızı degıstırmedık ama konusmuyoruz bu konuyu cunku konusursak buyuyor bılmıyorum nasıl cozecegmı ama bu durumun olmasına da sebep zaten onun aılesı. Eşimi o şekilde yetiştirmişler babanın adını ogluna koyacaksın gıbı o da koymazsa bılıyor alacagı tepkılerı bu yuzden bence dırenıyor. Aslında sebep cocukluk hayalı olması degıl bence sebep aılesının baskısı. Çünü benım yanımda bıle ıkı kere bu konuyu saka ıle karışık ortaya attı kayınvalıdem. eşime çocugunun adını alı koyacagı seklınde. Bu yuzden emınım eşimin dırenmesınde tek sebep aılesının tepkısınden cekınmesı. Nasıl çözecegım hala bılmıyorum. Herşey güzel gidiyor anlaşıyouz her konuda orta yolu buluyoruz ama bu konuyu kapattık duruyor. İlerde başım agrıyacak dıye korkuyorum. Çünku konuşmalar sırasında çocuk dusunmeyelım o zaman cocuguma o ısmı koymayacaksam çocuk yapmayalım bıle dıyebıldı.

Son düzenleme:

Bu da bir nevi taviz verme. O kadar inadını yaptıktan sonra sevsen de sevmesen de aile soyadını taşıman gerekirdi. Sana göre taviz olmayabilir, ama eşin bunu taviz olarak algılamıştır bence. İstediğimi yaptırdım diye düşünmüştür.

Konunu baştan sona okudum ve eski konularını da okumuştum. Bence seninki, çocuğa isim koyma meselesi değil. Adamı sevmemişsin, ısınamamışsın, içten içe kendini ve kararını sorguluyorsun. Büyük ihtimalle aynı evin içinde birkaç hareketini gördün; soğudun. Sonra ailesiyle öteki konularda anlattığın şeyleri yaşadın. "Ben kiminle evlendim böyle" demeye başladın. Hatta anladığım kadarıyla kendine yakıştıramıyorsun onu, ben daha iyi konumdayım gibi bir laf etmişsin.

İnsanlar pek çok sebepten evlenir. Kimi aşık olur, kimi ailesi ister görücü usulü evlenir sonradan sever, kimi başka bir nedenden... Senin sebebin çok sağlıksız; "bana olan ilgisini sevdim". Öyle başlayan evliliklerin kadın için cehenneme döndüğünü gördüm. Adamın her şeyi batmaya başlar, her şey inada biner. Çünkü adamın sana göre tek özelliği olan "sana ilgisi" evlendikten sonra aileye kayar, geçim derdine kayar, başka yerlere kayar. Anlatabildim di mi?

Bence ilk önce ne hissettiğini anla ve itiraf et.

onora;

ılk paagrafın evet bır anlamda dogru bır saptamam olabılır belkı ben tavız vermedım dıyorum ama sonuc olarak yanlış yol ızledım orada ya buyutmeyecektım ıstemıyorsam ya da kararımı uygulayacaktım en saglıklısı bu olurdu ama boyle bır huyum var ıste benım. Bir seyı baskası bana dayatırsa onu kendım ıstıyor bıle lsam dıretıyorum onu pes ettırıyoum ama sonunda yne o sekılde davranıyorum bu hata ama huy işte.

Eşimi seviyorum gerçekten. Başlarda eveet onun ısrarı ılgısı yuzunden bu evlılıge gırdım ama ılgı ısrarın yanında begendıgım baska huyları da vardı. Beraber kaldıgımız su 2 ay ıcınde de ona hep şunu dıyorum 'ıyıkı pesımı bırakmamıssın ben senı ıstemedım ama sen bu kadar kosmasaydın senın gıbı bır esi kazanamayaaktım' Gerçekten de boyle onunda aynı evde olmak mutluluk verıyor bana ve birçok güzel ozellıgı var sevdıgım. Tmam hoşuma gıtmeyen ufak yanları da var ama oyle ufak tefek kusurlar herkeste olur bende de vardır. Ben eş olma bılıncındeyım gerçekten saglıklı evlılık istiyorum onuna ve boyle evlılıgı zedeleyecek konuların uzerınde cok duruyorum.

Buraya hep sorun yazdım aslında ama guzel anlarımız da cok sadece sıkıntılarımı paylaşamadıgım ıcın kımseyle burada yazarak yorum alarak rahtlıyorum farklı bakıs acıları buluyorum. Bu yuzden de sevmıyor mutsuz gıı algılandım sanırım.

Ama durum boyle degıl. Onunla mutluyum ama actıgım konular dısında. Ve diğer konular çok guzel cozuldu aıleye gıdıp gelme sıklıgı duzene gırdı benım ıstedıgım gıbı ve normall olması gerektıgı gıbı.

Çocuk konusu çözülmedi askıya alındı. Ve ben bu konu çözülmeden hamıle kalmak ıstemıyorum cunku bunun sıkıntısını yasarken mutsuz hamıleleık gecırecegım. Düğünümüz de çok yakın bu arada.

ben ondan iyi konumdayim boyle dusunuyorsan sen herseyi sorun eder kavga cikarirsin dusuncen buysa

ben ondan iyi konumdayim boyle dusunuyorsan sen herseyi sorun eder kavga cikarirsin dusuncen buysa

bu cumleyı ilk defa burada kullandım. Ne ona yansıtıyorum ne baskasına. Ve her şeyı sorun etmek degıl de bu konuları sorun edıyorum.

1- Ailesine 2 3 gunde gıdıp kendı duzenımı bozmaya. Çalışarak eve gelıp sonra aile zıyaretı yuzunden dınlenmeye kendıme ıkımıze zaman ayırmamaya.

2- Çocugumun ısmıne onların mudahale etmesıne.

3- Bazı ısteklerın dayatılarak bana kabul ettırılmesıne. Bu ıkı kısının ıstegının ortasını bulmak olmalı.

Ve bu sorunlara herkes başkaldırır ve sorun yapar

Canım o zaman biraz sen alttan alacaksın, biraz o alttan alacak. İkiniz de horozlanmayı keseceksiniz. İnadı bırakacaksınız. Evlilik sizin at koşturup heybetinizi gösterme yeriniz değil. Kişisel farklılıkları, minik inatları yenmenin tek yolu alttan almak.
Didişmek için evlenmediniz.
İsim konusunda bir şey diyemiycem. Ailem çok eski Türk boylarından gelir. Bizde soyadını erkek verdiğinden çocuğun adı Asena'dan gelir. Yani anneden. Çok işime gelen bir gelenek
Yalnız sen şunu da düşün. Çocuğa babanın adını koydurmazsan hayat boyu o aileden laf yiyeceksin. Olsun ye önemli değil, taviz verme ama buna katlanacak gücün var mı?
Bir deee didişmeyi bırakıp tadını çıkarmaya başlasanız? Böyle fol yok yumurta yokken konu ortaya atıp tartışmayı bıraksanız?

çok doğru sen onu kendinden üstün gördükçe onun sana karşı neyi savunduğu neyi istediği senin için önemli olmayacak. hep senin istediklerin olsun bekleyeceksin bu durumdada kaybedeceksin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…