Annenizin çalışmasına neden karşınız?
Babanın hatalarının bedelini konusahibi çekiyor,evleneceği kişinin de aynı şekilde idare etmesini bekliyor,kimse kabul etmez bu durumu,bu arada sara da aynı şekilde malulen emekli olma koşulları arasında,öncelikle sağlık kurulundan rapor alın hastalık oranınız belli olsun,sonrasında o orandan dolayı annenize belki bakım maaşı bile bağlanır,kendi hayatınızı da karartmayın.Ee tamam belli bi kısmin da haklisin ama baban yillarca kendini dusunmemis elin oglu mu dusunecek ? Evet yanlis duymadin tam olarak elin oğlu. Sen o eve destek degilsin tamamen o evin gecimini sagliyosun. Verecegin 500 liralik destek degil ki.
Biraz da kendini karsi tarafa koy objektif dusun.
Sen evi gecindirceksin ama esin komple maasini ailesine vercek. Muhtemeln sen durumun icin de odugun icin cokta objektif olamiyosun.
Ha ailene bakmakta hakli misin haklisin. Destek görmekte bunu istemekte hakkin. Ama bunu el oglundan beklemek anlamsiz.
Adam ölüyor emekli olsa ne olacak derken kanser gibi ölümcül hastaların emekli olmasından babasının ise malulen emeklilik sınıfına gşrmemesinden bahsetmiş.Parkinson, MS, Demans, Alzheimer ve Sara gibi nörolojik hastalıklar da malulen emekli olunabilen hastalıklar kapsamında. adam ölüyor diyorsunuz ama malulen emekli olduğu zaman Allah korusun babanın başına bişey gelse annen alacak maaşını.neden olamıyormuş ne cevap verdi sigorta size?bakım parasıda alabilir anneniz
Anladım o zaman en mantıklısı babanızın sigorta primi için uğraşmak peki size yardım edebilecek akrabanızda mı yok ? Yani tüm yükü sizin üstlenmeniz çok yorucu Allah yardımcınız olsunAnnemin çalışmasına neden karşıyım. Birincisi, şimdiye kadar çalışmadı zaten çalışırsa zorlanabileceğini düşünüyorum. İkincisi, belinde 5 fıtık var, ameliyat olması gerekiyor. Üçüncüsü, zaten istese de çalışamaz, babam yalnız kalamıyor, nöbet geçirirken çok defa düştü bir yerlerden. Yanında sürekli birinin kalması şart.
Çok zor şartlar altında çalışan bir sürü kadın var elbette ama ben şu an için o seçeneği düşünmedim açıkcası. Annemi çalıştırmaktansa başka seçeneklerle bu işi çözmeye çalışırım.
valla bilemedim cnm bende anlamadım her yolu söylyorumAdam ölüyor emekli olsa ne olacak derken kanser gibi ölümcül hastaların emekli olmasından babasının ise malulen emeklilik sınıfına gşrmemesinden bahsetmiş.
Konu sahibi çok geniş düşünemiyor bence. Emeklilik sadece kişiyi deil allah korusun ölüm durumunda eşininde geçimini sağlar ortada bırakmaz.
Her kanser hastası da ölmez.
Ee tamam belli bi kısmin da haklisin ama baban yillarca kendini dusunmemis elin oglu mu dusunecek ? Evet yanlis duymadin tam olarak elin oğlu. Sen o eve destek degilsin tamamen o evin gecimini sagliyosun. Verecegin 500 liralik destek degil ki.
Biraz da kendini karsi tarafa koy objektif dusun.
Sen evi gecindirceksin ama esin komple maasini ailesine vercek. Muhtemeln sen durumun icin de odugun icin cokta objektif olamiyosun.
Ha ailene bakmakta hakli misin haklisin. Destek görmekte bunu istemekte hakkin. Ama bunu el oglundan beklemek anlamsiz.
Adam ölüyor emekli olsa ne olacak derken kanser gibi ölümcül hastaların emekli olmasından babasının ise malulen emeklilik sınıfına gşrmemesinden bahsetmiş.
Konu sahibi çok geniş düşünemiyor bence. Emeklilik sadece kişiyi deil allah korusun ölüm durumunda eşininde geçimini sağlar ortada bırakmaz.
Her kanser hastası da ölmez.
Siz gerçekten çözüm aramıyorsunuz bence. Çünkü tam olarak araştırmamışsınız bile maluliyet durumunu. Yakın bir akrabam sara(epilepsi) hastası ve doktordan engelli raporu çıkarttırdı. Primini 3600’e tamamladılar. Malulen emekli oldu. Engellilik durumu yüzünden elektrik, su, doğalgaz, telefon gibi bazı faturalarını indirimli ödüyorlar. İlaçlarını ücretsiz alıyorlar vb.
Ama dediğim gibi siz içten içe çözüm istemiyorsunuz bence. Kendinizi adamışsınız. Belki de evlenmemek için bahanenizdir bu durum, bilemiyorum.
halamın oğlu sara hastası yaklaşık 7-8 senedir malulen emekli... Bence daha iyi araştırın...Sigortaya gittim, malülen emekli olamıyormuş, nasıl olamıyor o da tartışılır. Çalışması yasak, yalnız kalması yasak, sürekli annemin gözetimi altında ama malülen emekli olamıyormuş. Sigortanın dediği kanser hastası gibi ölümcül bir rahatsızlığı olanlar olabilir ,adam ölüyor emekli olsa ne olur?
Sara dışında başka kronik rahatsızlığı var mı?
Her rahatsızlıktan ayrı ayrı oran alıp emeklilik için gerekli oranı tutturabilirdiniz diye dedim şeker tansiyon vb de çok oran alıyorÇok fazla ilaç kullanımından kaynaklı karaciğerinde de problemi var, sürekli kontrol altında, bunun dışında da psikiyariye de düzenli görünüyor.
Buraya yazınca moralmen iyice çöktüm, hastalıklar ayrı dert, maddi konular ayrı
Malülen emeklilik konusunu tekrar araştıracağım, teşekkür ederim herkese.
Evlenmesem bile babamın emekli olmasını isterim, neden istemeyeyim. Konumda da belirttim sadece evlilik durumu değil, evlenmesem de en azından emekli olsa ben de kendi harcamalarımı daha rahat yaparım, birikim yaparım ilerisi için, neden istemeyeyim bir çözüm.
Araştırmama gerek yok daha önce başvurduk zaten. malülen emekli olabilmesi için yeterli oran vermedi heyet.
Çok fazla ilaç kullanımından kaynaklı karaciğerinde de problemi var, sürekli kontrol altında, bunun dışında da psikiyariye de düzenli görünüyor.
Buraya yazınca moralmen iyice çöktüm, hastalıklar ayrı dert, maddi konular ayrı
Malülen emeklilik konusunu tekrar araştıracağım, teşekkür ederim herkese.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?