SağolunAllah şifa versin
Anladım inşallah çok sağolunHiç iyileşemem diye düşünme. Tekrarlayabilir ama tekrarladığında tedavini de tekrarlarsın.
Doktorun karar vermeden ilaçlarını bırakma. Zamanla düzeleceksin hep böyle gitmeyecek.
Ve emin ol psikolojik sorunlar yaşayan tek kişi değilsin şu zamanda herkesin bir psikolojik sorunu var.
Kendini motive etmeye çalış,keyif alacağın şeyler yap. Kitap oku bol bol. Yürüyüş yap..
insanlarla iletişim kur sürekli aktivitelerin olsun ancak bu şekilde atlatabilirsin.
İnşallah geçer çok zor dayanmak hayatla tüm bağlarımı kopardı bu illet hastalık bir dahayaşarsam şimdiki gibi güçlü olabilirmiyim bilmiyorum çünkü şimdiden çok tükendimYalnız degilsiniz.. Black dog, sayısız insanı hayatlarının bir döneminde zorluyor. Bununla savaşirken o dönem yapamadiklariniz için kendinizi yargılamayı bırakın. Birgün yataktan kalkıp diş fırçalayip donmek bile başarıdır o dönemde. Ağlaya ağlaya da olsa hergun yürüyüşe cikmak gibi hedefler iyi olacaktır. İlaçları düzenli kullanip sakın aniden bırakmayın. Ve geçeceğine inanın! Bir daha tekrarlarsa diye şimdiden kaygılanmayin şimdiden,çünkü inanın bir daha olduğunda, daha deneyimli ve daha güçlü savasiliyor. Bu süreçte çok sorgulamayin, ânı kurtarın,anda kalmaya çalışın. Motor hararet yapmış gibi düşünelim, bırakın motor sogusun önce.. İğneyle kuyu kaza kaza da olsa, bu hissettikleriniz geçecek! Bu grip kadar olağan, ameliyat yarası kadar gerçek bir acıdır. Ve bu tip şeyler zaman ister.. Zamanla,belki ilaçla belki terapiyle,belki hobilerle,belki sporla,ama geçecek!
O gücü bir bulabilsem kendimde içimden hiç bir şey yapmak gelmiyor ne isteğim ne gücüm varBi bismillah de kalk ablacım yataktan. Kendi kendini telkin et yaşayacağın güzel günleri düşün. Emin ol toplumumuzda çoğumuzun derdi bu stres ve depresyon halleri...
Yavaş yavaş düzelirsin ilaçlarını kullanmaya devam et ama kendini de eve kapama çık biraz hava al , gez dolaş.
Hayat güzelll , kuşlar uçuyor...
Ne kadar süre ilaç kullandınız peki ilaçları bıraktığınızda tekrarladımı hastlalıkDepresyon ilaclarini bende kullandim senelerce ve ne zaman kendime geldim soyleyim.Etrafimdaki olumlu seylerin farkina vararak , beynimin bana oynadigi oyunlari gorerek , olumsuz dusuncelerin beni ele gecirmesine izin vermeyerek.Biraz zorlamaniz lazim ,akliniza kotu seyler geldiginde bunun tersini dusunun.Mesela en basta sizden daha kotu durumda olanlari dusunup sukredin, ben bunlari yaparak ilaclari biraktim.
Ilaclar tedavide yuzde elli oluyor ,diger yuzde elli de sizin cabalarinizda, cokk gecmis olsun.
Bir de tekrar girersem kaldiramam diye dusunmeyin .Tedavinizi dogru sekilde yaparsaniz tekrar girseniz bile kendi kendinize bununla basa cikiyorsunuz merak etmeyin .Su an bende kendimi depresyonda gibi hissediyorum ama dusuncelerimi kontrol ederek buna izin vermiyorum.Benim kendimi tedavi etme seklim hep benden kotu durumda olanlari dusunup sukretmek, bu beni hayata karsi daha da guclendiriyor.Depresyon ilaclarini bende kullandim senelerce ve ne zaman kendime geldim soyleyim.Etrafimdaki olumlu seylerin farkina vararak , beynimin bana oynadigi oyunlari gorerek , olumsuz dusuncelerin beni ele gecirmesine izin vermeyerek.Biraz zorlamaniz lazim ,akliniza kotu seyler geldiginde bunun tersini dusunun.Mesela en basta sizden daha kotu durumda olanlari dusunup sukredin, ben bunlari yaparak ilaclari biraktim.
Ilaclar tedavide yuzde elli oluyor ,diger yuzde elli de sizin cabalarinizda, cokk gecmis olsun.
8 seneNe kadar süre ilaç kullandınız peki ilaçları bıraktığınızda tekrarladımı hastlalık
Tabi siz daha kisa sure de atlatabilirsiniz benim ki istisna 6ayda bile iyi olan var8 sene
Hiç sanmiyorum ama inşallah bir kere bulaştımı bu hastlaık çok zor artık tamamen çıkmaz hayatımdanTabi siz daha kisa sure de atlatabilirsiniz benim ki istisna 6ayda bile iyi olan var
Yani ben bile bu kadar sene kullanip biraktiysam siz kisa sure de iyi olabilirsiniz.Tabi siz daha kisa sure de atlatabilirsiniz benim ki istisna 6ayda bile iyi olan var
Ne kadar süre oldu bırakalı siz inşallah ilaçla bile yaşamaya razıyım emin olun yeterki şu bir aydır yaşadığım şeyleri birdaha yaşamıyımYani ben bile bu kadar sene kullanip biraktiysam siz kisa sure de iyi olabilirsiniz.
Iste basta bu dusunce seklinizin degismesi lazim.Oyle bir sey yok.Biraz caba zor gelicek basta ama yapmak istemediklerini yaptikca olumsuz dusuncelerinizde degisecek.Mesela kisisel bakim bana en zor gelendi .Yattigim yerden kalkip su icmek bile zordu .O donem bir cok seyi sorguladim .Hayatimi ,gelecegimi ,sevdiklerimi , cocuklarimi gunlerce dusundum sonunda varolusumun bosuna olmadigina, bir sebebi olduguna , her zorlugun yaninda bir de kolaylik oldugunu farkina vardim.Psikologa gidp terapi alirsaniz size cok iyi gelecektir.Hic bir yasadigimiz sebepsiz degil .Hiç sanmiyorum ama inşallah bir kere bulaştımı bu hastlaık çok zor artık tamamen çıkmaz hayatımdan
Birakali 7 sene oldu ustune bir de cocuk yaptim ara ara yine bunaldigim zamanlar oldu ama tedavi burada cok etkili oldu.Artik yasayacaklarimi bildigim icin dusuncelerimi olumlu seylerin farkina vararak kontrol altinda tutuyorum .Cok sukur .Ne kadar süre oldu bırakalı siz inşallah ilaçla bile yaşamaya razıyım emin olun yeterki şu bir aydır yaşadığım şeyleri birdaha yaşamıyım
Doğru söylüyorsunuz aynı durumdayım ihtiyaçlarımı karşılamaya bile gücüm isteğim yok ama nereye kadar akşama kadar da yatmak çözüm çok umutsuzum hastalığı hala kabullenemiyorum ve evet biraz daha gücümü toparlarsam terapi almam da gerekicekIste basta bu dusunce seklinizin degismesi lazim.Oyle bir sey yok.Biraz caba zor gelicek basta ama yapmak istemediklerini yaptikca olumsuz dusuncelerinizde degisecek.Mesela kisisel bakim bana en zor gelendi .Yattigim yerden kalkip su icmek bile zordu .O donem bir cok seyi sorguladim .Hayatimi ,gelecegimi ,sevdiklerimi , cocuklarimi gunlerce dusundum sonunda varolusumun bosuna olmadigina, bir sebebi olduguna , her zorlugun yaninda bir de kolaylik oldugunu farkina vardim.Psikologa gidp terapi alirsaniz size cok iyi gelecektir.Hic bir yasadigimiz sebepsiz degil .
Çok sevindim sizin adınızaBirakali 7 sene oldu ustune bir de cocuk yaptim ara ara yine bunaldigim zamanlar oldu ama tedavi burada cok etkili oldu.Artik yasayacaklarimi bildigim icin dusuncelerimi olumlu seylerin farkina vararak kontrol altinda tutuyorum .Cok sukur .
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?