Şeytan sana şuan vesvese veriyor. Sakın ona yenik düşme lütfen.. dünya menfaati için, sırf daha güzel görünmek için cehennemde yanmaya değermi ? Şuan biz elimizi kızgın yağa sokabilirmiyiz ? Lütfen bak birçok kız bunu yaşıyor ama şeytana uymayıp takmaya devam edenler var ve yıllar sonra şükür ediyolar açılmadıkları için. Ayrıca burda bazıları istemiosan takma vs diyolar onlara hiç aldırış etme. Sen takıyosan eğer, Allah için takıyorsun. Bu sadece başörtü değil, Rabbimizin bize emri. Nasıl ki pirlantayı öylesine tezgaha koymayıp, özel yerlerde saklıyorlar, kadınlarda öyleÖncelikle gerçekten zor bir durumdayım nolursunuz beni yargılamayın. Ben uzun zamandır açılmayı düşündüm 18 yaşımdayım 15 yaşımda kendi isteğimle kapandım ben. Ama hepsi bir hevesti şuan 18 yaşındayım. Anne tarafım çok ama çok sıkı bu konuda. Açılırsam çok büyük tepkiler gelecek eminim. Hatta çok büyük linçleyecekler beni. İnanın bana namaz kılmayı bile denedim. Namaz da kıldım çok fazla dua da ettim ama kücükken bir hevesle ve dil baskısıyla yaptığım bir şeyi senelerdir çok zor taşıyorum. Açılmak istiyorum ama annem de çok kızıyor hele teyzemler bana o kadar kötü şeyler söyleyecekler ki onlara sürekli yakınken ne yapacağım bilmiyorum. Lütfen bana akıl verin. Ben de güzel elbiseler giymek istiyorum. Eskisi gibi olmak istiyorum. Kendimi hep çok kötü hissediyorum. Çünkü bu kararı bu aklımla almadım ben. Her gün evde süsleniyorum. Makyaj yapıyorum. Ne yapacağım ben?
HaklısınızErgenlikte tam da kendinizi aradığınız yaşta, insan etrafında ne görürse ona hevesleniyor öyle olmak istiyor. Keşke bunu bilinçli yapacak yaşa kadar beklemenizi tavsiye etseydi yakınınızdakilerŞu anki yaşadığınız baskı ve karmaşa üzücü. Ancak zorla bu şekilde yaşanmaz ki. Bunu bir şekilde açıklamalısınız. Anneniz sizi zor da olsa anlayacaktır bence teyzelerinizi ise kulak ardı edin herkes kendi evladıyla ilgilensin. Annenize bunu uygun bi dille anlatın sizin aslında büyük değişimler yaşamayacağınızı bilirse hak verecektir.
İşte şuan Allah için tesettürlü değil ki. Annem teyzemler konu komşu ne der diye tesettürlüŞeytan sana şuan vesvese veriyor. Sakın ona yenik düşme lütfen.. dünya menfaati için, sırf daha güzel görünmek için cehennemde yanmaya değermi ? Şuan biz elimizi kızgın yağa sokabilirmiyiz ? Lütfen bak birçok kız bunu yaşıyor ama şeytana uymayıp takmaya devam edenler var ve yıllar sonra şükür ediyolar açılmadıkları için. Ayrıca burda bazıları istemiosan takma vs diyolar onlara hiç aldırış etme. Sen takıyosan eğer, Allah için takıyorsun. Bu sadece başörtü değil, Rabbimizin bize emri. Nasıl ki pirlantayı öylesine tezgaha koymayıp, özel yerlerde saklıyorlar, kadınlarda öyleunutma, herşey imtihan kardeşim...
Allah dan çekinmeyin kuldan mi cekiniyorsun yani?Bence Allah icin yapmadığın hic bir seyin manasi yok.Öncelikle gerçekten zor bir durumdayım nolursunuz beni yargılamayın. Ben uzun zamandır açılmayı düşündüm 18 yaşımdayım 15 yaşımda kendi isteğimle kapandım ben. Ama hepsi bir hevesti şuan 18 yaşındayım. Anne tarafım çok ama çok sıkı bu konuda. Açılırsam çok büyük tepkiler gelecek eminim. Hatta çok büyük linçleyecekler beni. İnanın bana namaz kılmayı bile denedim. Namaz da kıldım çok fazla dua da ettim ama kücükken bir hevesle ve dil baskısıyla yaptığım bir şeyi senelerdir çok zor taşıyorum. Açılmak istiyorum ama annem de çok kızıyor hele teyzemler bana o kadar kötü şeyler söyleyecekler ki onlara sürekli yakınken ne yapacağım bilmiyorum. Lütfen bana akıl verin. Ben de güzel elbiseler giymek istiyorum. Eskisi gibi olmak istiyorum. Kendimi hep çok kötü hissediyorum. Çünkü bu kararı bu aklımla almadım ben. Her gün evde süsleniyorum. Makyaj yapıyorum. Ne yapacağım ben?
Tabiki buna da inancım tam ama ben bu şekilde büyüdüm güzel görünmediğim zamanlar kendimi çok kötü hissediyorum. Saçlarım rüzgara deysin istiyorum. Her şeyi yapıyorum bu düşünceyi unutmak için ama gerçekten çok kötü hissediyorumŞeytan sana şuan vesvese veriyor. Sakın ona yenik düşme lütfen.. dünya menfaati için, sırf daha güzel görünmek için cehennemde yanmaya değermi ? Şuan biz elimizi kızgın yağa sokabilirmiyiz ? Lütfen bak birçok kız bunu yaşıyor ama şeytana uymayıp takmaya devam edenler var ve yıllar sonra şükür ediyolar açılmadıkları için. Ayrıca burda bazıları istemiosan takma vs diyolar onlara hiç aldırış etme. Sen takıyosan eğer, Allah için takıyorsun. Bu sadece başörtü değil, Rabbimizin bize emri. Nasıl ki pirlantayı öylesine tezgaha koymayıp, özel yerlerde saklıyorlar, kadınlarda öyleunutma, herşey imtihan kardeşim...
Bu yüzden de çok üzülüyorumAllah dan çekinmeyin kuldan mi cekiniyorsun yani?Bence Allah icin yapmadığın hic bir seyin manasi yok.
Sadece çaresizim ve ben bilmiyorumAilenin tutumu zaten yanlıs, çocuk yaşta kendini tanımada baskıyla seni bir yola sokmuşlar. Bu yaştaki bir çocuktan hayatboyu sürecek herhangi bir bağlılığa girmesini zaten isteyemezsin 18, 28,38 yaşlarda insanın kafası tamamen farklı oluyor.
Genç kızsın tabi ki giyinmek süslenmek isteyeceksin. Kapanmak istersen de bunu 25yaşından sonra bilerek, isteyerek yaparsan o kapanmaktır yoksa böyle mahalle baskısı olur
Sana tavsiyem mutlaka bir meslek edinmen. Yoksa hayatboyu aile baskısıyla yaşarsın.
Yapmayın şunu iste yapmayın gittim gordun mu ya daha gencecik bir kıza yazdıklarına bak bu zihniyette bir baba denmez de baba yüzünden onun saçma sapan ıdeolojik fikirleri saplantili din inancı yüzünden 11 yaşında kapandım ben saçlarım bir kere rüzgar savuramadan uçuş uçuş elbiseler giyemesen eee sonuç 34 yaşında bu konuda cok acı çeken bir kadın o yuzden yazmayın saçma sapan şeyler yok cehennemis imtihanmisŞeytan sana şuan vesvese veriyor. Sakın ona yenik düşme lütfen.. dünya menfaati için, sırf daha güzel görünmek için cehennemde yanmaya değermi ? Şuan biz elimizi kızgın yağa sokabilirmiyiz ? Lütfen bak birçok kız bunu yaşıyor ama şeytana uymayıp takmaya devam edenler var ve yıllar sonra şükür ediyolar açılmadıkları için. Ayrıca burda bazıları istemiosan takma vs diyolar onlara hiç aldırış etme. Sen takıyosan eğer, Allah için takıyorsun. Bu sadece başörtü değil, Rabbimizin bize emri. Nasıl ki pirlantayı öylesine tezgaha koymayıp, özel yerlerde saklıyorlar, kadınlarda öyleunutma, herşey imtihan kardeşim...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?