Çok Zoruma Gitti...

audrey2016

" oğlum ,eşim herseyim... "
Kayıtlı Üye
10 Ekim 2009
1.127
634
648
Bugün kv lerde kahvaltidayken konu konuyu acti eşim oğlumu severken gayet normal bir sekilde ,inşallah babasıyla ,halasina cekerde oda üniversite mezunu olur dedi sok oldum kaldım ,hiçbirşey demedim ama nasıl zoruma gitti anlatamam ağzımda ekmek vardı buyudude,buyudude yutamadim ...

Sadece annesiyle dayisina benzerse bi ise yaramayan insan olur dedim ,okumak cahilligi alır ,esseklik baki kalır sözünü gormus oldum böylece, önce adam olsun diye başlayıp üstteki sozude soyleyebilirdim ama aklima gelmedi... Hiç beklemezdim zaten bu cumleyi bir an sessizlik oldu zaten 3-4 saniye kimse bisey demedi sonra o anlamda mi dedim ,yanlış anladın filan laf olsun diye konustu sadece...

E be koooskoca universite mezunu olmus adam sen benimle çıkarken biliyordun lise mezunu olduğumu ,niye girdin o zaman gunahima alsaydin kendin gibi okumus birisini zorla evlendirmedimki kendimle..

Ben seni ananin acik açık istemediğini anneme soyledigi halde ,gurursuzluk yapip aradım,baristim seninle ,hastalık Allah tan gelen birşey ama sen keyfin için cok ciddi hastaligin icin icmen gereken ilaçlarını icmeyip hafife aldığın halde seninle evlendim,annemi ,babamı,kardeşimi ,tüm sulalemi arkamda bırakıp sadece annenlerin olduğu kimsesiz bir şehire geldim ...

O kadar çok şey var ki bunlar 1000 de 1 i sadece çok doldum sabahtan beri agliyorum ,istenmeyen gelin olduğumu biliyorum ,sevilmedigimide, ama bu cümle cok zoruma gitti ben zaten senelerdir bunun ezikliğini yaşıyorum ama almiyor kafam arkadaş sayilsalim 0 ...

Evlendigimden beri ailesinin şöyle zorluklarla okuttum ,böyle zorluklarla okuttum lafını dinledim ,halada dinlerim sen anasiin ,babasın okutacaksin diyemedim akılları sira ailemi ezdiler anlatarak ,Allah ima sukur bir babam varki ADAM GİBİ ADAM...

Bu yasa kadar bizi büyüttü,yetiştirdi kendi yemedi bize yedirdi ,kendi giymedi bize giydirdi halada çalışır annem ne yapsa yer bitanedir nasıl özledim anlatamam :-( asla anlatmaz şöyle yaptım boyle yaptım diye siz benim yavrularimsiniz herzaman yapacağım der ne kendi söyler ne bize lafını ettirir ...

Ne kadar karisik yazdigimin farkindayim,su 2 günde o kadar kötü günler yasadimki hala toparlayamadim kendimi ,ama olayın özeti,

Kimse eşine güvenmesin anası oldumu 2 dk da satılır,anlamazsiniz bile...

Cok iyi geçindiğiniz,sizi çok sevdiğini soyleyen kaynananizin yanında ogluyla evinizde tartisip oraya gittiginizde siz belli etmeseniz ama oglu surat assa ,o guler yuzlulugunuz o size olan sevgisi kalıyor mu bakın ,kötü hep siz olacaksınız hicbirsey yapmak icin ugrasmayin,yaranamayacaksiniz.

Kim olursa olsun eşinizle bile aranızda mesafe olsun herkes duracagi yeri bilsin...

Ve en önemlisi herkes dengiyle evlensin ,ne kadar iyi olursanız olun evde çocukla işle ne kadar yorulursaniz yorulun kendi anneniz dışında kimsenin umrunda olmayacaksınız...Hele okumadiysaniz insan yerine konmayacaksiniz...

Annenizin kıymetini bilin,sarın opun,koklayin ve asla başka şehire evlenip gitmeyin...Kimse sizi anneniz gibi asla dusunmeyecek ...

Sevgili audrey lutfen kendinize haksizlik etmeyin. eskiler der ki evvel Allah yakistirsin.

tabii ki insallah oglunuz universiteler okur, yuksegine devam eder. ancak egitim farkliligini lutfen kompleks yapmayin. benim esim profesor, ne olmus? mustahdem de olsa ayni saygi ve sevgili tutumu oldugu takdirde yine severdim.

esinle sert bir konusma yapman lazim gerekirse ona muhtac olmadigini anlamasini saglamalasin hepsi degil ama bazi okumus erkekler cok egoist oluyor bende unufersite mezunuyum ama esim lise mezunu esimi hic bir zaman kucumsemedim hatta kocama derim bazi konularda sen benden daha bilgilisin ESIN OKUMUS AMA KULTUR VE AHLAK SEVIYESI YERLERDE KUSURA BAKMA

Ne kadar saçma bir laf etmiş öyle ya haklısın alınmakta

Herkes okuyacak diye bir kaide yok ki bunu oğlu başta biliyormuş bu durumu sen canını sıkma üzme kendini konussun dursun.

Bu söz patlama noktan olmuş sanırım
Çok için dolmuş, aileni çok özlediğini fark ettim okurken
Eşinle bunu konuşmalısın, yaptıkları ayıp
Sen onun eşisin, evladının annesisin, bu tarz konuşmalara maruz kalman doğru bir şey değil
Bunlardan çok aileni anlatışın çok içime dokundu, bir git bence, bir kaç gün uzaklaş bu ortamdan, ailenle hasret gider

Sen esin ve ailesine karsi tek kalmissin o yuzden onlar daha guclu taraf oluyorlar ister istemez. Seni her firsatta ezdikce ezmeye calisirlar ama sen dik dur. Sil bakalim goz yaslarini niye agliyorsun ki diplomali cahil esinin ettigi patavatsizliga?
Okumakla adam olunmuyor'un kaniti kendisi. Okuzu cayirda sursen de okuz, samanin uzerinde sursen de okuz!

Bari babasi gibi okusun deseydi halasini ne halt etmeye karistiriyor. Hic sevmedigim gorgusuz tahsilli tipi

Oglum insallah okutsa okumus ,okumazsa okumamis kiz alir ,ben gelinime asla boyle birsey yapmayacagim,oglumada asla yaptirmayacagim,o yumru hic gitmiyor insanin icinden cunku, esimin okumus olmasini hiçbir zaman kompleks yapmadım, hep gurur duydum ama keşke normal işçi olsaydı...

Sizin hiç yüzünüze sürekli vuruldumu bu durum ??? Kayinvalideniz her anneniz geldiğinde yada misafirlikteyken sürekli sürekli şöyle zorluklarla okuttum ,böyle zorluklarla okuttum diye anlattimi ??? Anlatmadiysa bilemezsiniz ...

Güzel insan... Sakın üzülme. .. Ben üniversite bitirmiş yurtdışında yüksek lisans yapmış birisi olarak soyluyorum: Üniversitede de yüksek lisansta da o kadar boş insanlar gördüm ki... Bunların hiçbiri senin değerini belirleyen bir kriter değil.

Benim kayinvalidem beni istemedigi gibi, cok da buyuk sikintilar yasatti, yasatiyor bana. her insan bir zorluk yasar. ben evlendigim gunden beri kayinvalidem ile gorusmuyorum. size kesinlikle ahkam kesmedim.

umarim yasadiklarinizi unutmayan bir kv olursunuz gelecekte.

Nasıl okuyayim sayısala karsi 0 im aklımda en ufak birşey yok ,sınavı asla ama asla kazanamam ,kazansamda oglum küçük nereye bırakırım ,evim kira,hem çalışıp,hem okuyup,hem krese göndermek çok zor keşke sizdeki inanç bende olsaydi keşke sınavı kazanacagim kadar bilgim olsaydı...
Kızı olanlar ciddi söylüyorum ,dayağa cok ama çok cok karşıyım ama okumaları için gerekirse dövün,örnekler gösterin ama mutlaka dengiyle evlendirin ...

Herkes okuyacak diye bir kaide yok ki bunu oğlu başta biliyormuş bu durumu sen canını sıkma üzme kendini konussun dursun.

Hiç yalan atmadimki herseyimde olduğum gibiydim ,benim kardesimde okuması ama ne hırsızlık ne ahlaksızlık yaptı askerliğini yaptı geldi ,aslan gibi çalışıyor yavrum,yemin ederim kardeşim olduğu için söylemiyorum öfkesi bile bir anliktir kızar sonra gelir hemen ozur diler ,içinde asla ama asla kötülük yoktur çok iyi kaplıdır,bence bunlar fesat olmasından kalp kirmasından daha güzel şeyler...

Audrey 2016, şöyle yapabilirsin: Açık öğretim adaletin puanı düşük. Orayı kazanıp dikey geçişle hukuka geçebilirsiniz. Böyle yapan arkadaşım var. Dikey Geçiş sınavında da matematik var ama çok temel düzeyde mat 1.

Ben üniversite mezunuyum da noldu, yine istenmiyorum yine sevilmiyorum. Eşimin ailesi ile anlaşamıyorum maalesef. Onlar da beni baştan beri istememişti. Üstelik eşim lise mezunu, hiç ama hiç sorun çıkmadı şimdiye kadar.
Burdan şuraya bağlıyorum yani okusan da okumasan da bu tür insanlarla zaten anlaşamazsın geçinemezsin. Suç senin lise mezunu olmanda değil, karşındaki insanlar cahil.

Nasıl özledim anlatamam sana içim nasıl ozlem,pismanlik dolu...
Esim hastaydı kv dört döndü ne yapacağıni şaşırdı hastaneler ilaçlar yataklar ...
Sonra kendi ameliyatlarim geldi aklima o zaman 1 yasında olan ogluma sadece 1 gece bakmisti.
Sonra kendi annecigim geldi o olsa oda bana öyle bakardı dedim ,babam deli olurdu hastaneye gidelim diye ...
Ama yemin ederimki kendi gelinimi kızım gibi sevip kollamazsam ,sahip cikmazsam Allah canimi alsin ...

universite aciktanda okunur kendiniz istiyorsaniz bu bolumlerden yaralanin ve bunda ezik hissedevek ne var sanki okuma yazma bilmiyorsunuz esiiniz tuhaf,konuyu kendisine munasip bir dille acin icinize dert olacaksa ...ben sana okuyamazsin demedim adam.olmazsinn dedim diyede esinize seslenmek isterim ,delirdi millet ya

bu insanlar ne kadar patavatsiz böyle ya.üniversite mezunu olmuş ama adam olamamış malesef.ezdirmeyin kendinizi cevabını pat diye verin.ben ilkokul mezunuyum ama suanda calismasamda bi mesleğim var terziyim esimede hep soylerim sakin ilkokul mezuniyum diye beni ezikleme bi iş bulur calisirim senden daha çok para kazanma şansım var ona göre aklında bulunsun.tepemin tasini attirirsa yaparım kendiside biliyor.bu arada eşim üniversite mezunu ama şuana kadar ağzından böyle kırıcı bi sözde duymadim.başınizi dik tuttun ezdirmeyin kendinizi böyle kadir kıymet bilmez adamlara

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…