- 15 Eylül 2015
- 3.242
- 5.175
- 73
- Konu Sahibi audrey2016
-
Tabikide zorluk çekmiştir 2 çocuk okutmuş kolaydır demiyorum ama o kadar çok konusuluyorki artık iyi niyetle söylenmediği çok acik ne diye sürekli ailemin olduğu ortamda anlatiyorsun siz ne yaptiniz der gibi kim eşim okurken de her hafta sonu çalışıyordu univ okudugu sehirden baska bir sehire gidip 50 lira alıyorsa 20 sini kendine 30 unu ailesine verirdi Üniv. De az kaldım ama gordum hepsini ...
Ayrıca KV iyi niyetli olsaydı oğluna bir laf söylerdi sustururdu ohh canıma degsin der gibi susup kalmazdı
Hemşirelik bölümü 2 yıllık ön lisans şeklinde okunmuyor muydu ya?
Unutma konu sahibesi, lise mezunları da hemşirelik yapıyor, üni okumaya gerek yok
Bak sosyal hizmet var anadolu aöf de, ben bile okumaya niyetliyim bu bolumu :) :)
Ay canim ya. Uzulme lutfen. Hep gül emi. Takma kafana dusuncesiz insanlari. Sukur ki ailen seni destekliyor. Bir de kotu durumda olup da ailesi de hic desteklemeyen kadinlar var ki, onlara cok uzuluyorum. Allah onlarin da ailesine vicdan merhamet versin.
Ben moralim bozuk olunca hemen internetten komik seyler izliyorum. Ya da hareketli muzikler dinliyorum. Iyi geliyor inanki. Sen de dene istersen.
4 yıllık okusa da farketmez eğer çok iyi bir üni değilse düşük- orta halli arası puanlı bir bölüm. Bence siz de okumayı bir düşünün ki aman aman da bir şey okumamış hatta üni okumasa da olurmuş o derece. Ooo bak ben bu bölümde eğitim aldım mezun oldum denilecek bir bölüm değil yani.4 yıllık okudu eşim,kooosskocaman diploması var vitrinde ,kendi ellerimle koydum gurur duyarak,,benimde tıbbi sekreterlik kurs diplomam var amahemde MEB onaylı
4 yıllık okusa da farketmez eğer çok iyi bir üni değilse düşük- orta halli arası puanlı bir bölüm. Bence siz de okumayı bir düşünün ki aman aman da bir şey okumamış hatta üni okumasa da olurmuş o derece. Ooo bak ben bu bölümde eğitim aldım mezun oldum denilecek bir bölüm değil yani.
Acikogretim okusaniz??sayisal yapmasaniz bile kolay bi sekilde yerlesirsiniz.sinavdan sinava calisr gecersiniz evde
Bence hic kafana takma,Bugün kv lerde kahvaltidayken konu konuyu acti eşim oğlumu severken gayet normal bir sekilde ,inşallah babasıyla ,halasina cekerde oda üniversite mezunu olur dedi sok oldum kaldım ,hiçbirşey demedim ama nasıl zoruma gitti anlatamam ağzımda ekmek vardı buyudude,buyudude yutamadim ...
Sadece annesiyle dayisina benzerse bi ise yaramayan insan olur dedim ,okumak cahilligi alır ,esseklik baki kalır sözünü gormus oldum böylece, önce adam olsun diye başlayıp üstteki sozude soyleyebilirdim ama aklima gelmedi... Hiç beklemezdim zaten bu cumleyi bir an sessizlik oldu zaten 3-4 saniye kimse bisey demedi sonra o anlamda mi dedim ,yanlış anladın filan laf olsun diye konustu sadece...
E be koooskoca universite mezunu olmus adam sen benimle çıkarken biliyordun lise mezunu olduğumu ,niye girdin o zaman gunahima alsaydin kendin gibi okumus birisini zorla evlendirmedimki kendimle..
Ben seni ananin acik açık istemediğini anneme soyledigi halde ,gurursuzluk yapip aradım,baristim seninle ,hastalık Allah tan gelen birşey ama sen keyfin için cok ciddi hastaligin icin icmen gereken ilaçlarını icmeyip hafife aldığın halde seninle evlendim,annemi ,babamı,kardeşimi ,tüm sulalemi arkamda bırakıp sadece annenlerin olduğu kimsesiz bir şehire geldim ...
O kadar çok şey var ki bunlar 1000 de 1 i sadece çok doldum sabahtan beri agliyorum ,istenmeyen gelin olduğumu biliyorum ,sevilmedigimide, ama bu cümle cok zoruma gitti ben zaten senelerdir bunun ezikliğini yaşıyorum ama almiyor kafam arkadaş sayilsalim 0 ...
Evlendigimden beri ailesinin şöyle zorluklarla okuttum ,böyle zorluklarla okuttum lafını dinledim ,halada dinlerim sen anasiin ,babasın okutacaksin diyemedim akılları sira ailemi ezdiler anlatarak ,Allah ima sukur bir babam varki ADAM GİBİ ADAM...
Bu yasa kadar bizi büyüttü,yetiştirdi kendi yemedi bize yedirdi ,kendi giymedi bize giydirdi halada çalışır annem ne yapsa yer bitanedir nasıl özledim anlatamam :-( asla anlatmaz şöyle yaptım boyle yaptım diye siz benim yavrularimsiniz herzaman yapacağım der ne kendi söyler ne bize lafını ettirir ...
Ne kadar karisik yazdigimin farkindayim,su 2 günde o kadar kötü günler yasadimki hala toparlayamadim kendimi ,ama olayın özeti,
Kimse eşine güvenmesin anası oldumu 2 dk da satılır,anlamazsiniz bile...
Cok iyi geçindiğiniz,sizi çok sevdiğini soyleyen kaynananizin yanında ogluyla evinizde tartisip oraya gittiginizde siz belli etmeseniz ama oglu surat assa ,o guler yuzlulugunuz o size olan sevgisi kalıyor mu bakın ,kötü hep siz olacaksınız hicbirsey yapmak icin ugrasmayin,yaranamayacaksiniz.
Kim olursa olsun eşinizle bile aranızda mesafe olsun herkes duracagi yeri bilsin...
Ve en önemlisi herkes dengiyle evlensin ,ne kadar iyi olursanız olun evde çocukla işle ne kadar yorulursaniz yorulun kendi anneniz dışında kimsenin umrunda olmayacaksınız...Hele okumadiysaniz insan yerine konmayacaksiniz...
Annenizin kıymetini bilin,sarın opun,koklayin ve asla başka şehire evlenip gitmeyin...Kimse sizi anneniz gibi asla dusunmeyecek ...
Hastanede doktorlar seni itip kakıyor da hırsını gelip benden böyle mi çıkarıyorsun kendini önemli hissetmek için bir desen var ya özgüveni yerlerde sürünür ama neyseKiiizzz gaza getirme beni şimdi karşısına çıkıp sen ne okudunki adam diyesim geldi vallaşaka maka hala belgeleri duruyor girdiği sene puanlar yuksekmis bayağı 400 un üzerinde bir puanla girmiş ,çok aklı basar matematiğe ,Allah vermiş o yeteneği bende yok ne yapayim benimde sozelim çok iyidir sevmeklede alakalı biraz ben hiçbir zaman mat,fizik,kimya sevemedim ne yapayim.Ama bu hickimseye böyle bir cümle kurma hakkını vermez kimseye
Bence hic kafana takma,
Ayibi yapan onlar, sen bir de uzulerek onlari iyice sevindirme!
Universiteymis, liseymis.. Onemli olan insanin zekasi, insanin kalbi ve cok ciddiyim universite dedikleri sey zekayla bitirilmiyor!
Ben de universite mezunuyum, hem de onur belgem var, ing konusurum kendi dilim gibi, kazanci cok yuksek islerde calistim daima, gel gelelim evlendim ve evde cocuguma bakiyorum su anda!
Benim esim de lise mezunu, ben bunu hic bir zaman sorun etmedim cunku onemli olan insanin kendi kendisini yetistirmesi! Ne universite mezunlari taniyorum, hepsi ot gibi, iki lafi bir araya getirip sohbet bile edemez..
Ben hamile kaldigimda da kv'dem ve gorumcem 'ins halasina benzer de universiteler bitirir' dediler. Dusun ki ben zaten universite mezunuyum, yani okul bitirmesi icin illa halaya cekmesine gerek yok ama bir sekilde gelin olarak yok sayiyorlar sizi iste, maksat kendilerini ovsunler! Bence disaridan bakinca ne kadar komik gozuktuklerinin farkinda bile degiller.
'He hee' diyin gecin, hatta sesli gulun onlara
Bence hic kafana takma,
Ayibi yapan onlar, sen bir de uzulerek onlari iyice sevindirme!
Universiteymis, liseymis.. Onemli olan insanin zekasi, insanin kalbi ve cok ciddiyim universite dedikleri sey zekayla bitirilmiyor!
Ben de universite mezunuyum, hem de onur belgem var, ing konusurum kendi dilim gibi, kazanci cok yuksek islerde calistim daima, gel gelelim evlendim ve evde cocuguma bakiyorum su anda!
Benim esim de lise mezunu, ben bunu hic bir zaman sorun etmedim cunku onemli olan insanin kendi kendisini yetistirmesi! Ne universite mezunlari taniyorum, hepsi ot gibi, iki lafi bir araya getirip sohbet bile edemez..
Ben hamile kaldigimda da kv'dem ve gorumcem 'ins halasina benzer de universiteler bitirir' dediler. Dusun ki ben zaten universite mezunuyum, yani okul bitirmesi icin illa halaya cekmesine gerek yok ama bir sekilde gelin olarak yok sayiyorlar sizi iste, maksat kendilerini ovsunler! Bence disaridan bakinca ne kadar komik gozuktuklerinin farkinda bile degiller.
'He hee' diyin gecin, hatta sesli gulun onlara
Bende hiç oglum illa Üniv.okusun demedim iyi ,merhametli olsun ,sevdiği bir mesleği yapsin dedim ,ayrıca Üniv. Okusaydim işletme okuyacaktim ki hiç sevmiyordum bölümünü, ama o zamanda okuduğum bölüm begenilmeyecekti çok hakli arkadaşlar
Hastanede doktorlar seni itip kakıyor da hırsını gelip benden böyle mi çıkarıyorsun kendini önemli hissetmek için bir desen var ya özgüveni yerlerde sürünür ama neyseMadem çok zekiymiş tıpa girseymiş.
Benim de aklım basmıyor sayısala, ama ben de yabancı dilin yapısıyla haşır neşirim. Herkesin okuyabileceği bir bölüm var, sözel olur, yabancı dil olur, sayısal olur. Benimki de yabancı diller mesela.
Yazdıklarınıza bakıyorum da siz sürekli kendi kendinizi eziyorsunuz.
Benim sayısalom 0, benim kafam basmaz,okusaydım da bölümü beğenmezlerdi vs...
Öncelikle siz kendinize saygı duyun ki başkaları da size saygı duysun.
Ne lise mezunları var çift diploması olanları cebinden çıkaran.
Ayrıca illa üniversite okumanız da gerekmez.Kendinizi geliştireceğiniz kitaplar okuyun,tarih okuyun,edebiyat okuyun eğer illa s..dik yarışına döndüyse bu olay eşinizin zayıf olduğu alanda kendinizi geliştirin.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?