Çöktüm...

Kızım da öyleydi. Bir günde bir kitabı bitirip, diğerine başlar sabaha karşı da ikinciyi bitirirdim. Babası uyutmaya çalışırdı, yok illa anne olacak. Topuklarım o kadar çok ağrırdı ki... biz emmeyi 23 aylık bıraktık. O da şöyle oldu. Canıma tak etti ve uyku eğitimi verdim. İlk bir ay ikinci salonda köşe koltuğu açtım gece düşmesin falan diye beraber yattık. Ben uyuyormuş gibi yaptım, kendi kendine bir o yana döndü bir bu yana hopladı zıpladı ama hiç tepki vermedim sonra kendi kendine sızdı. Öyle uyumaya başlayınca memeden de kesildi. Gündüz emmeyi bırakmıştı artık ve gece emiyordu sadece. Çocuğunuzun problemi uyumayı bilmemesi. Ram uykusunu araştırın. Kendi başına uyumayı, uykuya dalmayı öğrendiği zaman uyuyacaktır. Bilinenin aksine yorulan çocuk uyumaz. Her akşam aynı saatte yatağa girin. İki yaşına kadar emzirin, anne sütünden uyumak için mahrum bırakmayın. Sadece sabırla uyku eğitimi verin ve görün.

Sabir diyorum bazi cocuklar uykucu akilli bazisi kok sokturuyo.benm evladimda dogdugundan beri hep aglayan uyumayan biraz buyuyunce yerinde durmayan yemek yemeyen zor bi cocuk allah yokluklarini gostermesn diyorum annelerede sabir versn

Arkadaşlar tek tek okudum yazdıklarınızı. Fırsat bulunca da cevap verecegim. Inşallah uyku eğitimi verebilirim
Bende hazır değilim. Sabrım kalmadığı için eğitim veremiyorum. Galiba ilk benim hazır olmam gerekiyor. Bi de ağlaması beni mahvediyor bu yüzden uyku eğitimi veremiyorum

Emziriyosan rezene iç canım bebeginede uyutmadan yarım saat önce falan rezene veya kimyon çayı ver biraz benim oğlum da hala uyurken gaz çıkarmaz gazı olursa ağlar çıkarana kadar sonra geri uyur
Rezene yi önermiyorlar artık. 4 yaş üstüydü galiba verilebilir yaşı. Bebeklerde nöbete neden oluyor muş

Rezene yi önermiyorlar artık. 4 yaş üstüydü galiba verilebilir yaşı. Bebeklerde nöbete neden oluyor muş
Bilmiyorum oğlum da bir yan etkisini görmedim hala iciyoruz beraber 15 aylık şu an ben icerken bir iki yudum da o alıyo öyle bardak dolusu icmiyor

Söyleyebileceğim tek şey , geçici bir dönemde olduğunuzu unutmamaya çalışın. Aynı durumdayım. 2 kez aynı yoldan geçiyorum, bemix c vitamin alın eczaneden, daha zinde tutuyor. Sabır..

Bilmiyorum oğlum da bir yan etkisini görmedim hala iciyoruz beraber 15 aylık şu an ben icerken bir iki yudum da o alıyo öyle bardak dolusu icmiyor
Takip ettiğim çocuk doktorları paylaşmıştı. Son sağlık kongresinde araştırmalar sonucu bu sonuca varmışlar. Bu konuda prof. lar sunum yapmış. Bir kaç kişide başına geldiğini paylaşmışdı postun altına. Ne güzel sizin başınıza gelmemiş.

Ilginc canım gaz damlalarinin içeriğinde de var çünkü

Şuan benim de 3 aylık bir kızım var kesinlikle uyanınca normal ışığı hiç açmıyorum gece lambası kullanıyorum ilk günden beri öyle yaptım gece ve gündüzü ayırt etmiş oluyor

Aynı dert bende de vardı inanın sabahlara kadar onar onbeşer dakikalık uykularla dururdum artık çıldırma noktasına gelmiştim. Resmen psikolojim bozulmuştu, akşam olduğunda içime dertler çökerdi şimdi herkes uyuyacak ben yine uyuyamicam diye. Çareyi kızımı yanıma yatırmakta buldum! Aynı yatakta yatınca 10 dakikada değil de saat başı uyanıyodu en azından.. Ama geçiyo bu günler merak etmeyin şimdi sabaha kadar deliksiz uyur. Allah sabır versin..

Kizim 23 aylik
Bizimde hep duzensiz uykumuz vardi hâlada var malesef. Emmedi 3 ayliktan sonra mamayla buyudu. Onceden bir kalkardi gece 3 saatten evvelde uyumazdi. Ramazanda süt içmeyi biraktirdim gece. Ama hâla uyaniyor 1 kez de olsa artik kesinlikle tv acmiyorm. Zaten gunduzde acmiyorum artik. Gece kalkarsa isikta yakmiyorum. Gece lambasi varken duruyor. Ona ragmen bazen 2 saat uyumuyor dönüp duruyor.
Dun gece mesela 12.30 yattik 5.37 kalktik

Uzme kendini duzelecekkk emin ol bende yarasa gibi yasamaya baslamsdim ama duzeldi cok sukur saat kacta yatarsa yatsin 2 saat sonra uyanan be sabaha kadar sallasanda uyumaz geri uykuya sabah 6 da dalardi simdi cok sukur duzeldi az daha sabir lutfen ve kendini raht birakk ve o dis mevzusunu okadar kucumseme onlar icin cook zor bir durum disin patlamasi kadar olusumu da zor bir surec bu yuzden sakin ol bu arada bnm kizim bazen sadece sarilmak icin uyanip agliyor gece kalkp sariliyorum geri yatiyor gunduz msfr veya bir isim olurda az zaman vakit gecirirsem onunla gece uykusunu etkiliyor sarilmak icin surekli kalkyr

Bende bu gece hic uyumadim , oyle oturuyoruz karsilikli balkonda
Hava alasi geldi herhalde , gozlerim kayiyor , basim catliyor
Saat 7 oldu hala bekliyorum belki bir iki saat uyuruz diye

Nasıl sakin oluyum ki her gece aynı şey. Oturup ağlıyorum. Oturduk cizgi film izliyoruz simdi

Yalnız ekran iyice uyku açar. Uyarıcıdır çok renkli ve çok hareketli olduğu için.
Bunu çözmenin yolu fiziksel aktiviteyle gün içinde yormak. Ama akşam belli bir saatten sonra asla hareketli oyun olmamalı. Mümkünse uyku rutini yapın.
Benim oğlan yemeği yedikten sonra banyo yapar. Biraz lego fln oynar. Sonra diş fırçalar pijama giter üç tane kitap okuruz.
Bu rutinin avantajı şu çocuk banyoya girdikten sonra devamında ne olacağını biliyor kendini hazırlıyor. Yani çocuklar rutin sever. Bir sonraki adımı bilince daha rahatlıyorlar.
Uyku rutini yapın.

Sana bir şey diyeyim mi bir de bu bebekle hamile olduğunu düşün ovvvv yansın geceler bizde durumlar böyle yani sadece bebek bakıp uyuyamamak da iyi birşeymiş diyorum şimdi

uyku eğitimi kitapları var...
destek alın o kitaplardan belki işe yarar....

Ayina gore gunduz nekadar uyumali buna bakin gunduz hic uyumadan olmaz sabah erkenden kaldirin 8 gibi eger uyuyosa da kaldirin ogleden sonra bir uyku ondan sonra aksam 9 gibi gece uykusuna gecmesi lazim yani sabah erken kaldirmakla baslayin azicik uyumus olsa bile. Gece uyandiginda tv fln acmayin odadan cikmayin surekli uyutmaya calsiin baska yoku yok boyle boyle erken yatip gece uyumayi ogrenicek. Tv acar oyun oynarsaniz degismez bu duzen

Gündüz uykusu 2 saat demişşimşiniz.bakın şöyle bır yargı var gündüz uyursa uyumaz gece .ben onu çok denedım.aksine oğlum uyudukça uyudu.2 yaşına gıtcek hala 2 kere uyuturum.gecede hiç uyanmaz.çocuk uyudukça uyur.uyumadıkça enerjı patlaması yaşar.2 kere uyutuyorum ama gündüz parkta akşamda parkta .geziyor yoruluyor
Tavsıyem gündüz güzel uykusunu alsın gecede uyur merak etmeyin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…