Doğuma Hazırlık Çook kararsızım!!! Oğlumun ismi konusunda bana yardımcı olur musunuz ?!??

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....

deriNnn_

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
8 Eylül 2011
2
0
36
İzmir
Kızlar merhaba... 19 haftalık hamileyim. 2.bebeğim olacak, cinsiyeti erkek. Geçenlerde kızım, artık iyice kendini belli eden göbişimi farkedince '' Mami '' dedi ve bir kaç karnıma bakarak bunu tekrarlardı, biz de direkt MAVİ'ye yorduk... Acaba ismi MAVİ mi olsa diye bir fikir geldi bize; ama ben biraz kararsızım, Mavi bana hep kız ismi gibi gelmiştir. Sonra MAVİ DENİZ mi koysak acaba dedik; ama o zaman da iki isim de hem kız, hem erkek ismi olarak kullanıldığı için, ben çok kararsız kalınca, o zaman MAVİ BULUT mu olsa dedik... Aslında hiç 2 isimden yana olmamışımdır ama... Bilemiyorum, kafam çok karışık. Kızım da isim konusunda hiç zorlanmamıştık; ama şimdi aklımız çok karışık.

Bu yüzden, ben sizlerin de fikirlerini almak istedim. Siz neler diyorsunuz isim konusunda??? Şimdiden çok teşekkürler hepinize...

Yine sizin karariniz tabiki ama ben iki isim pek fzla sevmiyorum bide MAVI DENIZ;MAVI BULUT sanki kitam yada dizi ismi gibi geliyo kulaga bence tek basina mavi hicte fena degil

bence ikiside güzel değil özellikle mavi kulağa itici geliyor sizin kararınız ama bence daha çok isim bulursunuz

ben isim konusunda hep ileriye dönük düşünülmesinden yanayım
oğluma isim seçerken ileride kullanmaktan hoşlanacağı başkaları tarafından yadırganmayacak hemde çok basit olmayacak isimler seçmeye çalıştım
yine sizin bileceğiniz iş tabiki ama bence iki isimde uygun değil
okul çağında çocuğunuz alay konusu olabilir ismi ile
ben hatırlıyorumda çilem adındaki bir kıza sürekli çilek dedikleri için psikolojisi bozulmuş okuldan soğumuştu
o seneyi bitirmeden başka okula geçmişti
mavi ismiylede aynı sorunlar yaşanabilir
ALLAH hayırlısı ile kucağınıza almayı nasip eder inşallah

Bence çok hoş bir isim.Ben genelde böyle marjinal isimleri sevmem ama benim garipsediğim bir isim değil.Belki de bir yakınımızın dünyalar tatlısı bebeğinin adı olduğu için.İsmi Mavi Rüzgar.Gözleri de masmavi,rüzgar gibi de hareketli.Tam bir mavi rüzgar yani.Mavi Deniz ve Mavi Bulut da güzel ama Mavi Deniz bana isimden çok soyutlanmış bir tanımlama gibi duruyor gibi geldi.Mavi Bulut daha iyi sanırım.Bu arada tebrik ederim.Sağ salim kavuşun bebeğinize.

mavi mehmet coşkundenizin 2 kızından birinin ismi .. bence erkek ismi olarak ta konulabilir .. fakat ben beğenmedim .. daha ii bi isim bulmalısın bence .. mesela kamer tarık efe v.s

Fikirleriniz için teşekkürler... Sanırım tamamen bambaşka bir isim düşüneceğiz :) Ve yeni düşüneceğimiz isim, tek isim olacak. Yani, şimdi yepyeni bir isim düşünme sürecine girdik :) Yorumlarınıza çok tşk ederim...

birkaç öneri

Enis ismini çok severim Enis Arapça kökenli, 'dost, arkadaş, sevgili' demektir
Melih - Melih Arapçada 'güzel, şirin' demek.
Onur - Onur Türkçe kökenli, 'değer, şeref' demek
Umut- Umut Türkçe kökenli, 'ümit' demektir
Asaf-Asaf Arapça kökenli, anlamlar: 1. Erdem, ileri görüşlülük 2. Hz Süleyman'ın en çok güvendiği kişinin ismiydi
Berat - Berat isminin kelime anlamı 'nişan, rütbe'. Erkek çocuklarımıza isim olarak vermemizin nedeni Berat Kandilidir.
Berat gecesi İslam dininde kutsal kabul edilen gecelerden biridir.
Berşan - Berşan bir peygamberin tebliğ ettiği dine ve kitaba iman eden cemaat
Burak- Burak Hz. Muhammedin Miraçtaki bineğinin ismi.
Enhar - Kur'an-ı Kerim'de cennetlerin altlarından akan ırmaklara verilen ad
Ensar - Ensar Hz. Muhammed'i Medine'ye davet edenlere ve Medineli müslümanlara verilen ad
Imran - Hz. Imran Hz. Meryemin babası. Ayrıca Kuran-ı Kerim'in 3.suresidir.
Isa - Hz. Isa dört büyük peygamberden biri
Ishak - 1. Hz. İbrahim'in 2 oğlundan biri 2. Gülmek
Miraç - Miraç gecesi Hz. Muhammed (s.a.s)'in göğe çıktığı gece
Mirza - Mirza İslam topluluğunda iyi sülaleden olanlara verilen ünvan
Musab - Musab bin Umeyr Hz. Peygamberimizin amcazadelerindendir. Mekke'nin en zengin ailelerinden birine mensuptu.
Muhammed ondan şu sözlerle bahseder : Mekke'de Mus'ab bin Umeyr'den daha güzel giyinen, daha yakışıklı ve nimetler içinde yüzen başka bir genç görmedim
Yafes - Hz. Nuh (a.s.)'un üçüncü oğlu, Türk soyunun atası olduğu söylenir
Yuşa - Hz. Yuşa (Hz. Musa'nın yeğenidir.)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…