coook özlüyorum :((((

gul_koc

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
23 Şubat 2011
856
21
118
İstanbul
İyi akşamlar herkese. Allah'a şükür bu kadar derdin icinde benimki de dert degil ama cok bunaldım. Yazıp rahatlamak istedim sadece

4 yıllık evliyim; 6,5 aylık bir kızım var. Allahım bağışlasin. Hamileliğimi öğrendiğim anda düşük tehlikem de başladı. Annemleyim de ici rahat etmedi ve biz annemlere yerleştik. Kocam beni yalnız birakamayacagi icin tabi beraberce taşındık. Kocamla ailem arasında cok şükür hic bi sıkıntı yok cok da iyi anlaşırlar. Ailem de kocam da hamileliğim boyunca üzerime titredi.

Sonra ben hamileyken kocama Türkmenistan dan is teklifi geldi. Ben de engel olmak istemedim kendine bıraktım tercihi. O da ailemin yanına bıraktığı icin gönlü rahat oldugunu söyledi. Açıkcası hamileliğimin kotu olmadı kendi evimde olmak benim psikolojimi de bozmuştu. Kocamla ayrılığın iyi gelecegini düşünerek gitmesini istedim. Aslında daha cok o istedigi icin istedim. Her neyse 7. Ayımda gitti.

Ama ben anladımki kocamsin hayat zormus benim icin . Tamam ailemle cok mutluyum rahatım ama zor iste.
Kocam da ayda bir 4-5 günlüğüne gelmeye başladı. Doğumda gelip 15 gun kaldı. Ama her gidişi benim gözyaşlarımı akıtıyordu. Kızım bile teselliye yetmiyor.

Buna raziydim yine de alışmıştım. Bu arada açıkcası isler de istedikleri gibi gitmedi. Ama beraber çalıştığı adamı yüzustu bırakmak ta istemedi devam etti.

6 ay geçince vize süresi doldu. Vizeyi yenilemk icin başvurdu. Vizesi dolmadan bir kac gun oncesinde gitti. Bu sefer daha rahattim nasıl olsa ayda bir geliyo. Hatta dönüş biletini bile almıştı 1 ay sonraya. Ama kocamın vizesi hala işlemde ve 2,5 aydır gelemiyo((

İlk defa bu kadr uzun ayrılık yasadık. Tarafsız bir ozlem duyuyorum. Kızım bile bastırmıyor onun hasretini. Ne zaman çıkacak ne olacak hic bilmiyoruz. O belirsizlik beni cok üzüyor. Benim kocam cok sabırlı adamdır ne kadar sıkıntı çekse de asla söylemez. Simdi hem gurbet çekiyor hem isler istedigi gibi degil ama bana tek kelime etmiyor. Ona da cok üzülüyorum.

Evimi, kendi yatağımı odamı, kendi evimin kadını olmayı cooook ozledim. Ablam ve kardeşim var evde aslında kotu niyetleri yok akıllarınca saka yapıyorlar. Ama yüzünü unuttuk o da kim faln diyorlar. Canim daha cok acıyor. Bilmiyorlarki geceleri ağlıyorum((

Dışarı çıktığımda her yer kocamı hatırlatıyor. Fotograflarına bile bakamıyorum. Görüntülü bile konuşamıyorum artık onu uzmekten korkuyorum milleti kocasiyla çocuğuyla görünce özeniyorum( ama kocama bırak her seyi gel de diyemem

Gecen aksam skype tan konuşalım kızım da görsün istedim. Kızım babasını görünce yabancı birini gormuş gibi hemen benim kucağına donup ağlamaya basladi. O anda kocamın gozundeki hüznü görmek istemezdim((

Ailem kızıma cok cok düşkün cok iyi bakıyorlar. Ama babam isten gelince kızımın ona atılması onun icin heyecanlanmasi bile beni uzuyor

Ben bunların hic birini tahmin edememiştim simdi pişmanım keske gitmeseydi diyorum . Ama yapacak bi sey yok.

Hayatım biyunca belirsizlikten nefret ettim. Ama belirsizliğin tam ortasına düştüm ((

Nolur dua edin kocam tez zamanda gelsin kimseye bu kadrini bile anlatamıyorum. Cok bunaldım artık

senin yanına gitme imkanın yok mu? turist olarak falan?

Oyle aptal bir ülkeki; turist olarak vize alamıyorsun. Ordan bir firmanın sana davetiye göndermesi lazım. Oyle bi ihtimal de yok malesef

Çok üzüldüm inanın.
Sadece bilin istedim,içimden dua ettim eşiniz hemen dönsün ve bir daha hiç ayrılmayın diye...

çok zor bi durum canım, allah sabır ve güç versin hepinize, merak etme geçecek bu günler de.

Oyle aptal bir ülkeki; turist olarak vize alamıyorsun. Ordan bir firmanın sana davetiye göndermesi lazım. Oyle bi ihtimal de yok malesef

anladım.
ben şu an Türkiye'ye dönmek ve eşimin yurtdışında kalmasını istiyorum. Siz ise tam tersini.
Allah kavuştursun.

Cok sagolun Allah razı olsun hepinizden. Biliyorumki su anda en cok ihtiyacım olan sey ; dua.

Bir yılı gecti annemlerde kaldığım zaman. Onlar benim canım ciğerim ama ından kendi yuvasını arıyor. Bugün bi arkadas konu acmış maddi sıkıntıdan bahsetmiş. Biz simdi maddi olarak cok cok rahatladık. Ama diyorumki keske kocam yanımda saygı da yine sıkıntılar olsaydı. Beraber diktan sonra onları da asardik((

Evime bile giremiyorum ağlayacak gibi oluyorum offf günler geçmiyor.

Yanlış anlama arkadaşım ama ben olsam kocamı evimde beklerdim.
Elbet ana-baba-kardeş en yakınlarımız ama insan kendi evinde daha rahat olur bence.
Kendim pişirim kendim yerim,yeri gelir güler ağlarım.
Ama çok fazla gürültüye muhabbete gelemem sanırım ben olsam hele ki böyle canım yanarken.
İnan kendi evinde hem kafanı dinlersin hem de en azından düzenine kavuşursun.

Ailem de esim de evde kalmama razı gelmez.

Esimin orda aklının bende kalmasını istemiyorum.

Yoksa bende aynı dusuncedeyim ama imkansız gibi bi sey. Ailemle benim evim arasında 20 km var yaklaşık. Ben calisiyorum bebeğime annem bakıyor. Ve benim eve gelmem aksam 9 U galan buluyor. O saatte cocugu annemden alıp bi daha eve gecmek ise giderken cocugu bi daha buraya getirmek te hem cocuğa hem bana yorucu olacak.

Ama simdi kocam gelsin. Eer yine gidecem derse evini annemlere yakın bir yere tasiycam evinde kalacam. Ama su anda bu mümkün dgl.

Bende durumunuza çok üzüldüm.
Allah kavuştursun.
Evli ama evsiz eşsiz olmak nasıl bir duygu biliyorum.
Çocukla çok daha zordur.
Ama benim anlamadığım gönderirken bir dönüş tarihi yok muydu?
Ne bileyim bir tarih olur gün sayarsın böyle çok zor

allah kavuştursun

beklemekten başka yol yok belliki sabırlı olmaya çalış sonuçta sana çok ıhtıyacı olan bı yavrun var bugunlerde geçer

İnsan bir şeyi istediği zaman olabilecek her şeyi hesaplayamıyor maalesef.
Bu gün iyi bir şey diye istediğiniz şey, bir fırsat, bir durum, hatta bir duanız gerçekleştiğinde mutluluk yerine acıda verebiliyor.
Bundan sonrası için hakkınızda hayırlı olan olsun.

Ama kendi eviniz, ailenizin evinden çok uzak değilse dönseniz çok daha iyi olmaz mı?
Kardeşiniz anneniz babanız size kalmaya gelseler arada. O şekilde yoklasalar sizi.
Hem eşinizden de ayrısınız şu an mesafe olarak, hiç olmazsa evinizde olsanız.

Allah hayırlısıyla kavuştursun inşallah. Hasretlik zor iş...

Malesef yukarda da yazdığım gibi; evim uzak ve calisiyorum zor olur o sekilde.

Ondan gercekten bazen neler olacagini kestiremiyor mesafe. Bir de kocamın icinde kalmasını , gitseydim iyi olurdu demesini istemedim. Kariyeri icin önemliydi ce kendisi cok istiyordu. Ben bi kadar zorlanacagimi da bilmiyordum

Gelecegi tarih belliydi ama isler istedikleri gibi gitmedi. Ama asıl sorun ; vizenin cikmamasi. Yoksa kocam durmaz iki günlüğüne de olsa gelirdi. O düzene alışmıştım simdi böyle 2,5 ayrılık cok koydu. Bir de kesin tarih olmaması.

Bir çok kez yazdım yazdım sildim..Diyebileceğim tek cümle var.. "senin ne yaşadığını çok iyi anlıyorum"
....
Düşündüm de bir cümle daha var...Çok klişe ama "sabret geçecek , bitecek"

Yakın çevrendekiler ne derse desin siz hedef ve amaçlarınız için birlikte aldığınız kararlara destek çıkmaya devam edin..Herşey yoluna girecektir..

Kocam oraya işçi gibi gitmedi. Bir nevi Burdaki firmanın ortağı gibi. O yuzden oyle kuralli olarak gelecegi tarih, biteceği zaman falan yok. Ben bunu kabullenmistim tek sorun vizenin çıkmaması. Çünkü kocam bir anda cok özleyince pat diye geliyordu. Kimseden izin almadan kafasına gore.

Neyin hayırlı neyin hayirsiz oldugunu insan bazen anlamıyor kestiremiyor. Sabırdan ve duadan baska çarem yok.

Bir de çalışan ınsanım cok ta yogun calisiyorum. İs icin sehir dışına çıkıyorum geziyorum o kadr . Bir de ev hanımı olsaydım nolurdu düşünemiyorum

Mikado cok tesekkr ederim. Biliyorum su anda klise laflardan baska edecek birşey yok

Ama üzülüyor insan. İsin enteresan yani kimse dışardan bunları anlamıyor. O kadar eğlenceli, sen sakrak biriyim

Ben artık dışarıya kulaklarımı kapadım. Ne laflar ısıtıyorum neler neler duyuyorum. Beni para icin kocasını gönderen kadın konumuna bile soktular

Evlilik bağlayıcı bir sey ama kimsenin kariyeri ile ilgili geçici durumlarına engel olmaya hakkı oldugunu düşünmüyorum. Kocama hayır burda dibimde kal diyip deyip te onu mutsuz etmek istemezdim. Asıl bunun icin gitmesine izin verdim. Ama kimseye bunu anlatamadım.

Anlatman gerekmiyor..Anlamalarını da bekleme..Ve eşini özlediğinde benim gibi doğruları tekrar et kendine.. "Ne kadar süre birlikte olduğunuz/olmadığınız değil , birlikte olduğunuz süreyi ne kalitede geçirdiğin önemli" Ki genelde her dakikası kaliteli ve kıymetlidir bu sürelerin :)

Birde nacizane bir öneri ilk imkan yarattığın anda kendi evine çık mutlaka...Her iki türlüsünü de yaşamış biri olarak kesinlikle seni çok rahatlatıcağını söyleyebilirm..

Evet esim de hep aynı seyi söyler. Geçirdiğimiz zamanın kalitesi onemli der.

Ne kadar kulaklarımı kapasam da konusturmasam da patavatsiz insan cok.

Bi arkadasımız var. 3 yasında kızları var. Adam sabah ise gider , is çıkışı da arkadaşlarına takılır cocuk uyuduğumda ancak evde olur. Ve kızı babayı hic sevmez.

Bu adam beni aramış telefonda ben böyle isin icine bilmem ne.... Falan. İnsan cocuğundan ayrı kalıp ta sırf para icin gider mı yurtdışına dedi (( salak adam sanki kendi kiziyla vakit geçiriyormuş gibi bize laf atıyor. Gel de laf anlat buna.

Benim kocam da doğumda 15 gun kaldı ben cocugu emzirmek dışında hic bisey yapmadım. Ben uyuyordum kocam ilgileniyordu. Her gelişinde bütün zamanını kızına ve bana ayırdı.

Ben anlayamadım bu garip bi evlilik
hadi hamileyken annenizin yanına taşındınız
sorasında nie eşinizin gitmesine izin verdiniz?
ben eşimi 5 dk görmesem özlüyorum
böyle bişey yapmanız baştan hata olmuş
adı üstünde EVLİLİK bu

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…