- 11 Haziran 2020
- 267
- 701
- 33
- 37
Amaan ben bohemim kasamam de geç :))iyi akşamlar arkadaşlar. Normal de biri anlatsa gülüp geçeceğim , boşver aman diyeceğim bir konu başıma geldi ama ayni rahatlığı sergileyemiyorum. Sizlere yazmak istiyorum yanlışsam abartiyorsam siz söyleyin.
Dün akşam çocukları uyutup portmantomu temizlemeye başlamıştım. Bu arada iki tane küçük ve her yeri dağıtan çocuklarım var. Neyse ben tam bütün herşeyi döktüm temizliyorum üst katımda oturan kayinvalidem geldi. Genel olarak iyi sayılacak bir ilişkimiz vardır. Neyse bana yardım etti gerek yok desemde sağolsun. atılıcaklari attık beraber düzenledik. Sonra iş bitti bana bu kadar gereksiz şeyleri tutma lazim olmayanlari at dedi bende birşey demedim neyse bugün çocuklara bakmaya geldi nasıl oldular diye büyük oğlum atesliydi biraz. Sonra alakasiz bir muhabbetin içinde bana sende evi çöp ev yapicaksin dedi. Bende dondum kaldim ne alakasi var dedim başka bir konuya geçti bende uzatmadim ama çok kötü oldum. Sonra bir akrabasinin gelininden bahsetti evi çiçek gibi, çocuklarına tek başına bakıyor herseyini kendi yapıyor çok becerikli söyledi gitti birşey diyemedim ne denir ki ? Içim içimi yiyor soğuk mu davransam arayıp sormasam mı diyorum bana resmen laf soktu bende pislik içinde yaşamıyorum ama her dakika da temizlik modunda olamiyorum çocuklar dersler hastalıklar kendimde hastayım neyse durum bu arkadaşlar ben mi çok abartıyorum ?
Kesinlikle sizinle ayni düşünüyorum. Bana örnek verdiği kişi bildiğim kadariyla salmis çocukları büyüyorlar mi büyüyorlar ama olsun evi temiz diye övülür2 çocuklu evin her her daim düzenli derli toplu olması zaten olmaması gereken bence. Ev çok büyük oyun için özel alanları ve temizlik yemek vs içinde özel görevli birisi yoksa bana çok mantıklı gelmiyor. Hatta genelde çocuklar kısıtlanıyor yok oraya elleme burayı bozma vs vs diye. Önceden hemen herkes böyleydi Allahtan son yıllarda azalıyorlar. Muhtemelen kendisi çocuklara temel bakımlarını verip güvenli alan sağlayıp çok da duygusal açıdan verimli zamn geçirmeden evin temizliğini düzenini düşünen jenerasyondandır diye düşünüyorum. Öyle demesi hoş olmamış bence ama bunun üzerine büyük tepki verip görüşmemek arayı soğutmak falan gereksiz. Yeri gelince şaka ile karışık bir cevap verirsiniz olur biter. Hatta bence ona bile gerek yok valla ben olsam hiç takılmam.
Hahahah ne tatlısınız umursamamak en iyisi bencede deniycem yönteminiziBendede var bitane çok temiz ve titizdir kendisi.bugune kadar kimsenin temizliğini beğendiğini görmedimÜstelik biz beraber yaşıyoruz benimde iki çocuğum var İstiyorki durmadan çocukların arkasından elimde bı bez dolanayim ama nerdeee çok bekler hiç tarzım değildir de yapmam da. Onada söylerim ben yapmıyorum sen canın istiyosa yap diye alıştı artık napim tabiatim böyle. Canım istemiyor yani zorla mı. Başlarda söylenirdi falan ama baktı umrumda değil artık bişey de demiyo bazen eşim bile diyo sen yapma bosver annem yapar eski toprak diye de kıyamıyorum yardım ediyorum tabiki
Yorumunuz için teşekkürler sürekli ayni konulara maruz kalınca iyi niyetle bakamaz oluyorum ):Çöp ev sözüne takılmayın bence. Benim eşim de ıvırı zıvırı atmaz, evde tutar. Aynı şekilde ben de kendisine söylerim bunu. Başkasının gelini mevzusunu da ben yerinizde olsam takmazdım, maşallah der geçerdim. Benim annem de bahseder bazen başkalarından. Onların genel sohbet konusu bu. Art niyetli söylemediğini düşünüyorum.
Tam da yazdığınız gibi çocuklari salıp büyümesini bekleyen bir tip ama bu görünmüyor çok temiz çok titiz deniyor sadece2 çocuklu evin her her daim düzenli derli toplu olması zaten olmaması gereken bence. Ev çok büyük oyun için özel alanları ve temizlik yemek vs içinde özel görevli birisi yoksa bana çok mantıklı gelmiyor. Hatta genelde çocuklar kısıtlanıyor yok oraya elleme burayı bozma vs vs diye. Önceden hemen herkes böyleydi Allahtan son yıllarda azalıyorlar. Muhtemelen kendisi çocuklara temel bakımlarını verip güvenli alan sağlayıp çok da duygusal açıdan verimli zamn geçirmeden evin temizliğini düzenini düşünen jenerasyondandır diye düşünüyorum. Öyle demesi hoş olmamış bence ama bunun üzerine büyük tepki verip görüşmemek arayı soğutmak falan gereksiz. Yeri gelince şaka ile karışık bir cevap verirsiniz olur biter. Hatta bence ona bile gerek yok valla ben olsam hiç takılmam.
Kesinlikle bende öyle dedim içine girmeden bilemezsin kendisi toplasan senede 1 kere misafirliğe gider belki seneler geçer gitmez hemen temiz titiz evi çiçek gibi teşhisini koyar.Cocuklu ev derli toplu gozukebilir ama o gorunen yuzdur gorunmeyen yerleri bk goturuyodur kesin.o gein cocuklariyla ilgilenmiyosa demekki temizlik yapmaya vakit olur. Yok meyve puresiydi mayalanmis yogurduydu vakit kalmiyor. Onlarin bebesi hazir meyve suyu iciyodur kesin. Elindede kuru ekmek kemirsin dursun.
Deneyin bencede ise yarıyorHahahah ne tatlısınız umursamamak en iyisi bencede deniycem yönteminizi
İşte bu yüzden eşin ailesi ile aynı yerde alt üst hiç fark etmez yaşanmasına karşıyım iyi olabilirler ama ne olursa olsun karışıyorlar istemsizce karışıyorlar bi kere işsizler zaten :) Kuzenim de aynı senin gibi evlenip alt katında yaşıyordu ben de aynı yerde yaşama bence sıkıntı olur dedim imkanı da vardı. Yok yok çok iyi insanlar dedi sanki ben kötü demişim gibi şimdi kavga ettiler hatta öyle karışıyordu ki gelen gidenine kız evin camını indirip öyle gitmiş evdeniyi akşamlar arkadaşlar. Normal de biri anlatsa gülüp geçeceğim , boşver aman diyeceğim bir konu başıma geldi ama ayni rahatlığı sergileyemiyorum. Sizlere yazmak istiyorum yanlışsam abartiyorsam siz söyleyin.
Dün akşam çocukları uyutup portmantomu temizlemeye başlamıştım. Bu arada iki tane küçük ve her yeri dağıtan çocuklarım var. Neyse ben tam bütün herşeyi döktüm temizliyorum üst katımda oturan kayinvalidem geldi. Genel olarak iyi sayılacak bir ilişkimiz vardır. Neyse bana yardım etti gerek yok desemde sağolsun. atılıcaklari attık beraber düzenledik. Sonra iş bitti bana bu kadar gereksiz şeyleri tutma lazim olmayanlari at dedi bende birşey demedim neyse bugün çocuklara bakmaya geldi nasıl oldular diye büyük oğlum atesliydi biraz. Sonra alakasiz bir muhabbetin içinde bana sende evi çöp ev yapicaksin dedi. Bende dondum kaldim ne alakasi var dedim başka bir konuya geçti bende uzatmadim ama çok kötü oldum. Sonra bir akrabasinin gelininden bahsetti evi çiçek gibi, çocuklarına tek başına bakıyor herseyini kendi yapıyor çok becerikli söyledi gitti birşey diyemedim ne denir ki ? Içim içimi yiyor soğuk mu davransam arayıp sormasam mı diyorum bana resmen laf soktu bende pislik içinde yaşamıyorum ama her dakika da temizlik modunda olamiyorum çocuklar dersler hastalıklar kendimde hastayım neyse durum bu arkadaşlar ben mi çok abartıyorum ?
Abartmak değil de umursamaz olun, bazı anneler ve kayınvalideler başkalarını örnek verir, kiminin temizliğinden dem vururlar, kiminin çocuk yetiştirmesinden, kiminin annesine babasına düşkünlüğünden, aldırış etmemek en güzeli.Içim içimi yiyor soğuk mu davransam arayıp sormasam mı diyorum bana resmen laf soktu bende pislik içinde yaşamıyorum ama her dakika da temizlik modunda olamiyorum çocuklar dersler hastalıklar kendimde hastayım neyse durum bu arkadaşlar ben mi çok abartıyorum ?
sorma şaka gibiler geçen komsunu anlatıyor, mutfak halısı çürümüş kızzzz ne pisleer diye ya sabır dedimEltim olsaydi sen kesin benim eltimsindir derdim. Bunlar nasil insan nasil aile bilmiyorum. Bir de kendilerini kusursuz goruyorlardir.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?