Çöp ev

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Amaan ben bohemim kasamam de geç :))

Kesinlikle sizinle ayni düşünüyorum. Bana örnek verdiği kişi bildiğim kadariyla salmis çocukları büyüyorlar mi büyüyorlar ama olsun evi temiz diye övülür

Çöp ev sözüne takılmayın bence. Benim eşim de ıvırı zıvırı atmaz, evde tutar. Aynı şekilde ben de kendisine söylerim bunu. Başkasının gelini mevzusunu da ben yerinizde olsam takmazdım, maşallah der geçerdim. Benim annem de bahseder bazen başkalarından. Onların genel sohbet konusu bu. Art niyetli söylemediğini düşünüyorum.

Hahahah ne tatlısınız umursamamak en iyisi bencede deniycem yönteminizi

Yorumunuz için teşekkürler sürekli ayni konulara maruz kalınca iyi niyetle bakamaz oluyorum ):

Tam da yazdığınız gibi çocuklari salıp büyümesini bekleyen bir tip ama bu görünmüyor çok temiz çok titiz deniyor sadece

Kesinlikle bende öyle dedim içine girmeden bilemezsin kendisi toplasan senede 1 kere misafirliğe gider belki seneler geçer gitmez hemen temiz titiz evi çiçek gibi teşhisini koyar.

Hahahah ne tatlısınız umursamamak en iyisi bencede deniycem yönteminizi
Deneyin bencede ise yarıyor ya ben onların kötü niyetle yaptığını düşünmüyorum ki sizinki de yardım etmiş zaten . Onların genine kodlanmış bu temizlik eskiden kadınlar daha anlayışsız daha çok birbirini eleştirirmiş ya hani oyuzden sürekli temiz olmam gerek kaygısı yerleşmiş kadınların beynine

İşte bu yüzden eşin ailesi ile aynı yerde alt üst hiç fark etmez yaşanmasına karşıyım iyi olabilirler ama ne olursa olsun karışıyorlar istemsizce karışıyorlar bi kere işsizler zaten :) Kuzenim de aynı senin gibi evlenip alt katında yaşıyordu ben de aynı yerde yaşama bence sıkıntı olur dedim imkanı da vardı. Yok yok çok iyi insanlar dedi sanki ben kötü demişim gibi şimdi kavga ettiler hatta öyle karışıyordu ki gelen gidenine kız evin camını indirip öyle gitmiş evden Hep bi müdehale oluyor. Keşke lafını verseydin tabi tartışma anlamında değilde ben memnunum çöp olduğunu düşünmüyorum gibisinden akrabasının gelinine gitsin o zaman memnun değilse. Ayrıca eşin karışmıyorsa ona laf düşmez

Aman bosver rahmetli annem benim evimdeki hicbir seyi begenmezdi teyzemin kizini ve gelinini anlatirdi bana❤(Keske simdi yanimda olsa da hep basklarini övse)
Evet annecim der gecerdim.
Herkesin huyu suyu farkli cok takilmaya gerek yok.
İnan bunu kendi annen dese hic önemsemezsin.

Abartmak değil de umursamaz olun, bazı anneler ve kayınvalideler başkalarını örnek verir, kiminin temizliğinden dem vururlar, kiminin çocuk yetiştirmesinden, kiminin annesine babasına düşkünlüğünden, aldırış etmemek en güzeli.
Ev işini hiç de severek yapmam, her dakika elimde toz beziyle gezen biri değilim, elde bulaşık yıkamayı sevmem, ütü yapmayı sevmem, yemeği zorla yaparım, annem bu kız hiçbir işi sevmiyor neyi seviyor acaba deyip durur, güler geçerim çünkü ona göre kadın tüm işleri dört dörtlük yapmalı, evi her an bal dök yala olmalı, hazır bezle çocuk büyütmeyi, bebek kıyafetlerini kazanlarda kaynatmadan makinede yıkamayı vs hiiiç tasvip etmez, şimdikilerin rahatı yerinde der
Bazen bakar biraz ayarı kaçırdı senin yemekler benim yaptıklarım gibi lezzetli değil ama hamur işlerinde iyisin der gülüp geçin böyle şeylere, adı kayınvalide de olsa onlar anne, anneler de kendi evlatlarına bile bahane bulup laf çarpmakta ustadır:)

Çok da kötü bişey söylememiş. Kendi annemiz olsa alinmayiz. Belki siz çok eşya tutuyorsunuzdur, o az eşya seviyordur. Bizde de tam tersi ben minimal yaşamayı seviyorum eşyalarımı azalttım baya. Kayinvalidemin evi 40 yıllık hatıralarla dolu onun evinin çöplük gibi olduğunu düşünüyorum

Ne mi denir ?Güzelce terslenir.Bir yardima ,on laf mı sokacaksin?Bir daha yardim etme istemem Ev benim ,bark benim denir.Soguk yapsan anlar mı sence bu kadar patavatsiz bir kadın? Sicagi sicagina tepki ver demis yukarida biri.Bence de öyle yapın.

Bende pislik içinde yaşamıyorum..ev olması gerektiği kadar temiz...ama benim tek vasfim temizlik değil..mesela eltimin 2 çocuğu var..sürekli temizlik yapar..evi benimkinden daha topludur...hiçbir yere çıkmaz..çocuk okula getirip götürmez.ödev yaptırmaz. .alışverişe çıkmaz..sadece temizlik ve yemek..benim ugrastigim bir sürü şey var ve gücüm bu kadar

Eltim olsaydi sen kesin benim eltimsindir derdim. Bunlar nasil insan nasil aile bilmiyorum. Bir de kendilerini kusursuz goruyorlardir.
sorma şaka gibiler geçen komsunu anlatıyor, mutfak halısı çürümüş kızzzz ne pisleer diye ya sabır dedim ben artık yüzlerine dokunduruyorum artık ama ,onlar yüzünden çocuğum iki kere enfeksiyon kaptı .. babam dedim coguga dokunmadan sevmesin birşey vermesin tırnaklarının içi pislik dolu dedim buraya geldiğimiz hafta çocuk hasta oluyor hep..

Kaynananın demesi normal. Çünkü adı kaynana. Kadının işi bu. En iyisi bile buldugu fırsatya yapıştırır lafı. Ha onlara düşer mi düşmez. Ama adı kaynana
Kaynana lafını duyduğumda bile tüylerim diken diken oluyor Nickimi kaynana savar diye mi yapsam acaba

Bana sıradan bir anne eleştirisi geldi valla. Yaşı olan herkesten duyarız bu cümleleri. Kaynanalık gelmedi bana. Çok takılacak bir mevzu değil, ben gülüp geçerdim mesela. Çünkü bu tarz vasıfsız şeyleri eleştirmek beni etkilemiyor. Biri evimi düzensiz, dağınık bulabilir, temizliğimi beğenmeyebilir vs. Önem verdiğim şeyler değil çünkü.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…