- 3 Mayıs 2011
- 13.820
- 49.071
- 798
- Konu Sahibi Pembe Unal
-
+1Ben de abartanlardanmisim.
Sebep, cocukları maskesiz evden cikarmamam.
Nolcak, evden arabaya binecekler 2 dk diyorlar.
Apartmanda bir pilot yaşıyor ve aktif çalışmaya basladi
Apartman gorevli abimizi henuz hic maskeli gormedim. Kendisi,
bir sey olmaz abla yeeeaaaa allah a emanet,
Diyenlerden.
Guvenli bulmuyorum, onlemimi aliyorum :)
Ama her goren aaaaaaa çocuklara da mi maske taktin diyor :)
Sanirim cocuklarin canli oldugunun farkında degilsiniz dedigimde dalga konusu oluyorum.
Kendi hallerine biraktim. Kimseye uzun uzun laf anlatmaya mecalim yok :)
Covid ölümcül olabilen bir hastalık ve bundan korunmanın yolları var. Ben neden o yollara başvurmayayım? Neden tedbir almayayım. Evet yaşamak istiyorum. Ve evet sevdiklerim de yaşasın istiyorum. Anneannem ölmesin mesela bu yüzden.
Ha, nasipte varsa zaten ölürüz bunu da biliyorum.
Bunların yanısıra devletim kural koymuş maske tak demiş mesafe koy demiş. E bunu da yapıyorum.
Şimdi hala benimle güüüyaa dalga geçen olursa bu tamamen onun gerizekalı olduğunu gösteriyor benim gözümde.
Bense kendimi toplum bilinci oluşmuş, sağduyulu, aklı başında bir insan olarak görüyorum. Çözümü olan birşeyi zorlaştırmak ancak zeka zorunudur bence.
Bu insanlar yüzünden çoluk çocuk okula gidemeyecek, bu iş bitmeyecek ne yazıkki.
Korona bana çoğu insanın gerçek yüzünü gösterdi.
Size de göstermiş olmalı.
Siz doğruyu yapın varsın insanlar konuşsun
Gecenlerde durumumda paylasmistim. Ramazan bayramindan once Maske takmadigi icin uyardigim musterimiz atar gider yapmisti bana. Baya baya kavga etmistik. Gectigimiz hafta geldi isyerime tekrar. Corona olmus. Cok zor atlatmis. O kilolu adam ip gibi kalmis.helallik istiyor benden. Hakkini yemisim diye.
O alaya alanlar illa ki gorecek durumun ciddiyetini bence.
Siz olması gerekeni yapıyorsunuz, keşke herkes aynı duyarlılığı gösterse..
bizim çevredede var.. kayınvalidem çocuğa bakıyor ben çalışıyorum. tutturdu memlekete düğüne gidecekmiş. zorunlulukmuş ayıp olurmuş. bizim düğüne gelmişler vs... ile allem etti kallem etti dün otobüse bindi gitti. 2 hafta sonra dönecek. işin kötüsü çocuğuma bakıyor. ben şimdi izin aldım evdeyim çocukla. ama dönünce 2 hafta da git karantina yap diyemeyeceğim o kadar iznim yok. çocuğu bırakmak zorundayım =( aynı şekilde bi akrabamız da 8 saatlik mesafeye kız almaya gidecekmiş.. anlatamıyorsun bi türlü... biz kendi aracımızla gidicez diyor... şimdi diyeceksin ki herkes kendinden sorumlu.. öyle değil işte...o akrabamız benimle görüşmese de ailemle temas halinde.. kv çocuğa bakıyor temas halinde...yine sokağa çıkma kısıtlaması, şehirler arası yolculuk kısıtlaması gelmeli! bir an önce!
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?