corona da önlem alınana yağılan psikolojik baskı

Pembe Unal

Nirvana
Kayıtlı Üye
3 Mayıs 2011
13.820
49.071
798
kızlar merhaba,
Artık bu durum iyice canımı sıkmaya başladı.
Toplu taşımada siperlik takıyorum, iş yerinde maskem hep ağzımda. Bunlar zaten normal önlemler.
Ama ek olarak arkadaşlarımla buluşmuyorum, evlerine gitmiyorum, zaten iş yerinde görüşüyoruz.
Ama aldığım ek önlemlere "En çok sen yaşayacaksın ehehe" mantığı ile bakmak çok yordu beni.
Çevremden sürekli bir bakış, bir ima görüyorum.
Haftaya eşimin teyzesinin evi boş, Antalya da. Oraya gideceğiz 3 günlük tatile. Zaten boş ev. Onda bile "oo siz tatile gider miydiniz, sizin psikoloji gidik ya o yüzden diyorum" vs gibi yorumlarla karşılaştım.

Kuzenim yine geçen dalga geçti ama instagramına baktım. 1 haftada bulunmadığı kişi kalmamış. Hepsinde de maske yok, dip dibe oturuyorlar.

Bunlar öpüşmeyip sarılmadıkça aynı ortamda yanyana oturunca bir sorun olmayacağını düşünen insanlar. Ben onları eleştirmiyorum, yüzlerine laf etmiyorum ama ben siperlikle dolaşınca ve onlarla görüşmeyincr olay oluyor.

Para cezası yememek için maske takan arkadaşım bana akıl veriyor, deli oluyorum.
Ben hepsine doğal seleksiyon olarak kabul ediyorum. Ama dikkat edenin canı yanıyor ya ona üzülüyorum.

Hele bazı zamanlar metroda siperlik takan tek ben oluyorum. Öcü görmüş gibi suratıma bakıyorlar. Hepsininde maske çenede veya sadece ağzını kapatmış.

Kardeşin sen ne halt yersen ye, ama dikkat edene niye karışıyorsun?

Cidden kafama takmadım aylardır ama en sonunda artık patladım.

Siz karşılaştınız mı hiç böyle durumlarla yoksa benim çevremdekiler mi sorunlu?

En iyisini yapıyorsunuz. Benim oturduğum çevrede sizin gibi insanlar çok var. Markete gidiyorum sadece ve çok az kişi oluyor zaten çoğunda da eldiven ve siperlik oluyor. Ben bu süreçte şanslıydım biraz evim şehir merkezinin çok çok dışında olduğu için izole yaşamak zorunda kaldım. Yoksa bir müddet sonra yanlış da olsa çoğunluğa uyuyorsunuz. Siz hergün dışardaysanız bu şekilde devam edin. İlk aylarda hiç yakın çevremden korona olan yoktu. Son üç ayda tanıdığım beş aileden hasta oldukları haberini aldım. Yani yayılıyor. Belki herkes bir şekilde geçirecek bu hastalığı ama mümkün olduğunca geç yakalanmak daha hafif atlatmayı sağlar diye düşünüyorum

Ben de abartanlardanmisim.
Sebep, cocukları maskesiz evden cikarmamam.
Nolcak, evden arabaya binecekler 2 dk diyorlar.
Apartmanda bir pilot yaşıyor ve aktif çalışmaya basladi
Apartman gorevli abimizi henuz hic maskeli gormedim. Kendisi,
bir sey olmaz abla yeeeaaaa allah a emanet,
Diyenlerden.
Guvenli bulmuyorum, onlemimi aliyorum :)
Ama her goren aaaaaaa çocuklara da mi maske taktin diyor :)
Sanirim cocuklarin canli oldugunun farkında degilsiniz dedigimde dalga konusu oluyorum.
Kendi hallerine biraktim. Kimseye uzun uzun laf anlatmaya mecalim yok :)

Covid ölümcül olabilen bir hastalık ve bundan korunmanın yolları var. Ben neden o yollara başvurmayayım? Neden tedbir almayayım. Evet yaşamak istiyorum. Ve evet sevdiklerim de yaşasın istiyorum. Anneannem ölmesin mesela bu yüzden.
Ha, nasipte varsa zaten ölürüz bunu da biliyorum.
Bunların yanısıra devletim kural koymuş maske tak demiş mesafe koy demiş. E bunu da yapıyorum.

Şimdi hala benimle güüüyaa dalga geçen olursa bu tamamen onun gerizekalı olduğunu gösteriyor benim gözümde.
Bense kendimi toplum bilinci oluşmuş, sağduyulu, aklı başında bir insan olarak görüyorum. Çözümü olan birşeyi zorlaştırmak ancak zeka zorunudur bence.
Bu insanlar yüzünden çoluk çocuk okula gidemeyecek, bu iş bitmeyecek ne yazıkki.
Korona bana çoğu insanın gerçek yüzünü gösterdi.
Size de göstermiş olmalı.
Siz doğruyu yapın varsın insanlar konuşsun

+1

Gecenlerde durumumda paylasmistim. Ramazan bayramindan once Maske takmadigi icin uyardigim musterimiz atar gider yapmisti bana. Baya baya kavga etmistik. Gectigimiz hafta geldi isyerime tekrar. Corona olmus. Cok zor atlatmis. O kilolu adam ip gibi kalmis.helallik istiyor benden. Hakkini yemisim diye.

O alaya alanlar illa ki gorecek durumun ciddiyetini bence.

Şu yazdığınız ilk paragrafa benzer cümleler kurunca da pimpirikli ve paranoyak damgası yiyorum

Hatta bozulan küsen oluyor.

Siz olması gerekeni yapıyorsunuz, keşke herkes aynı duyarlılığı gösterse..

Yaşı genç ve kronik hastalığı olmayanlar ‘’aman olsam da hastalığı geçirir kurtulurum’’diye düşünüyor ama bu hastalık daha tam olarak keşfedilmedi, uzun dönem komplikasyonları ne olacak kimse bilmiyor.

Son düzenleme:

İşte cidden ben zerre üzülmüyorum. Gerçekten doğal seleksiyon bu. Ama ben ve benim gibi dikkat edenlere öcü gibi davrandıklarında deliriyorum bir tek.

bizim çevredede var.. kayınvalidem çocuğa bakıyor ben çalışıyorum. tutturdu memlekete düğüne gidecekmiş. zorunlulukmuş ayıp olurmuş. bizim düğüne gelmişler vs... ile allem etti kallem etti dün otobüse bindi gitti. 2 hafta sonra dönecek. işin kötüsü çocuğuma bakıyor. ben şimdi izin aldım evdeyim çocukla. ama dönünce 2 hafta da git karantina yap diyemeyeceğim o kadar iznim yok. çocuğu bırakmak zorundayım =( aynı şekilde bi akrabamız da 8 saatlik mesafeye kız almaya gidecekmiş.. anlatamıyorsun bi türlü... biz kendi aracımızla gidicez diyor... şimdi diyeceksin ki herkes kendinden sorumlu.. öyle değil işte...o akrabamız benimle görüşmese de ailemle temas halinde.. kv çocuğa bakıyor temas halinde...yine sokağa çıkma kısıtlaması, şehirler arası yolculuk kısıtlaması gelmeli! bir an önce!

Kesinlikle. Bu cahil halk bundan başkasını anlamaz.
Bende diyorum ki korona olsunlar banane. Ama sonra diyorum ki kendi iyileşir gider bir masumun canını alır

İkizlerim iki buçuk yaşında. Her akşam bahçeye gidiyoruz, tabiki maske ile. Tüm mahelle bize öcü gibi bakıyor.

Sadece annem ve babamla görüşüyoruz bahçede. Erkek kardeşim arada geliyor eve çıkmıyorum (onlar çok sosyal, sürekli buluşma halindeler)

Gecen komşu geldi bahveye çay içiyorduk, arkadaşları ile buluşmuş, maskesi bile yoktu. Masaya davet bekledi. Kız kardeşim ve benden korktukları için annem ve babam çağırması. Ama bıze kızdılar gidince.

Babam nikaha gidicem dedi "kız kardeşim eve gelme o zaman 15 gün dedi" göndermedik nikaha filan.

Yanlız değilsiniz millet çok rahat. Daha anlatsam neler yaşadık su süreçte. Kimse umrumda değil. Ben ailemin sağlığından sorumluyum. Onları korumak zorundayım.

Büyüklerimizin dediği gibi Allah ölümün de güzel ve hayırlı olanını versin.
Hayatın normal akışında nasıl öleceğimizi bilemiyoruz ama böule bir hastalık varken, hastalığı seyir tablosu belliyken, hastalık geçse bile kalıcı hasarlar bırakabiliyorken neden önlememimizi alıp en zararsız şekilde atlatmayalım bu dönemi?
Pandeminin başında dünyadan servis edilen fotoğraflar, hastaların solunum cihazlarıyla yüzüstü yatışı , solunum güçlüğüyle ve yalnız ölüşleri,
Dr.ların kat kat giyilmiş kıyafetlerle çekilmiş ter içindeki görüntüleri, hiç biri aklımdan çıkmıyor ve her dışarı çıkmadan önce önlemlerimi alıp çıkmama sebep oluyor.
Psikolojik baskı yapılması gereknler bu önlemleri almayıp, fıldır fıldır ordan oraya gezenler.

Memlekette annemin bir sürü tanıdığı koronodan ölmüş . Rakamlar verilenden daha fazla .vicdansız, bencil insanlar , aklı yok arada biz kaynayacağız. Bu gün okudum evden hiç çıkmayan 65 yaşındaki teyze apartman görevlisinden almış .adamda hiç bir belirti yokken teyze çok ağır geçirmiş

siz doğrusunu yapıyorsunuz vicdanınız rahat, hiç bakmayın o tip söylemlere. Keşke herkes sizin gibi olsa

Çok sıkı maske denetimi yapılmalı. Üst üste üste üste sürekli cezalar kesilmeli maskesi ağzında , kolunda olanlara.

Bak bakalım maske dışında neler takmaya başlıyorlar.

Bu konuda denetim çok zayıf .

Bende uzak mesafe konuşmaya çalışınca insanlarla " bu kadar da uzak durma ya maskelerinin var " diyorlar.

Ya da markete pazara gidildiğinde dibine kadar giren maskesiz tipleri uyardigimda tepkilerle karşılaşıyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…