corona da önlem alınana yağılan psikolojik baskı

Ay çok çirkin bir davranış, şoka girdim. Polis falan çağırsanız belki korkarlar ama baba da belalıysa bulaşılır mı bilemedim...

Millet artik saldi iyice. Bunun baslica sebebi alinan onlemlerin gevsemesi, tatillerin, dugunlerin vs tesvik edilmesi. Ekonomi olmesin diye yapilan seyler insanlari oldurecek sonunda. Twitter dan aforizma kasmak yerine cok daha ciddi onlemler alinsa insanlar daha cok ciddiye alacak belki. Daha okullar acilmadi bile. Asil o zmn gorun senligi...ben de tedbiri elden birakmayanlardanim. Bu konudadalga gecmeye kalkan olursa oyle bir nutuk cekiyorum ki pisman.oluyorlar zaten.

Sizin arkadaş gibi laf sokmuyorum. Ama aynı odayı paylaştığım ve 2 3 toplu taşıma ile odaya gelen ve maskesini çıkaran arkadaşı uyarıyorum ve taktırıyorum maskeyi

Akrabalara ayıp olur onlar bizim düğüne geldi biz de gitmeliyiz diyen bir adet kv, giydiği abiyesinin havasını bozuyor diye maske takmayan bir adet görümcem var. Kaldı ki kv kanser atlatmış riskli grupta yer alan birisi. Kaç kez dedim gitmeyin etmeyin bari halaya oyunlara dahil olmayın millete temas etmeyin diye. Ziyaret için memleketlerine gitmistik onlar düğüne gitti ben evde kaldım eşimle bebeğimle. Bana düğünden foto atıyorlar kim kime dum duma. O akşam evime döndüm sizin keyfiniz için ben neden kendimi riske atıyorum. Akrabalar arkamızdan hakaretler etmiş buraya kadar gelip düğüne neden katılmadılar diye. Kv desen döndük diye tripli. Millet iki göbek atacak diye ben canımı tehlikeye atıyorum neden peki? Hiç umrumda olmadı valla sizin de olmasın. En doğrusunu ve en güzelini siz yapıyorsunuz.

Ben hamile old için evdeyim eşim aktif toplu taşıma kullanıyor gelir gelmez duşa girip çamaşırlarını balkona atıyor maske tüm gün yüzünde. Ben ise hastane icin dışarı çıkıyorum gelir gelmez rutin işlemler yine ama çok korkuyorum .Kimse dikkate almıyor birine bisey desen ağız göz yamultuyor abartıyormuşuz gibi onlar şehir dışından geliyor ben kendimi karantinaya alıyorum umurlarında değil. Görüşmüyorum gorusmiycem de ailem bile olsa herkes kendine zarar versin başlarına bisey gelirse de 40 gün ağlar susarım diyorum.Cok geriliyorum çok rahatlar el kadar çocuklarına yazık günah diyorum artık

Sız olması gerekenı yapıyorsunuz mıllet antıka takılmayın. Tamam ölüm allahtanda sen onlem almazsan allah ne yapsın onların mantıgına bakarsan 5. Kattan atlayım ama ölünce allahtan olsun yaptıkları bu yanı. Dun carsıya cıkmıstım kargom ıcın ıkı tane kadın agızlarında maske ama yanlarında 2 3 aylık bı bebek kalabalık bıyerde bebek pusette ve pusette yerde anne oraya koymus kıyafet bakıyor cocugun ustunde bı ortu yok acık maske fılan zaten yok ve yanından bır suru ınsan gecıyor. Sankı 3 5 ay kıyaget almasalar ölecekler veya hıc kıyafetı yok. Okadar sorumsuzlarkı. Ben vırus cıktıgından berı gerekmedıkce cıkmıyorum cocuklarımı goturmuyorum bıyere toplu tasıma kullanmıyorum ya yuruyorum ya taksı kullannıyorum hasta olsam hastaneye bıle gıtmıyorum. Sımdı dugune gıdecem sıperlık sıparıs ettım herkes dugunde omu takılır dıye dalga gecıyor asıl orda takılır sız neyın pesındesınız tek oldugum yerde zaten ona ıhtıyacım yok dedım sonucta kapalı alan ve kalabalık.
Ben cocukları daglık alanlara kımsenın olmafıgı yerlere goturuyorum pazar gunlerı parka fılan gıtmedıgımız ıcın cevremde bos bos gezenlere kızıyorum kalabalıga gırmeyın carsıda gezmeyın dugunlerw yakın olmafıkca gıtmeyın dıye ama soyledıklerı sen her hafta gezmedesın yaa oluyor. Yapacak bısey yok yapmayanlar yapanlara ocu gozuyle bakıyorkı kendı ıcınde yaptıgı mallıgı bastırmak ıcın. Bırk baksınlar bırak soylesınle sen onlemını al taktır allahtan.

Gerçekten küfürler savurasım geliyor. Bu kadar mı cahil bir milletiz?

Sizin arkadaş gibi laf sokmuyorum. Ama aynı odayı paylaştığım ve 2 3 toplu taşıma ile odaya gelen ve maskesini çıkaran arkadaşı uyarıyorum ve taktırıyorum maskeyi
Valla siz bizimkinden bir adım öteye geçmişiniz. Odada 4 kişiyiz masalar arası sosyal mesafe sınırında mesafemiz var ve cam sürekli açık bahsettiğim kişi hariç hiç birimiz maske takmıyoruz masada çalışırken ve iş yerinde herkes aynı durumda etrafta işi olan, kullanıcı ile teması olan ya da sohbet moduna geçen takıyor ama masada işle meşgul iken takmıyoruz.

Yurtdışında yaşayan yakinimiz izne Türkiye ye geldi. Kızı oğlu da geldiler.. Orada çok dikkat etmişler kızı oğlu torunları anne babaya gitmemiş aylarca buraya gelince saliverdiler eş dost akraba derken kadın 58 yaşında koronadan vefat etti... Ölümcül olabilen ve tedbirlerle korunabildigin bir hastalık siz önleminizi alın size laf söyleyenlerin canı yanmadan sizi anlamayacaklar.. Bizde covid geçirdik ayakta atlatma denildi evimizde izole olduk ayakta atlatma bu şekilde olduysa hastalığın ağır seyrini düşünemiyorum.. Covid olup dikkat etseydim benim yüzümden aileme birşey olur mu diye psikojiniz bozulacağına varsın milletin cahilliğini dinleyin...

ben de benzer sorunlar yasıyorum.
kızmazsan şunu diyecegım; dogru söylemişsin dogal seleksiyon diye, boyle düsünen ve davrananlar doğal seleksiyona ugrayıp temizlenirse memnun olacağım artık.

Biz dikkat edenler de olmasak kim bilir nasıl fırlayacak vaka sayıları. Bizi darlayacaklarına bize dua etmeliler

Şu yazdığınız ilk paragrafa benzer cümleler kurunca da pimpirikli ve paranoyak damgası yiyorum

Hatta bozulan küsen oluyor.
Kimsenin bozulup küsmeye hakkı yok, korona bizde nasıl bir reaksiyon yaratacak bilmiyoruz, koronaya yakalananların kiminin ciğerlerinde, kiminin kalbinde kalıcı hasarlar olabiliyormuş, gencecik hemşire bir kızda geçici körlük bile yapmış, korona olan herkesin söylediği tek şey "Allah düşmanımın başına bile vermesin."

Hal böyleyken tedbirli olmakla dalga geçmek saçma, ki pandemi başından beri alışveriş dışında hiç evden çıkmayan insanlardan biriyle aynen böyle dalga geçmişler, hatta eşi de kadını tiye almış, kadının eşi bir şey olmaz annemlere gidelim diye tutturmuş, artık nasıl baskı gördüyse kadın farklı şehirde yaşayan eş ailesine gidiyor, kayınbiraderi ve onun eşi de gelmiş annelerine, kayınbirader koronaymış, hepsine bulaştırıyor, şimdi kadın küçücük çocuğuyla karantinadaymış.

Kimseye aldırmayın, tedbirlerinizden taviz vermeyin, küsen küssün.

Dediğiniz gibi herkes kendinden sorumlu.
Bizim odada bir kişi böyle problem çıkarıyor. Ama diğer 3 kişinin talebiyle mecbur takıyor. Ama çok takmak istemiyorsa da başka yere, kafeteryaya veya başka boş alana gidip maskesiz takılıyor.
Sizin odanız geniş olabilir, bizim odamız geniş değil ve tam açılmayan bir penceremiz var.
Bir adım öteye geçmekten de çok mutluyum.
Aslında bu konu tam sizin gibileri örnek gösteriyor.
Ben kimseye laf sokmuyorum ama toplu ortamdaysa maske takacak tabi ki...
Ama sizin gibi yargılayanlardan da emin olun biz yıldık.

Gerçekten Mune abla, kimse umurumda bile değil.
Bu maske takmayıp virvir gezenler, sanki oda arkadaşından veya iş arkadaşından bulaşmazmış gibi yanyana gelince maskeyi fırlatanlar, dibime maskesiz giren veliler, odama girince maskeyi hemen indiren öğrenciler.... İş yerinde hepsinden gına geldi bana.
Kaldı ki eşimde evden çalışıyor. Adam aylardır evde, şimdi ben iş yerinden ona virüs mü taşıyayım?
Tedbirin kimseye zararı yok ama tedbirsizlik öldürür. Bunu anlamak neden bu kadar zor bende bunu anlamıyorum.

zaten sırf bu yüzden bulaşıyor bu kadar. ben de seminerlere başlayacağım. siperlik maske takarım. evde annem var neticede. ama ablam bile benle dalga geçiyor. annem gidince eskisi gibi evde durmam diyor. yani işte bilemiyorum. hangisi doğru ben de şaştım. ama ne zamana kadar devam edeceğiz. artık çok bunaldım. bitse şu salgın. normale dönsek.

Hepimiz bunaldık ama bitmesi için biraz daha dişimizi sıkmamız lazım.
Wuhan'da en son sıfırlanmıştı vakalar. Biz henüz o seviyeye gelemedik maalesef.

Bakmayın siz onlara.. Kendi yaptıkları hiç doğru değil bide tedbir alanlara laf söylüyorlar. Benimlede çok dalga geçiyorlar çok dikkat ediyorum diye, ilk ben yakalanacakmışım hahaahaa gibi gibi...Hiç takılmıyorum ben. o fellik fellik gezenlere de hakkımı helal etmiyorum çünkü ben altı aydır aileme hasretim.

Siz elbette ki doğru olanı yapıyorsunuz.Herkes kendinden sorumlu ama gerçekten bana bir şey olmaz kafasında olan çok insan var .Hepi topu takacaklari bir maske gerçi o maskeyi de ağız burun hariç her yerlerine takıyorlar orası da ayrı konu .

Etrafımı çok sık uyarıyorum.Sana bir şey olmadıysa bize hiç bir şey olmaz ( hemsireyim ben ve Mart 15 ten beri de aktif pandemi servisindeyim) diyorlar .

Bende diyorum ki covid hastalarının yoğun bakımdaki hallerini bir görseniz değil maske burnunuzun ucunu çıkarmazdiniz disari.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…