Evet, dış mihrakların oyunu bu virüs
Amaç Türk milletini kısırlaştırmak vs. diye gidiyor bu dayıılar.
Geçen günlerde ailemle dışarı çıktık. Şu ormanlık alanlarda kenarda meyve sebze satan insanlar olur ya onlardan meyve alalım dedik. Kadın maskesiz, dibimize giriyor. Bağırdım artık bir uzak dur diye.
Virüs diye bir şey yok, hani nerede dedi. Sanki görebilirmiş gibi.
Bu cahilliğe artık tahammül edemiyorum.
İnkar ediyorlar artı maskenin virüsü yaydığını iddia edenler de dolu.
Ok, aynı maskeyi sürekli takarsan, temizliğine dikkat etmezsen elbette nemli ortam oluşup zarara dönüyor maske ama bunu bu ayrıntı ile de vermiyorlar, direkt maske takmanın faydasız ve hatta çok daha zararlı olduğuna yönelik paylaşımlar yapılıyor facelerde, kaç kere denk geldim. 2-3 doktor mudur ne olduğu belirsiz aykırı tip çıkıp bi şeyler açıklamış da vaktinde, yav binlerce doktoru bilmem nesi söylüyor "Maske takın önlem alın" diye, bunlar sirke içip yollarına devam ediyorlar. Maskesiz gezeni tozanı, işte hastalığın varlığına inanmayanı, neymiş efendim öyle bi hastalık yokmuş da medya ile uydurulmuş toplu illüzyonmuş yeni dünya düzeni projesiymiş herkesi aşılayacaklar çipleyeceklermiş onun içinmiş, basit bir grip enfeksiyonuymuş da işte uygulanan tedavi ve maskeler yüzünden esas ölüyormuş insanlar...
Kaç tane böyle açıklamaya-paylaşıma denk geldim sayamadım.
Bu cahillik varken maske takmana laf edilmiş filan sallama yani, daha virüse inanmayan kıt bi kitle var.
Hız kesmeden düğününü kutlamasını yapanlar, tatillere gidenler, bayramlaşanlar, birbiriyle komşuculuk oynamaya devam edenler vs vs... Hiç değişen bir şey yok, yok yani. Hastalığın ilk patladığı dönemde de sosyal mesafe hak getireydi zaten. Herkes bir şekilde bu hastalıktan geçecek, yakalanacak ama mümkün olduğunca yavaş-nadir gerçekleşmesi ve her hastayla full donanım ilgilenecek hastane ortamı olması için bu önlemler gerekiyor da bunu idrak edemeyip toplu toplu hastalık kapıyorlar işte, ne denebilir?
Burada bayram öncesi, sanırım haziran sonu filandı vaka sıfırlanmıştı. X hastanesi başhekim tanıdığımız, arada iletişimdeydik öyle, adam "Bitti vakalar gözümüz aydın" diyordu. Şehirler arası yasak kalktı, bayram, tatil sezonu, düğünü vırtı zırtı... Şimdi bir bölümün doktorları olduğu gibi istifa etmiş ya, bu hale gelmiş bir ay içinde yine.
Dikkat edilseydi bu olur muydu?
Kimseyi düşündükleri yok ki. Cahil sürüsü.
Laf da anlatılmıyor, özetle kendinizi ve sevdiklerinizi korumaya bakın artık gerisini dinlemeyin, baş edilmez.