corona da önlem alınana yağılan psikolojik baskı

Dediğiniz gibi herkes kendinden sorumlu.
Bizim odada bir kişi böyle problem çıkarıyor. Ama diğer 3 kişinin talebiyle mecbur takıyor. Ama çok takmak istemiyorsa da başka yere, kafeteryaya veya başka boş alana gidip maskesiz takılıyor.
Sizin odanız geniş olabilir, bizim odamız geniş değil ve tam açılmayan bir penceremiz var.
Bir adım öteye geçmekten de çok mutluyum.
Aslında bu konu tam sizin gibileri örnek gösteriyor.
Ben kimseye laf sokmuyorum ama toplu ortamdaysa maske takacak tabi ki...
Ama sizin gibi yargılayanlardan da emin olun biz yıldık.
Ben kimseyi yargılamıyorum ki sadece herkes birbirine saygı göstermeli zorunlu alanlarda herkes takıyor zaten takmalı da ama mesafe varsa ve havalandırma koşulları yeterli ise oturduğun yerde kimseyi maske takmaya zorlayamazsınız diyorum.. Tabi sizin ortam koşulları farklı o nedenle herkes kendi ortamına göre hareket etmeli en iyisi bu.

Asla diğer insanların düşüncelerini önemsemeyin üstünde bile durmayın. Yoğun bakım odasında herkes tek başına, herkesin akciğeri kendine...
Çoğunlukla kendi aracımı kullanıyorum ama uzak bir yere gideceksen otobüse biniyorum. Otobüste zaten dip dibe oluyor. Tek maskem vardı güvenemezdim altına %100 pamuktan bir mendil vardı maskenin altına onu koydum. Düşünün yani.. Benim eşim marttan beri korona yüzünden eve gelemiyor. İnsanların aptalca davranmasından gıcık oluyorum. Çevremde o kadar umursamaz insan var ki hepsi de aman Allah korur olacağı varsa olur diyen akrabalar.. Bu tip insanlar yüzünden 5 aydır evde yalnız yaşıyorum. Kimsenin düğününe bebek ziyaretine gitmedim aşı ülkeye gelip üstünden 3 4 ay geçmedikçe de insan içine karışmayı düşünmüyorum. Kim hakkımda ne derse desin bir tarafımla dinlemeye devam edeceğim

Ben kimseyi yargılamıyorum ki sadece herkes birbirine saygı göstermeli zorunlu alanlarda herkes takıyor zaten takmalı da ama mesafe varsa ve havalandırma koşulları yeterli ise oturduğun yerde kimseyi maske takmaya zorlayamazsınız diyorum.. Tabi sizin ortam koşulları farklı o nedenle herkes kendi ortamına göre hareket etmeli en iyisi bu.

Zorunlu alanlar nereler mesela?
Odada çoğunluk takmasını talep ediyor. Yapmıyorsa da paşa paşa çıkıyor odadan. Onun keyfi için ben kendimi de ailemi de riske atamam mesela.

Birisi bana psikolojiniz gidik dicek ağzını yırtarım ne haddine onun
kızlar merhaba,
Artık bu durum iyice canımı sıkmaya başladı.
Toplu taşımada siperlik takıyorum, iş yerinde maskem hep ağzımda. Bunlar zaten normal önlemler.
Ama ek olarak arkadaşlarımla buluşmuyorum, evlerine gitmiyorum, zaten iş yerinde görüşüyoruz.
Ama aldığım ek önlemlere "En çok sen yaşayacaksın ehehe" mantığı ile bakmak çok yordu beni.
Çevremden sürekli bir bakış, bir ima görüyorum.
Haftaya eşimin teyzesinin evi boş, Antalya da. Oraya gideceğiz 3 günlük tatile. Zaten boş ev. Onda bile "oo siz tatile gider miydiniz, sizin psikoloji gidik ya o yüzden diyorum" vs gibi yorumlarla karşılaştım.

Kuzenim yine geçen dalga geçti ama instagramına baktım. 1 haftada bulunmadığı kişi kalmamış. Hepsinde de maske yok, dip dibe oturuyorlar.

Bunlar öpüşmeyip sarılmadıkça aynı ortamda yanyana oturunca bir sorun olmayacağını düşünen insanlar. Ben onları eleştirmiyorum, yüzlerine laf etmiyorum ama ben siperlikle dolaşınca ve onlarla görüşmeyincr olay oluyor.

Para cezası yememek için maske takan arkadaşım bana akıl veriyor, deli oluyorum.
Ben hepsine doğal seleksiyon olarak kabul ediyorum. Ama dikkat edenin canı yanıyor ya ona üzülüyorum.

Hele bazı zamanlar metroda siperlik takan tek ben oluyorum. Öcü görmüş gibi suratıma bakıyorlar. Hepsininde maske çenede veya sadece ağzını kapatmış.

Kardeşin sen ne halt yersen ye, ama dikkat edene niye karışıyorsun?

Cidden kafama takmadım aylardır ama en sonunda artık patladım.

Siz karşılaştınız mı hiç böyle durumlarla yoksa benim çevremdekiler mi sorunlu?

Zorunlu alanlar nereler mesela?
Odada çoğunluk takmasını talep ediyor. Yapmıyorsa da paşa paşa çıkıyor odadan. Onun keyfi için ben kendimi de ailemi de riske atamam mesela.
Zorunlu alan dediğim pazar market avm kalabalık ortamlar toplu taşıma taksi vs... iş yerinde böyle bir zorunluluk getirildi ise takılır ona lafım yok, sizin zaten oda koşulları elverişli değilmiş dediğim gibi herkes kendi ortamına göre hareket etmeli. Bizim ortam müsait biz takmıyoruz maske masa başında o nedenle bir kişi takıyor o da kendi tercihi lafımız yok..

Ben de benzer tepkiler alıyorum korunduğum için. 🙄
Bir şey diyen olursa seviyorum bu hayatı deyin geçin. Onlar kendi haline yansın. Hala virüs olduğuna inanmayan zekiler (!) var...

Ben full önlemliyim. Karşımdakileri de uyarıyorum maske takın lütfen diye, biz de yoğğğ derlerse ben hemşireyim belki bende vardır? Diyorum. 3,5 atarak kaçıyorlar benden :D

Doğrusu da bu . onlar yüzünden hala açılmadı okullar herkes önlem alsaydı bulaşır miydi bu kadar,?

Zorunlu alan dediğim pazar market avm kalabalık ortamlar toplu taşıma taksi vs... iş yerinde böyle bir zorunluluk getirildi ise takılır ona lafım yok, sizin zaten oda koşulları elverişli değilmiş dediğim gibi herkes kendi ortamına göre hareket etmeli. Bizim ortam müsait biz takmıyoruz maske masa başında o nedenle bir kişi takıyor o da kendi tercihi lafımız yok..

Aslında farklı noktalardan bakıyoruz. Zorunlu olduğu için değil, daha fazla yayılmasın diye maske takıyorum ben. Siz?

Cok düz düsünüyorsunuz. İs arkadasınız tasıyıcı olabilir. Siz olabilirsiniz. Konusurken sacılan partiküller onun vücudunun bağışıklığı sayesinde kendimi göstermezken (allah korusun) bir baskasını entübeye kadar götürebilir. Aynı evde yasayan kisiler haric herkesin yanında maske takmalıyız. Biz de tasıyıcı olup bulastırabiliriz. Maskesiz elverisli olan tek ortam evimiz olmalı.

kızlar merhaba,
Artık bu durum iyice canımı sıkmaya başladı.
Toplu taşımada siperlik takıyorum, iş yerinde maskem hep ağzımda. Bunlar zaten normal önlemler.
Ama ek olarak arkadaşlarımla buluşmuyorum, evlerine gitmiyorum, zaten iş yerinde görüşüyoruz.
Ama aldığım ek önlemlere "En çok sen yaşayacaksın ehehe" mantığı ile bakmak çok yordu beni.
Çevremden sürekli bir bakış, bir ima görüyorum.
Haftaya eşimin teyzesinin evi boş, Antalya da. Oraya gideceğiz 3 günlük tatile. Zaten boş ev. Onda bile "oo siz tatile gider miydiniz, sizin psikoloji gidik ya o yüzden diyorum" vs gibi yorumlarla karşılaştım.

Kuzenim yine geçen dalga geçti ama instagramına baktım. 1 haftada bulunmadığı kişi kalmamış. Hepsinde de maske yok, dip dibe oturuyorlar.

Bunlar öpüşmeyip sarılmadıkça aynı ortamda yanyana oturunca bir sorun olmayacağını düşünen insanlar. Ben onları eleştirmiyorum, yüzlerine laf etmiyorum ama ben siperlikle dolaşınca ve onlarla görüşmeyincr olay oluyor.

Para cezası yememek için maske takan arkadaşım bana akıl veriyor, deli oluyorum.
Ben hepsine doğal seleksiyon olarak kabul ediyorum. Ama dikkat edenin canı yanıyor ya ona üzülüyorum.

Hele bazı zamanlar metroda siperlik takan tek ben oluyorum. Öcü görmüş gibi suratıma bakıyorlar. Hepsininde maske çenede veya sadece ağzını kapatmış.

Kardeşin sen ne halt yersen ye, ama dikkat edene niye karışıyorsun?

Cidden kafama takmadım aylardır ama en sonunda artık patladım.

Siz karşılaştınız mı hiç böyle durumlarla yoksa benim çevremdekiler mi sorunlu?
Evet sen de erken öleceksin deseydiniz keşke aptallar ya gerçekten siperlik eldiven takana öcü gibi bakıyor aptallar

İş yeriniz de toplu alana girer takmak zorundasınız.
Herkes herkese saygı göstermek zorunda diye ne güzel diyorsunuz ama bu bir zorunluluk ve siz saygı bekleyebilmek için önce kurallara uymalısınız.

Aslında farklı noktalardan bakıyoruz. Zorunlu olduğu için değil, daha fazla yayılmasın diye maske takıyorum ben. Siz?
Ben kendimce risksiz gördüğüm yerlerde takmıyorum açık alanlar (insansız sahalar) ve masamda iş başı halinde iken takmıyorum. Açıkcası zorunluluk olmasa takar mıydım hiç sanmıyorum.. Bu doğru ya da yanlış diye savunmuyorum ama maskenin tam koruyuculuğu olduğunu da düşünmüyorum.. Hasta isem yayılımı önlüyor ama sağlıklı isem beni çokta koruduğunu düşünmüyorum N95 tarzı bir maske değilse her şekilde hava girişi oluyor çünkü..

İş yeriniz de toplu alana girer takmak zorundasınız.
Herkes herkese saygı göstermek zorunda diye ne güzel diyorsunuz ama bu bir zorunluluk ve siz saygı bekleyebilmek için önce kurallara uymalısınız.
Böyle bir zorunluluk olsa iş yerimde çalışan 60 küsür kişinin hepsi 8 saat maske takardı ama zorunluluk yok ve benim uyguladığımı tüm çalışma arkadaşlarım uyguluyor 1 kişi hariç o da zaten maske dışında da kendini tamamen dış dünyaya kapayan biri..
Yani herkes takar zorunlu takılacak denir takarım ama tercih sebebi ise takmam bu kadar basit (sadece masamda takmamayı kast ediyorum yanlış anlaşılmasın etrafta işim varsa takıyorum zaten ya da farzı misal yan masadaki in yanına gideceğim o zaman takıyorum)

Cok düz düsünüyorsunuz. İs arkadasınız tasıyıcı olabilir. Siz olabilirsiniz. Konusurken sacılan partiküller onun vücudunun bağışıklığı sayesinde kendimi göstermezken (allah korusun) bir baskasını entübeye kadar götürebilir. Aynı evde yasayan kisiler haric herkesin yanında maske takmalıyız. Biz de tasıyıcı olup bulastırabiliriz. Maskesiz elverisli olan tek ortam evimiz olmalı.
Ev ile ofisin pek farkı yok.. Daha öncede dedim ofisin ortamıda fiziki olarak önemli ki biz zaten birbirimize çok muhatap olan insanlar değiliz, öyle sosyal muhabbet falan yok zorunlu iş konuşmaları harici. Masalar 2 metre kadar yandan ve önden mesafeli ben zaten cam kenarındayım ve cam sürekli açık 8 saat maske ile durabilene bravo lafım yok ama ben duramıyorum..

İkizlerim iki buçuk yaşında. Her akşam bahçeye gidiyoruz, tabiki maske ile. Tüm mahelle bi

Sadece annem ve babamla görüşüyoruz bahçede. Erkek kardeşim arada geliyor eve çıkmıyorum (onlar çok sosyal, sürekli buluşma halindeler)

Gecen komşu geldi bahveye çay içiyorduk, arkadaşları ile buluşmuş, maskesi bile yoktu. Masaya davet bekledi. Kız kardeşim ve benden korktukları için annem ve babam çağırması. Ama bıze kızdılar gidince. :duduk:

Babam nikaha gidicem dedi "kız kardeşim eve gelme o zaman 15 gün dedi" göndermedik nikaha filan.

Yanlız değilsiniz millet çok rahat. Daha anlatsam neler yaşadık su süreçte. Kimse umrumda deği
Ben bana bir şey olmasın diye 4 kat kıyafet giyiyorum diyorum ama kime diyorum bilmiyorum .

Ya bu burun açık maske takanlarla ilgili bir görsel vardı ama ayıp ban yememe sebep olur 😂😂😂 belki bilirsiniz sizde illa ki görmüşsünüzdür .O tarz kişileri görünce aklıma o görsel geliyor .

Bir gün söyleyeceğim birine sen görmedin mi o karikatürü diye

Son düzenleme:
Ben kendimce risksiz gördüğüm yerlerde takmıyorum açık alanlar (insansız sahalar) ve masamda iş başı halinde iken takmıyorum. Açıkcası zorunluluk olmasa takar mıydım hiç sanmıyorum.. Bu doğru ya da yanlış diye savunmuyorum ama maskenin tam koruyuculuğu olduğunu da düşünmüyorum.. Hasta isem yayılımı önlüyor ama sağlıklı isem beni çokta koruduğunu düşünmüyorum N95 tarzı bir maske değilse her şekilde hava girişi oluyor çünkü..

Sanırım korona şüphesi sebebiyle test yaptırmıştınız. Karıştırıyor muyum? Eğer durum buysa kapalı alanda takmamanız tamamen hata. Testiniz negatif çıksa bile sonradan pozitife dönebilir. Bu arada maskeler tabi ki koruyuxcu, sık sık nemlenmeden değiştirmek kaydıyla.

Bana sizin gibi, size de benim gibi iş arkadaşı denk gelmez umarım. Laf anlatamamak çok zor.

Işte bunu bir zorunluluk olarak görüp herkes maske takarsa hasta olduğunun farkında olmayan insanın damlacıkları oraya buraya saçılmaz.
Elbette virüsün taneciği maskenin deliklerinden, açıkta kalan yerlerinden girecek mikro düzeyde ama sizin gibi ben sağlıklıyım yaaa diye düşünüp süper taşıyıcı olanlar var.

Eklentiler

• images (2).webp
    images (2).webp
    21 KB · Görüntüleme: 41
Back
X