Corona zamanı komşu ikrami

Ben de asla yemezdim. Dışarıdan sipariş de vermiyoruz, veren var mı hala bilmiyorum. Aynı mantık değil mi? Yiyecekten bulaşmaz, kutusundan, tabağından bulaşır yani. Virüsü hop diye mideye gönderip asitle yok edeceğimizin garantisi olmadığına, ellerimize bulaşma ihtimali de olduğuna göre... Komşularınızın niyetleri iyidir ama niyetlerinin iyi olması olayı illa ki iyi yapacak diye bir şey yok. Kendilerini tanıma ya da umursama durumunuza göre geri çevirmeyi de bir düşünün.

Gelen yemek ne ise bir kaba koyup tekrar ısıtmak aklınıza gelmedi mi, niye döktünüz ki?
Gayet eve yemek siparişi veriyorum ben, fırını 200 de ısıtıp, içinde 3 4 dk tutuyorum.
Yemekten değil, içine konduğu kapta vardır, temas etmiştir diye, aldığım ekmeğe de aynı işlemi uyguluyorum.

Dışarıda çocuklara verilen ikramlara koronadan önce de karşıydım, çocuklar başkalarından, yabancılarda yiyecek almaya alışıyor ne kadar iyi niyetli dahi olsa.
Hep geri çeviririm, hala da öyle.

yemekten korona mi gececek?
Sacma..
Yaptiginiz sey daha da sacma

Bizde dışarıdan yemeye başladık, aynı şekilde ısıtıyorum aldiklarimizi.
Yemek yapmaktan bıktı artık.
Yetti canıma

Getirdiği yemeği ısıtıp yiyebilirsiniz , yemeklerden bulasmiyor diyorlar.

Ama hala yiyemem derseniz ki bende yiyemiyorum , direkt söyleyin dokmekten iyidir açık söylemek.

Bu süreçte dışarıdan Yemek yemiyorum dedim ben mesela, biraz gönül koyar gibi oldular sonra unutuldu gitti.

Bi konu vardı, konu sahibinin kv bol etli ( evet çok et vardı icinde ) tava mı ne yapmıstı da kadın onu yemeyip ,ayni yemegi kendisi yapmisti, kv'ninkini komşusuna vermişti.

Aklıma geldi

Koronoda neler dönmüstür acaba die merak ettim şuan

Yapmayın lütfen siz vermezseniz çöpten bulup yiyorlar.

Hayvanlara şunu bunu vermeyin diyenler bu gerçeği unutuyor ; çöpe atılan yemekler imha olmuyor.

Yemekten bulaşacak değil ama bu Donemde içiniz rahat etmeyecekse kibarca geri cevirebilirsiniz. Bu dönemde kırılma gücenme olmaz sonuçta.

Yapmayın lütfen siz vermezseniz çöpten bulup yiyorlar.

Hayvanlara şunu bunu vermeyin diyenler bu gerçeği unutuyor ; çöpe atılan yemekler imha olmuyor.
bozuk et yemeğini mama kabına koydukları için sitede baktığımız 2 kedi birden öldü.çöpten yiyolar evet ve malesef oraya muhtaçlar ve gerçekten şansa yaşıyo zavallılar.bozuk yemek , artık kemik gibi yemek vermektense ille bir şey verilecekse kedilere kuru mamalar gayet ucuz, ya da başka alternatif yemekler üretilebilir ama bozuk yemekleri onlara itelemek bir çözüm değil.

Bilmediğim konu hakkında atıp tutmam, uzman olmadığımı öncellikle belirtmek isterim. Sadece çevremdeki çoğu kişi sağlıkçı, yemeği ısıttıktan sonra yiyebilirsiniz diyorlar. Isıtılırsa bozulacak bir yemekse, riske girmezdim ancak kabını değiştirip ısıtıp yendiğinde virüs geçmiyor diyorlar. Virüs konusuna inanılmaz derecede dikkatli olan doktor akrabalarım, ikram yemekleri bekletip ertesi gün ısıtıp yiyorlar.

Yanlış animsamiyorsam, Bilim Kurulu üyesi bir Profesör söylemişti. Virüs çıktığı Vuhan'da bile lokantalar kapanmadı. Yiyecekten bulaşmaz, bu kadar korkmayınız demişti.
Tabi ki içiniz rahat etmiyorsa, sizin bileceğiniz birşey..

Ben bozuk yemeği canlıların tabağına dökün demiyorum, Bu zaten vicdansizliktir.

Ancak korona olduğunu düşündüğünüz tabağı vermeyin denmiş onun üzerine yazdım.

Bozuk yemekleri ne yapıyorsunuz mesela , çöpe döküyorsunuz değil mi , ( Böyle diyorum çünkü şu ana kadar bir dilim ekmek dahil olmak üzere çöpe yemeğim gitmemiştir. Yemeğim hiç bozulmaz , az yaparım, çok olursa buzluğa koyup değerlendiririm )

Dolayısıyla her şekilde o yemek kuşa , köpeğe , kediye gidiyor .

Mesela deniyor ki tavuk kemiğini vermeyin kedilere , bogazlarinda kalıyor.

Bunu diyen Kaç kişi o kemikleri kırıp kırıp çöpe atıyor ?

Benim eşim aşırı derece titiz. Eskidendi öyleydi ama şuan uc seviyede. İlk geldiginde isittim aynı dediginiz gibi bana ne yani yiyecekmisin şimdi onu dedi. Yaptığım tabiki doğru değil normalde çok dikkat ederim asla israf etmem. Ekmek vs almıyorum su donem onları da kendim yapiyorm. Belki eşim biraz rahat olsa bende biraz rahatlarim. Kırmadan almamak en iyisi galiba da onu beceremedim

Yiyecekten bulaşmasa da o an da hopşurdu, öksürdü vs dikkat edemedi... yemeğe sıçrayan zerreciklerden bulaşıverir , risk !!

Ben ekmegimi hala kendim yapıyorum bırakın sipariş vermeyi. Alinacaklarini düşündüğümden birşey diyemedim ama geri çevirmek en doğrusu galiba

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…