Vallahi gitmiş yazık olmuşYa öyle mi diyorsunuz bulasmaz mi yani siz daha içindesiniz işinçokta güzel görünüyordu biri zor yapilan yöresel bir yemekti boşa mı gitti acaba
Merhabalar. Bir konuda düşüncelerinizi merak ediyorum. Malum virus karantina süreci vs. Çocuklarda olduğu için dikkat ediyoruz oldukça. Bu süreçte kimseye gitmedim. Çocukları hava almak için cikariyorum enerjilerini atıyorlar izin günlerinde dönüşte yıkıyorum kıyafetler makinaya vs. Kendim çıktığım zaman elimde dezenfektan marketten aldiklarimi yıkıyorum komple.
Şimdi dikkat ediyoruz elimizden geldiğince. Komsularimda aynı şekilde dikkatli insanlar. Ancak geçen haftalarda birisi değişik bir yemek yapmış kokmustur diye getirdi. Şaşırdım birşey diyemedim teşekkür edip aldım. Çokta titiz insandır normalde ama yiyemedik döktüm malasef. Ertesi gün anlaşmış gibi başka bir komşum yine ikram getirdi. Aynı şekilde aldım doktum.bugün tekrar bir ikram geldi yine döktümm yani içim almıyor bir de sinirleniyorum niye getiriyolar boşuna döküp günaha giriyorum diye ama tabi yüzlerine birşey diyemiyorum
Dün coxuklari dışarı çıkardım mesela başka bir çocuklu kadın çocuklarına yedirdiginden benimkilerde uzattı neredeyse ucacaktim almasınlar diye. Yani bu konuda ne dusunuyorsunuz. Yiyeceklerden virüs bulaşır mı sizce ya da kırmadan nasıl anlatılır bilemedim
Bizde dışarıdan yemeye başladık, aynı şekilde ısıtıyorum aldiklarimizi.Gelen yemek ne ise bir kaba koyup tekrar ısıtmak aklınıza gelmedi mi, niye döktünüz ki?
Gayet eve yemek siparişi veriyorum ben, fırını 200 de ısıtıp, içinde 3 4 dk tutuyorum.
Yemekten değil, içine konduğu kapta vardır, temas etmiştir diye, aldığım ekmeğe de aynı işlemi uyguluyorum.
Dışarıda çocuklara verilen ikramlara koronadan önce de karşıydım, çocuklar başkalarından, yabancılarda yiyecek almaya alışıyor ne kadar iyi niyetli dahi olsa.
Hep geri çeviririm, hala da öyle.
yemeğin içinden piştiği için bulaşmaz olabilir ama elini apartman trabzanlarını sürttü geldi tabağı elledi çat bulaşır mesela.yemeğin kendisinden yüksek sıcaklıkta piştiğinden bulaşmaz ama etrafta kirletici unsurlar var, tabak çanak tencere , aktarım sırasında ellemek gibi gibi.kendiniz "kötü bozuk pis vs" diye yemediğiniz şeyleri hayvanlara vermeyin.koronanın insanlardan hayvanlara da bulaştığı vakalar tespit edildi.
bozuk et yemeğini mama kabına koydukları için sitede baktığımız 2 kedi birden öldü.çöpten yiyolar evet ve malesef oraya muhtaçlar ve gerçekten şansa yaşıyo zavallılar.bozuk yemek , artık kemik gibi yemek vermektense ille bir şey verilecekse kedilere kuru mamalar gayet ucuz, ya da başka alternatif yemekler üretilebilir ama bozuk yemekleri onlara itelemek bir çözüm değil.Yapmayın lütfen siz vermezseniz çöpten bulup yiyorlar.
Hayvanlara şunu bunu vermeyin diyenler bu gerçeği unutuyor ; çöpe atılan yemekler imha olmuyor.
bozuk et yemeğini mama kabına koydukları için sitede baktığımız 2 kedi birden öldü.çöpten yiyolar evet ve malesef oraya muhtaçlar ve gerçekten şansa yaşıyo zavallılar.bozuk yemek , artık kemik gibi yemek vermektense ille bir şey verilecekse kedilere kuru mamalar gayet ucuz, ya da başka alternatif yemekler üretilebilir ama bozuk yemekleri onlara itelemek bir çözüm değil.
Gelen yemek ne ise bir kaba koyup tekrar ısıtmak aklınıza gelmedi mi, niye döktünüz ki?
Gayet eve yemek siparişi veriyorum ben, fırını 200 de ısıtıp, içinde 3 4 dk tutuyorum.
Yemekten değil, içine konduğu kapta vardır, temas etmiştir diye, aldığım ekmeğe de aynı işlemi uyguluyorum.
Dışarıda çocuklara verilen ikramlara koronadan önce de karşıydım, çocuklar başkalarından, yabancılarda yiyecek almaya alışıyor ne kadar iyi niyetli dahi olsa.
Hep geri çeviririm, hala da öyle.
Ben de asla yemezdim. Dışarıdan sipariş de vermiyoruz, veren var mı hala bilmiyorum. Aynı mantık değil mi? Yiyecekten bulaşmaz, kutusundan, tabağından bulaşır yani. Virüsü hop diye mideye gönderip asitle yok edeceğimizin garantisi olmadığına, ellerimize bulaşma ihtimali de olduğuna göre... Komşularınızın niyetleri iyidir ama niyetlerinin iyi olması olayı illa ki iyi yapacak diye bir şey yok. Kendilerini tanıma ya da umursama durumunuza göre geri çevirmeyi de bir düşünün.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?