Corona zamanı komşu ikrami

Yemekten bulaşmaz da niye çöpe atıyorsunuz sokak hayvanlarına veremez miydiniz?
 


Mesela birisi acılı çiğ köfte getirmişti hangi hayvan yerki onu ? Yani bende hayvanları besliyorum onlar için mama ya da salam vs seviyorlar alıyorum birakiyorm. Ya da ekmek ıslatıp kuşlara bırakıyorum . Kapimdan hayvan eksik olmaz ama dediginiz gibi her yemeği yemezler yani.
 
Korona bulasi olmuş yeri yüzüne sürmeden yikarsan sorun olmaz. Bu kafayla dışarı adim atmaman lazim.
 
Yemezler tabi.
Bazen yememeleri gerekirken yerler.
Mesela bir kediye dondurma verseniz bayılarak yer ama bu onun için çok zararlidir. Tavuk eti verseniz kemikleri boğazında kalıp ölebilir.
Yemeklerdeki yağ ishal edebilir.
Dikkat etmek lazım.
Sokak hayvanı beslemek için en temizi kuru veya yaş mamadir. Kilosu 20 liraya bile kuru mama var. Yetişkin bir kedinin günlük ihtiyacı 200 Gr bile değildir.
Lütfen kedi köpek diye önemsiz görüp önünüze geleni atmayın hayvanlarin önüne.

Konu sahibi size demiyorum. Genel olarak yorumlar bu şekilde oldugu için yazma ihtiyacı hissettim. Çoğu kişi boşa duyar kasıyor.
 
Korona bulasi olmuş yeri yüzüne sürmeden yikarsan sorun olmaz. Bu kafayla dışarı adim atmaman lazim.
korona reklamlardaki gibi neon ışıklar mı saçıyor da bulaştığı yeri görebiliyoruz? elden ele tabak verirken o parmaklar her yere girebilir.yemeğin piştikten sonra durduğu yerde aksırsa tıksırsalar ki getirdiklerinin biri de çiğ köfte ve yapımında gayet bulaş olasılığı yüksek bir şey, sonra kapsa o yemeği getirse aa nasılsa yemekten bulaşmıyo tabağı da yıkarım mantığıyle yese onu bi güzel.
 
Sokak kedisi önüne dondurma götüren insan evladı da görmedim. Öyle yemek yedi diye hastalanan hayvanda. Birakinda insanlar kalan yiyeceklerini versin. Kimse baklava götürmez önüne hayvanin. Kışın soğuktan yazın sicaktan yemek bulamiyorlar. Son söze katıldım. Boşa duyar örneği bence sizinki
 
Evet yemekten bulasmiyor. Tabagi alırsin elini yikayip kendi tabağına dökersin sonra o tabagi bende kalmasin diye verirsin. Ellerini yikar yersin. Sizin abarttginiz kadar oldaydi koronasiz insan kalmazdi
 
Evet yemekten bulasmiyor. Tabagi alırsin elini yikayip kendi tabağına dökersin sonra o tabagi bende kalmasin diye verirsin. Ellerini yikar yersin. Sizin abarttginiz kadar oldaydi koronasiz insan kalmazdi
e pek kalmadı zaten neyse siz öyle yaparsınız inşallah kapmazsınız.böyle komşudan gelen bir ihtimal aksıra tıksıra ve %100 ihtimal içine nefes boşaltılarak yoğurulmuş çiğköfte falan da gelirse yersiniz ama tabağı değiştirip elinizi yıkayıp
 
Tekrar tekrar söylüyorum korona yemekten bulasmiyor. Etsiz ise yerim onu da. Lakin ben çok mesafeli insanimdir öyle 2 3 komşu getirmez bana sadece samimi oldugum kisi getirir. Onun haricinde başka birinin getirdiğni korona olmasa da çoğu zaman yiyemiyorum. Ama dediğim gibi icimin almadigi da cook nadir getirir. Tabaktan bulaşı dusunuyorsaniz markete, bakkala gitmemelisiniz.
 
Evet pişen yemekten bulaşmaz ancak o yemeğin konduğu tabak, belki hapsirdi elini yikamadi koydu eliyle vs düşünürsek risk yok mu var. Bu kadar risk maskeli sokağa çıktığımızda da vardır diye düşünüyorum.
Normal zamanda da içimin almadığı bir komşum var, maalesef bir şeyine şahit oldum hijyen kurallarıyla ilgili. Allah affetsin onun verdiği yemekleri hayvanlara indirmisligim vardır. Ona bu pandemi başlangıcında dışarıdan bir şey yemiyoruz, dikkatli olmalıyız gibi birkac imada bulundum. 1 kez ekmek yaptım getireyim mi diye sordu, ben de bugün yaptım afiyet olsun size dedim. Anladı ki hiçbir şey getir götür yapmadık birbirimize. Ama dediğim gibi virüs haricinde ben bu komşumun elinden tiksindim. Tabağımı dolu getirecek diye bir sey veremiyorum.
Onun dışında 1 gün bekleyebilecek kek benzeri bir şeyse bekletip yerim veya ısınacak bir şeyse ısıtırım yerim.
 
Ben böyle durumlarda işin içinden çıkamıyorsam eşimi öne sürerim eşim çok titizlendi abartıyo dışardan bişey almıyoruz yaparım. Direk söylemekte de bişey yok aslında ama kırılır alınırlar diyosanız böyle söyleyebilirsiniz. Ortalık düzelsin yine alır verir beraber yeriz dersiniz olur biter. Benim komşularda tatlı falan lafı açtılar böyle dedim. Bilirler alamıycagımı. Bazı arkadaşlar o zaman markete de çıkmayın demiş zaten normal olanı da o. Bu dönemde en az çıkılacak. Mesafe komulacakki bitecek. Çokta lazım değil ikram falan
 
Tekrar söylüyorsunuz ama yanlış söylüyorsunuz.yemek yüksek ısıda piştiği için böyle soyleniyor fakat çiğköfte gibi pişmeyen yemekler ya da komşunuzun size getirirken ağzından tükürük parçacığının kaçmadığını bilemediğiniz durumlarda yemekten bulaşmıyor demek yanlış.kaldı ki cocuklar süper taşıyıcı statüsünde iken şimdi bunun da yanlış olduğu düşünülüyor.henüz tanınmamış tam anlaşılamamış bir virüsten bahsediyoruz.
Konu sahibi benim de komşum tatlı getirmişti direk döktüm maalesef.ne komşuya şu dönem almıyoruz diyecek kadar açık sözlüyüm ne de komşum anlayışla karşılayacak kadar açık görüşlü olduğunu sanmıyorum.
 
Dondurma bir ornekti.
Kaç hayvana onun için zararlı bir yiyecek verdiniz de takip ettiniz? Belki siz yağlı bir yiyecek verdikten sonra ishal olup şu kaybından perisan olmuştur.
 

Bizim de karşı komşu getirdi eşim tabağı aldı içeri girer girmez koştu hemen elini yıkadı asla yemedi

Ben de keki aldım bi güzel yedim çok güzel olmuştu söylemesi ayıp ahahahahh
 
Insanlarinda bilincli olup bu donemde bu tarz alışı verişi bir kesmesi lazim baskalarini zor.duruma sokuyorlar bosyere
 
Bizim de karşı komşu getirdi eşim tabağı aldı içeri girer girmez koştu hemen elini yıkadı asla yemedi

Ben de keki aldım bi güzel yedim çok güzel olmuştu söylemesi ayıp ahahahahh

Ben bı niyetlendim ilkinde ısıtıp yiyecektim sonra eşim ne yani şimdi gerçekten yiyecekmisin deyince döktüm sizinki en azından size karışmıyor ne guzel
 


İşte herkes farklı birşey söylüyor. Su konumda bile herkes çok uçta farkli birşey söyledi. Gerçi isin uzmanları bile ortak birşey diyemiyor ki. Maske de bile önce gerek yok dendi. Su an maskesiz çıkmak yasak.

Bir de bikere kargo da isim vardı. Formu doldurdum kendi kalemimle. Birisi kalemimi istedi verdim. İşi bitince geri uzattı. Sizde kalabilir dedim. Bana döndü ben her zaman dezenfektan kullanırım ellerimi yikarm bende asla virüs olmaz dedi sanki kufretmisim gibi. O yüzden insanlar alınabiliyor bende geri ceviremedim ne yalan soyleyeyim
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…