- 24 Aralık 2017
- 5.560
- 4.518
- 173
korona zamanı evime bir şey kabul etmiyorum kibarca geri çeviriyorum.ama kabul etmişse ve yemek istemiyorsa ille hayvanlara verecekse bi tur daha kaynatıp soğuyunca öyle koysun.insanlardan hayvanlara geçtiği dorulanan vakalar var ben bunun ihtimalinin bile vebalini alamam.bozuk yemek evde çıkmıyor en fazla suyu atılıyor bizim evde, ille ekşiyen kokuşan bir şey olduğunda nadiren, önce gazete içine sonra onu poşete koyar bağlar iyice onu da poşetler öyle atarım.kemikleri de parçalar gazete kağıdına sonra poşete koyar atarım.Ben kendi elimden geleni yapıyorum, böyle gördüklerimi de uyarıyorum.yapıyodur yapmıyodur bilemem , takip edemem milleti herkesin vebali kendine.Ben kendi adıma konuşuyorum ve tavsiye veriyorum.Ve evet yalnızca kedilerin değil köpeklerin de kalıyor, kampüste yaşanmıştı bu ve biri son anda fark edip elini daldırıp kemiği çıkartmıştı.Ben bozuk yemeği canlıların tabağına dökün demiyorum, Bu zaten vicdansizliktir.
Ancak korona olduğunu düşündüğünüz tabağı vermeyin denmiş onun üzerine yazdım.
Bozuk yemekleri ne yapıyorsunuz mesela , çöpe döküyorsunuz değil mi , ( Böyle diyorum çünkü şu ana kadar bir dilim ekmek dahil olmak üzere çöpe yemeğim gitmemiştir. Yemeğim hiç bozulmaz , az yaparım, çok olursa buzluğa koyup değerlendiririm )
Dolayısıyla her şekilde o yemek kuşa , köpeğe , kediye gidiyor .
Mesela deniyor ki tavuk kemiğini vermeyin kedilere , bogazlarinda kalıyor.
Bunu diyen Kaç kişi o kemikleri kırıp kırıp çöpe atıyor ?
Bende tabagi bos getiren komsuma karsiyimYemek buldun ye, dayak buldun kaç.
Cayır cayır yiyorum valla, ikram getirmeyen komşuya karşıyım ben.
Işte o yüzden komşuların tabaklarindan evde koleksiyon yapacağım reis...Bende tabagi bos getiren komsuma karsiyim
Ben veriyorsam o tabak dolu gelecek reisss
Ben bos vermeyi icime sindiremiyorum. Anadan aliskanlik heralde. Cocucugu olan komsuma bi kere tabaga meyveli sut koyup gonderdiydim.Işte o yüzden komşuların tabaklarindan evde koleksiyon yapacağım reis...
Ben yemeyi seveyim yapmayı değil...
Komşularınızı tanımıyorum ama alınabiliyorlar, yapacak bir şey yok. Geçen komşular bizi de sitenin parkına çağırdılar, çocuklar oynasın diye. Gitmedik, bozuldular, keyifleri bilir. Ha kimine aldığınız önlemler abartı da gelebilir, şahsen benim umurumda değil kimin ne düşündüğü. Ne siz virüs kaparsanız gelip sizinle acı çekip, hayatınızı yoluna koyacağım, ne de tam tersi ben yakalanırsam siz benimle birlikte perişan olacaksınız. O yüzden herkesin içi nasıl rahat ediyorsa o şekilde önlem almaya sonuna kadar hakkı olduğunu düşünüyorum.Ben ekmegimi hala kendim yapıyorum bırakın sipariş vermeyi. Alinacaklarini düşündüğümden birşey diyemedim ama geri çevirmek en doğrusu galiba
Kusura bakma da, bu tavrınla insanların sevgisini nasıl kazanabiliyorsun? Merak ettim doğrusu! Galiba etrafındaki insanlar çok saf iyi niyeti ya da sen komşuculuğu çok iyi oynuyosun.
Olduğun gibi görün mesela!
Aldıklarını yıkamıyor olabılır ellerınıde yıkamamıs olabılır bu surec herkesı pımpırıklı yaptı bende olsam yemem ama soyle bısey var pısen yemekten bulasmaz cunku ısıyı alınca vırus ölüyor dıye bılıyorum. Ama yınede ınsan bı dusunuyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?