- 17 Aralık 2015
- 27.097
- 49.537
- 598
- Konu Sahibi Gizemlikadinnn
-
herkeste ayni belirti olmuyor.belirtide cok yuksek atesle basliyor insallah birseyiniz olmaz korkmayin telasa kapilmak iyi degil
bir şey sorcam klozet kapağı ile virüsün nasıl bir ilişkisi var o kadar yazı okudum hiç denk gelmedi. Bu bilgiye nasıl ulaştınız.
disari cikmiyorsaniz evdeyseniz disardan gelen birine yada esyaya temas etmediyseniz kasiyabilirsiniz.benim polenlere alerjim var tam zamaninda birde kasintim tuttu gozlerimi burnumu kasimamak icin yuzume dokunmamak icin canla basla savasiyorum Allah sonumuzu hayretsin❤Korunmak icin ugrasmaktansa evde kalmasi cok iyi sanirim
buni bende okumustumbir şey sorcam klozet kapağı ile virüsün nasıl bir ilişkisi var o kadar yazı okudum hiç denk gelmedi. Bu bilgiye nasıl ulaştınız.
Magzada kasimasi birazcik zor ama ev rahat sukur ayy cok dikkat edin kendinize Astim cok zordisari cikmiyorsaniz evdeyseniz disardan gelen birine yada esyaya temas etmediyseniz kasiyabilirsiniz.
ayni sorundan bende muzdaribim hem astim hastasiyim hemde bazi deterjanlara alerjim var ama ellerimin temiz oldugundan emin oldugum surece sorun yapmiyorum
Yayın okuyarak. Sars ile alakalı araştırmıştım. Lavabo altlarında s şeklinde Borudan dolayı bir önceki salgında aynı bloktan kişiler nasıl hasta olduğu ile alakalı bir yayındı
Gercekten öyle hiç belli olmuyor allahım korusun hepimiziBenim görümcemin üst dairesinde de var ama onlar evlerinde kalmaya devam ediyor. Test falan yapılmış yani corona evlerinin içinde. Görümcem çıldırmış durumda ortak alandan dolayı ama onlarda bir şey yok.
Bir de arkadaşımız var. Bu olaylar başladığı gün korkudan kendini eve kapattı hiç çıkmadı. Sadece 1 kez markete gitmiş ve şu an corona teşhisiyle hastanede yatıyor. Yani iki olaya bakın. Olacaksa oluyor demek ki. Allah’a emanet yaşıyoruz.
buni bende okumustum
hatta cinde kanalizasyon orneklerinde bile koronavirusune rastlanmis.
oyuzden suyla sicrama ihtimaline karsilik klozet kapaklari kapatilmaliymis
Size linki gönderdim. Aynı blokta veya apartmanda biri ile paylaşıyorsanız sistemi atık su giderde birikip bir aşamaya gelebiliyor. Çalışma var. İlgilenirsiniz ilgilenmezseniz orası beni ilgilendirmez. Pubmed var. Yazın her konuyu ve bilimsel çalışmayı görürsünüz. Aynı apartmanda oturup nasıl etkilenir diyebyapılan çalışmada, klozette sifon çekildiğinde havaya parçacık saçıldığı ve bu yüzden kapağın kapatılması gerektiği, diğeri de s borusunda kaçak ve temassızlık varsa oradan sızan sıvıda partiküllerin havaya geçtiği görülmüş. Son SARS salgını benzer Coronavirüsten olmuştu.uzman değilim ama okuduklarıma dayanarak virüs Hapşıran ya da öksüren kişinin bıraktığı damlacıklara insanın temas etmesiyle ve ya direk solumasıyla bulaşıyor. Klozet kapağını zaten hep kapalı tutarım ama covid19 ve gider boruları arasında bağlantı kuramıyorum. Bu mantıkla havada dahi asılı kalamayan virüs nasıl giderden çıkıp insana bulaşsın?
Artık pozitif temas olayını geçmiş vaziyetteyiz. Ortalıkta dolaşan çok taşıyıcı var. O yüzden dikkat etmek lazım. Panikleyecek bir durum yok. Eninde sonunda olacaktı bu. Erken oldu, beklenenden. O yüzden evde kal kampanyası var.Benim görümcemin üst dairesinde de var ama onlar evlerinde kalmaya devam ediyor. Test falan yapılmış yani corona evlerinin içinde. Görümcem çıldırmış durumda ortak alandan dolayı ama onlarda bir şey yok.
Bir de arkadaşımız var. Bu olaylar başladığı gün korkudan kendini eve kapattı hiç çıkmadı. Sadece 1 kez markete gitmiş ve şu an corona teşhisiyle hastanede yatıyor. Yani iki olaya bakın. Olacaksa oluyor demek ki. Allah’a emanet yaşıyoruz.
Tam emin değilim ama büyük ihtimalle öyle konuşmadım ben komşum ile zaten normladede konusmuslugumuz yoktur ama kendi aramış sanırım ambulans gelince bulamadı evi annesi balkona çıkıp kapıyı tarif ettiMerak ettigim bir sey var cevaplarsaniz sevinirim;komsunuza neye dayanarak korona testi yapmak icin goturduler?yani ihbar falan mi yoksa kendi mi aramis saglikcilari?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?