Corona

belirtide cok yuksek atesle basliyor insallah birseyiniz olmaz korkmayin telasa kapilmak iyi degil
herkeste ayni belirti olmuyor.
10 gundur bogazi agriyan baska hic bir seyi olmayan kuzenimin testi pozitif cikti.
kiz evde temizlik yapa yapa korona atlatmis resmen

Hanımlar tamam dikkat edin de abartmayın isterseniz. Kanalizasyon atıklarında çok çok az miktarda tek bir yerde virüs bulundu italyada. Tuvaletten falan bulaşmaz.

Sebze meyvelerinizi sabunlamayın, hemen tüketmeyin 8 saat bekletin yeterli.

Sirke virüs öldürmez. Bakteriler üzerinde etkilidir. Sirkeli su sizi koronadan korumaz.

Enfekte olmuş bir insanla 10 dakikadan fazla aynı ortamda bulunmadıysanız enfekte olma ihtimaliniz çok düşük. Dışarı çıktıktan sonra ellerinizi yıkar kıyafetiniz değiştirirseniz sorun kalmaz.

benim polenlere alerjim var tam zamaninda birde kasintim tuttu gozlerimi burnumu kasimamak icin yuzume dokunmamak icin canla basla savasiyorum Allah sonumuzu hayretsin ❤Korunmak icin ugrasmaktansa evde kalmasi cok iyi sanirim
disari cikmiyorsaniz evdeyseniz disardan gelen birine yada esyaya temas etmediyseniz kasiyabilirsiniz.
ayni sorundan bende muzdaribim hem astim hastasiyim hemde bazi deterjanlara alerjim var ama ellerimin temiz oldugundan emin oldugum surece sorun yapmiyorum

bir şey sorcam klozet kapağı ile virüsün nasıl bir ilişkisi var o kadar yazı okudum hiç denk gelmedi. Bu bilgiye nasıl ulaştınız.
buni bende okumustum
hatta cinde kanalizasyon orneklerinde bile koronavirusune rastlanmis.
oyuzden suyla sicrama ihtimaline karsilik klozet kapaklari kapatilmaliymis

Benim görümcemin üst dairesinde de var ama onlar evlerinde kalmaya devam ediyor. Test falan yapılmış yani corona evlerinin içinde. Görümcem çıldırmış durumda ortak alandan dolayı ama onlarda bir şey yok.
Bir de arkadaşımız var. Bu olaylar başladığı gün korkudan kendini eve kapattı hiç çıkmadı. Sadece 1 kez markete gitmiş ve şu an corona teşhisiyle hastanede yatıyor. Yani iki olaya bakın. Olacaksa oluyor demek ki. Allah’a emanet yaşıyoruz.

Magzada kasimasi birazcik zor ama ev rahat sukur ayy cok dikkat edin kendinize Astim cok zor

Yayın okuyarak. Sars ile alakalı araştırmıştım. Lavabo altlarında s şeklinde Borudan dolayı bir önceki salgında aynı bloktan kişiler nasıl hasta olduğu ile alakalı bir yayındı

uzman değilim ama okuduklarıma dayanarak virüs Hapşıran ya da öksüren kişinin bıraktığı damlacıklara insanın temas etmesiyle ve ya direk solumasıyla bulaşıyor. Klozet kapağını zaten hep kapalı tutarım ama covid19 ve gider boruları arasında bağlantı kuramıyorum. Bu mantıkla havada dahi asılı kalamayan virüs nasıl giderden çıkıp insana bulaşsın?

Gercekten öyle hiç belli olmuyor allahım korusun hepimizi

buni bende okumustum
hatta cinde kanalizasyon orneklerinde bile koronavirusune rastlanmis.
oyuzden suyla sicrama ihtimaline karsilik klozet kapaklari kapatilmaliymis

şimdi siz söyleyince de baktım Hollanda da kanalizasyonda bulunmuş ama bunun için şu şekilde uyarmışlar atık sulardan uzak durun.

Size linki gönderdim. Aynı blokta veya apartmanda biri ile paylaşıyorsanız sistemi atık su giderde birikip bir aşamaya gelebiliyor. Çalışma var. İlgilenirsiniz ilgilenmezseniz orası beni ilgilendirmez. Pubmed var. Yazın her konuyu ve bilimsel çalışmayı görürsünüz. Aynı apartmanda oturup nasıl etkilenir diyebyapılan çalışmada, klozette sifon çekildiğinde havaya parçacık saçıldığı ve bu yüzden kapağın kapatılması gerektiği, diğeri de s borusunda kaçak ve temassızlık varsa oradan sızan sıvıda partiküllerin havaya geçtiği görülmüş. Son SARS salgını benzer Coronavirüsten olmuştu.

Artık pozitif temas olayını geçmiş vaziyetteyiz. Ortalıkta dolaşan çok taşıyıcı var. O yüzden dikkat etmek lazım. Panikleyecek bir durum yok. Eninde sonunda olacaktı bu. Erken oldu, beklenenden. O yüzden evde kal kampanyası var.

Merak ettigim bir sey var cevaplarsaniz sevinirim;komsunuza neye dayanarak korona testi yapmak icin goturduler?yani ihbar falan mi yoksa kendi mi aramis saglikcilari?

Merak ettigim bir sey var cevaplarsaniz sevinirim;komsunuza neye dayanarak korona testi yapmak icin goturduler?yani ihbar falan mi yoksa kendi mi aramis saglikcilari?
Tam emin değilim ama büyük ihtimalle öyle konuşmadım ben komşum ile zaten normladede konusmuslugumuz yoktur ama kendi aramış sanırım ambulans gelince bulamadı evi annesi balkona çıkıp kapıyı tarif etti

Bişey olmamıştır insandan insana geçiyor zaten diğer yaptıklarımız sadece önlem amaçlı

bir sürü insanın elinin dokunduğu yerlere eldivenle temas ettikten yada temastan sonra hemen elleri dezenfekte ettikten sonra sıkıntı olacağını sanmıyorum.
şu an bu psikoloji sizin için daha zararlı.
önlemlerinizi alıyorsanız gerisini akışa bırakmak zorundasınız.

Belediyeyi aradim oyle bir sey olursa binanin karantina altina alinacagini söylediler bayanın sonucu yarın çıkar sanırım 1 güne çıkıyormuş kesin olan test yarın neyledir durum ınslalah değildir

Belirti yoksa böyle boş şeyler düşünmeyin

Bugun bizimde karsi binamiza da ambulansla gelip bir hastayi cikardilar balkona kosuyordu insanlar. Yemek yiyorduk mutfakta biz bile tedirgin olduk kaldik masada. Binanin kapisina trabzanlara bir sure dokunmayin. Bizde sadece esim gidiyor Cagdas markete onda da maske ve eldivenle. Market arabaasi vs kullanmiyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…