Corpus callosum agenizisi

İyi akşamlar merhaba benim de kızıma dendi ve doğdu şuanda 2 buçuk aylık birazcık gevşek yani salık bi bebek kafasını çok uzun süre tutamıyor çabuk düşüyor hareketliliğinde bi sıkıntı yok ama kendini çok sıkı tutamıyor iki aylık bi bebeğe göre çok gevşek sizin nasıldı görürseniz dönermisiniz

Genetiğinde ne problemi vardı sorabilir miyim

Benim bebeğime de aynı teşhis konuldu. Hiçbir test yaptırmadım. Rabbimden gelen her şeye razıyız. Benim merak ettiğim bir şey var bana muhakkak bir eğitim ve araştırma hastanesinde doğum yapmam önerildi sizler nasıl hastanelerde doğum yaptınız bir de sezeryan mı önerildi yoksa normal doğum mu doğumun nasıl olduğunun herhangi bir önemi var mı ?Teşekkür ederim

Bana da devletse araştırma hastanesinde yap dediler ben öyle yaptım her bölümün çoçuk doktoru gelip herşeyini incelediler ve takip istediler o yüzden ben memnunum iyi ki devlette yapmışım şuan var olanını da biliyorum bebeğimin yok olanını da 2 buçuk aylık beyninde olmayan bi yer var dili biraz dışarda ve büyük kulağı küçük down olabilir dediler şükür temiz çıktı kalbimizde ufak bi delik var Allah’ıma şükürler olsun sağ canı yanımda benimle gülüyor aguluyor mucizem gibi bişey

Hocam merhaba. Bizimde bebeğimiz 4 aylıkken teşhis kondu corpus callosum agenezisi bebeğimiz simdi doğdu 3,5 aylık konttollere devam ediyoruz göz takibi hareket ve beslenmesi normal ama beyinde bir yapı oluşmamış mr da cıktı hiç yok hatta sizin çocuğunuz nasıldı ve şuan nasıl lutfen konu hakkında gorüşlerinizi önerilerinizi yazın ?

Merhaba benim çocuğumdada total hiç oluşmamış çok şükür hiç bir sıkıntımız yok sağlıklı konuşuyor yürüyor çok Zeki diğer çocuklardan hiç bir farkı yok gelişimi ileride bile diyebilirim anasınıfına gidiyor bu aylar bende çok endişeliydim hep nasıl olacak ne olacak diye düşünüp dururdum doktorlarda belirsizlik içinde zaman gösterecek dediler her çocukda farklı bir etki yaratabiliyormus doktor avukat bile olabilirlermis bu konuda öneri olarak söyleyebileceğim pek birşey yok aslında zaman herşeyin ilacı inşallahh herşey çok güzel olur sadece bizim doktorumuz her ilacı içirmeyin epilepsiyi tetiklemeyin hangi ilaç olursa bana sorun dedi bunu paylaşmak isterim kontrol olarak 2 kez gittik 6 ay ve 1 yaş doktor gerek duymadı. Cocuk iyi durumda birdaha gelmeyin bir sıkıntı çıkmadıkça dedi şükürler olsun ki herşey yolunda çocuğun gelişimi çok güzel inşallah sizin içinde herşey güzel olur

Merhaba Ben de 21.haftamdayım ve bebegım Corpus Collosum agenezısi tanısı koyuldu gunlerdır perısanız aglamaktan kustugumun haddi hesabı yok ne olur yardım edin nasıl gelıstı olaylar bana herhangi bir sıvı oldgundan da bahsetmedıler genısşıkten de... sadece yok komple dedıler arastrıyprm ediyoruz herkeste farklı hıc elle tutulur bir bılgı yok onlar ise sadece aldırın diyorlar pazartesi sıvı alacaklar carsamba kurula cıkartacaklar bızı. Yanında eslik eden bı anomali yok dediler ama genıslık ya da sıvı halkında bise sıylemedıler ben kagıda baktgmda lateral ventrıkul 6, 5 yazıyor sızın bahsettgınız sey bu mu acaba sizinle nasıl ietısıme geceblrm

Özelden msj attım size ordan yazabilirsiniz

Merhaba bebişiniz doğdu mu nasılsınız ? Doğum sonrası tetkikler yaptırdınız mı

Merhaba bebişiniz doğdu mu nasılsınız ? Doğum sonrası tetkikler yaptırdınız mı
evet erken dogum yaptım 35.haftalık dogdu bebegım 45 gun yıgun bakımdakaldı 2 gun once taburcu olduk yogun bakımdayken emar cekıldı bebegim uyutularak corpuskollosum orada da gorulemedı fakat ne olacagına dair suan bısey yok kuvezdeyken ilk dogdugnda bir kere beyninde kucuk bı kanama oldu ve kasılması oldu keppra ilaca baslamşlardı ve ılactam sonra olmadgını soylesı doktorlar sımdı norolojı doktoruna gıdıp oradan takip edılecegz ama simdi yanımızda kokluyorz seviyoruz bu bile bize yeter cok sukur Rabbıme

Merhaba benim bebeğimde de cca var 5 aylık ve başını tam tutamıyor süreç nasıl ilerledi sizde bahsedebilir misiniz ?

Şu anda bebeğinizin durumu nasıl acaba

Merhba Benim bebegimde de corpus collosum yokmuş neler oldu bu süreçte beni bilgilendirirmisiniz?

Merhaba nasıl çocupunuzun durumu

Merhaba benimde bebeğimde carpus kollosum teşhisi çıktı ne yazık ki tek gozunude vurmuş,ve hiç umut yok diyorlar,,doğuma 2,5 ayimiz kala gebeligi sonlandırmak istiyorar,,ağır hasarlı Doğacı icin...bu süreci yaşayan arkadaşlar bana yardım edebilir mi?ben bebeğimi dünyaya getirmek istiyorum ...bir yandanda acaba bencillik mi ediyorum diye düşünmekten alamıyorum kendimi

Merhaba benimde bebeğimde carpus kollosum teşhisi çıktı ne yazık ki tek gozunude vurmuş,ve hiç umut yok diyorlar,,doğuma 2,5 ayimiz kala gebeligi sonlandırmak istiyorar,,ağır hasarlı Doğacı icin...bu süreci yaşayan arkadaşlar bana yardım edebilir mi?ben bebeğimi dünyaya getirmek istiyorum ...bir yandanda acaba bencillik mi ediyorum diye düşünmekten alamıyorum

Merhaba benim bebeğimdede aynı teşhis çıktı ,süreçle ilgili bilgi paylaşımı yapabilir misiniz?

Merhabalar herkese.Bilgilendirme amaçlı yazıyorum.22 haftalık gebe iken dataylı usg de corpus collosum agenezisi tanısı kondu.total yani hiç olmadığını söylediler.(perinetolıg ender aslan) bakırköyde kliniği olan prof.dr.gökhan yıldırım a gittim.Aynı şeyi söyledi.corpus collosum hiç oluşmamış oluşma ihtimali yok dedi.Beni çam sakura ya yönlendirdi .Orda doç bi dr de baktı.Aynı şeyleri söyledi.Ardından bi kaç hekim daha gördü.Hekimlerin çoğu Sonlandırmamı ima etti.Bebeğimin başka hiç bi yerinde hiç bi şey yoktu.Amniyosentez önerdiler.Yaptırmadım.O dönem çok sıkıntılıydı.Ne yaşadığımı bi ben bi allah bilir.Çok zor karar verdim.Gebeliğimi sonlandırmadım.Ne olursa olsun benim bebeğim dedim.Doğuma kadar bebeğin ventrikülleri genişlemeye devam etti.en son 18 mm dediler.18 den sonra büyümedi.39+3 te normal doğum yaptım.Doğum yaptığım hastane küçük bi hastaneydi.yb birimi çok gelişmiş bi yer değil.Doktorum bi şey olursa sevk ederiz bi şey olma ihtimali çok düşük dedi.Doktoruma güvendim.Allah razı olsun beni doğuma teşvik eden tek doktor oydu.Neyse doğum oldu.Bebeğe usg çekildi 2 farklı hekime baktırdık.Corpus collosum var dediler baş kısmı var gövde kısmının bi kısmı var kuyruğu yok dediler.2 hekim de aynı şeyi söyledi.Bebeğimi bir sürü çocuk dr gördü.Gayet iyi dediler.Şu an 45 günlük.Normal bi bebekten hiç bi farkı yok hamd olsun.Biraz daha büyüyünce kontrol amaçlı çocuk nöroloğa götüreceğim.Bu arada ben de hemşireyim.Bebeğim maşallah çok iyi görünüyor.Şimdiden başını tutabiliyor.Dün yatakta döndü.Refleksleri iyi.Beni gözleriyle takip ediyor dinliyor.Seslere karşı duyarlı inşallah bundan sonra da gelişimi iyi olacak.Bunu yaşamış tecrübe etmiş biri olarak yaşadıklarımı yazmak istedim.Tanı koyulduktan sonra çok zor günler yaşadım.Hep hasta bi çocuğun hayalini kurdum.Çok zor allah kimsenin başına vermesin.Rabbime sığındım.Doğuma kadar günlerim hep dua zikir ve kuranla geçti.Rabbime hamd olsun bize merhamet etti.Dünyalar tatlısı sağlıklı bi kız çocuğu nasip etti.Bu olayı yaşayan kim varsa yardımcı olmak isterim.O dönem aynı tanıyı almış bi gebe bulmak için çok uğraşmıştım.İnsan yıkılıyor çok zor.Deneyimlerimin sonucunda şunu söyleyebilirim.Doktorlar ne derse desin rabbimin dediği olur.İnancınızı kaybetmeyin.Bir sürü doktorrun yok dediği yapıyı rabbim oluşturdu.Ya da vardı bize göstermedi.Hamd olsun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…