• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Covid-19 hâlâ devam ederken siz normale dönebildiniz mi?

Açıkçası normalleştik.
Tam 3 ay evden market için dahi çıkmadım diyebilirim. Market siparişlerini hep eve söyledik. Market için çıkmak da günümüz koşullarında çok elzem gelmiyor bana. Eşim çalıştı bu dönem haliyle.
3 ay sonunda kafayı yediğimizde karar verdik, tükendik çünkü kızımla.
Hotele tatile de gittik, haftada 3 4 kez pikniğe, balık tutmaya, bisiklet sürmeye gidiyoruz. Eşimle eğlenmeye de çıktık.
Mecbur kaldığım bir gün avmye de gittim, gerekirse yine giderim.
Kimseyle sarılıp öpüşmüyoruz, aslında kimse ile görüştüğümüz de yok. Kızım dahil maskesiz dakika geçirmiyoruz.
Toplu taşıma kullanmıyoruz. İki kere taksiye binmek zorunda kaldım sadece.
Maske, mesafe, kolonya ile normalleştik.

Çoğu normal atlatıyor , olan kronik hastalara oluyor.

Bu yüzden sağlığı yerinde insanlar olabildiğince korunaklı gezmeli.

Bulaştırma endisise taşımalı.
Bir de olsak da kurtulsak diyen kesim var,sanki bagisiklik kazanacakmis gibi. Bir defa geciren bir daha hasta olmayacak saniyorlar. Evde izole yasayana bile bulasiyor gordugum orneklerde en sonunda kafayi yiyecek kurtulacagiz galiba

Ben de öğretmenim ve işe başlayan arkadaşlarımın yerinde olmak istiyorum. En azından evden çıkıp farklı ortama giriyorlar kafa oyalaniyor. Bu şekilde çok ama çok zor umarım okullara ciddi önlem bulur da açarlar. Bazı bölgeler için çok zor ama bir umut işte 🤷
Biri çalışmak için evden çıksa biraz daha kolay olacak adapte olmak sanki.Zor görünüyor olsa da umarım kimseyi riske sokmayacak bir formül bulurlar ve açılır okullar.

Ben de sizin gibiydim. Fakat çalışınca ister istemez sadece kendinizi korumaya odaklaniyorsunuz ve alışıyorsunuz. Belki imkan olup da evde kalabilseydik biz de aynı hassasiyete sahip olabilirdik. Ama mecburen normal yaşantımıza kurallara uyarak devam etmek zorundayız

Hem yeni normal diye bir sürecin olduğunu kabulleniyosunuz hem de karantina dönemindeki gibi hayatınıza devam ediyorsunuz ilginç bir şekilde :) Ben ve ailem ki risk grubunda olanlar da olduğu halde yeni normale adapte olduk. Bu eski hayatımıza döndük anlamına gelmiyor ama. Maske takarak mesafeyi koruyabileceğimiz ortamlara gidiyoruz. Tatil için de rezervasyon yaptırdık deniz kenarında bir ev şeklinde. Otel riskli geldi.

Ruhsal sağlığınız açısından yeni normale adapte olmanızı tavsiye ederim. Evlerimizde saklanarak geçmesini bekleyemeyiz geçmeyecek çünkü. Kontrollü yaşama dönmeye çalışın derim o nedenle.

ama bu virüse bağışıklık kazanılmıyormuş. geçirseniz de yine yakalanabilirmişsiniz, hatta eğer ilki vücudunuzda hasar bırakırsa ikinci yakalanışta daha zor atlatabilirmişsiniz.

Ben ocak ayinda yurt disindan Turkiye'ye geldikten sonra cok hastalandim. Normal bir grip gibi degildi. Kac ay gecti hala oksuruk ve hirilti problemi yasiyorum.

Gectigimiz haftalarda antikor testi yaptirdim ve sonuc negatif cikti.
Ama aklimi karistiran sey gelen degerin tamamen 0 olmamasi. Kanimdaki antikor 0.08 olarak cikti. 1.00 uzeri olursa bagisiklik var diye kabul ediliyormus. Tamam cok dusuk bir deger 0.08 ama vucudum bu virusle hic karsilasmamis olsaydi 0 gelmesi gerekmez miydi diye aklima takiliyor. Belki de gecirdigim coronaydi ve aradan gecen 4-5 aylik sure icerisinde kanimdaki antikor orani dustu. Eger boyleyse asi da bir ise yaramaz.. Kimse 6 ayda bir asi olmak istemez bence.

Ben normallestim mi bilmiyorum 😆 Disaridan yiyip icmiyoruz. Sunu soyleyebilrim ki hijyen konusunda hic gevsemedik...Mesela maskeyi bile elimizi dezenfekte etmeden takip, cikartmayiz.. Aldigimiz paketli gidalari mumkun oldugunca alkol ile dezenfekte etmeye calisiyoruz. Disariya cikma konusunda biraz daha rahatiz eskiye gore.. Alisverise yuruyuse falan rahatlikla gidiyoruz. Eskiden minimumdaydi bu.

2 gun sonra Turkiye'ye gelecegim ve hafif bir tedirginlik var. Bakalim ne olacak 😬

Bir sekilde adapte olduk mecburen. Maskeli ve sosyal mesafeli olarak hayatimiza devam ediyoruz. Esim calisiyor,ben Yeni basladigim isimden mecburen ayrildim evde oglumuzla ilgileniyorum. Anneme gidiyorum bir de esimin izole sekilde koyde dagda yasayan akrabalariyla gorusuyorum. O kadar. Herkesle gorusenle gorusmuyorum,kendimce bu kadar onlem alabilirim. Esimin isyerinde her gun birilerinde covid cikiyor,test sonuclari bekliyoruz hep beraber :KK66: bir kiside varsa herkese de gecmis olabilir,belki bende de vardir hatta bilemiyorsunuz ki bazilari normal sekilde atlatiyor bu sureci.

Öyle bir ihtimal varsa sizde köye gidip izole olarak yaşayan insanları tehlikeye atmasanız daha iyi olmaz mı? Bazıları normal sekilde atlatıyor ama bulaştırdıkları insanlar onlar kadar kolay atlatamıyor hatta atlatamıyor

Bunca ihmalsizliğe karşı hergün açıklanan sayısal veriler insanlarda demek ki abartmamak lazımmış diye düşündürüyor iyice rehavete sebep oluyor. O yüzden bende demek ki panikleyecek durum yokmuş moduna girdim :/

Bunca ihmalsizliğe karşı hergün açıklanan sayısal veriler insanlarda demek ki abartmamak lazımmış diye düşündürüyor iyice rehavete sebep oluyor. O yüzden bende demek ki panikleyecek durum yokmuş moduna girdim :/
Burada kac kiside okuduk bir evde pozitif cikinca diger kisilere test yapmiyorlarmis. Yani siz o gunluk rakami minimum 3 ya da 4 ile carpin.

Bir de olsak da kurtulsak diyen kesim var,sanki bagisiklik kazanacakmis gibi. Bir defa geciren bir daha hasta olmayacak saniyorlar. Evde izole yasayana bile bulasiyor gordugum orneklerde en sonunda kafayi yiyecek kurtulacagiz galiba
Ben de olsak da kurtulsak diyenlerdenim, bunun bir daha geçirmeme anlamına geldiğini tabi ki biliyoruz. Yaz mevsiminde grip geçirmek kıştansa daha iyi diyoruz. Bu virüsün bu yıl da seneye de 10 yıl sonra da var olacağını bildiğimiz için böyle söylüyoruz. Hadi geçirelim diye kalabalığa atladığımız yok yani.

Sitede oturduğuma şükrediyorum. Bu sayede corona bizi etkilemedi diyebilirim. Sitece dikkat ettik çünkü. Çocuklar sosyalleşmeye devam etti. Açık alanda oynadılar, görüştüler vs. Hala da öyle devam ediyor. Bense hastanede çalışıyorum. Her gün banyo yapmaktan gına geldi ama elden ne gelir 🤷🏼‍♀️ Eşimden çok sabun ve su görür oldum 😂 Ama küçük bir tatil beldesinde olduğumuz için biz çok etkilenmedik. Corona öncesi hayatımız zaten buna benzerdi.

Evet nispeten normalleştik, şöyle ki işe güce mecbur gidiyoruz dolmuşla gidiyorum ben, takıyorum maskemi ağzımı açmadan mümkünse elimi kolumu sağa sola değdirmeden yolculuk ediyorum, her gün akşam site parkına çıkıyoruz komşularla, çocuklar oynuyo bizde mesafe bırakarak sohbet ediyoruz çay içiyoruz, maskelerimiz var elbette, sağlık sadece bedenen sağlıklı olmak demek diil ki, kafaca çok yorulduk, annemi markete yollamadım 3 ay evde yalnız oturdu, bi gün markete giderken camdan gördüm kadın firar etmiş resmen, ne zamana kadar evden burnumuzu uzatmadan yaşıcaz ki, ha nedir düğüne gitmedik taziyeler oldu cenazeler oldu askerlerimiz oldu hiçbirinde bulunamadık ama az da olsa sosyalleştik

Öyle bir ihtimal varsa sizde köye gidip izole olarak yaşayan insanları tehlikeye atmasanız daha iyi olmaz mı? Bazıları normal sekilde atlatıyor ama bulaştırdıkları insanlar onlar kadar kolay atlatamıyor hatta atlatamıyor
Oraya gittigimizde yaklasmiyoruz kimseye,ayni bahceye acilan 4 ayri ev var birinde kaliyoruz,ayni mutfak ve tuvaleti kullanmiyoruz o yuzden gidiyoruz zaten. Ayni evde kalsak asla gitmem. Uzaktan gorusup konusmus oluyoruz acik havada.

Ben de olsak da kurtulsak diyenlerdenim, bunun bir daha geçirmeme anlamına geldiğini tabi ki biliyoruz. Yaz mevsiminde grip geçirmek kıştansa daha iyi diyoruz. Bu virüsün bu yıl da seneye de 10 yıl sonra da var olacağını bildiğimiz için böyle söylüyoruz. Hadi geçirelim diye kalabalığa atladığımız yok yani.
Cok grip gibi degil gerci herkeste belirtisi baska,kiminde ishal oluyor sadece,kiminde de oksuruk veya ates. Olunca kurtulamiyoruz ki keske kurtulsak kizamik gibi kabakulak gibi bir sey olsa

Hala ailelerimiz dışında kimseyle görüşmedim öyle gezip tozmuyoruz. Ailelerimizle bile açık havada görüşüyoruz. Aylar sonra bir kez arabayla çarşıdan geçtim.
Uzun zamandır bir rahatsızlığım vardı ile, onun için doktora dahi gitmedim.
Ancak gelin görün ki Allah imtihan etti şu an birisinin yanında hastanede refakatçiyim. Buradan çıkınca değil normalleşmek çok daha fazla dikkat edeceğimi düşünüyorum. İnanın insanlar öyle umarsızca davranıyorlar ki. Covid testi yapılan kadın her yere elini değecek kadar saygısız topluma. Dikkat etmek lazım. Açık alan olsa bile sosyal mesafe, hijyen, ve maske. Gerekirse iki maske üst üste.

disarida yemek,
avm
toplu tasima
ve opusup tokalasarak selamlasma haricinde normallestik biz.

Cocuklarim kucuk oldugu icin halen daha korunakliyiz,
markete carsiye sadece birimiz gidiyoruz, eskiden cocuklari da alip ailecek giderdik her yere.
bunun disinda her isimizi eskisi gibi yapiyoruz.

Kurallara uyarak mesafe 4-5 metre aralıkta deniz havası aldık oda daha yeni artık bunaldık tatile gidecektik iptal ettik havuz aldım enazından biraz da olsa şıpıdık şıpıdık su da oynar kızım diye bende bahaneyle serinlerim diye
Psikolojimiz bozuldu kimseyi yanımıza yaklaştırmıyoruz eve almıyoruz
Öyle yani
Maskemizi takıp yürüyüş yapıyoruz

Esim avm de calisiyor,her gun toplu tasima kullaniyor.
Ben hafta da bir hastaneye gidiyorum.

Buralardan muaf olamiyorsak tatilden de muaf olmanin ne mantigi var dedik,denize de gittik.
Elbette hijyen kurallarina dikkat ederek.
Her yanimiz kolonya,maske,mesafe.

Ama evet normallestik mi normallestik.
Omur boyu boyle yasanmaz, daha da bitmeyecek malesef...

Ben ocak ayinda yurt disindan Turkiye'ye geldikten sonra cok hastalandim. Normal bir grip gibi degildi. Kac ay gecti hala oksuruk ve hirilti problemi yasiyorum.

Gectigimiz haftalarda antikor testi yaptirdim ve sonuc negatif cikti.
Ama aklimi karistiran sey gelen degerin tamamen 0 olmamasi. Kanimdaki antikor 0.08 olarak cikti. 1.00 uzeri olursa bagisiklik var diye kabul ediliyormus. Tamam cok dusuk bir deger 0.08 ama vucudum bu virusle hic karsilasmamis olsaydi 0 gelmesi gerekmez miydi diye aklima takiliyor. Belki de gecirdigim coronaydi ve aradan gecen 4-5 aylik sure icerisinde kanimdaki antikor orani dustu. Eger boyleyse asi da bir ise yaramaz.. Kimse 6 ayda bir asi olmak istemez bence.

Ben normallestim mi bilmiyorum 😆 Disaridan yiyip icmiyoruz. Sunu soyleyebilrim ki hijyen konusunda hic gevsemedik...Mesela maskeyi bile elimizi dezenfekte etmeden takip, cikartmayiz.. Aldigimiz paketli gidalari mumkun oldugunca alkol ile dezenfekte etmeye calisiyoruz. Disariya cikma konusunda biraz daha rahatiz eskiye gore.. Alisverise yuruyuse falan rahatlikla gidiyoruz. Eskiden minimumdaydi bu.

2 gun sonra Turkiye'ye gelecegim ve hafif bir tedirginlik var. Bakalim ne olacak 😬

Siz atlatmış olabilirsiniz. Antikor testi olayı biraz karmaşık. İspanya'da yapılan bir çalışma vardı, PCR testi daha önce pozitif çıkan kişilerin sadece %90'ında antikor vardı. Geri kalanlarda antikor bulunamamıştı mesela. Antikor atlatmanız için yeterli ama testin pozitif çıkmasına izin vermemiş olabilir ya da antikor tepkiniz sonlanmış olabilir. Yine de şu süreçte paranoyaklaşmayı mantıksız gördüğüm kadar sanki hiç hastalık atlatmamışız gibi, aşı hiç bulunmayabilecekmiş gibi davranarak önlem almayı mantıklı görüyorum. Teması minimumda hijyeni maksimumda tutarak yani.

Merhaba hanımlar,
Covid-19 vakaları hâlâ bitmiş değil biliyorsunuz, malum yeni normal diye bir sürece de girdik. Fakat ben, eşim ve 2 çocuğum bu sürece adapte olamıyoruz.
Çevremdeki herkes sanki hiç böyle bir salgın olmamışcasına hayatına devam ediyor, tatillere, pikniklere gidiyorlar, şehir şehir geziyorlar, düğünler yapılıyor vs.

Biz 4 aydır market ve zorunlu haller dışında nadiren evden çıktık, o durumlarda da korka korka hallettik işimizi. Birkaç kez de kimsenin olmadığı yerlerde yürüyüş yaptık tüm kurallara riayet ederek.
Herkesin eski hayatına devam ettiğini gördükçe bu Corona bir bize mi var diye üzülüyorum çocuklarım için, çünkü bütün yazı parka bile çıkamadan evde geçiyorlar. Evde kaliteli zaman geçiriyoruz elimden geldiğince ama işte sosyalleşmenin yeri de ayrı.

Şimdi sizlere sormak istediğim ben yanlış mı yapıyorum? Sizler salgın yokmuş gibi eski hayatınıza dönebildiniz mi?
Normalleşme süreci ile birlikte bizde kendimizi gevşettik dışarı çıkma konusunda. Fakat hâlâ kalabalık ortamlara girmiyoruz maske ve sosyal mesafe kuralını zaten söylememe bile gerek yok. Ayrıca esnafız ne kadar dışarı çıkmasam da iş yerinde oluyorum ve insanlar girip çıkıyor. En önemli ayrıntıyı vereyim virüsten inanılmaz korkuyorum çünkü babam 3 ay önce yakalandı 21 gün uyutulup entübe edildi ölümden döndü zor bir vaka gözüyle baktı doktorlar ama kurtuldu çok şükür. O zamanlar gözümün önünden gitmiyor babam uyuduğu için mi farkında degil durumun anlamıyorum iş yerine geliyor ve bazen maske takmıyor kızıyoruz evde dur diyoruz otobüse binme diyoruz yok yürüyerek gelmiş işe. Hastalıktan sonra kasları yerine gelmedi babamın yani biryere otursa veya düşse kendi başına kalkamaz başına bir iş gelecek anlamıyor. Aslında şey demek istedim bu hastalığı yaşayan biri olarak babam bile bizden daha gevşek bu konuda. Biz ondan daha temkinli ve tedbirliyiz

Back
X