Covid ilacı ve kalp krizi riski

Ktrmtm

Değişik bir psikoloji, bir felsefe idiotloji.
Kayıtlı Üye
21 Nisan 2016
3.746
7.100
158
27
Merhaba hanımlar,

Babam genç sayılacak yaşta, sporcu sağlıklı beslenen bir adam. 6 gün önce pozitifti dün verilen ilacı bitirdi. İyiye gidiyor, ağrıları halsizliği her geçen gün azalıyor. Dün birkaç haber gördüm ilaç yüzünden kalp krizi geçirip ölenlere dair. Ölümlerin çoğu kalp krizinden oluyormuş hatta biri negatif çıktığından sonraki onuncu gün kalp krizi geçirmiş falan.

Ben biraz pimpirikli bir insanım aklıma getirmeyim diyorum ama sürekli kafamda dolanıyor. Ya babama bir şey olursa diye düşünmeden edemiyorum. Annem babam ayrı, ben annemle kalıyorum babamdan uzak olmam da bu pimpiriklilik halini körüklüyor açıkçası.

Corona'yı ilaç alıp da atlatan arkadaşlardan içimi rahatlatacak şeyler duymaya ihtiyacım var. Sizleri dinlemeye hazırım.

Aklınıza kötü şeyler getirmeyin

Evet böyle riskler var çünkü hastalık yeni çoğu tedavide deneme usulu. Dolayısıyla beklenmedik sorunlar olabiliyor. Atlatmış babanız rahatlayın. Ama imkan varsa Bi süre babanızla kalın madem aklınız kalacak...

henuz covit olup ilac kullanmadim ama her kullanan kalp krizi gecirseydi suan bizim koyde kimse kalmamis olurdu
pandemi basindan beri gecirmeyen kalmadi.
ustelik iclerinde hali hazirda kanser hastasi olanlar losemi atlatanlar
bypasli olan koah olan agir hastalar var.
uzun donemde ne olur bilemem ilaclar riskli ilaclar ama yaklasik 1 senedir bizimkilerde bir sorun olmadi.
babaniz bol bol su içsin yogurt yesin
herkes bir sey soyluyor bu hastalikla ilgili
banada mesela koah olanlar kurtaramiyor dediler
bobrek hastalari kurtaramiyor dediler vs.
kimse uzun donemde ne olacagini bilmiyor gibi sanki.

Böyle bir imkanım yok ama her gün aramaya çalışıyorum. Bazen diyorum ki keşke ilaç almadan kendi kendine iyileşseydi

Açıkcası covid olmaktan değil bu ilacı kullanmak zorunda kalmaktan korkuyorum bende.
Babanıza geçmiş olsun kalbinizi karartmayın. Ablamlar geçirdi ilaç kullandılar bişey olmadı. Arkadaşım geçirdi ilaç kullandılar bişey olmadı. Modunuzu düşürmek istemem ama arkadaşımın halası ilaca başlar başlamaz yan etkisini gördü malesef aramızda değil. Eniştemin iş arkadaşı baba oğul genç yaştalardı ama ikisi de ilaca bağlı kriz sonucu öldü. Ablamlar ilacı kullanmayı reddettiler ama yakınımız olan bi hemşire eğer ilacı kullanmazsanız covid cigerinize kalıcı zarar verebiliyor diyince kullandılar.
İki ucu pislik değnek gibi. Allah yardımcınız olsun

İlacın yan etkileri var ama kullanmasaydı da pıhtı riskinden dolayı yine geçirebilirdi kalp krizini. Bu sürecin tek bir doğrusu yok düşünüp düşünüp kendinizi üzmeyin. Sporcu olması zaten bir avantaj hergün yürüyüşlerine dikkat edip güzel beslensin. Dolaşım bozukluğu yaşayanlar genelde çok yandaş hastalıkları olanlar oluyor.

Basit bir ağrıkesicinin bile riski vardır .. Ama etrafımda hiç kalpkrizi geçirip ölen duymadım covit yüzünden 80 yaşnda atlatarlar var.

Ilacı kullanmaya başladığı gün babam da ilaçlar beni sersemletiyor demişti. Ama şükür ilaçları bitti, biteli iki gün oluyor bugünle beraber. Bundan sonra bir şey olacak diye sürekli tetikteyim çok canımı sıkıyor bu durum...

Basit bir ağrıkesicinin bile riski vardır .. Ama etrafımda hiç kalpkrizi geçirip ölen duymadım covit yüzünden 80 yaşnda atlatarlar var.
Amcam korona olmuştu kronik rahatsızlığı vardı. Hastaneye falan da yatırılmıştı ve kalp krizi geçirip vefat etti ancak ölüm sebebine bulaşıcı hastalık yazdılar. Kalbe vuruyor bu virüs diyorlar ama bilemiyorum tabi.

Orasını ben de bilmiyorum.. Ama eğer inançlıysanız ölüm saati ve günü değişmez.. Bir sebeple ölüyoruz. Amcanız kalp krizi geçirmeseydi başka birşey de olabilirdi.. Başınız sağolsun.. Rabbim babanıza uzun ömür versin..

Her ilacın türlü türlü yan etkileri var. İçinizi ferah tutun. Kötü şeyler düşünmeyin

Amin Allah razı olsun. Kendisi zaten kanser hastasıydı yakalanınca biz kendimizi hazırlamıştık ölüme

İlaçlar biraz ağırlaşma sersemletme yapıyor normal. Herkeste oluyor korkmayın. İçiniz rahat olsun babanıza da çok geçmiş olsun.

Covid bacaklarda pıhtılaşma riskini arttırıyor, miyokardite sebep olabiliyor diye biliyorum ben. Hatta o yüzden kan sulandırıcı kullananlar da oluyormuş. Bu kalp krizi riski ilaç kaynaklı mı hastalık kaymaklı mı? Kesin emin misiniz ilacın yan etkisi olduğuna

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…