Covid ilacı ve kalp krizi riski

Kullandı zaten ama benim yine de içimde korku vardı. İki gün önce ayağında ödem meydana geldi, pıhtı atması olabileceğini düşündüm ama babam bana göre daha rahat bir insan 'gecer yaa' moduna aldığı için doktora gitmeyi reddetti. Karantinası dün bitti, bugün işinin başına döndü. Şimdilik bir sıkıntı yok inşallah olmaz da...

İlacın reçetesinde çok büyük yan etkiler yazıyor. Hani biz alışmışız mide bulantısı baş dönmesi gibi yan etkilere, halüsinasyon, yürüme-denge bozukluğu falan yaziyor. Beni biraz da dehşete düşüren bu. Hangi ilacı kullanmıştınız bu arada?

Merhaba, ben de karantinadayım. Maskenin kesinlikle koruyucu olduğuna inanıyorum. Dışarıda yabancı ortamlarda genellikle çok dikkatli oluyoruz. Bu nedenle oralarda kapma riskimiz düşük. Ne zaman ev, aile ortamına ya da arkadaş arasında rahat davranıp maske esnekliği yaparsak orada yakalaniyoruz.İki dakika bile yetiyor Hastanede çalışan bir arkadaşım, iş yerinden değil aile fertlerinden kaptı. İlacın kandaki etkisini bilmiyorum ama pozitif olduğumu fark etmediğim dönemde ekmek keserken elimi kestim. Alışkanlıktan hemen peçete sardım. Ama hiç kan gelmedi. Çok şaşırdım. Yani ilacı bilemem ama hastalık kanı koyulaştiriyor. Limonlu su tüketmek ve aspirin kullanmak faydalı olur sanırım. Ben limonlu su içiyorum.

Parmağınızdan kan gelmemesi çok ilginç gerçekten bir yaşıma daha girdim... Çok geçmiş olsun dilerim bir an önce anlatırsınız.

Yan etkiler kişiden kişiye değişir o kadar takılmayın en basiti kullandığımız ağrı kesicilerin bile yan etkisi var

Evet agir yan etkiler var malesef. Ben f ve p ile baslayanlari kullandim. Su p ile baslayan sanirim kalp krizi etkisi yaratan daha cok. Onunla ilgili seyler okumustum.
Alin benden de o kadar. Ben anne babamin birinden kaptim. Olacagi varmis ama bin kez soylememe ragmen yapmayin dedigim seyleri yaptiklari icin kizginim. Normalde o kadar dikkat ederim ki disardan gelmemisti. Herkes hasta olusuma şok oldu. Kesinlikle ayni evde olmadigimiz kiminle gorustugunu bilmedigimiz cok yakinimiz daha olsa dikkat etmeli. Cunku yakin cevreden daha cok bulasiyor artik. Disarda market otobus filan degil. Tabi maske mesafe hijyen oldugu durumda

Annem de sağ olsun öksürürken hapşırırken defalarca uyarmama ragmen ağzını kapatmaz. Bizim de sonumuz virüs kapmak anlaşılan...

Annem de sağ olsun öksürürken hapşırırken defalarca uyarmama ragmen ağzını kapatmaz. Bizim de sonumuz virüs kapmak anlaşılan...
Babaniz iyi mi bu arada nasil durumu?

Ya annem babama tedbir konusunda soz geciremedim yok. Sinirlerim o kadar yiprandi ki. En sonunda covidli akrabalarla kislik hazirlik yaptilar, olan oldu. Cok lazimdi. Ac kalacaktik. Yaslilara asla laf anlatilmiyor

Çok şükür iyi. Dün karantinası bitmişti bugün işe gitti. Hastalığı yendi muhtemelen ayağında hafif şişlik var ödem toplamış galiba. Ben dolaşım bozukluğu olabileceğini düşünüyorum. Yarın test verecek negatife dönüp dönmediğine dair.

Bu virüsün ilk çıktığı zamanlarda hacıları kyk'ya almışlardi da amcanın biri dışarı çıkmak istediği zaman salmadiklarinda milletin yüzüne tükürmüştü. Yaşlı ve Corona kelimeleri yanyana gelince aklıma gelen kesit bu keşke silebilsem

Doktorun verdiği basit bir mide ilacının bile yan etkilerini okuduğumda kalp krizi yazısını görmüştüm, velhasıl çoğu ilacın yan etkilerinde bu var ama farkında olarak veya olmayarak bu riski alıyoruz.

Cok sevindim. Hareketsizliktendir muhtemelen.

benim de aklima yerden maske alip takan amca geliyor. Ya aglanacak halimize guluyoruz cidden. Bu tip seyler baska ulkelerde oluyor mu cok merak ediyorum.

Cok sevindim. Hareketsizliktendir muhtemelen.

benim de aklima yerden maske alip takan amca geliyor. Ya aglanacak halimize guluyoruz cidden. Bu tip seyler baska ulkelerde oluyor mu cok merak ediyorum.
Maske yerine ped takan İngiliz amca fotoğrafı görmüştüm muhtemelen oluyordur

Allah şifa versin canım ama kalp krizi geçirenler kronık rahatsızlığı olanlara kan sulandırıcı fazla fazla yapılması gerekmış buda yapılmayınca ilaç pıhtı yapıp krize yol açıyomuş normal insanlarda ilaçla aspirin şartmış kronık hastalardq kan sulandırıcı iğne şart yani rahat ol baban için risk durumu yok

Babam çok şükür atlattı ama merdiven çıkarken yol yürürken nefes nefese kalıyor. Şimdi anneannem ve dedem hasta oldu. Çember iyice daralıyor gerçekten. Iyi dilekleriniz için teşekkür ederim

Covite yakalananlara karantina sureleri bittikten sonra kardiyolojiye gitmeleri cogu yerde tavsiye ediliyor.İhmal etmesin kardiyolojiue gidip rutin bir kontrol yaptirsin hemen karantina sonrasi.

benim yakınımda covid den sonra kalp için doktora gitti kalbi zayıflamış dediler.ama ilaçtan mı hastalıktan mı tam bilmiyorum.

O risk ilk etapta kullanılan plaquenil + azitro ikilemesiyle gündeme gelmişti. İkisi bir arada çarpıntıya sebep oluyordu ileriki yaşlarda kalp krizine kadar gidebiliyordu. Bu sebeple azitroyu listeden çıkardılar zaten.

İnanamıyorum bu nasıl bir yorum? Tedavi eden bir ilaç insanı nasıl öldürebilir? İnsanları bu şekilde yönlendirmeyin lütfen kim söylemiş size ilacın yan etkisinden öldüklerini acaba? Covid başlı başına vücudu alt üst eden bir hastalık zaten kimini hiç etkilemiyor kimini alt üst ediyor. O durumda ilaç kullanmayın bakalım vücudunuzda sağlam bir yer kalıyor mu acaba. Vücutta en zayıf nokta neresiyse önce oraya nüfuz ediyor kalpse kalp, akciğerse akciğer. Hastalığın kanı pıhtılaştırma etkisi de var bu yüzden özellikle yatışı olan hastalara kan sulandırıcı iğne yapılır yoksa beyne, kalbe pıhtı atabilir ve ilacın değil hastalığın verdiği zayiat sebebiyle ölüme gidebilir. Lütfen kulaktan dolma bilgilere itibar edip kendi sağlığınıza da insanların sağlığına da sebep olmayın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…