Covid ilacı ve kalp krizi riski

Ya yıl olmuş 2020 hala insanlar böyle hiçbir bilgileri olmadan bütün sırrı çözdüğüne inanıyor ya aklım almıyor. Ordan burdan okudukları, kaynakları muamma yazılarla senaryolar yazıyorlar ve bunları yayarak da insanların sağlıklarıyla oynuyorlar.

Eğer böyle komplo teorileri gerçek olsaydı o kocaman kocaman gizli güçler insanların ölmesini degil kendilerine daha da muhtaç olmasını isterdi. Öyle insanları öldürüp dünya hakimi olma işleri 1900lerde bitti ama işte okuma araştırma olmayınca bundan bihaber yaşıyorlar hala...

Evde ölenler o kadar çok ki... biraz olsun acillere gidin bakın, evdeyken son anlara gelip acil servislerde ölenler de çok... Bir insanın ciğerlerine hava gönderememek o kadar acı bir tablo ki...

Kanser hastalığını bile herkes aynı geçirmezken, viral bir hastalığı elbette herkes aynı geçirmeyecek. Hiçbir şey yapmadan atlatanlar da olacak, sapasağlamken ciğerleri oluk oluk kanayarak ölenler de olacak. O ilaç kullanmamış iyileşmiş bu kullanmış ölmüş diyerek mabattan element uydurup saçma senaryolara gerek yok.

İnsanların annesi babası eşi çocuğu kardeşi ölüyorken hala böyle bilgiler yazıp yayınlamak da kul hakkı. Bir kişinin dikkat etmemesi belki de senin ailenin ölümüne sebep olacakken böyle davranmak...

Temaslı demek, virüsle temas etmiş virüsü kapmış olabilir demek. Önceden hareketini kısıtlarsan virüsün yayılmasını engellersin demek.

Asemptomatik hasta diye bir tabir vardır. Mesela kanserinden ama bir şikayetin yoktur çünkü sinsi sinsi ilerler, farkettiğinde artık geçmiş olsun. Bu yüzden kadınlar mamografi yaptırır, bu yüzden 50 yaşından sonra kolonoskopi yaptirilmalidir. Semptom çıkmasını beklersen her şeye geç kalırsın, ölürsün yani, tıp da bir şey yapamaz. İstisnalar hariç.

Maske olayına gelince, bu maskeler ameliyathanelerde yıllardır kullanılıyor. Cerrahlar onlarca saat maskeyle çalışıyorlar, hiçbirinin de nöronları ölmedi.

Her ilacın yan etkisi vardır, senelerdir güvenip kullandığınız ilaç bile bir gün sizi ölüme götürebilir. İlacı kullanarak ölmek ihtimali milyonda bir ise kullanmayacak ölme ihtimali yüzlerce kat fazlasıdır. Aklı olan insan bu ihtimalleri karşılaştırıp doğru kararı verebilir.

Her testin yanlış negatif çıkma ihtimali vardır. O yüzden test negatif olsa dahi kendini izole etmek zorunda, pozitif olabilir çünkü. Bu ihtimal idrarda bakılan gebelik testleri için de geçerli. O yüzden gidip kan testi de vermesi gerekiyor. Covid'te ise kan testi yerine tomografi var en güveliri şuanda o. Ama onun bulgu vermesini bekleyerek de hastaya zaman ve sağlık kaybı yaşatılabilir. En doğrusu izole olup virüs dolaşımını kırmaktır.

Ayrıca kışın virüsün etkinliği artar çünkü sıcakta üremesi ve hareketi yavaşlar. O yüzden yazın dikkat edilmemesini rağmen daha yavaş yayıldı ama yayıldı yani. Kış mevsimi her tür virüs için cennettir. Maske takılıp hijyene dikkat edildiği ve mesafeli durulduğu için de diğer tüm o griplerin oranı azaldı. Bağışıklığı düşük hastaların örneğin kanser tedavisi gören hastaların toplumda maskeyle dolaşması kimseyle yakınlasmamasi da bu yüzden. Mantık basit ama tabi anlayana.

Bunları yazdım ama yukarıdaki mesajı haklı bulan kafaların anlayacağını sanmıyorum. Acikcasi allahtan dileğim böyle saçmalıklara inananların pozitif olması, yaşanacaksa can kayıplarının da o gruptan yaşanması. En azından dünyanın iq seviyesi biraz artar. Doğal seleksiyon neticede.

Ya ben gizli güç olsam esas bunların üremesini isterim ne diye aklı selim insanlar üresin ki.

Üstelik tüketim devri olmuşuz, ne kadar insan o kadar para demek. İnsanları öldüreceksem bana kim hizmetçilik yapacak kim bana para kazandıracak.

Bence ilacı vermelerinin nedeni sonuç hemen çıkmadan içsin diye değil bence şuan filyasyon ekipleri biraz geç geliyor önceden rest sonucu sisteme düştüğü gibi geliyorlardı şuan kimi duysam ertesi gün geldiler dedi nolur nolmaz diye ilacı veriyorlar

Son cümleleri okudum pes artık ya maske takmayın diyenleri görüyorum işte böyle yazılar yüzünden bir de aşı karşıtları yok mu yeni türedi!!

Allah akıl fikir versin gerçekten. Yazdim yazdım, şimdi banlanirim ne me lazim diye sildim. Çok doluyum bu konuda gerçekten...

Son cümleleri okudum pes artık ya maske takmayın diyenleri görüyorum işte böyle yazılar yüzünden bir de aşı karşıtları yok mu yeni türedi!!
Her ne kadar onlarla aynı fikirde olmasam da aşılara ben de temkinli yaklaşıyorum. Mesela Corona aşısı çıksa vurulur muyum sanmam. Güvenemem.

Evet korona aşısı konusunda hemfikiriz ama maske takma da diyor
Ya gerçi şöyle bir şey var babam çift maske takmasina rağmen kapti. Dezenfektani falan hep olurdu yanında nasıl oldu bilmiyorum.

Maske takma demek yerine, sürekli aynı maskeyi takma dese aslinda daha doğru. Ya da maskenin üstüne elini değme, mikropları elinle toplama da diyebilirdi, kendi tercihi...

Tam da sizin yazdiklarinizdan sonra bu alintiyi kopyaladim.Dunyada milyar insan var herkes ayni goruste olmayabilir.Bende yillarca cocuklarimi asiya goturdum eksiksiz.Bizler kendi onlemlerimizi alip isimizi ilime ve bilime birakmaliyiz her akli selim boyle yapar.

Fakat bu hastaligi ne kadar gec kaparsak o kadar iyi anladigim bu suan.

Tekrar yazmak istedim bu konuya. Arkadaslar kalp icin randevu almıştım ama gec bir donemdi. Kalbimde sorun hala hissettigim icin acile gittim, biraz once geldim. Acik acik sordum bu kalple ilgili durum virusten mi hastaliktan mi diye. Bana soyledigi ilaclarin etkisi oldugu. Cok sukur bir sey cikmadi. Olsaydı gorunurdu dedi ama emin degil. Eve gelince yine kriz gecircek gibi oldum. Henuz cok yeni bitti benim, sanirim toparlanmak icin en az 1 aya ihtiyac var.

Ablacim yan etki olabilir tabi ki, her ilacin yan etkileri var ama cok az sayida insanda oluyor, yan etki olusabilecek insanlara zaten doktor ilaci vermiyor, yazmiyor yani. Prospektuslerde yazilan yan etkiler saglikli insanlarin cok az kisminda goruluyor.

Ona bakilirsa benim kullandigim agri kesicinin mide delme olasiligi var, yuz pomadinin ise bulanti ve kusma yapma ...

Kaldi ki babam saglikli yazmissin, kullansin kullanmazsa cigerine inebilir.

hay ağzınıza sağlık ne güzel anlatmışsınız keşke herkes sizin gibi akıl yürütmeyi başarsa

kalpte hasarı ilaçlar yapmıyor hastalığın kendisi yapıyor kısa vadeli ve uzun vadeli hasarları var bunu işin uzmanları söylüyor neyi tartışıyoruz ki.ayrıca virüs ağır geçerse beyne de zarar veriyor 10 yıl yaşlandırıyor maalesef .maske takmak değil virüs beyne zararlı

Covid geçirip sonrasinda kalp krizinden ölen bir ablam var, ben de bu ihtimali sosyal mecralarda duydum ama işte kalp krizini ilac mi tetikliyor yoksa hali hazırda vücut zaten meyilli mi bilemiyoruz.
Doktorlar da insanlari tedavi etmeye çalışıyor. Bu hastalık kimde nasil bir etkiye sahip bilinmiyor. Bence doktorları dinleyip ona göre hareket etmek gerek.
Ilaci kullanmayi reddetmenin hastalığı ilerleterek daha kötü hale gelmesi de olası.
Mesela benim kronik rahatsızlıklarım var o yüzden korkuyorum yakalanmaktan. Ama öyle bir durumda kalbi mi vurur, bobrege mi zarar verir, yoksa kolayca geçirip atlatir miyim bilinmez.
Tıbbi konularda doktorlar haricinde teshis koyma veya yorum yapmayi doğru bulmuyorum. Lütfen hekimlerimize güvenelim. Onlar hem bu isin uzmanlari hem de gayeleri insanları iyileştirmek. Bu süreçte fazlasiyla yıprandılar, umarım bir an önce bu dönemi atlatarak normale döneriz.

maskeye covid virüsüne inanmayanları filyasyon ekiplerine alalım ya da yoğun bakımda çalışsınlar.nasılsa virüs yalan ya bulaşmıyor ya hepsi uydurmaya e korkacak da bir şey yok maskesiz dalsınlar covid yoğun bakımlarına covid geçiren ya da temaslı karantinada olan evlere de onlar gitsin yemeklerini yapsınlar ilaçlarını götürsünler testlerini yapsınlar .maaş da alsınlar ama ben razıyımmm

o kadar güzel yazmışsınız ki, yorumla da tebrik edesim geldi.

Başınız sağ olsun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…