- 15 Şubat 2015
- 13.354
- 47.111
- 798
Neremiz doğru kiO da ayrı saçmalık.
Benim 1.haftadan sonra gitmişti koku ve tat duygum.
Evet bende ilk çıktığı zamanlar bekardım ailemle yaşıyordum kapı dışarı çıkmadık virüs olmayalım diye ben kendim için değil annem babam için korkuyordum çünkü babam tansiyon ve diyabet hastası. Düşünün ki o kadar zaman bu hastalık bizim eve uğramadı. Abim korona oldu geçmedi babama ki sürekli beraberler Geçen yaz köyden dönerken babam arkadaşıyla tokalaşıyor ve korona oluyorlar. Çok şükür korktuğumuz gibi olmadı hafif atlattılar. O çoklu ilaçlardan içmediler o yüzden normal gribe döndü ve geçti.Ben sizin şartlarınızla kıyas etmek için yazmadım . Sizin için getiren biri yoktur çıkarsınız . Bizim evde buna gerek yok . Siz eşinizle yaşıyormuşsunuz yaşınız da çok ileri değil diye tahmin ediyorum ne güzel . Benim 60 yaşına yaklaşan kronik hastalıklara sahip -alerjik astım tansiyon - annem ve babam var . Ayrıca fikrim değişmedi maalesef . Normal zamanda odasından çıkmayan insanlar nedense covid olunca duramıyor . Bence karantina çok gerekli bişey . Hala insanlar ölürken olanlar da bir zahmet fazla değil 1 hafta gezmesin covid öldürür ama 1 hafta karantina kimseyi öldürmez
Daha once de (5. ve 6. gunde de) dışarı çıkmış.7. Günden sonra çıkabilir ki. Babam da pozitif çıkmıştı 7. Gün testinde,aradık sağlık Bakanlığı'nı. Bazen negatife dönmesi aylar sürebilir, kendini iyi hissediyorsa ise gidebilir dediler.
Yani şikayet etseniz de bir şey degismez,karantina günü 7 gün, onu da geçirmiş evde
184 ne 182 ya182 aradim sordum haftasonu benzeri basimjza geldi ,karantinasi bitti bir akrabamin 8 veya9 gun bize gelmek istedi ustelik ailecek (karsininda bogazlari agriyormus basurdan agrimadigina gore ilk akliniza ne gelir?)virus hala vucudunda 7.gunden sora disati cikabilir ama hala vucutta diye soylediler ...10.gunden sonra bulasma riski yok diye biliyorum
Verem daha ciddi size göre öyle miBakın bu hastalık 2 yıldır hayatımızda ve hep olacak. Alışmak zorundayız.
Biz 3. aşıyıda olmamıza rağmen hasta oldu eşim
Siz diyorsunuz ki online market var annemler yapıyor kapısına koyuyor.
Ailelere uzakta oturuyorum kim bana yemek yapcakta getircek komşum yok bir şeyim yok online market siparişlerinde kota var ben bi ekmek için 50 60 tllik alışveriş neden yapayım. Ya da online market hizmeti verilmeyen yerler var napsın insanlar aç mı kalsınlar. Ayrıca sıkılır tabi ki sürekli yat yat insanın kaburgaları ağrıyor Markete gittiğinizde kim hasta kim sağlıklı nasıl ayırt edebiliyorsunuz siz mesela?
Eşimle aynı evde kaldık 7 gün boyunca ve ben hep negatiftim 2 kere yaptırdım negatif çıktım hiç yakın temasta bulunmadık ama mecbur aynı tuvaleti mutfağı kullandık şartlar gereği. Rahat bırakın ya gitsin dolaşsın nefes alsın uzak durun dokunmayın izolasyonda kaldığı odaya girmeyin bir şey olmaz bu kadar bencil bencil diye diye insanları yaftalamanın anlamı yok. Verem değil ya bu insanlar temas etme ellerini yıka kendini uzak tut ondan yeterli.
Verem çok kötü bir hastalık tabi ki bir araştırın isterseniz Allah kimseye yaşatmasın. :)Verem daha ciddi size göre öyle mi
Bulaşıcılıgı dusuyor olmuyor degıl.Kadına niye o kadar yüklendiniz ki? Zaten karantinası bitti bitecek. Bir gün önce test verse bugün bitecekti. Arabayla gezip kimseye temas etmeyecekmiş zaten. 5. günden sonra bulaştırıcı olmadığı da söyleniyor bu meretin. Anormal bir şey görmedim ben.
Sizin anne babanız nekadar değerli ise bizimde evlatlarımız değerli.Bencede covid i de bir haftada 3 şehir değiştirdiği için kaptı teste zorla gönderdik pozitif çıkınca da şu hayatta en çok dikkat eden benim nasıl kaptım dedi . Okuttuğu çocuklardan çok annemle babam için üzülüyorum resmen dert
Biz de 2 hafta once karantinadaydik.Biz covidken hamile olduğum için bi kac sıkıntılı durumlar için acil covid bölümü kadın doğuma gitmem gerekti ben heryeri arayıp izin almaya çalışıyorum meğer izin falan yokmuş direk gidin istediğiniz zaman dediler çok şaşırdım .. Yani arabaya atlayıp dolaşabilir, orman tarzı yerlerde açık hava yürüyüşü yapabilirsiniz bunu çok yadırgadım ama normalmiş çünkü artık covid bir grip olma yolunda ilerliyor öldürme oranı neredeyse yok denildi
Ne alaka hanımefendi zaten negatif e dönünce gel dedi okul . İşe gitmiyor ki nasıl bulaştırsın çocuklaraSizin anne babanız nekadar değerli ise bizimde evlatlarımız değerli.
İçlerinde kronik rahatsızlığı olan çocuklar çoktur
İşte 7 gün durmadı ki zaten dursa lafım yokHali hazırda karantina süresi 7 gün, 7 gün sonunda pozitiflik devam etse bile karantina devam etmiyor diye biliyorum.
Ne alaka mı? Yazdığınız yorum size ait.Ne alaka hanımefendi zaten negatif e dönünce gel dedi okul . İşe gitmiyor ki nasıl bulaştırsın çocuklara
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?