Cehalet de var ama maalesef benciliz de.
Sağlık Bakanlığı 2 yıldır maske, mesafe, hijyen gibi konularda halkı bilinçlendirmek için bence gayet güzel çalıştı, sürekli kamu spotu yapıldı, 2 yıl boyunca taşı tv karşısına oturtup sağlık bakanlığı kamu spotlarını seyrettirseniz maske takardı ama ne yazık ki bizim toplumumuzdaki bazı bencil insanlar sıkıldım, bunaldım, unuttum, daraldım diye diye maskesiz gezmeyi marifet saydı.
Bu insanlar çevrelerindekileri önemsemedi, girip çıktığı markettekileri, toplu taşımadakileri, fellik fellik gezdiği şehirlerdeki insanları umursamadı, yetmedi hastalandıklarında koştura koştura gittikleri sağlık çalışanlarını da önemsemediler.
Hadi bizlere acımıyorlar, 2 yıldır hastanede saatlerce koronalı hastalarla uğraşan, evlerinin yolunu unutan sağlık çalışanlarının canına kasıtları nedir anlamak mümkün değil.
Bunu yalnızca cehaletle açıklayamıyorum, bencil, düşüncesiz, umursamazlar, kendileri çoğunlukla şanslı azıcık yatıp iyileşiyorlar ama çevrelerini öldürüyorlar sonra bir de vah vah tüh tüh demiyorlar mı insan çileden çıkıyor.
Bu kış bu bencil insanlar yüzünden daha da çetin geçecek gibi, o yüzden galiba çift maskeden 3 maskeye geçeceğim zira karantinada olması gerekenler dahi sokaklarda, bizlerse ancak market alışverişine çıkarsak gün yüzü görüyoruz.