çözmek için ne yapılmalı

zeynones

Nirvana
Kayıtlı Üye
6 Ağustos 2014
17.656
31.610
598
arkadaşlar, nişanlımla uzun yıllardır beraberiz ve garip bir şekilde bir anda nişanlandık. ama nişan öncesinde hiç değişmeyeceğiz birbirimizin hep dostu, sevdiği, değer verdiği insan olarak kalacağız diye.. aslında öyleyiz de ama eksik bir şeyler var. nişanlım o eksiğin hislerimizde olduğunu düşünüyor.

şöyle bir şey mesela biz beş yıl farklı şehirlerdeydik. o dönem iniş çıkışlar bir süre de ayrılık yaşadık. ama o süreçte bile birbirimizin başına kötü bir şey gelse hissederdik. direk arar sorardık. şimdi o bağ kalmadı gibi hissediyoruz.

şöyle ki küçük bir örnek dün gece benim bulunmasını çok istemediğim bir ortamda imiş, arkadaşlarıyla çıkacağını söylemişti zaten ben de uyudum. normalde kötü bir şey hissettiğimde arardım mesaj yazardım...
arkadaşlarının bir çoğu liseden bildiğim insanlar ama yine de ben olsam gitmezdim oraya... bunu biliyor ama güvenimi kıracak bir şey yapmayacağını da biliyorum. Allah şaşırtmasın elbette.
bende uyurken çok fazla kabus gördüm uyandım ama arayamadım uyku haliyle elim kolum kalkmadı tabiri caizse arayamadım..

Sabah konuşurken artık hiç hissetmiyorsun nişanlandıktan sonra değiştin şımarır oldun vs... şöyle de böyle de diye söyledi. ne bileyim aslında bir taraftan haklı da.. eskiden üzerine çok titrerdim şimdi içimdeki telaşı susturabiliyorum. belki büyüyoruz bu yüzdendir. o da nişanlandıktan sonra üstüme daha çok titrer oldu.
benim yaşam şartlarım eskisine nazaran değişti çok fazla buhranlı bir dönem geçirdim. bir de o sorumlulukları üzerine almaya başlayınca ağır gelmeye başladı biliyorum. eskiden hep birlikte sırtlanırdık. şimdi öyle değil gibi hissediyormuş.
dediğim gibi haklı yerleri var. ne yapmam gerekiyor bilmiyorum. garip bir boşluk hissi, rehavet var üzerimde...

Normal olan da bu durum değil ki zaten . Ben mi yanlış anladim yoksa.

Surekli kafan onunla meşgul olursa hayatı yasayamazsin ki zaten.

kabus gördüğünüzde kendinizi yatıştırıp ona yazmamanız, ona güvenmeniz doğru ve normal olan değil mi? ben sorunu anlamadım.

Normal olan da bu durum değil ki zaten . Ben mi yanlış anladim yoksa.

Surekli kafan onunla meşgul olursa hayatı yasayamazsin ki zaten.

sürekli kafam onunla meşgul değil zaten. ikimizinde kendine göre bir yaşamı var.
mesela eskiden çok daha yoğundum ama bazen bir anda içimden muhabbet etmek gelirdi yada bir anda üzülürdüm bir şey mi oldu diye... şimdi o duygular eksildi gibi... çok kuvvetle bağlıydık çünkü..

Sizin kızacağınız bi ortadaydı ve siz bunu hissetmediniz diye size mi kızdı yani doğru mu anladım

Ben de çok hisli bi insanım ama bunun aradaki bağla alakalı olduğunu düşünmemiştim.Belki artık nişanlı olduğunuz için ayrıca yaş sebebiyle daha olgun davranıyosunuzdur.Bence bi tuhaflık yok Sevgiliniz duygularımız eskisi gibi değil diyerek yan çizecek olmasın

kabus gördüğünüzde kendinizi yatıştırıp ona yazmamanız, ona güvenmeniz doğru ve normal olan değil mi? ben sorunu anlamadım.

eskiden kendimi yatıştırmazdım nişandan sonra bunu yapabilmeye başladım. eskiden de güveniyordum şimdi de..
güvensizlik değil yani başına bir hal gelmiş gibi hissederk uyandım

aynen doğru anladınız
hala lisedeki, üniversitedeki bıcır bıcır telaşlı kızı mı özledi acaba :)

yok allahın izniyle o yan çizmeyi yapmaz, biliriz biz birbirmiz olmadan eksik kalırız.

olur olur. zamanla eksilir bazı şeyler. Normal yani.

aynen doğru anladınız
hala lisedeki, üniversitedeki bıcır bıcır telaşlı kızı mı özledi acaba :)

yok allahın izniyle o yan çizmeyi yapmaz, biliriz biz birbirmiz olmadan eksik kalırız.
Ah iyi o zaman

O kızı özlemiş muhtemelen oysa zamanında ne çekmiştir o kızdan

Onun da değiştiği şeyler olmuştur sizde ondan dem vurun sonuçta 5 yıllık ilişki artık oturmuş eskisi gibi olması beklenmemeli.

Mutluluklar

yok 10 yıldır tanışıyoruz 9 yıldız birlikteyiz biraz küçüktük aşık olduğumuzda

eskiden kendimi yatıştırmazdım nişandan sonra bunu yapabilmeye başladım. eskiden de güveniyordum şimdi de..
peki sorun ne?
sizin kendi kendinizi yatıştırmanız yerine ona yazmanızı mı istiyor?

muhtemelen böyle olunca kendini o an değerli hissediyordur. beni kaybetmekten korkuyor, seviyor düşüncesi oluşuyor olabilir.

ama ne bileyim, ben kendi kendinize yatıştırmanızı doğru buluyorum. böyle hislenmeyi gereksiz buluyorum açıkçası. erkek arkadaşım beni her kötü bir şey hissettiğinde arasa ben boğulurdum.

siz bunca yıl böyle üstüne düştüyseniz, her rüya gördüğünüzde arayıp sesini duymak istediyseniz alışkanlık olmuştur. duymayınca garip geliyordur. ama normali bu diye düşünüyorum. bence siz böyle davrandıkça zamanla o da alışır.

Bu ilişkilerin çok fazla uzamasından valla bacım benimde öyle idi şimdi evlendim mutluyum sonuçta hiç bir ilişki ilk hisswtigin gibi kalmıyor valla

Zaten hissetmissin yine ona ragmen aramamissin. Nisanlina "ben kabus gordum o yuzden kotu hissettim aramadim sen benim kabus gordugumu hissetmedin bile" deseydin keske

sorguladiginiz kendi duygulariniz degil mi?
aceba ne oldu bana.
merak etmeyin cok iyi anliyorum sizi.
buyuk ihtimalle gecici bir surec.
uzun iliskilerin handigaplarindan biridir bu gel git duygular.
bir donem olur kendinizi ruhsuz herseyden soyutlanmis eskisi gibi olmayan biru olarak gorursunuz.
bir donem gelir eskisinden daha cok ustune titrersiniz.
eminim ayri sehilerde olacaginiz ilk ayrilikla eski modunuza doneceksinuz.
yasadiklarinuz hissettikleriniz son derece normal duygular.insan surekli ayni duygulari ayni canlilikla tutmayi basaramaz.zaman zaman modumuz duser
kendi icimizde bazi seyleri monotonluga dönüştüruruz felan.ama sonra yine kendimuz toparlaruz.
biz bu gel gitleri yasarken karsidakide hep alistigi kisiyi ister.en ufak degisimde "sana ne oldu"der.
olan bisey yok.insani duygular.cok basi regl donemimuzde bile kendimuzi taniyamadigimiz birune dönüşuyoruz çoğu zaman.
rahat olun.ne hissettiginizi paylasin.
benim anladigim kadariyla zaten aranizda cok guzel bir iletisim var.
bu tur seylerin ustesinden gelebilecek bir iliskiye sahip oldugunuzu düşünüyorum.
ayrica yazmadan gecemeyecegim ama evlilikte ayni seyler oluyor.
gecen bir konu vardi esimi dort gozle bekliyorum niyeyse o gelincede moralim bozuluyor gibi:))

çok teşekkür ederim... benim anlamadığım ama bulunduğum durumu bana anlattınız. çok teşekkür ederim :)

His olayını biraz mitleştirmişsiniz. "Ay resmi düştü, acaba başına bir şey mi geldi" gibi düşünceler bana biraz film tadında geldi. Bazen hissedersin bazen hissetmezsin, abartmayın. Bağlılık da bununla ölçülmez.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…