Çözüm Bulamıyorum

senin durumun bana benzer bazı konular
yaşıyor var ama yok

biliyor musun böyle anneler çocuğu aman evlenmesin ister kendi çıkarı için

annen var da ne oluyor sanki böyle düşün elalem mi? onlar konuşsun dursunlar
anneniz bakacak başının çaresine başka yolu yok

Teşekkür ederim. Ben de aşık değilim mesleğe zaten seçmek zorunda kaldığım için onlar yüzünden yazmıştım. Bazen o kadar yoğun oluyor ki açlıktan yorgunluktan başım dönüyor. İnsanlarla uğraşmak zorken hasta insanlarla uğraşmak ne kadar zor. Uykusuzluğa hiç gelemeyen biriydim migrenim tutuyordu şimdi eşek gibi yirmi dört nöbeti tutuyorum bazen yirmi dört saat ful ayakta geçirdiğim oluyor. Mobingi, şusu busu... Ben neden eşek gibi hiç şikayet edemeden çalışıyorum? Ya da insanlar en ağır işlerde asgari ücrete çalışıyor onların canı yok mu? Ya böyle nefesim kesilecek gibi oluyor ruhum kalbim sıkışıyor ağlayacağım ağlayamıyorum panik atak mı anksiyete mi ne bilmiyorum.

Bugün yine kavga ettik ağlamalar zırlamalar. Konuşacağım ya çocuğun parasını arttırın ya ben başka iş bulacağım diyeceğim dedi. Bilmiyorum artık ne olacak.

10 bin lirayı verdikten sonra kadın daha da "bu kız bana yardım etmiyor, etmeyecek kendi başımın çaresine bakayım" demez ki

kötü belki
belki bazıları çok acımasız buluyor ama
fazla şefkat de iyi bişey değil

kadının bu kızdan gelen bi para olmadığını, olmayacağını görüp, bi kendine gelmesi lazım. yoksa 10 bin kira verir 2 ay sonra ağlar aç kaldık der 5 bin mutfak parası alır, kış gelir buz gibi der 5 bin doğalgaz parası alır, sonu gelmez bunun.

bence konu sahibinin ağlama sızlama dinlememesi ve parayı kesmesi lazım.
ha annesi bakıcılıktan aldığı paraya zam yapar
ya da gider başka iş bulur bi 8-10 ay geçinir, geçim neymiş onu bi görür. zaten aldığı para her türlü yetmeyecek bu anneye, zaten kardeşlere daha senelerce para lazım olacak. daha bi durun.

kadın hele bi çabalasın da sonra sıkışsın da anca o zaman o da tek seferlik şeyler veilsin. daha oralara çoook var. baştan kirayla başlarsan bunu sonu gelmez.

yoksa düzenli kirasını veren olduktan sonra kusura kalmayın da o kadın assssla totosunu kaldırıp çalışmaz. şimdiye kadar totosunu kaldırıp çalışmamış anneye kira vereyim ya da yanıma alayım denmez kimse kusura kalmasın. hasta değil sakat değil. nerenin premsesi bu anne?
bu kadın 70 yaşında değil. daha 50 yaşında belki 35-40 sene yaşayacak daha

35 sene 40 sene bu kız nasıl baksın bu kadına?

O zaman sen de düşünmeyeceksin. Bak benim de annemle babam boşandı iki tane kardeşim var evleneceğim sıralar çok düşündüm annem tek maaşları yapabilir mi kiradaydı o zamanlar. Nasıl yapar nasıl eder diye sonra bir ev fırsatı çıktı aldı çok borcu var ama en azından kendisini döndürebiliyor eşimde Allah razı olsun dolabını falan dolduruyoruz. Çünkü her ay bir hafta falan biz orada kalıyoruz. Ama senin annen gibi birisi olsaydı annem çalışmayıp sadece para isteseydi kendini acındırsaydı asla bir kuruş bile vermezdim.

Siz onlar gibi olmayın. Ev sahibiyle orta yol bulun kirada anlaşın ya da gönderebildiğiniz kadar gönderin kalanı. Elinizden geleni yapın. Allah rızası için yaparsanız siz de mükafatını görürsünüz emin olun.

Ben bu konularda bencilim açıkçası. Sana analık yapmamış bir insana neden bakasın? İnsan kızı okumasın ister mi, dayak yemesine göz yumar mı. Hiç annemdir, bakmam lazım diye düşünmezdim ben, hayvanlar da doğuruyor. 2 seçeneğin var ya anneni kardeşini yanına alaacaksın ya da onları sileceksin. Onları yanıma alırsam dayanamam artık demişsin. Bence psikolojin yeterince kötü, sokakta kalmazlar akrabaları yardım eder. Sen kendi yoluna bak.
Çok sert bulanlar olacaktır tabi ama böyle bir anneye bakmak benim hiç içimden gelmezdi

Ya ne biliyim insan olarak vicdanim el vermedi . En azinda 2 ay falan der . 2 ay sonra keser .surekli dememistim ama daha uzun sure demistim
O yasta istese uni bile okur. Her seyi yapar aynen. Ve gelecegi dusunmeyen ebeveynlere asiri kiziyorum.
Anne babalar in olagan durumlar disinda cocugundan beklentisi olmamali. Ona gore cocuk yapmali.

sanırım biraz bencil olma zamanınız gelmiş.Siz atanmayıp evde olsaydınız ne yapardı anneniz?Yaşı daha genç çalışabilir.Ki çalışmalı öylr kolay değil bu devirde yaşamak.Ya bakıcı ücretini arttırmalı ya da başka bi iş bulmalı.Bence sizinle beraber yaşamamalı gerek yok.Bazen uzaklaşmak yalnız kalmak daha iyidir.Kimseyle uğraşmıyorsunuz bu ailenizden biri dahi olsa.Siz ne kadar maddi destek verseniz o daha da isteyecektir.Ama biraz kendinizi düşünün.Konteynerda yaşamak zor belkş ama şu an bi kiraya çıksanız yüksek ücrette kşra ödersiniz.Sizin yerinizde olsam ya ev arkadaşı bulup kiraya çıkarım( bu sayede kira bölünür)ya da konteynerda bi süre daha idare ederim(bu sayede biraz birikim yapabilirsiniz hem de annenize misal aylık 5 bin maddi yardım edebilirsiniz sizi zorlamaz ).Belki şimdi değil ama bi kaç yıla biri çıkacak karşınıza evlenmek isteyeceksiniz .Artık kendi hayatınızı yaşama zamanı gelmiş.Kimsenin sizi fazla sömürmesine izin vermeyin.

İÇim karardı. Galiba annenize para göndermemeniz iyi olur. Mecbur kalır işe girer ya da köyde faalan babadan kalma vs ev varsa oraya geçer kardeşleri belki destek olur vs vs. Bence yüklerinizi atın artık.

50 yaşında bir kadin tabiki çalışabilir. Siz şimdi yardim ederseniz anneniz ve kardesleriniz sizi baba rolüne sokup evin geçimini sizden bekleyebilirler. Dengeyi korumak lazim. Bazi aileler bu konuda bencil olabiliyor.
Annenizin sizi manipüle etmesine izin vermeyin. 50 yaşında calismayan 60 yasinda hiç çalışmaz. Annenizi calismaya ikna edin.

Alsam tüm maaşımı onlara versem ay yok dur sen aç mı kalacaksın asla demezler zaten.

İÇim karardı. Galiba annenize para göndermemeniz iyi olur. Mecbur kalır işe girer ya da köyde faalan babadan kalma vs ev varsa oraya geçer kardeşleri belki destek olur vs vs. Bence yüklerinizi atın artık.
Babasının evi vardı aslında ama depremde yıkıldı. Babası da öldü. Hak sahipliği ona geçsin diye başvuru yapmıştı. Ev çıkacaktı ama hâlâ bekliyor.

75 yaşında bay-pass olmuş dedeler sokakta simit satıyor,başka da bir şey demeye gerek yok.41 yaşımdayım,Allah ömür verirse 58 yaşına kadar çalışacağım.Babanızın hayırsızlığı en başından belliymiş,çok daha gençken işe girip çalışabilirdi,hala da çalışabilir.Anne baba hakkı çok önemli ama böylelerinin ne hakkı var şimdi?

Yani işte çoğu insan kolay çalışmıyor kolay kazanmıyor. Hal böyleyken sağlığı gücü kuvveti yerinde olup da çalışmayanlara hiç acımıyorum yardım etmiyorum. Birine yardım edecekken bile çalışıp da yetiremeyene az maaş alanlara destek oluyorum. Evde oturup da onun bunun sırtından geçinmeye çalışanlar dilenciden Farklı değil gözümde. Anneniz de bu grupta. İnsanların ona yardımcı olması için önce kendinin gayret etmesi mücadele etmesi lazım

50 yaş orta yaş artık. Gayet çalışabilir. Sağlık olur yardım edersiniz , extra bir şey çıkar edersiniz, ama ömür boyu bakamazsınız tek memur maaşıyla. Kimse için hayatınızı feda etmeyin.

Babasının evi vardı aslında ama depremde yıkıldı. Babası da öldü. Hak sahipliği ona geçsin diye başvuru yapmıştı. Ev çıkacaktı ama hâlâ bekliyor.
Bence kesin para vermeyi. Bir çözüm bulur baktı olmuyor. Siz de hep eve geçin hem de biriktirebilirseniz yurtdısına falan geziye gidin önce yurt içi. Yazları tatile falan gidin. Az kendinizi şımartın haketmişsiniz

Bu eminevim tarzı yere girdim de para oraya gidiyor çıkarsa beraber otururuz de geç sonra vazgeçtim dersin

Neden babanızdan tedbir nafakası almıyor? İki çocuk be anneniz kendisi için alabilir.

Neden babanızdan tedbir nafakası almıyor? İki çocuk be anneniz kendisi için alabilir.
Bilerek sigortalı bir işte çalışmıyor kendini işsiz gösteriyor dolayısıyla çok düşük bir miktar nafakayı karar verildi. Onu da ödemiyor bir yıldan fazla zaman geçti. O da değişik bir şerefsiz. Bu kadar çocuk yaptım it gibi üredim nerede ne haldeler acaba diye hiç umrunda değil. Deprem zamanı bile biz o haldeyken dünyanın en adi insanı bile bir şeyler yapmaya çalışırdı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…