çözüm değilim benim durumumdakilerle dertleşmek istiyorum

Benim esimde sizinkinden beter ,esiniz aradada olsa uyum saglamis bazen diyorum zamanla yumusarmi alistirabilirmiyim biseylere diyorum sizin gecen yillarinizi gorunce umudumu kaybediyorum.

Benim esimde sizinkinden beter ,esiniz aradada olsa uyum saglamis bazen diyorum zamanla yumusarmi alistirabilirmiyim biseylere diyorum sizin gecen yillarinizi gorunce umudumu kaybediyorum.
Canım senin sıkıntın tam olarak ne? Kaç senelik evlisin?

Sohbete gitmesin Kuran okusun. Boşanmak helaldir. Gerektiğinde doğrudur. Doğru bir iş yapıyorsan korkma çünkü Allah iyilerle beraberdir. Kadın sığınma evleriyle görüşüp devletin senin durumundaki kadınlara ne tür imkanlar sağladığını öğrenmen lazım.

Gerçekten Allah korkusu olan insanlar hiçbir insanı kıramaz,gönül yıkamazlar;gelelim konu sahibi arkadaşım sizin şu karmaşık düşüncelerinize,siz boşanmak için eşinizin izin vermediğini anlatırken, nasıl bir durumu yansıtmışsınız biliyormusunuz?;kafeste kuş misali!Malesef bu hayatı her insan istediği gibi yaşamıyor,daha iyisi mi var mantığı sizi mutlu ediyor sanırım!ama mutluluk bu değil,sizin ki esaret!Asla yorumlarda kolay boşan demem ama bazı konular varki resmen beni delirtiyor!zavallı duruşlar,çaresiz haller ve kendine acıma;bunlar sizin ayağınızda ki pranga!Şu zavallı duruşu bırakıp kadınların daha dik durduğu ,masaya yumruk vurduğu haller bir bakıyorsunuz çok güzel halloluyor!Belki de şu erkekler bu zavallı kadınları sevmiyor ne dersiniz?

Ya inanın ağzı var dili yok bir insan değilim. Eşime karşı sürekli bir çaba içindeyim. Hatalarını sürekli söylüyorum. Aman kocamdır ne derse doğrudur hiç yapmam. İnanın ilk zamanlar kendime güvenimi kaybetmiştim. Ama şimdi silkelendim kendime geldim. bu iş böyle gitmez diye..

Bu arada başlığa takılanlar için çözüm istemiyorum evet çünkü çözüm belli .. şu anda çözüme ulaşacak altyapıyı hazırlamadım. Ama herşey olacağına varır.

Bugun bir mevlide gittim.
Kadin hoca okudu, biraz da kendince dini bilgiler verdi.
Eskiden kadınlarin sesi cikmazdi, dayak da yese evini terk etmezdi, simdi herkes basina buyruk hemen boşanmaya kalkisiyorlar dedi.
Bakin bunlari anlatan da bir kadin.
Ortamdakilerin yuzde doksani calisan kadınlardı ve tepki gosterenler oldu, nerdeyse kavga cikacakti.
Yani konu sahibinin esinin gittigi sohbetler de boyle yerlerse, degil esine eziyet etmemek,bilakis şiddete yonlendiriliyordur.

Ewt bu lafı çok duyuyorum. Boşanmalar arttı çünkü kadın başına buyruk.. oldu canım.. erkek her zaman aynı erkek istiyolarki ne mok yerlerse yesinler kadın sussun otursun. Bide dizilere suç atıyorlar. Neymiş ordaki gibi koca istiyormuş kadınlar yokmuş öle koca.. yıllarca bizi böle kaldırdılar. Iyi koca yoktur elindeki ile idare edeceksin. .

Ama devir değişti. İnş bende en kısa zamanda hayatımın düzene koyacam.

Canım senin sıkıntın tam olarak ne? Kaç senelik evlisin?
1,5 yillik evliyim.34 yasindayim,esim39 yasinda,esimde sohbetli ailecek dindarlar,giyimime cok tepki aldim, pantolon vs onlarin tarafta yasakti,cok cimri ilk uc ay bes kurus gormedim ,sonra sonra gunluk 10 tl almaya basladim hafta sonu vermez evdeyse vermez kuserse hic vermez onuda.ilk3 ay sabah 10 aksam 12 kayinvalidedeydim hergun bir pazarimiz var ondada hadi koye gidiyoruz,hafta icide kayinpederin arayipta koye gidelimlerini saymiyorum,ailesi surekli bizi takip ediyordu ne yaptik ne ettik,annesini gunluk aramami istiyordu,ben aramayin annesi arar .aramayim niye aramadin diye ararlar bide kinayeli kinayeli,misafir geldi gel is yapiyoz gel ,hic biyerre esimi gezmeye cikaramiyorum.evdeyken surekli uyur,tobe kaldiramazsin,benim 17 yasimdan beridir arabam vardir evlendim hic araba gormedim araba var ortak kendileri kullaniyor ben istedim alirim ama ailem ne der dedi durdu ikna ettim bu sefer bensiz kullanamazsin alirim anahtri giderim dedi.kiz kardesleri arabali gider gelriler istedikleri yeri gezerler.ben tek gezemezmisim bi yerede cikarttirmiyor inada cikinca tiripler kavga vs aile gitmelerime cok karisir oldu akrabalarima bayramda ramazanda goturemem istemez.balayina ailesi ayipliyor diye cikamadik uc ay sora cikabildik.durumu o kadar iyi ama cimrilik basa bela .daha bide ayni binada oturmak istemezmi kiz kardesi elti kayinvalide bide eltinin akrabasi yok artik dedim.
Alisik deyilim gec evlendim annem hic istemedi.Herseyi burnumdan getirdiler soz nisan vs resti cektim cekemiyorum piskolojim bozuldu bir deger gormedim esimden ne ilgi ne sevgi ne alaka hic bise yok.sabrettim kimseeye biseleri soylemedim belki idare edersem yumusatabilirmiyim vs diye ama yok burnumdan geldi.ilk uc aylikkende yakinimlada msjlasip kiza kur yaptigini hic demiyorum.
Daha neler neler yildim....

Evet ya o kadar cahil insan varki bir de bunlara inaniyorlar.allah akil fikir versin.dinimiz bu sanki

Peki son durum ne? Çocuk var mı?

ailen en azından destek olsa ayrılırsın ama aile faktörü de yok ki ortada iyice çaresiz bırakıyorlar seni bir insan bu şekilde yaşayamaz

Iki ay oldu ailemin yanindayim davayida actim,bana ailemdekiler kiziyor sen niye bu zamana kadar uzattin hic deger vermediler seni kabul etmemislwr diye ama iste nasip.esim msj atar devamli hic kendinde hata bulmuyor gel der durur.seviyorum vsler.bi babam arada aslinda duzelirmiydi der o arada kafama takiliyor

Cocuk yok

Bu tur insanlarin dine ilimli bakmayan insanlara dusuncelerinde hakli olduklarını savunabilecekleri malzemeler veriyolar. Din insanlarla degil kutsal kitapla ogrenilir o ayri mesele. Evrensel ahlak kurallarina pek uymuyor esiniz malesef. Dayanmasi zor... eger din konusunda hassasiyeti varsa(uygulamiyor tamam ama belki o konulara karsi duyarlidir) esinize dinimizin kadina verdigi onemden bahsedin. Kadina siddetin kufrun inandigi seyle ortusmediginden bahsedin. Insan oldugunuzdan fizyolojik ihtiyaclarinizdan baska seylere de muhtac oldugunuzdan bahsedin. Bunu inanclariniza uygun sekilde de gayet guzel yapabilirsiniz. Ne de olsa helal dairede eglence keyfe kafidiresinizin once inandigi dini iyi ogrenmesi lazim. Bu din ailenizle guzel vakit gecirin diyor kadinlar size emanettir diyor. ALLAH kadinin gozyaslarini sayar diyor cenneti annelerin ayaklari altina seriyor...daha da sayabilirim. Bunlari esinize anlatin lutfen. Israrla anlatin hem de. Anlayana kadar anlatin. Baktiniz anlamiyor bosanmak da helaldir. Bosanin demek en nefret ettigim kelimelerdendir. Ama olmuyorsa iki tarafin da birbirini hirpalamasina gerek var mi?

Dini sohpeterde amac niyet guzelde adamlar buraya gidince herseyi hallettiklerini saniyor galiba
Iste burada nasip devreye giriyor. Nasibiniz varsa o sohbetten donanimli cikiyorsunuz. Nasipsizseniz malesef sohbetten ciktiginiz gibi eve gidip esinize cocugunuza siddet uygulayip hakaret ediyorsunuz...

Pardon kardes ama, adam siddet problemli bir sinir kupu ne dini, ne imani ? siz tatli tatli bir seylerden bahsediyorsunuz da gercekle alakali degil bu yazdiklariniz cunku adam bir ISTISMARCI. Anlama kabiliyeti SIFIR.
Hemen din savunmasina gecmeniz ne aci birsey. Keske bilinclenebilseniz ve bu olayi gercekci gorebilseniz.

Iste burada nasip devreye giriyor. Nasibiniz varsa o sohbetten donanimli cikiyorsunuz. Nasipsizseniz malesef sohbetten ciktiginiz gibi eve gidip esinize cocugunuza siddet uygulayip hakaret ediyorsunuz...
Lutfen? burada istismarci bir adami nasil bosariz konusu konusuluyor. Metafizik dunyayi karistirmadan, bu dunyadan bahsedelim.

Her sakalli dedeniz olmadigi gibi namaz kilan hacca giden her insani mukemmel olacak aaaa namaz kiliyor haci hoca ama sapikmis.cok sacma geldi bazi yorumlar ne alaka.yani insan olsun once namazi niyazi sizi niye ilgilendiriyor.konu sahibi goz gore gore evlenmissin simdi yok namazli abdestli biyere birakmiyor.amac ne.bende namazli abdestliyim esimde ailemde ama istedigim heryere gidiyorum kimse beni eve hapsetmiyor.ustelik dinimizde boyle birsey yok! Bilmiyorsaniz ogrenmenizi ogrenmiyorsaniz dini insanlara mal etmeyin rica ediyorum...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…