- Konu Sahibi hippotalamus
-
Eşiniz o kadar sohbete gidiyormus ama dinle pek alakasi da yok gibi. Dindar adam karisina iyi yaklasir. Gonlunu hoş tutmaya calisir. Benim eşimin dedesi çok dindardır her gittigimizde eşime karına iyi davran kalbini kırma isteklerini yerine getir Sakın kötü söz söyleme diye nasihat eder ki kendisi de öyle yani karısına yemek yaparken yardim eder evi temizler. Senin kocan artik sohbete gidiyor dinlemiyor mu ya da baska yerlere mi gidiyor annlamadim.
Keske basindan tanimadan evlenmeseydin. Hakkinda hayirlisi olsun.
Siz niye kavga ettiniz? Önemli değil dir inş..
Işte ailemin durumu aslında iyi.. ama işte babam.. onların yanına dönmek istemiyorum. Ha deyince 2 çocukla düzen kurulmuyor. Baktım dayanamıyorum yada bir yerden patlarsam eşimi evden göndermeyi düşünüyorum.
Can korkusu değil de biliyorsunuz erkekler boşanırken en kötü yüzü ortaya çıkıyor. Çocuklarım var ben böyle bir durumda güzellikle olsun istiyorum. En basitinden tartışmak istiyorum ama o karşılığında cevap veremeyince küfre ve şiddete başvuruyor.
Ya içten içe tabiki ölmesini istemiyorum bence.. neticede çocuklarımın babası. . İşte insan çaresizlik anında ne diceğini bilemiyor. Ya dediğim gibi uygun ortamın ve şartların oluşmasını bekliyorum. İlk oğlum biz eşimle hafif ağız dalaşına bile girsek boşanacak mısınız diye ağlamaya başlıyor. Bu yeni nesil çok fena.. ikinci çocuğum da daha bebek.. ve gerçekten eşim iyi bir baba.. ama işte biz anlaşamıyoruz maalesef.Ha deyince düzen kurulmuyor da, sorunlarınız ''aman düzenim bozulmasın, ha deyince düzen kurulmuyor'' a indirgenecek düzeyde değil ki bu sizi caydırsın. İnsanca bir hayat için bir süre sıkıntı çekmeye değer diye düşünüyorum. Oturup ölsün diye dua etmekten daha onurlu değil mi?
Ya o kadar güzel anlatmışsınız ki. Gerçekten eşime bazen diyorum ben çocuklarımı emzirmek zorunda bile değilim. . Yada evi toplamak, temizlemek.. ben bütün bunları Allah rızası için yapıyorum. Madem öyle yapma diye kızıyor, üste çıkıyor . Yapmıcam demiyorum ama kıymetimi bil diyorum.Ya böyle konularda hemen dine saldırma fırsatı bulup saldıranları anlamıyorum. Bu baskıları neden dine bağlıyorsunuz. Adamın karakteri, yetiştirilme tarzı, gelenekleri, görenekleri, kültürleri böyle iken hemen bu baskıyı, kısıtlamayı dine bağlıyorsunuz.
Dini konu da iyi bilgisi olan zaten kadına eziyetin ne kadar kötü bir şey olduğunu da bilir. Adam karakterini değiştirmiyorsa bunun dinle alakası ne. Bir yandan dinciyim diyen bir eş bir yandan kumarbaz olan bir baba ikisi de kendi ailesine zarar veriyor, baskı uyguluyor. Yani adamın karakteri, huyu böyle ise kendini inancının gereklerini yerine getirmeyecek kadar dinine adamamışsa, buna özen göstermemişse bunda inancın, dinin suçu ne!!!
Misal hiçbir ayette, hadiste kadın araba kullanamaz diye bir yasak yok. Bazı ülkelerde kadınların yaşadıkları baskılar, kısıtlamalar oradaki ezelden gelen kültürlerinden dolayı. Hatta bu ülkelerin çoğunda din kavramı gelişmemiştir bile. Biz de öyleyiz ataerkil bir ülkeyiz erkek ne yaparsa ederse haklıdır, bir bildiği vardır. Ben bilmem eşim bilir, aman baban kızar, kadın hizmet edip yerini bilecek, kır dizini otur, yerini bil, elinin hamuru ile erkek işine karışma,.... Bu cümlelerde dinle alakalı en ufak bir şey duydunuz mu? Geleneğin, kültürün, aile yapısının, yetiştirilme yapısnın gerekliliğini yerine getirenler bunu dine neden bağlıyor gerçekten anlamıyorum.
Kesinlikle bunu kabul etmiyorum.
Karakter meselesi bu malesef. Eşin değişmek istemiyor anlaşıldığı üzere. Bence ona dini konuda bir insana, bir kadına nasıl davranacağını idrak etmesi için ilgili hadis ve ayetlerin tefsirlerini, anlamlarını okuyabileceği bir ortam hazırla. Belki ozaman yaptığı yanlışın farkına varır. Kendini düzeltmeye çalışır..Ya o kadar güzel anlatmışsınız ki. Gerçekten eşime bazen diyorum ben çocuklarımı emzirmek zorunda bile değilim. . Yada evi toplamak, temizlemek.. ben bütün bunları Allah rızası için yapıyorum. Madem öyle yapma diye kızıyor, üste çıkıyor . Yapmıcam demiyorum ama kıymetimi bil diyorum.
bence boşanmak çözüm degil boşanmaya neden odaklanıyorsunuz ,düzelebilir aile terapistine gidebilirsiniz.yaşınız daha çok genç hepsi geçicek çatşmaktan yorulup huzur arayacaksınız birbirinizide faxla kırmayın bence sonra üzülürsünüz
sizinkide inat olmuş heralde ben şahsen sabah sabah kalkıp ekmek almaya falan gitmek istemem hatta eşim bana aldırırsa o ekmegi o zaman tavır yapabikirim
Canım şöyle ki gerçekten yorum yapılsın diye değil o an çok bunaldığım için açtım. Gerçekten bu yaşadığım hayattan memnun değilim ama iyi yönlerine bakıp mutlu olmaya çalışıyorum. Beklediğim bir şeyler var amaçsız yaşamıyorum. İlk iş üni bitirmek.. annemgilin durumunun netleşmesi.. tabiki onlara güvenip bişi yapmıcam ama çok zor süreçler bunlar.. birbirimize manevi olarak destek olmalıyız en azından.Cozum aramiyor dertlesmek istiyorsun demekki sen bunlari yasamaktan memnunsun. Ama arkadasim bu da cekilir bir hayat degil kusura bakma. Yorum yapilsin diye konu acmissin ben de yorumumu yapayim, BENIM DUSUNCEM : Kotu bir koca sorumsuz bir babaya sahipsin. Gencligini bu sekilde gecirmek senin tercihin. Bosanirsan anne babasi bosanan cocuklar sadece senin cocuklarin olmayacak. Ailende de huzur bulamiyorsan kadin siginma evleri var. Yani hic birsey boyle yasamaya bahane degil. Tabi sen memnun gibi gorunuyorsun o ayri konu.
Ya böyle konularda hemen dine saldırma fırsatı bulup saldıranları anlamıyorum. Bu baskıları neden dine bağlıyorsunuz. Adamın karakteri, yetiştirilme tarzı, gelenekleri, görenekleri, kültürleri böyle iken hemen bu baskıyı, kısıtlamayı dine bağlıyorsunuz.
Dini konu da iyi bilgisi olan zaten kadına eziyetin ne kadar kötü bir şey olduğunu da bilir. Adam karakterini değiştirmiyorsa bunun dinle alakası ne. Bir yandan dinciyim diyen bir eş bir yandan kumarbaz olan bir baba ikisi de kendi ailesine zarar veriyor, baskı uyguluyor. Yani adamın karakteri, huyu böyle ise kendini inancının gereklerini yerine getirmeyecek kadar dinine adamamışsa, buna özen göstermemişse bunda inancın, dinin suçu ne!!!
Misal hiçbir ayette, hadiste kadın araba kullanamaz diye bir yasak yok. Bazı ülkelerde kadınların yaşadıkları baskılar, kısıtlamalar oradaki ezelden gelen kültürlerinden dolayı. Hatta bu ülkelerin çoğunda din kavramı gelişmemiştir bile. Biz de öyleyiz ataerkil bir ülkeyiz erkek ne yaparsa ederse haklıdır, bir bildiği vardır. Ben bilmem eşim bilir, aman baban kızar, kadın hizmet edip yerini bilecek, kır dizini otur, yerini bil, elinin hamuru ile erkek işine karışma,.... Bu cümlelerde dinle alakalı en ufak bir şey duydunuz mu? Geleneğin, kültürün, aile yapısının, yetiştirilme yapısnın gerekliliğini yerine getirenler bunu dine neden bağlıyor gerçekten anlamıyorum.
Kesinlikle bunu kabul etmiyorum.
kadının erkek üzerindeki haklarına dair ayet ve hadisleri hatırlatıyor musun eşine?Bu arada eşim 3 senedir tekrar namaza başladı.. yazmayı unutmuşum.
Dine saldirdigimiz yok sadece dini yanlis yorumlayip yanlis uygulayan kul hakkina riayet etmeyenlere sikayetimiz..dinimimiz
dindar gorunmekten ibaret degil ki uygulayabilmekte maharet
Şuan yorum yaparken sanki yazdıklarınızdan aksini yazmışım da ona karşılık bana cevap vermişsiniz gibi yorumuma alıntı yapmışsınız. Ben de zaten sizin yazdığınız ana düşünceden farklı cümleler kurmadım. Benim değindiğim ve rahatsız olduğum başka bir mevzu idi. Dini hakkıyla yaşayamayanların buna prim verdiğini ve dine karşı negatif düşünceler besleyenlerin hemen bu durumdan faydalanarak dini suçlayıcı bir yaklaşımla yaklaştıklarını anlatmak istedim.
Hem siz neden üstünüze alındınız. Ben genel mesajlardan bir yorum yaptım. Alıntı yapıp isim vermedim.. Sizin ne yazdığınızı şuan dahi bilmiyorum okumadım.. Bence ne anlatmak istediğimi tam olarak anlamamışsınız. Umarım şuan anlatabilmişimdir.
Neyse iyi akşamlar..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?