çözüm değilim benim durumumdakilerle dertleşmek istiyorum

Din savunmasina gecmem degil aci olan,bunun sizi rahatsiz etmesi...iste gercek aci bu. Insanlardan yola cikarak dini kotulemekten haz aliyorsunuz ben de buna firsat vermem. Kisisel hatalarin sanki dinin ogretileriymis gibi lanse edilmesini elbette kabul etmeyecem ve dogru bildigimi elbette savunacam.

Bilinclenin derken hangi konuda pardon? Ben topluma katki saglayacak derecede bircok konuda bilincli oldugumu dusunuyorum. Keske insanlarin cogu benim gibi bilincli olsa da burda 'hemen dini savunmaya gecmissiniz' seklinde yazılar yazacagina soylediklerimi anlamaya calissa. Lutfen benim yazdiklarimi alintilayip cevap yazmayin konuya. Kendi fikrinizi belirtin. Ama benim bilincliligim ya da size gore bilincsizligim uzerinden degil.

Lutfen? burada istismarci bir adami nasil bosariz konusu konusuluyor. Metafizik dunyayi karistirmadan, bu dunyadan bahsedelim.
Sizin bu ofkenizin nedeni ne acaba? Biz de gayet anlaşılır sekilde bu dunyadan bahsediyoruz. Uzaylilardan kara deliklerden bahseden oldu mu? Yazdiklarimin tefsirini mi yapayim size cumlelerim gayet acik oysa.

Tekrar soyluyorum lutfen benim yazdiklarimi alintilamayin. Kendi fikrinizi yepyeni paragraflarla anlatin. Polemige girme derdindesiniz farkindayim ama bunu kendi fikrinizi beyan ederek genelle yapin. Bilincsiz oldugumu iddia etmissiniz ya....
Iste kendiniz gibi bilincli insanlari hedef kitlesi olarak secin onlarla karsilikli alintilasin...

Konu sahibesi nasil bosanirim seklinde cozum aramiyor baslikta da belirtmis konu arasinda da soylemis. Sadece dertlesmek istemis.

Tabi size gore herkes bosansin!!!!

Neyse.....

bi yandan dini sohbetlere gidiyo bi yandan karısına el kaldırıyo yatacak yeri yok

bu tip adamlar ne kadar çoğaldı değil mi

Ya bunun dinle minle alakasi yok. Boyleleri yuzunden her dindar adam ayniymis gibi tavir aliyor herkes.
Benim tanidigim imam var. Cok mualiyim cok iyi. Cocuklarina esine karsi coknyunusak cunku ALLAHin kadinalr hakkinda neler dediginincocuklara nasil davranmasi gerektigini biliyor.
Herkesi ayni kefeye koymayin. Normal bir adam yada disariya duskun ickiye duskun bir adma olduğunda kimse genellemiyor, ama din konuya girdimi herkes bir genelleme modunda. Bunlar yok zaten hep boyleler. Bunlar soyleler
Ya herkes aynimi? Cok sinir oluyorum genellemelere.

Konuya gelince gercektende okurken gozumde canlandi ve cok uzuldum. ALLAH kurtarsin onun elinden seni ve cocuklarini insaALLAH.
Merak etme istedigi kadar sohbete gitsin namaz kilsin. Sen ondna razi olmadigin surece o cennetin kapisindan giremez. Ben demiyorum ALLAH diyor.

Aileniz destekci ve normal olsaydı senin icinde kolay olurdu cekip gitmek ama senin isin maalesef yukari tukursen biyik aşağı tukursen sakal olmus. Ama ALLAH buyuktur. Bol bol dua et.
Dunki izlediigm dizise adam soyle yazmis.
Mutluluk herzaman vardir yeterki karnalikta ışığı acmasini bil.
Buna benzer birseydi hafizam iyi değildir hatirladigim kadariyla...

ALLAH yar ve yardimcin olsun. Kotuye gercektende birsey olmuyor. Domuz gibi saglikli oluyorlar ölmüyorlar maalesef.

Bana gore bu durum kisinin karakteri ve aile yapisina gore cunku adam oyle yetismis oyle gormus orf adet vs bide bu durumlar karsisinda zayif karakterliyse hepten robota donuyolar.Kendi heves ve istekleri icin yasamiyorlar
Dindarlikla ilgisi yok ,birazda isine geleni kabul ediyolar gibi :)

Tamam bosanma davasini actim ama onu gelde bana zor o kadar zor geliyorki anlatamam.Geziyorum tatil vs kiz kardeslerim yaninda hep ama gel gorki kafa takintili.iyi biri olsa nolurdum acaba.
Doğru canım. . Şimdi sadece iyi yönleri aklına geliyordur. Boşanmanın ne kadar zor olduğu tahmin edebiliyorum. Çocuğun olmadığı için boşandıktan sonra o adamla hiç bi bağın kalmıcak şükür..

N Nehculferadis , benim gorusum: Konu sahibinin bahsettigi adam bir istisrmarci, bu tur insanlari ikna etmek imkansizdir. Mizaclarinda buyuk zara verme kabiliyeti vardir. Ancak psikoterapi ile bir nebze cozulur. Onlari metafizik ile terbiye edemezsiniz. Iste bu konuda bilinclenmenizi dilemistim. Yani, sinir kupu bir adam dinle iyilesmez.
Soylediklerimi nasil "ofkeli" buldugunuzu anlamadim, gayet acik ve duz duygularla yazdigimi saniyordum. Ofkeli bir ton hissettirdiysem ozur dilerim.

Metafizikle kastettiginiz sey din sanirim. Sunu belirteyim oncelikle.metafizigin ana dusuncelerinden birincisi ahlak ve doğruluktur. Sizin metafizik olarak tanimladiginiz seyin tarihte ne bebek katillerini dogruya ulastirdigini;kadini kole gibi goren eslerini birbirlerine sunan insanlari,kadina deger veren,her konuda fikrine danisan insanlara donusturdugunu sanirim bilmiyosunuz. Bilseydiniz metafizik dediginiz seyin insan TERBIYESINDE esas unsur olduğunu savunur ve beni de bu konuda bilincsiz olmakla itham etmezdiniz. Banlanmaktan cekindigim icin detaya girmeden konusmayi tercih ettim. Ofkenize gelince...bence sozcukleriniz buram buram ofke kokuyordu. 'Neden dini savunuyorsunuz'larla gelmistiniz bana yanilmiyorsam...dogru bildigimi savunuyorum. Siz ister din deyin ister metafizik.

Istismarci oldugu konusunda sizinle hemfikirim. Dini istismar ediyor. Bu istismar ettigi dinde zaten yanlis olan bir sey. Yani siz de aslinda farkında olmadan ya da farkinda olarak gercek dini savunuyorsunuz.

Mune beni uyardi dini konu konusma diye...kisa ve oz anlatmaya calistim bir seyleri. Umarim kendimi ifade etmede bu az sozcukler yeterli olmustur.

Mune bütün konuları tek tek okuyor musun, yoksa sadece kib lenenleri mi? Hemen uyarı geliyorda..

Keşke babanda kalsaydın. Bırak başına kakarsa kaksın. Elin adamıyla uğraşana kadar, babanla uğraşırdın, gene babadır, bir şekilde merhameti vardır.

Keşke babanda kalsaydın. Bırak başına kakarsa kaksın. Elin adamıyla uğraşana kadar, babanla uğraşırdın, gene babadır, bir şekilde merhameti vardır.
Ahh ahh keşke babamı tanısanız.. en son gittiğimde 6 aylık hamile halimle üstüme yürüdü. .

N Nehculferadis , kendinizi cok guzel ifade ettiniz tesekkur ederim. Su da benim gorusum, cevaplamak zorunda degilsiniz, soylediklerimin konuyla alakasi yok cunku, ben de konuyu dagitmak istemiyorum. Keske ufkunuzu genisletip kavramlari biraz daha dunya bazinda gorebilseniz, onu diliyorum. Tekrar tesekkurler.

"kadini kole gibi goren eslerini birbirlerine sunan insanlar" kimler acaba? Bunca yildir yurt disinda yasiyorum boyle ahlaksizligi kendine mal eden hic bir toplum gormedim. Ahlak ve etik evrenseldir ve insanin gelisimiyle alakalidir. Ancak ahlakli olup olmamak bir BIREYSEL SECIMdir, toplumsal davranis sekli degil. belli bir dusunce sekli insanin etik ve ahlakli olmasini garantilemez, o insanin yetisme tarzina bile dayanmayabilir, yapacagi secimle alakalidir.

Su anda Bayan Clinton'un inanilmaz guzel konusmasini izliyorum. Kendisi dunyanin bir numarali ulkesinin lideri olmak uzere. Kadina kiymet vermek, onun ulke yonetiminde full olarak yer almasidir, sadece fikrine danisilmasi degil.

"Kadina deger veren, her konuda fikrine danisan insanlara donusturdugunu soyleyen" toplumlarda Hillary Clinton ya da Margaret Thatcher gibi cag asan liderler cikiyor mu? Dunyanin en guclu ordularina komuta edebilen ulkesinin gelecegini belirleyebilen liderlerden bahsediyorum.

Mune bütün konuları tek tek okuyor musun, yoksa sadece kib lenenleri mi? Hemen uyarı geliyorda..
Eğer çok yoğun değilsem kritik bulduğum, tartışma çıkabilir dediğim konuları okuyorum fakat yoğunsam kibler, mail ve özel mesajlar çoksa o zaman kiblere göre hareket ediyorum.

Önce dindar ve dincinin ayrımını yapmak lazım ki Türkiye'deki insanların belki %99 u dinci. Detaya girmiyorum, anlayan anlamıştır.
Bu kişi de o grupta olmalı ki, dindar bir insan Allah'ın emaneti olan eşine zulüm etmemesi gerektiğini çok iyi bilir.
Sizin evliliğiniz sanıyorum bu şekilde devam edecek çünkü önünüz, arkanız hep aşılması zor engellerle dolu. Umarım mucizevi bir çıkış bulursunuz..

Genel kulturunuze hayran kaldim. Ama eksik bir seyler var. Sormussunuz ya sunu sunu yapan toplum kim diye? Bunca yildir yurt disinda yasadiginiz icin sanırım, bati tarihi daha cok İlginizi cekiyor. Aciklamaya girmeyecem ama hangi toplum oldugunu arastirmaniz icin yardimci olacam. Cahiliye donemi diye bir sey duydunuz mu? Sanirim duymadiniz. Kulturunuze kultur katmak adina biraz arastirin isterseniz. Turkiyede hatta dunyada lider kadinlar cikmiyorsa bu neyin eksikligindendir acaba? Ataerkil bir toplum olmanin getirdigi orf adetten olabilir mi? Clinton ya da Thatcher i tanidiginiz kadar bir suikaste kurban giden Benazir Buttoyu da taniyor musunuz? Ah su bati hayranligi...her seyin en iyisi batida amerikada(!)

Dunyada kadinlarin liderlik orani yuzde kac bir tahmin yurutebilir misiniz?
Peki dunyadaki musluman nufus oranini tahmin edebilir misiniz?
Bu ikisi hakkında bi fikriniz varsa ve bunlari birbirine oranlayabiliyorsaniz kadinlarin liderlik yapamamasinin islamiyetle bi baglantisi oldugunu one surebilir misiniz?( ki siz zaten islamiyet demiyorsunuz direkt ama onu kastettiginizi dusundugum icin bu sekilde net ifade kullaniyorum)

Bilincli olup olmamam bi tarafa birakildi simdi de ufkumun darligindan genisliginden bahsediyorsunuz. Gercekten kendinize batiyi ornek aldiginiz icin ufkunuz baya genislemis sizin...o kadar ki taaaa nerelerden bakip benim ufkum hakkinda futursuzca yorumlarda bulunuyorsunuz.

Keske dunyayi yoneten kadin liderler olsa
Keske fikirleriyle cigir acan kadin liderler olsa
Keske kadinlari cok daha iyi yerlerde gorsek

Osmanli tarihine biraz bakarsaniz
Ama 'ufkunuz'genis bi sekilde bakarsaniz
Bati hayranligini bir tarafa birakip bakarsaniz
Neden durakladigina geriledigine yikildigina bakarsaniz...
Eminim bakmissinizdir da
Biraz daha genis 'ufuklarla'bakin bu defa
Gemileri karadan yurutmek icin nasil bir guce ihtiyacinizin oldugunu dusunun
Simdinin 19lari iki kelime Turkce konusamazken Istanbulu fethettiren ilmin yaninda nasil bir guce ihtiyaciniz oldugunu dusunun...
Bunlarla neyi anlatmak istedigimi anlamissinizdir umarim genis 'ufkunuzla.'
Malum yasaklar var bu sitede. Daha fazla detay veremiyorum.

Yazarken soru sorarak yazdim. Ama sahsiniz bunlara cevap veresiniz diye degil bir anlatim teknigi olarak kullandim. Yani cevap yazmak zorunda hissetmeyin kendinizi.

Konu sahibesi hippotalamus senden ozur diliyorum konunu dagittik gibi oldu.

Rabbim senin yardimcin olsun. Sana dua edecem.

Gerçekten çok üzüldüm her iki tarafta birbirinden beter inş kurtulursunuz bu adamdan adam mı tartışılır tabi eğer aile destek çıkmıyorsa ömür böyle gelip geçiyr gbi önce çocuklar büyüsün deniliyor sonra bu yaştan sonra ayrılsam ne yaparım kaygısı oluyor bi yerlere başvurup yardım alsanız o adamdan kurtulmak için şiddetin olduğu yerde her sn büyük bi kayıptır bence

Hic bekleme bosan derim. Pis herif ya nasil vicdan yoksunu insan bunlar. Cocuklarinin psikolojisini dusun cnm sence boyle bi adamla boyle bi ortamda mutlu olacaklar mi..? İyi dusun cnm her yonuyle o zaman sendw goreceksin bosanman daha ii olacak

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…