- 19 Ağustos 2015
- 1.034
- 809
- 73
- 38
- Konu Sahibi hippotalamus
-
Din savunmasina gecmem degil aci olan,bunun sizi rahatsiz etmesi...iste gercek aci bu. Insanlardan yola cikarak dini kotulemekten haz aliyorsunuz ben de buna firsat vermem. Kisisel hatalarin sanki dinin ogretileriymis gibi lanse edilmesini elbette kabul etmeyecem ve dogru bildigimi elbette savunacam.Pardon kardes ama, adam siddet problemli bir sinir kupu ne dini, ne imani ? siz tatli tatli bir seylerden bahsediyorsunuz da gercekle alakali degil bu yazdiklariniz cunku adam bir ISTISMARCI. Anlama kabiliyeti SIFIR.
Hemen din savunmasina gecmeniz ne aci birsey. Keske bilinclenebilseniz ve bu olayi gercekci gorebilseniz.
Sizin bu ofkenizin nedeni ne acaba? Biz de gayet anlaşılır sekilde bu dunyadan bahsediyoruz. Uzaylilardan kara deliklerden bahseden oldu mu? Yazdiklarimin tefsirini mi yapayim size cumlelerim gayet acik oysa.Lutfen? burada istismarci bir adami nasil bosariz konusu konusuluyor. Metafizik dunyayi karistirmadan, bu dunyadan bahsedelim.
Tamam bosanma davasini actim ama onu gelde bana zor o kadar zor geliyorki anlatamam.Geziyorum tatil vs kiz kardeslerim yaninda hep ama gel gorki kafa takintili.iyi biri olsa nolurdum acaba.O zaman uğraşmaya değecek bişey yok bence..
Doğru canım. . Şimdi sadece iyi yönleri aklına geliyordur. Boşanmanın ne kadar zor olduğu tahmin edebiliyorum. Çocuğun olmadığı için boşandıktan sonra o adamla hiç bi bağın kalmıcak şükür..Tamam bosanma davasini actim ama onu gelde bana zor o kadar zor geliyorki anlatamam.Geziyorum tatil vs kiz kardeslerim yaninda hep ama gel gorki kafa takintili.iyi biri olsa nolurdum acaba.
Metafizikle kastettiginiz sey din sanirim. Sunu belirteyim oncelikle.metafizigin ana dusuncelerinden birincisi ahlak ve doğruluktur. Sizin metafizik olarak tanimladiginiz seyin tarihte ne bebek katillerini dogruya ulastirdigini;kadini kole gibi goren eslerini birbirlerine sunan insanlari,kadina deger veren,her konuda fikrine danisan insanlara donusturdugunu sanirim bilmiyosunuz. Bilseydiniz metafizik dediginiz seyin insan TERBIYESINDE esas unsur olduğunu savunur ve beni de bu konuda bilincsiz olmakla itham etmezdiniz. Banlanmaktan cekindigim icin detaya girmeden konusmayi tercih ettim. Ofkenize gelince...bence sozcukleriniz buram buram ofke kokuyordu. 'Neden dini savunuyorsunuz'larla gelmistiniz bana yanilmiyorsam...dogru bildigimi savunuyorum. Siz ister din deyin ister metafizik.N Nehculferadis , benim gorusum: Konu sahibinin bahsettigi adam bir istisrmarci, bu tur insanlari ikna etmek imkansizdir. Mizaclarinda buyuk zara verme kabiliyeti vardir. Ancak psikoterapi ile bir nebze cozulur. Onlari metafizik ile terbiye edemezsiniz. Iste bu konuda bilinclenmenizi dilemistim. Yani, sinir kupu bir adam dinle iyilesmez.
Soylediklerimi nasil "ofkeli" buldugunuzu anlamadim, gayet acik ve duz duygularla yazdigimi saniyordum. Ofkeli bir ton hissettirdiysem ozur dilerim.
Keşke babanda kalsaydın. Bırak başına kakarsa kaksın. Elin adamıyla uğraşana kadar, babanla uğraşırdın, gene babadır, bir şekilde merhameti vardır.Arkadaşlar lütfen yargılamayın.. derdimi paylaşmak istiyorum sadece..
Bundan yaklaşık 8 sene önce görücü usulü evlendim. Eşim amcamın hac arkadaşının oğluydu. O sıralar babamla ilgili problemler yaşıyorduk. Daha önceki konumda bahsetmiştim. Amcam eşimi tanımamasına rağmen çok övdü. Şöyle iyiler namazlı abdestliler.. ailesi çiftçi oğlanında organik tarım ilaçları dükkanı var falan filan.. yani köprüyü geçene kadar bir sürü yalan söylediler.. evlendim tam bir hayal kırıklığı. Namaz zaten kalmıyor, sinirli, beni tek başıma dışarı çıkarmıyor. Bakkala bile. Zaten bilmediğim küçük bir ilçe. Istanbul dan gittim. (Allahım yazdıkça ne salağım diyorum.) Gidecek bir yerim yok. Kendisi de gezdirmiyor. Bide annesigille yan dairedeyiz. Yatmaya eve gidiyorum. 1.5 ay evden çıkmadığım oldu. Gerçi çıkınca da eve gelene kadar suratı asık. Bu özellikleri maalesef hala değişmedi. İnanın yazdıkça çok kötü oluyorum. O yüzden burda kesicem konuyu siz sordukça tekrar yazarım.
Bi kere boşanmak için ailemin yanına geldim. 1.5 yıllık evliyken.. ama boşanma deyince bi keresinde bırakmadıkları için oğlumuda vermez diye. . gezmeye gidiyorum dedim bir daha dönmicektim. İkimizin aile yapısıda boşanmaya çok karşı. Ama ailem(annem babam) şiddet olduğu için kabul etti. Ama ne onun tarafı nede bizim aile büyükleri araya girdi sözler verildi. Neticede şiddet normaldi her ailede oluyordu. Ailemin evinde hiç rahat etmedim. 2.5 ay kaldım. Babam bir yandan destek oluyordu bir yandan başıma kakıyodu. Bir yanda hiç değişmeyen aynı kumarbaz babamdı. Geri döndüm aslında hiç düzelmedi desem yalan olur ama hala sinirli, küfürbaz ve şiddet eğilimli..
Sürekli olarak açığımı kolluyor. Eleştiriyor. Boşanmak istiyorum ama maalesef.. kaç kez eşimle konuştum ayrılmak istediğimi söyledim ama müsade etmiyor. Annemlerin durumu benden daha beter. Oraya gidemem. Bu süreci kaldıracak kadar güçlü değilim. Çok duygusalım.
Eğer boşanırsam bir daha asla evlenmek istemiyorum. Çocuklarımla mutlu olmak istiyorum. Sürekli eşimin ölmesi için dua ediyorum. Bu kadarına olayın yanında eşim biraz iyi olsa herşeyi unutuyorum. Mutlu olmak istiyorum.
Bide son zamanlarda eşim eve geç gelmeye başladı. Haftanın belirli günleri erkek arkadaşlarıyla dini sohbetlere gidiyor. 12 de eve geliyor o günler. Ama ben ondan izinsiz bakkala bile gidemiyorum. Gitmeye kalksam hemen şiddet eğilimi. . Çok doldum ama şimdilik bir çıkış yolum yok. Önce annemlerin babamdan ayrılmasını bekliyorum. Onlar kendine yeni bir hayat kurunca bende ona göre hayatımı şekillendiricem. O sırada çocuklarımda büyür biraz.
Ahh ahh keşke babamı tanısanız.. en son gittiğimde 6 aylık hamile halimle üstüme yürüdü. .Keşke babanda kalsaydın. Bırak başına kakarsa kaksın. Elin adamıyla uğraşana kadar, babanla uğraşırdın, gene babadır, bir şekilde merhameti vardır.
Çok üzüldüm. İnşallah kendinizi bu durumdan kurtaracak bir çare bulursunuz.Ahh ahh keşke babamı tanısanız.. en son gittiğimde 6 aylık hamile halimle üstüme yürüdü. .
Eğer çok yoğun değilsem kritik bulduğum, tartışma çıkabilir dediğim konuları okuyorum fakat yoğunsam kibler, mail ve özel mesajlar çoksa o zaman kiblere göre hareket ediyorum.
Genel kulturunuze hayran kaldim. Ama eksik bir seyler var. Sormussunuz ya sunu sunu yapan toplum kim diye? Bunca yildir yurt disinda yasadiginiz icin sanırım, bati tarihi daha cok İlginizi cekiyor. Aciklamaya girmeyecem ama hangi toplum oldugunu arastirmaniz icin yardimci olacam. Cahiliye donemi diye bir sey duydunuz mu? Sanirim duymadiniz. Kulturunuze kultur katmak adina biraz arastirin isterseniz. Turkiyede hatta dunyada lider kadinlar cikmiyorsa bu neyin eksikligindendir acaba? Ataerkil bir toplum olmanin getirdigi orf adetten olabilir mi? Clinton ya da Thatcher i tanidiginiz kadar bir suikaste kurban giden Benazir Buttoyu da taniyor musunuz? Ah su bati hayranligi...her seyin en iyisi batida amerikada(!)N Nehculferadis , kendinizi cok guzel ifade ettiniz tesekkur ederim. Su da benim gorusum, cevaplamak zorunda degilsiniz, soylediklerimin konuyla alakasi yok cunku, ben de konuyu dagitmak istemiyorum. Keske ufkunuzu genisletip kavramlari biraz daha dunya bazinda gorebilseniz, onu diliyorum. Tekrar tesekkurler.
"kadini kole gibi goren eslerini birbirlerine sunan insanlar" kimler acaba? Bunca yildir yurt disinda yasiyorum boyle ahlaksizligi kendine mal eden hic bir toplum gormedim. Ahlak ve etik evrenseldir ve insanin gelisimiyle alakalidir. Ancak ahlakli olup olmamak bir BIREYSEL SECIMdir, toplumsal davranis sekli degil. belli bir dusunce sekli insanin etik ve ahlakli olmasini garantilemez, o insanin yetisme tarzina bile dayanmayabilir, yapacagi secimle alakalidir.
Su anda Bayan Clinton'un inanilmaz guzel konusmasini izliyorum. Kendisi dunyanin bir numarali ulkesinin lideri olmak uzere. Kadina kiymet vermek, onun ulke yonetiminde full olarak yer almasidir, sadece fikrine danisilmasi degil.
"Kadina deger veren, her konuda fikrine danisan insanlara donusturdugunu soyleyen" toplumlarda Hillary Clinton ya da Margaret Thatcher gibi cag asan liderler cikiyor mu? Dunyanin en guclu ordularina komuta edebilen ulkesinin gelecegini belirleyebilen liderlerden bahsediyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?