Cübbeli Ahmet Hoca'dan 'jiletle traş haramdır' açıklaması

İyide Peygamberler insan olduğuna göre bir dinin başlangıç noktası elbette o peygamberin ırkı ve yazı dili de o peygamberin dili olacak bu tüm insanlığa gelmediğinin kanıtı değil ki

Canim baslangic noktasi da bitis noktasi da yani yerlerde zaten...Arap Yarimadasi ve cevresindeki ulkeler...Ustelik Kuran'da "anlayasiniz diye sizin dilinizden indirdik" der. Kuranin Arapcadan baska dillerde okunmasi bile hos gorulmez. Bunlar kanit degil mi? Avrupa, Asya, Amerika, Avustralya, ve hatta Afrikaya dogru Arap yarimadasindan uzaklastikca dinler degismeye baslar. Avrupa, Amerika, Avustralya vb. gibi ulkelerde agirlikli din Hristiyanlik, Asyanin dogu taraflarinda Budism ve diger batil dinler, Afrika taraflarinda gene Hristiyanlik ve Afrikanin geleneksel batil dinlerine doner..

günaha girmek istemiyorum ama bu ikinci eş olayına hiç tahammülüm yok. buna göz yuman kadınları da hiç anlamıyorum. ya insan ekmeğini, suyunu, parasını, mutluluğunu, üzüntüsünü paylaşır da, kocasını nasıl paylaşır?

hayır süleymancılarda ahmet hoca sayılır bir kişi değil .. süleymancılarda süleyman hilmi tunahan önemlidir , zaten adıda ordan gelir ...
mahmutçuları bilmiyorum hiç duymadım ...
süleymancıları az çok bilirim karşı dairemde süleymancı bir abla var.. böyle bir uygulamalarını duymadım haftada bir gün toplanıp sohbet ediyorlarmış yani hoca bir konu belirleyip onunla alakalı sohbet ediyormuş sonrada bir dua felan okuyup kalkıyorlarmış ..

Insallah Yahudilerle Hristiyanlar da aslinda musluman olduklarini biliyorlardir oyleyse diyeyim...

ne yalan söyleyim bu benim de merak ettiğim bir konu ,
neden arabistanda doğdu ? neden arapça gibi ? tüm insanlığa geldiğini bende kabul ediyorum bunada inanıyorum ama nedense bu soruları bende soruyorum ve cidden merak ediyorum ...

aslinda "anlayasaniz"dan soz etmesi evrenselligini gosteriyor. anla ki acikla. acikla ki yayilsin.
arapca olmasinin tek sebebi anlatmak! arapcanin ustunlugu yok, tek amac anlatmak. meal okumak cok cok gerekli ve onemlidir hos karsilanmaz diye birsey yok. namazda kullanilmaz, kuran yerine okunmaz cunku tam manasini veremez meal.
bunu size yorum yapmiyorum nasilsa bildiginizi okuyacaksiniz, olur da -zor da olsa- kafasini bulandirabildiginiz varsa onlara yaziyorum.

ben tv den izledim..birde kızkardeşimin oturduğu yerde çok var cemeaatler..mesela sürekli şunu yaparsanız şu kadar cennet sevabı yazılır falan diyordu tvde..bir insan iyiliği ilk önce yardımcı olak için yapmalı sadece cennete girmeyi garantilemek için değil diye düşünüyorum..ikinci kadın olayı çok farklı..peygamberimiz zamanında savaş olduğu için erkekler ölmüş çok kadın mağdur olmuş..

dünyada binlerce farklı dil var. hepimizin ortak bir dili olmadığına göre hangi dilde inerse insin niye şuca, niye buca diye bahane üretecek insanlar çıkacaktı..

Çünkü o sıra Araplar putlara tapıyordu
Neresi çok bozulmuşa oraya gönderildi peygamberler bildiğim kadarıyla.
Neden Arapca? çünkü onların anladığı dil oydu. Araplara başka dilden gelmesi onlar için ayrıca bir zorluk olacaktı
zaten cahiliye dönemindeki insanlardı yani dini kabul etmeleri bir kat daha zor olurdu ve gerek yoktu

hımm ben karşımdaki ablaya bakarak böyle bir şey duymadım dedim ..
bir ara sorayım , tabi ki dua içten gelerek yapılır en güzeli odur ..
evet ikinci kadın olayını bende öyle biliyorum kadınları mağdur etmemek için

duaları hiç bilmeyen biri allah diyerek bile namaz kılabilir diye biliyorum..allah birdir ve ondan başka ilah yoktur..diyebilir..öğreninceye dek..gönlünce kılabilir..

teşekkür ederim evet çok mantıklı bu yönden düşünmemiştim hiç iyi oldu sağolasın

Alara, aslinda yalnizca Islam degil, butun dinler o cevreden doguyor. Insanlarin inancina bagli da oradan yayiliyor aslinda.. Farkli olan dilleri..

duaları hiç bilmeyen biri allah diyerek bile namaz kılabilir diye biliyorum..allah birdir ve ondan başka ilah yoktur..diyebilir..öğreninceye dek..gönlünce kılabilir..

benim ortaokulda öğretmenim derdi duaları bilmiyorsanız dağları denizleri düşünün Allahın yaratıklarını güzelliğini düşünün öyle kılın.
yeter ki kılın yani

dünyada binlerce farklı dil var. hepimizin ortak bir dili olmadığına göre hangi dilde inerse insin niye şuca, niye buca diye bahane üretecek insanlar çıkacaktı..

ben aslında dilden ziyade neden arabistan diye merak ederim hep ama rengina cevabını verdi

ben yargilamiyorum canim mensubu oldugun din soyluyor bunu.

Ben orada imanın şartlarına inandığı noktadan sonra algılama şeklinizdeki çelişkiye değerlendirme yapıyorsun sanarak yanlış anlamışım dönüp okuduğumda benim cevabım alakasız kalmış düzgün okumadan cevap vermişim kusura bakma...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…