Merhabalar.Merhaba,
Ben bu Ağustos'ta on yedime gireceğim. Boyum 1.65 ve kilom 80. İlkokulda yatılı okuyordum ve babam yurtta aç kalmamam için bana çikolata gibi şeyler alırdı. Her gün düzenli çikolata yer olmuştum. Sonucunda da daha ikinci sınıfta oldukça kilo almıştım. Daha sonraki yıllar her yıl normal kilomdan on kilo fazla çıkar oldum hep. Sekizinci sınıftan sonra tartıya çıkmaz olmuştum. Lise birin sonlarina doğru okul da zorunlu olarak istenen sağlık raporu için gittiğimde tartıda 86 rakamını gördüm. Bu benim için cidden çok kötü bir deneyimdi. İkinci sınıfın başlarında kendimi sıkı bir diyetin içine hapsettim. Cidden çok kararlıydım fakat spor yapamıyordum. Çünkü yurtta buna uygun bir odam yoktu. Yine de on iki kilo kadar kaybedebildim. Daha sonraları arkadaşların etkisiyle istemsiz diyeti bıraktım. Bir ay sonra tekrar 82 kilo olmuştum. İlk dönem bir türlü toparlayamadım. Dönemin sonlarına doğru hoşlandığım bir çocukla internet üzerinden konuşmaya başladık. O beni tanımıyordu ve daha önce hiç görmemişti. Ona kendim hakkında hiçbir şey anlatmadım. Çünkü beni bir şekilde öğrenip benden tiksinsin istemiyordum. Yakın arkadaşlarım güzel olduğumu ve zayıflarsam bu işin olabileceğini söylüyordu. Ben de ciddi bir hırs oldu ve ikinci dönemin başında oda arkadaşlarımın değişmesi sayesinde spora başladım. Her gün hasta dahi olsam en aşağı 100 mekik, 60 dumble ile squat, 60 rus bükümü, 100 duvar şınavı ve bunların yanında bir uygulamadan da bacak sporu çalışması yaptım. Yediğim şeylere tam hakim olamasam da ağzımı boş tutmaya özen gösteriyordum. Bedenim bir ayın sonunda ciddi bir değişime girdi. Oda arkadaşlarım da heveslenerek benimle birlikte çalışmaya başlamışlardı. Onlarda ciddi manada zayıflamışlardı. Ben çocukla ara sıra konuşabiliyordum fakat asla görüşme tekliflerini kabul etmiyordum. Birgün onunla görüşmeyi kabul ettim. 27 nisan da İnfinity War filmi için anlaşmıştık. O zamana kadar iyi bir kalıba gireceğim büyük olasılıktı. Fakat o gün ben onunla mesajlaşırken eskiden dostum dediğim bir kız benim onunla konuştuğumu gördü. Haftasonu geldi geçti. Normalde hep o bana ilk yazmasına rağmen ben bu sefer bir ilk yapıp ona yazdığımda benim hakkımda bilmesi gerekenleri öğrendiğini falan söyleyen bir mesaj attı. O an benim hakkında ciddi yanlışlar bildiğini anladım ama karşısına çıkacak cesaretim yoktu. Kendimi çok kötü hissettim. Ciddi manada bir süre çalışmalarıma devam ettim ama o kadar boştu ki sanki yaptığım her şeyi bıraktım. Aslında çok fena yemek yememe rağmen vücudum ciddi bir direnç gösterek kilo almadı. O an cidden sporun değerini anladım. Fakat zamanla yine kilo aldım. Şimdi yine 80 kiloyum. Artık bu rakamdan nefret ediyorum. Artık çok ciddi bir şekilde 60 kiloya düşmek istiyorum. Artık saçma sapan özgüvensizliklere, insanların bakışlarına tahammülüm yok. Fakat bunu tek başıma yapmak istemiyorum . Eğer birilerinin yardımı olursa daha kararlı olacağıma inanıyorum. Bu yüzden aylar önce bu sitede rastladığım bir yazı aklıma gelince tereddüt etmeden üye oldum. Gerçekten kararlıyım ve bunu yapabilirim.
çok mutlu olurumMerhabalar.
Şu an takımlarda yer yok ama dilersen 6. Takıma motivasyon için gelebilirsin.Elimizden geldiğince yardımcı olmaya çalışırız.
İstersen 5.takıma gelebilirsin motivasyon açısındanmerhaba,
158cm boyunda,maalesef ki 98 kiloyu görmüş, bir çocuk sahibi 32 yaşında bir öğretmenim..
oğlum 8 yaşında ve ben ona doğuma bile 92 ile gitmiştim.şuan çok uğraşmama rağmen kilo vermeyi geçin sürekli alıyorum.tahlil sonuçlarmda insülin direncim çok yüksek çıktı.bunun yanında asıl problem sürekli ödemim olması..
şu aralar sorunum sonuç alamamaktan dolayı çok fazla gelgitler yaşamam..bunun önüne geçmek içinde bir yarışma ya da bi motivasyon grubuna ihtiyacım olduğunu düşünüyorum.şuan gruplarda boş yer yok denmiş ama inşallah bi şekilde ben de dahil olabilirim kısa süre içinde..
yılmayan azmeden tüm kadınlara selam olsun..
Hoşgeldin tatlım 4. Takıma gelebilirsin istersenGunaydin herkese ,gruplar dolu diye not dusmussunuz ama benimde motive olmak icin buna ihtiyacim var,34 yasindayim,169 boyunda 83 kiloyum,araniza katilmak istiyorum
Isterim tabi cok tesekurlerHoşgeldin tatlım 4. Takıma gelebilirsin istersen
Istenilen takımda devam edilebiliyor canım izin dönüşü diye biliyorum uygun yeri yoksa dönmemiş olabilirMerhaba ben daha önce cuma yarışlarında yarışıyordum ama uzun zaman önce izne ayrıldım 2 sene kadar önce tekrar foruma da her gün her gün giremediğim için uzun soluklu bir dönüş yaşayamadım. Şimdi tekrardan yarışmalara girmek istiyorum önceki takımımın kaptanı değişmiş yeni kaptana bilgi almak için mesaj yazdım ama foruma girmesine rağmen dönüş yapmadı. Tekrar devam etmek için ne yapabilirim başka bir takımda da devam edebilir miyim nasıl olması gerekiyor yardım edebilecek bir kaptan var mı acaba
Teşekkür ederim o zaman ben bilgilerimi yazayım buraya uygun bi takım olursa dönüş alırım belki :)Istenilen takımda devam edilebiliyor canım izin dönüşü diye biliyorum uygun yeri yoksa dönmemiş olabilir
Merhaba, şu an takımların yeni üyeye ihtiyacı yok. Eğer istersen 10. takıma misafir olabilirsin. Seni aramızda görmekten mutlu oluruz.Merhaba 23 yaşında 66.5 kg ve 156 boyundayım. Daha önce cuma yarışlarındaydım 58 kiloya kadar düştüm ama sonra dikkat etmedigim için tekrar aldım şimdi yeniden yarışlara girmek istiyorum 2 sene önce izinle ayrılmıştım yarışmadan. Uygun bir takım varsa beklemedeyim
Gelirim tabi motivasyon olur ben de tekrardan sağlıklı beslenme durumuna alışmaya çalışırken teşekkür ederim :)Merhaba, şu an takımların yeni üyeye ihtiyacı yok. Eğer istersen 10. takıma misafir olabilirsin. Seni aramızda görmekten mutlu oluruz.
sadece takip edeceğim değil mi grubu?günlük menü paylaşımı yapmış arkadaşlar ama onlar yarışmada sanırımİstersen 5.takıma gelebilirsin motivasyon açısından
Hayır sen de yarışmacı gibi hareket edebilirsin tek fark yarışma listelerinde ismin olmayacaksadece takip edeceğim değil mi grubu?günlük menü paylaşımı yapmış arkadaşlar ama onlar yarışmada sanırım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?