D Vitamini eksikligi infertilite sebebi olabilir (pcos ve tup bebek)

mrhb kızlar başlığı görünce dikkatimi çekti d vitamini eksikliği ciddi anlamda gebeliğe engelmidir acaba. ben 1 yıldır çocuk için uğraşıyorum iki aşılamam var olmadı geçenlerde sağlık ocağına gittim hamilelik istiyorum tam kan sayımı falan ne varsa yapın kan tahlili dedim doktor sanırım d vitamini de istemiş. sonuçları göstermedim henüz ama hidroksi vitamin D diye bir değer var normal değer aralığı 20-40 ng/ml verilmiş benim değerimse 12.38 ng/ml bu d vitamini değerimsanırım ve düşük aslında 1 yıldır folic plus trio da kullanıyorum içeriğinde d vitamini katkısı var neden düşük çıktı acaba ve bundan dolayı hamile kalamıyor olabilir miyim kibilgisi olan yada boyle bir durumu olan var mı

Merhaba canım bende deli gibi bunu araştırıyorum 2,5 senedir gebe kalamadım her gittiğim doktor bekle bekle olur dedi aşılama denedik negatif tüp denedik negatif ve tüp bebek denemesinde yumurtamın kalitesiz olduğu ortaya çıktı .doktorum d ve b12 vitamini verdi benimde değerim 8 çıktı bir aydır solgarın vitaminini alıyorum değerim 17 oldu devam ediyorum hala.Buarada iyi hastanelerle görüşmeye gittim gittiğim her doktor yumurta kalitesi ve rezervi doğuştan allah tarafından verilir dedi bunu hiçbişeyle değiştiremessin dedi.vitaminlerin hiçbir faydası yok yoldan 10 kişi çevir 8 inde eksiktir bu vitaminler dedi.Tabi kalite aydan aya değişebilirmiş yada hep aynı olurmuş 2,5 senedir olmuyo demekki yumurtam hep kalitesiz sorusu aklıma geliyor moral bozmak istemiyorum ama insanın elinde değil bildiklerim bunlar.

yumurtanın kalitesiz olduğunu nasıl anlıyorlar peki her ay normal büyüklüğe gelip kendiliğinden çatlayan bir yumurta da mı kalitesiz olabiliyor. yumurtanın kalitesini ölçen bir test var mı progesteron testi düşükse yumurta kalitesiz denir ama o da normalse eğer yumurta kalitesiz olur mu kafam karıştı şimdi aydınlatırmısın sana neye dayanarak kalitesiz yumurta dediler.

yumurta kalitesi ancak tüp bebek denemesinde görülüyor. Benimde 2 senedir yumurta çok güzel büyüyor çatlıyor aşılamada da öyleydi ama tüp bebekte spermle birleşince yumurtanın gün gün bölünmesi lazım bizimki 3. gün yavaşladı bölünmesi biri durdu hatta ve yumurta bozulmaya başladı nasıl diyim sana bir kısmı çürüdü farmantasyon diyorlar ama sağlıklı olsa 5 .güne gidiyor bölünerek o zaman kaliteli embriyo oluyor.

anladım canım benim normalde ilaçsız 21. güne kadar geç çatladığı oluyordu yumurtamın ama ilaç kullanırsam 14. gün çatlıyor. bir de kür yaparsam eğer soğan kürü falan kendiliğinden 13. gün çatladığı da oluyor. arı sütü kapsulu denemiştim 2 ay ve o aylarda 13. gün çatlamıştı yumurtam. kalitesini çok arttırdığı söyleniyor ve bende gördüm etkisini kendi halinde 21. gün çatlayan yumurta artı sütü hapı alırsam 13. gün çatladı sende dene istersen.

bende araştırdım işte neler yapabilirim diye b12 ve d vitamini alıyorum onun yanında doktorum omega q10 selenyum falan verdi 2 aydır kullanıyorum arı sütünüde eğri çayır diye bi site var ordan arısütü bal polen karışımı olanı aldım 2 aydır onuda kullanıyorum bakalım bayramdan sonra allah nasip ederse 2. deneme olucak.

omega q10 dediğin nedir canım okullar tatile girince bende tüp bebek düşünüyorum o zamana kadar bende kullanayım bari bu vitaminleri. ben forever royal jelly diye bir bitkisel markanın arı sütü kapsulunu almıştım yine aynı markanın omega 3 alayım diyorum.

balık yağı ve Qenzim oluyor bana omepaq10 diye bir markanınkini verdi pahalı biraz ama bir kutu 100 TL 15 gün gidiyor sabah akşam. alıyorum ayda 200 TL işte. Bide bal çörekotu tarçında iyi diyorlar .

çörek otu bal tarçın da yaptım o da işe yarıyor ama bende acaip iştahsızlık ve kilo kaybı yaptığı için onu yapmıyorum artık. şuan adet olmayı bekliyorum olursam arı sütü ve omega 3 başlıyacam ve tekrar aşılama için doktor ne verirse onu kukllanıcam sizce yumurtlama ilaçları alırken bi taraftan da bunları kullanmam sakıncalı olur mu ki

bir de sen tüp bebeği nerde yaptırmıştın canım memnun kaldın mı ben ankarada başkent hastanesinde düşünüyorum hulusi beyden menun kalanlar fazla.

Bence doktoruna danışmadan kullanma derim.Tüp bebeğe başlıcaksan bi iki ay önceden git konuş ona göre ilaç verir kullanırsın daha sağlıklı olur ben öyle yaptım ayda birde test yapıp değerlerime bakıyoruz. Ben İstanbul'da memorialde yaptırdım çok ilgililer her şey sistemli memnun kaldım kalmasına ama negatif oldu.

Arkadaşlar burası beni çok mutlu etti.benim bi düşük oldu korundum bıraktıktan sonra 5aydir olmuyordu buarada adetler de duzensizlesti doktor muayenede pkosun dedi çok korktum simdi bende d vitamini eksikliğinden olduğunu düşünüyorum nerde baktiriyosunuz hangi bölüme gittiniz

Dahiliye bakıyor canım

Kızlar hepiniz nereye gittiniz bir sürü yazmışsınız de vitamini kullanıp hamile kalan oldu mu aranızda

Son durum.nedir bende ayni durumu yaşıyorum
Bende aynı durumdayım 5 yıldır sebepsiz infertilite
Geçen haftalarda aklıma geldi dahiliye doktorum sağolsun d vitamini ve ferritin değerine baktı orda anlaşıldı d vitamini 14e düşmüş ki önceden de 28di bu bile eksik dedi en az 40 olması gerekmiş ne yazikki bütün kadın doğumculsr bunu 5 yıldır boyunca gözardı etti
Ferritin de 7ye düşmüş o da oldukça düşük dedi.
Şu an ilaç kullanıyorum inşallah faydası olurda gebelik oluşur

bende cokdusuk ama cokdusuk olup hamile kalandavar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…