D Vitamini eksikligi infertilite sebebi olabilir (pcos ve tup bebek)

bu topiği yeni gördüm bende de pcos var ve bayadır bazı dönemlerde adetlerim çok düzenliyken bazen bazen olmuyordu b12 den mi diye düşünmüştüm ama sonra b12 gayet normal çıktı bende en son hormon testimde benim zaten fsh larm fln hep normal çıkıyordu ama bir şey vardı yolunda gitmeyen geçenlerde diyetisyen için kan testi yaptırdım bugün kontrolde dr dedi farkında msıın d vitaminin çok düşük normali 25 iken bende 11.7 diyetisyen ampül fln verdi şu an birkaç makale okudum baktm da gerçekten de pcos la vitamin d nin çok büyük alakası varmış vit d yumurta büyümesini sağlıyormuş

bakalım ampüllerini kullanmaya başlayınca neler olcak aydınlanma yaşadım desem yeridir belki de yıllardır sırf vit d yüzünden çekiyorum bu sıkıntıyı

Ilk cocuguma 1.5 senelik uğraş sonrasi esimle beraber d vit damla kullandigimiz ay hamile kaldim. Bir kac aydir 2. Cocuk için denemelerdeyiz. Bu ay ikimizde yeniden d vit ampule basladik. Topikten okuduğum kadarıyla kullananlarin yarisi bi kac ay içinde sonuç almış. Insallah bizede tekrar nasip olur.

bende gecen ay başladım d vitaminine bende düzensizlik var bu ay tam adet olmam gereken zamanda oldum Allahın izniyle devam eder umarım

Kızlar d vitaminim 5 yani çok çok düşük bi deger cıkmıstı.drum ampul devit yazdı haftada bir tane toplam 6 tane içtim çok şükür degerim 70 çıktı.
80 normal diye biliyorum drum izinliydi haftaya gostericem.kadın dogumcum gebeliği engeller demişti.düzelince ayda bir içersin diyede eklemişti
Hamile kalamayan ve düşük yapanlar mutlaka d vitamini ölçtürsün

Canım benimkide 3doktor damla verdi günde 10damla içiyorum ne kadar sürede yükselttiniz sadece ilaçla mı?

Hangi bölüme gitmemiz gerekiyor canım dahiliye mi test yaptırmak için

Evet canım dahiliye

benimde sebepsiz 15 aydır olmuyor artık doktora gitmek istemiyorum herşey normal diyorlar tedavi uygulamıyorlar bende bayram dönüşü aşılama yaptırcam artık
ama bana hiç demedi doktorum sadece hormon testi yaptık o kadar

Kesin baktırın gercekten cok önemli ben yabancı makaleler okudum bu konu hakkında benim diyetisyenim istemişti bana gelen her hastanın düşük neredeyse d vitamini ben alıştm dedi bende adet sıkıntısı vardı d vitaninine başladktan sonra hemen olması gerektiği zamanda oldu 4. Ampulu içcem bende

Kesin baktırın gercekten cok önemli ben yabancı makaleler okudum bu konu hakkında benim diyetisyenim istemişti bana gelen her hastanın düşük neredeyse d vitamini ben alıştm dedi bende adet sıkıntısı vardı d vitaninine başladktan sonra hemen olması gerektiği zamanda oldu 4. Ampulu içcem bende

Canım en kısa zamanda baktır.d vitamini eksikliğinde bebek tutunamazmış tutunsa bile düşük riski olurmuş.
Esinin degerlerine bakıldı mı peki?
İnşallah hepimiz en kısa zamanda seviniriz.
Saglık ocagında da bakıyorlarmış istersen bi gidip sor.kas agrılarım var d vitamini eksikliğinden supheleniyorum falan de

Yaz geliyor arkadaşlar. Güneşlenmeyi ihmal etmeyin. D vitaminini vücut depolamadığı için her gün on dakika güneşlenmeye çalışalım. Sıcak diye gölgeden gidersek daha çoook ampullere muhtaç kalırız. Tesettür de güneşlenmeye engel değil. Her gün ellerin ve yüzün bile güneş görmesi ne kadar önemli. Hele evin cepheleri de komşu olmaması açısından müsaitse camı açıp yere uzanabilirsiniz.

Bir tup bebek merkezindeki araştırmaya göre d vit duzeyi normal olanlarin %78 olumlu sonuç alirken yetersiz olanlar %38 sonuç almış. Ciddi bir oran bu. 2 ampulle 110 a cikardim degerimi esimde 2 ampul kullandi zeytinyagina karistirip icioruz biz.bundan sonra d vit damlanin içine 1 ampul karistirdik. Hergün 2 damla kullaniyoruz. 2000 iu ediyor degeri yaz aylari oldugu icin yeterli. Turk tabiplerine göre 150 uzeri toksik. Dunya d vitamini konseyine göre 200 uzeri toksik. B 12 degerimi de 900 e cikardim. Dunyanin en mutlu insani benim sanki. Simdi de b 9 yani folik asitimi yukseltmeyi hedefliorum günde yarim folbiolle. Insallah bi kac icinden bizde tekrar hamis kaliriz.

Canım benimkide 3doktor damla verdi günde 10damla içiyorum ne kadar sürede yükselttiniz sadece ilaçla mı?
Günlük 10 damla yukseltmek icin yetersiz olur damla sisesinin içine d vit ampul kırıp dökün 1 adet. Günlük 4 damla alin 20.gunden sonra düzelmeye baslar. Gebelik içinde 4000 iu sorunsuz bir doz.

Bu iki ampulu ne kadar aralıklarla kullandın canım?

Bu iki ampulu ne kadar aralıklarla kullandın canım?
1 hafta arayla 1 cay kasigi kadar zeytinyagiyla beraber ictim.
Ekmege kırılıp icildiginde ortalama 10 ng zeytinyagiyla icildiginde ortalama 30 ng yukselio ampul başına.
Saglik durumu da etkili.
Mesela benim ampul basina 45 ng yukseldi
Tiroid ve romatizmasi olan annemin 20 ng
Kansizligi olan kiz kardesimin 40 ng yukseldi.

Benimde demir eksikliğim var 2 ampul ekmekle aldım son ampulu zeytinyağıyla alayım o zaman.. Saolasın canım..

Günlük 10 damla yukseltmek icin yetersiz olur damla sisesinin içine d vit ampul kırıp dökün 1 adet. Günlük 4 damla alin 20.gunden sonra düzelmeye baslar. Gebelik içinde 4000 iu sorunsuz bir doz.

Evet, o kadar düşük değerlerde damla verilmiyor. Benim doktor da 0-5 arası olursa yanlış hatırlamıyorsam üç aylık iğne veriyordu kalçadan. 5-15 civarıysa iki aylık, 15-25 civarında bir aylık iğne tabi bunlar aslında kişinin d vitaminine karşı direnci var mı yok mu ona göre de değişiyor. Bazılarında artış olmuyor takviyeye rağmen. Benim gibilerde ise artış olmakla beraber takviye bırakılınca değer düşüyor o yüzden ciddi takip, düzenli güneşlenme şart. Bu nedenle doktorum bana 30 un altına düştüğü anda bir ay damla al günde on damla yeter demişti. Ama ciddi düşüşlerde damla yetmiyor. Hatta ampulu içmek de yetmeyebilir. Takviye sonrası ölçtürün, yükselirse sorun yok ama yükselmezse iğne en garanti yol.

Benimde ilk tüp bebek denemem negatif oldu sebepsiz infertilite derken yumurtam kalitesiz çıktı.vitamin testleri verildi d vitamini değerim 8 b12de düşük çıktı.Ben endokrinoloji doktoruna gittim oda solgarın hap olanını verdi d ve b12 acaba ampuller dahamı etkili ?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…