- 30 Temmuz 2015
- 341
- 258
- 103
Canim endokrinolojide mi yaptirdin bu vitamin testlerini?Benimde ilk tüp bebek denemem negatif oldu sebepsiz infertilite derken yumurtam kalitesiz çıktı.vitamin testleri verildi d vitamini değerim 8 b12de düşük çıktı.Ben endokrinoloji doktoruna gittim oda solgarın hap olanını verdi d ve b12 acaba ampuller dahamı etkili ?
yok canım sonuç negatif olunca tüp bebek doktoru yazdı bu testleri yaptır dedi. Sonuçlar çıkınca da b12 ve d vitamini düşük endokrinoloji bölümüne git dedi vitamin verdi o bölümde.Canim endokrinolojide mi yaptirdin bu vitamin testlerini?
Ben bunu yeni öğrendim 20 aydır uğraşıyoruz herşey normal diyorlar ama olmiyor. gittiğim 5 doktordan 1i bile D vitaminine bakmamıştı. bugün ben kendim istedim ve gerçekten çok düşük çıktı 4,5. hamile kalabilmek için en az 30 olması gerekiyormuş. aşılamam bile tutmamıştı. geçen ay da kimyasal gebelik geçirdim. muhtemelen sebep buymuş döllenme olsa bile bebek D vitamini eksikliğinden tutunamiyormus bence
Bence kesinlikle d vitamini ile alakalı bizde 2 senedir deniyoruz olmuyo her doktor sebepsiz dedi.en son tüp bebek denedik yumurtalar kalitesiz çıktı.bende doktora forumlardan okuduğum kadarıyla arı sütü vitaminler vs varmış kullansam olurmu dedim.oda vitamin yazdı bana q10 selenyum falan bide test verdi d3 b12 vitamini.d vitamini 8 çıktı benimde başka bölüme yönlendirdi.orasıda solgar hap verdi ampul dahamı etkili acaba bende kararsız kaldım.merhaba arkadaşım bende dün yaptırdım d vitamini tsti 4,54 çıktı benimde
15 aydır bebeğimiz sebepsiz olmuyor her şey normal diyorlar
bende burda okudumda yaptırdım şimdi bana damla verdi
sen ne yaptın bir gelişme var mı bebek ile ilgili ya da d vitaminin normale döndümü
Bence kesinlikle d vitamini ile alakalı bizde 2 senedir deniyoruz olmuyo her doktor sebepsiz dedi.en son tüp bebek denedik yumurtalar kalitesiz çıktı.bende doktora forumlardan okuduğum kadarıyla arı sütü vitaminler vs varmış kullansam olurmu dedim.oda vitamin yazdı bana q10 selenyum falan bide test verdi d3 b12 vitamini.d vitamini 8 çıktı benimde başka bölüme yönlendirdi.orasıda solgar hap verdi ampul dahamı etkili acaba bende kararsız kaldım.
fizik tedavi kemiklerle alakalı olabilir.Banada bu şekilde hamile kalsan kemik erimesi olursun demişti.bende 2. tüp bebeğe başlıcaktım bu ay bunu öğrenince ara verdim şimdi vitaminleri kullanıyorum önümüzdeki ay testi tekrarlıcaz inş yükselir değerler.ve doktor bana dediki senin emzirme dönemine kadar takip edilmen gerek dedi.bana da damla verdi ama almadım yarın özele gideceğim fizik tedaviye bakalım onlar ne diyecek ona göre tedaviye başlayacağım inşallah normale dönerde eğer sebebi bu ise hamile kalırım yoksa bayramda tatil dönüşü aşılama yaptırmayı düşünüyoruz
hakkımızda hayırlısı olsun canımfizik tedavi kemiklerle alakalı olabilir.Banada bu şekilde hamile kalsan kemik erimesi olursun demişti.bende 2. tüp bebeğe başlıcaktım bu ay bunu öğrenince ara verdim şimdi vitaminleri kullanıyorum önümüzdeki ay testi tekrarlıcaz inş yükselir değerler.ve doktor bana dediki senin emzirme dönemine kadar takip edilmen gerek dedi.
amin inşallah.benimde 8 çıktı değerim.hakkımızda hayırlısı olsun canım
senin değerin kaçtı
her ay düzenli devit ampul kullaniyorum cnm tekrar hiç baktirmadim ama yukselmistir biraz heralde. ama hala bebiş yokmerhaba arkadaşım bende dün yaptırdım d vitamini tsti 4,54 çıktı benimde
15 aydır bebeğimiz sebepsiz olmuyor her şey normal diyorlar
bende burda okudumda yaptırdım şimdi bana damla verdi
sen ne yaptın bir gelişme var mı bebek ile ilgili ya da d vitaminin normale döndümü
Geçmiş olsun canım. Değerin çok düşük. 30 üzeri ideal. Ben de d vitamini ölçümü sonrası fizik tedaviye gittim on iki on üç gün kadar. Değerim 3 ün altıydı. Net rakam çıkmamıştı. Takviye sonrası 40ın üzerini gördüm. D vit düşüklüğü sebebiyle ciddi ağrı ve eklemlerde güçsüzlük yaşamıştım o nedenle fizik tedavi gerekli demişti doktor. Muayenede ise doktor kendi eliyle güç testleri yaptı basit bilek güreşi gibi. Uyguladığı güce ne kadar karşı koyabiliyorum gibi. Ve ne kadar bastırdığında ne kadar ağrı oluyor vs. Bu muayeneler sonrası fizik tedavide ise kasları güçlendirecek ve yumuşatacak işlemler yapıldı, çok uzun olduğu için yazamayacağım. Merak edersen açıklarım ama. Düzenli yaptığım hareketler de vardı. Sonrasında ağrılarım geçti. Şimdi ne zaman o hareketleri düzenli yapsam çok rahatım. Ama güneşlenmezsem hareketleri yapmazsam eski halime dönüyorum. İlk baştaki o düşük değerle hamile kalsaydım allah korusun ya ben eriyecektim bebeğin kemikleri oluşurken, ya da bebek allah korusun... Her şeyde vardır bir hayır... Şimdi biliyoruz en azından ona göre dikkat ediyoruz...kızlar ben dün d vitaminine baktırdım 4,54 çıktı doktor çok düşük dedi damla yazdı ve mutlaka fizik tedavi bölümüne görünmem gerektiğini söyledi
sizcede düşük mü normal olması için aralığın kaç olması gerekli
Geçmiş olsun canım. Değerin çok düşük. 30 üzeri ideal. Ben de d vitamini ölçümü sonrası fizik tedaviye gittim on iki on üç gün kadar. Değerim 3 ün altıydı. Net rakam çıkmamıştı. Takviye sonrası 40ın üzerini gördüm. D vit düşüklüğü sebebiyle ciddi ağrı ve eklemlerde güçsüzlük yaşamıştım o nedenle fizik tedavi gerekli demişti doktor. Muayenede ise doktor kendi eliyle güç testleri yaptı basit bilek güreşi gibi. Uyguladığı güce ne kadar karşı koyabiliyorum gibi. Ve ne kadar bastırdığında ne kadar ağrı oluyor vs. Bu muayeneler sonrası fizik tedavide ise kasları güçlendirecek ve yumuşatacak işlemler yapıldı, çok uzun olduğu için yazamayacağım. Merak edersen açıklarım ama. Düzenli yaptığım hareketler de vardı. Sonrasında ağrılarım geçti. Şimdi ne zaman o hareketleri düzenli yapsam çok rahatım. Ama güneşlenmezsem hareketleri yapmazsam eski halime dönüyorum. İlk baştaki o düşük değerle hamile kalsaydım allah korusun ya ben eriyecektim bebeğin kemikleri oluşurken, ya da bebek allah korusun... Her şeyde vardır bir hayır... Şimdi biliyoruz en azından ona göre dikkat ediyoruz...
Canım daha önce de yazmıştım hatta iğne en etkili yol. Damla daha yüksek değerlerde hani 20 civarı filan olsa anlarım ama bu değerde bilemiyorum, ben hep iğne kullandım ve ciddi yükseldi, tabi doktor değiliz ama istersen damlayı kullandıktan sonra ölçtürürsün yükselmişse sorun yok.Canım bilgilendirdiğin için teşekkür ederim bana damla yazdı ama iğnemi daha iyi acaba
bir de tam neler yaptın açıklar mısın
Teşekkür ederim baya mesakatlu bir is demekki bende damlayi almadım yarın gideceğim fizik tedavi doktoru acaba aynı ilacimi verecek diye almak istemedim yarinki doktorun söylediğine göre alacağımCanım daha önce de yazmıştım hatta iğne en etkili yol. Damla daha yüksek değerlerde hani 20 civarı filan olsa anlarım ama bu değerde bilemiyorum, ben hep iğne kullandım ve ciddi yükseldi, tabi doktor değiliz ama istersen damlayı kullandıktan sonra ölçtürürsün yükselmişse sorun yok.
Canım bana üç işlem yapıldı. Birincisi ellerimde sorun vardı çabuk inciniyordu mesela musluk açarken kaparken kavanoz açarken filan. O yüzden parafin uygulandı, bildiğimiz mumun erimiş halini düşün ona ellerimi daldırdım biraz sıcak tabi, beş saniye tutup çektim, sonra bir iki defa daha daldırdım. Bu halde ellerim kağıt havluya sarıldı. Ellerim böyle beklerken omuz-boyun ve kol ağrıları için ultrason uygulandı. Ultrasonun mantığı ise kasları ısıtarak yumuşatabilmek. Ultrasonun gönderdiği ışın ısıtma yapıyor çünkü. Bu da her bölge için 5 dakika kadar sürüyor. Sonrasında elektrik uygulandı yine aynı bölgelere. Adını bilmiyorum da küçük yuvarlak şeyler var ya onlardan tutturuldu 8 tane. Sonra yavaş yavaş elektrik açtılar. Dayanabileceğim yerde tamam dedim, sonra bu bağladıkları şeylerin üzerini havlu içinde sıcak kum torbalarıyla örttüler, bu halde yatarak yarım saat bekledim. Bu işlem de bitince ellerimi açtılar tabi yumuşacık haldeydi ellerim. Sonra hareket yapma kısmına geçtik kaslar yumuşamış halde bu arada. Hareketler de parmakla merdiven çıkma hareketi, oklava kaldırma, egzersiz bandı, duvarın köşesinde ayakta iken şınav çekme hareketi, stres topu, dombbell. Hareketler on beş dakika, hepsi toplam bir buçuk saat kadar sürmüştü. Toplam on iki on üç gün giştim.
Arkadaslar merhaba.ben de d vitaminimi olcturmek icin ozel hastaneye gittim. d1 mi d2 mi olcturmek istiyorsun diye sordu veznedeki gorevli.ben de bilmedigim icin kan aldiramadim.hangisine baktirmak gerekiyor
Tam adı 25 Hidroksi Vitamin D
D1 ve D2 yi bilmiyorum
Bunu her doktor bilmiyor bence tüp bebeğe başlamadan önce d vitamini mutlaka bakılmalı. Özellikle yumurta sperm kalitesinde çok etkiliymiş. Ben endokrinoloji bölümüne gittiğimde bu şekilde hamile kalsan kemik erimesi olursun hamileliği bırak emzirme dönemi de dahil takviye alman gerek dedi. Hamilelik düşünen birinin özellikle bu testleri yaptırması gerekir.Bu konuyu doktoruma sordum infertiliteyle bir ilgisi yok.hamilelik aşamasında gerekli oluyor dedi.bazı araştirmalar maalesef ülkemizde geç kabul görüyor ya da doktorlarmı kendini güncelleyemiyor ve yahut doktorlarimız mı haklı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?