Canım daha önce de yazmıştım hatta iğne en etkili yol. Damla daha yüksek değerlerde hani 20 civarı filan olsa anlarım ama bu değerde bilemiyorum, ben hep iğne kullandım ve ciddi yükseldi, tabi doktor değiliz ama istersen damlayı kullandıktan sonra ölçtürürsün yükselmişse sorun yok.
Canım bana üç işlem yapıldı. Birincisi ellerimde sorun vardı çabuk inciniyordu mesela musluk açarken kaparken kavanoz açarken filan. O yüzden parafin uygulandı, bildiğimiz mumun erimiş halini düşün ona ellerimi daldırdım biraz sıcak tabi, beş saniye tutup çektim, sonra bir iki defa daha daldırdım. Bu halde ellerim kağıt havluya sarıldı. Ellerim böyle beklerken omuz-boyun ve kol ağrıları için ultrason uygulandı. Ultrasonun mantığı ise kasları ısıtarak yumuşatabilmek. Ultrasonun gönderdiği ışın ısıtma yapıyor çünkü. Bu da her bölge için 5 dakika kadar sürüyor. Sonrasında elektrik uygulandı yine aynı bölgelere. Adını bilmiyorum da küçük yuvarlak şeyler var ya onlardan tutturuldu 8 tane. Sonra yavaş yavaş elektrik açtılar. Dayanabileceğim yerde tamam dedim, sonra bu bağladıkları şeylerin üzerini havlu içinde sıcak kum torbalarıyla örttüler, bu halde yatarak yarım saat bekledim. Bu işlem de bitince ellerimi açtılar tabi yumuşacık haldeydi ellerim. Sonra hareket yapma kısmına geçtik kaslar yumuşamış halde bu arada. Hareketler de parmakla merdiven çıkma hareketi, oklava kaldırma, egzersiz bandı, duvarın köşesinde ayakta iken şınav çekme hareketi, stres topu, dombbell. Hareketler on beş dakika, hepsi toplam bir buçuk saat kadar sürmüştü. Toplam on iki on üç gün giştim.