- 10 Ekim 2018
- 1.062
- 1.483
- 133
- Konu Sahibi booksmoney
-
Hayır zor gelmedi ve gelmezdeNormal olan evlenen insanın kedisini de yanında götürmesidir zaten. Derdiniz tam olarak ne acaba? Kediye bakmak mı zor geldi tek başınıza?
Bana zaten ben kızlarımı gelir görürüm diyor annemde gelip görme gerek yok dedim.Yardım falan etmeyin bu tarz insanlara ne maddi ne manevi. Kedime de bir daha yaklaşamazlardı , annem dahil . Asla umrumda olmazdılar ilerleyen zamanlarda. Yumuşamayın bence.
Çok teşekkür ederim anlatmak istediğim buydu.Bir kedi anasi olarak yazıyorum:) Arkadaslar kedisi köpeği olanlar bilir evin bir ferdi gibi oluyorlar evlat gibi o yüzden gelin annesine ne şekilde söyledi bilmiyorum ama annesi bir anda kedisini çok severken "kedini al kedini al...kendi evine götür "gibi güzelce açiklamadan söylediyse konu sahibi de kızabilir duruma.Yoksa gelinleri eminim hanfendiye birebir "x cim çok özür dilerim benim fobim var kedilerden çok korkuyorum,ya kusura bakma biz de çok ani oldu maddi olarak hazir degildik bir sure biliyorsun burda yaşayacağız ama ben korkuyorum,ama tabi ben korkuyorum diye onu bir odayla sinirlandiramayiz buna asla icim elvermez eğer imkanın varsa biz gidene kadar sen kendi evine alabilir misin" deseydi eminim konu sahibi ablayisla karsilayip kedisini alirdi.Üslup herşeydir,birseyi üslubunca söylersen kimse de alinmaz kirilmaz.Ben de evime bir misafir geldiginde eğer "aaaa evde kedi mi var ayy alin onu ben giremem korkuyorum derse" kusura bakmayın bu evin sahibi o,biz degilizderim ama bana guzelce söylerse gayet korkusuna saygi duyup odasina koyarim..
Rica ederim benim de kedim var sizi anliyorum..Böcek fobim de var o hanfendiyi de anlarim ama hersey üslubunca söylenmeli anlatilmali.Kedinizin psikolojisi icin kedinizi o evden alın..Yoksa korkuyor diye bir odayla sinirlarlar hayvanın psikolojisi bozulurÇok teşekkür ederim anlatmak istediğim buydu.
Ne kadar abarttiniz yaa yuh gercekten kiskancliktan ne yapacaginizi sasirmissiniz sizBana zaten ben kızlarımı gelir görürüm diyor annemde gelip görme gerek yok dedim.
Konu kıskançlık değil. Konu hayvanıma mal muamelesi yapılması.Ne kadar abarttiniz yaa yuh gercekten kiskancliktan ne yapacaginizi sasirmissiniz siz
Yoo gayette gelinin dediği oldu diye kiskandiniz benceKonu kıskançlık değil. Konu hayvanıma mal muamelesi yapılması.
Annem çok yalnız hissediyorum alma benden o da olmazsa yapamam dediği için ara sıra veriyordum maalesef. Kedininde yabancılık çektiği ortam değil çünkü 2 3 sene orada yaşadığı için. Ki bundan sonra zaten vermeyi düşünmüyorum gelin gelsin ya da gelmesin.Madem o kadar kiymet verip seviyorsunuz neden sizin evinizde degil kedi? Benim annem yalvarsa da ben birakmam ona. Baska odada uyusa bile özlüyorum ben cocugumu.
İstediklerini yapsınlar umurumda değil dediğim gibi. Burada üslup önemli. Bana düzgün bir şekilde söyleseler bu tepkiyi vermezdim.Yoo gayette gelinin dediği oldu diye kiskandiniz bence
Aynen.
Ben şehir dışına evimi taşıdım, bi hafta sonra kedim evden kaçıp üst komşunun evine girdi, ordan da kendini balkondan aşağı attı.
Neyse ki kırıkla atlattık ve iyileşti.. Ama kediler nefret ediyor ortam değiştirmekten. Hele de misafircilik oynayan kedi hiç duymamıştım, bi annede bi evinde.. Değişik.
Abim yakın zamanda evlenecek sanırım ve bir süre birikim yapmak için annemle birlikte yaşamaya karar verdiler. Bunu en başında belirtiyorum ki yanlış anlaşılmayayım diye. Gelinimiz kedimi istemiyormuş korkuyorum gitsin evden diyormuş. Kedi benim ama herkes çok sevdiği için zaman zaman bende zaman zamanda annemde kalıyor. Hatta abartmıyorum annem bana vermiyor kediyi o benim kızım çok seviyorum vs. diye. Şimdi ise annem bana kedini al diyor. Kediyi bana vermeyen annem birden bire kedini oldu yani açıkçası bu duruma çok kızdım. Ben evliyim ama ya evli olmasaydım o zaman ne olacaktı? Kediyi sokağa mı atalım diyeceklerdi.
Geldiği evin şartları belliyken kediyi gönderin ben korkuyorum demesi şimdiden ona karşı ön yargı olmama sebep oldu. Anneme ben kedimi alırım evimde kedi olur böylece bana asla gelmez dedim tavrımı koydum. Kedinin insan olmaması alın bunu buradan gönderin durumunun olması çok rahatsız etti beni.
Bu arada da kedimi istemeyen insanlar düğün için benden maddi destek bekliyorlar ve yardım etmeyi düşünmüyorum bu durumda. Annem şimdiden söylüyor sende yardım edeceksin diye bunu şart koşuyor bana resmen ama bu olaylardan sonra istemezler umarım.
Tamam çözüm sunuyorum o zaman; gelini konu sahibi evine alsın kedi annede kalsınEve bi canli geldiğinde sadece tek kisiye mi ait oluyo ne kadar saçma düşünceler ailenin ortak kedisi alistigi ortam .konu sahibi evlenmiş kedi icin o evde kalan daha fazla insan var haliyle ortami degismemis . belki calisan bi bayan kedi butun gun evde tek basina mi kalsin sadece insan psikolojisi mi bozuluyor empati yap diyenler birazda siz mi yapsaniz acaba
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?